Evaa

Drack i tisdags, ordentligt baksmälleångest på onsdagen. En underbar natts sömn och torsdagen går som en dans. Jag mår bra och är glad. Fredagen kommer... Är det inte då man ska unna sig något? Jag unnade mig. Bubblande och glad på jobbet, spred kärlek och lustigheter. Mådde lite illa när jag kom hem, försökte kräkas bort vinet innan mannen kom hem. Somnade. Mådde bättre.

Lovade mig själv bättring. En halvflaska rödvin gömmer sig i garderoben...

Just nu är livet som "Måndag hela veckan", dricka, ångest, bättring. Dricka, ångest, bättring. Vad är det egentligen som krävs för att man ska skakas ur denna loop, hitta en annan väg, en annan lösning?

Du "Unnade dig"? Dricker du på jobbet? För helvete kvinna, du måste bli av med det ! Kräkas bort vinet? Tror du att "mannen" inte märker det? Tror du att "mannen" inte märker att din andedräkt luktar spya eller alkohol? Rätt fräscht att hångla med någon som just har spytt....
Gör som jag, sök hjälp via företagshälsovården eller den lokala beroendemottagnigen.

Nejlika

Vi är många här som säkerligen känner igen hos i det du berättar. Vi gör något om och om igen som vi vet inte är bra för oss och som vi vet bara ger oss mer ångest att döva. Det är så det ser ut, missbruket.

Det är svårt att svara på vad som krävs för att nå den där stunden då man känner att man fått nog och verkligen menar det utan att vackla. Kanske kommer inte den stunden för alla? Kanske måste man ibland sluta vänta på stunden och bara bestämma sig? Slänga ut alla flaskor, be partnern/nära vän att konfiskera kreditkortet och "låsa in" sig själv några dagar. Vet själv inte vad som är rätta svaret.
Bra iallafall att du hittat hit och att skriva av sig har iallafall hjälpt för mig i min beslutsamhet. Det är också bra att skriva ner sina tankar för att sedan kunna gå tillbaka och påminna sig om varför man bör sluta.

Fortsätt gärna skriva av dig och berätta din historia, finns många här som är villiga att lyssna och stötta ?

Evaa

Jag måste säga att jag är lite förvånad över ditt välkomnande. Jag måste ha sagt något som verkligen slog an hos dig.
Ja, jag drack på jobbet. Och det var 300 andra som gjorde det också eftersom det bjöds på champagne för en lyckad affär.

Jag uppskattar inte din ton eller att bli kallad "kvinna". I denna mening är det gravt nedsättande.
Jag kom hit för att kunna vara ärlig. Att få stöd. Inte att bli ömkad. Men inte heller för att få skäll.

Jag kom hit för att pröva något nytt, för att bearbeta. Din kommentar har fått mig att känna att det inte var en bra idé.
Det kan finnas fler som jag, som känner som jag, som nu läser ditt svar på mitt inlägg och inte vågar skriva sitt eget inlägg nu.
Var det syftet i ditt svar till mig?

Jättefint att du fick hjälp av företagshälsovården. Men alla kanske inte befinner sig på samma plats som du gjorde.

"Energi och hopp" - du kanske borde fundera på vilken energi du utger.

Evaa

Tack för att du svarade, och ditt stöd.

Jag känner att jag i och med är ärlig här, och försöker skriva av mig, kan komma till insikt med varför jag har hamnat i denna skuldspiral till att börja med.

Jag är inte en sån som dricker mig redlös, eller varje dag, eller gör pinsamma saker. Men med en ångestproblematik i grunden så blir minsta lilla avvikelse en stor grej för mig.

Två glas champagne igår orsakade en stor trumvirvel och tron att jag står utmed avgrunden. Medan mina vänner lätt kan avsluta en flaska vin själva utan dåligt samvete (påstår de) så är det en rätt stor grej för mig. Alla har sin egen gräns och jag vill börja flytta mig ifrån min.

Tack än en gång för ditt välkomnande.

riktigt dryg kommentar från onkel f.
kanske för att han är i början av sin process..

anyways, välkommen hit - fortsätt gärna skriva.

oavsett var man befinner sig så är resan "tillbaka" aldrig lätt. men vi är många här som lyssnar och stöttar.

