Jättebra kämpat, verkligen. Jag är så stolt att du (och jag) har orkat kämpa oss igenom de första dagarna, första veckorna för att sen få belöningen av att må så mycket bättre. Dagarna flyter på och suget blir mindre och mindre. Så skönt att du kan tänka framåt nu och att det inte skrämmer dig. Det är guld värt.

Funderade på vad jag skulle vilja belöna mig med om ett par månader men har inte svar på det än... ska tänka lite mer.

Ha en bra dag!

Nejlika

Japp, grymt bra jobbat av oss! ?
Jaa du får tänka ut något tycker jag definitivt, det är så lätt att missa annars att fira framsteg, och det är också härligt att ha något att se fram emot :)

Hoppas dagen vart bra! ?

Fibblan

Angående bollen..?.
Härligt o höra att du uppskattat/uppskattar mina inlägg! Det är ömsesidigt ??!
Och för egen del är det verkligen till glädje för mig när det går bra för andra! Man vet ju själv vad det kräver, så att bjussa på det man kan i form av pepp och stöd, ger oxå mig positiv energi✨!
Så än en gång - heja dig?!

Kram
/Fibblan ?.

Nejlika

...märker att jag räknar dagar igen då jag har det tufft...som idag, det har vart en fruktansvärt dålig dag. Inget har flutit på, och humöret har vart svajigare än på länge. Ingen aning vad det handlade om men suget kom tillbaka.
Köpte allt möjligt onyttigt jag kunde komma på efter jobbet förutom alkohol förstås och ska bli skönt att kunna ta helg. Inga planer alls ikväll, vill vara för mig själv och lägga mig tidigt.
Det blir nog bättre imorgon.

Fibblan

Vad tråkigt o höra att du också haft det kämpigt idag?. Tack för ditt stöd till mig, mitt i allt ?!

Fast det svajjar, får du fatt i ditt förnuft. Du är så klok som tar det varsamt med dig ikväll och unnar dig lite annat "skräp". I sådana här läge är allt annat bättre än alkohol!
Skönt också att du bara kan vara och att det inte krävs något ytterligare av dig ikväll.

Ha en lugn fredagkväll ?!
Det blir nog bättre imorgon?!

Stor kram!
/Fibblan ?.

...att man köper massa andra onyttigheter när man är sugen på alkohol!
Kvällen har varit kämpig för mig med men jag lyckades stå emot! Bra kämpat av dig!
Vi somnar i varje fall nyktra och vaknar utan bakrus imorgon! ?
Kram PimPim ?

Nejlika

Tack fina ni för pepp! ❤️ Vi alla verkar ha haft det lite tufft, men skönt att vi tagit oss igenom det. För mig vände det redan dagen efter men idag blev det svajjigt igen. Men ingen tvekan just nu på att jag går längs rätt stig, den nyktra stigen.

Såg en bra dokumentär igår om meditation på UR Play, "Meditation på recept" hette den. Kan starkt rekommendera. Ska definitivt göra nytt försök med till att bli bättre på mindfulness. Testade med några övningar två gånger under dagen när det var som stressigast, upplevde att det faktiskt hjälpte lite. Ska öva mer.

Fibblan

Ville bara titta inom till dig och tacka för ditt engagemang och stöttning?!
Och jag kan meddela att
det är bättre med mig..?
Så skönt att du