Nejlika

...så vill jag säga att jag också blev förfärad över svaret från Onkel F. Jag anmälde det till och med till admin, mest för att jag ville att de skulle uppmärksamma det och vara reda att "hugga in" om det skulle behövas. Jag har inte vart här länge, bara två månader, men har Aldrig tidigare sett ett så oförskämt inlägg här, du hade verkligen otur ? Om du inte blir avskräckt utan stannar kvar så kommer du se att det är mycket ovanligt med sådan respons.

Återigen - välkommen ❤️ Vi är många här som vill stötta och lyssna.

Nejlika

som att du kanske inte ännu utvecklat ett fysiskt beroende (har jag rätt?) men att du är här för att du ändock mår dåligt av alkoholen och dess effekter på ditt mående? Mycket bra att söka stöd och reflektera över detta. Ju tidigare desto bättre men det är heller aldrig försent.

Jag känner igen mig i att alkohol kan trigga underliggande ångestbesvär och att det kan bli en väldigt ond spiral. Vet inte om du hamnat där du även försöker stilla din ångest med alkohol - bara för att märka att den senare återkommer i förstärkt form. Men tydligt är att alkohol orsakar ett problem i din tillvaro.

Som du säger har alla sin egna gräns, hur tänker du över var du vill sätta din egna?

Jag ber om ursäkt. Jag är en gammal farbror som tror på att världen befolkas av män och kvinnor.

Är jag dryg när jag reagerar på att Evaa försökte "kräkas bort vinet innan mannen kom hem"?

Jag vill bara att hon inte, som jag, skall fastna i ett beroende.
Så här i efterhand kan jag hålla med om att tonen kanske inte var helt anständig. Jag ber återigen om ursäkt för tonen i mitt inlägg.
Oracle: Ja, jag är i början av min process. Jag skall försöka bli nykter.

Jag har upprört många människor här. Jag ber uppriktigt om ursäkt. Mea Culpa.
Jag vill bara att Evaa inte skall hamna i samma situation som jag är i.

Ledsen / Onkel F

Allterbra

Har en hård ton, även mot mig!
Jag tror dock han menar väl, hur han än uttrycker sig.

Hoppas du lyckas ändå Evaa, ha en super lördag ? blir den nykter ? ?

Jag inser att jag uttryckt mig på ett plumpt sätt. Jag ber om ursäkt för det. Jag hoppas att Evaa kan förlåta mig. Jag vill bara väl. Att jag skrev "Kvinna" var kanske inte politiskt korrekt, Jag ber om ursäkt även för det.

Syftet med mitt svar var att Evaa skulle få en vänlig knuff i rätt riktning.
Jag bryr mig inte om hur många som dricker på ditt jobb, se bara till att du inte är en av dem.

Fibblan

Välkommen till forumet?!
Vilken knasig start det blev för dig här, minst sagt..
Hur mår du idag?
Hur blev lördagkvällen? Helgerna kan verkligen vara utmanande..
Önskar dig lycka till med de förändringar du känner att du behöver/vill göra?! Blir förstås nyfiken på hur din målsättning ser ut..(?)
Oavsett, styrkekramar?
/Fibblan ?.

Här finns många historier om livet med alkohol och hur den påverkat oss fysiskt och psykiskt.
Många olika sätt hur man gjort för att bli kvitt den, hur man återigen fallit tillbaka och kämpat sig ur skammen, skuldkänslorna och fått bukt med oron igen.
Hoppas du finner din egna väg och olika råd och tillvägagångssätt som skulle funka för dig! ?
Vi ska varken döma eller predika! Majoriteten är lyssnande och excellenta peppare här!
Ta hand om dig! ?

Kram PimPim ?

Svewild

Onkel F och Evaa
Tyvärr så är det så att mannen el den man lever med inte alls märker, jag drack bakom min mans rygg i flera, flera år... Det är ”bättre” med vitt vin, luktar inte lika mycket som rött... käka oliver( som påminner om vinsmak), skölja munnen med munsköljet, dra igång ett bråk så det inte blir ” närhet” av den kvällen ...så han inte kommer alltför nära...
När man håller på ett tag så blir man, tyvärr, skickligare och uppfinningarna på HUR man ska få i sig a utan den man bor ihop med ska fatta, blir avancerade.
Tyvärr Onkel F, Evaas man är nog dragen vid näsan och Evaa... mitt tips till dig är, OM du vill sluta... berätta för din man! Han älskar dig och du får hjälp på din resa att sluta( om han är som min man).
Jag önskar dig styrke kramar Evaa?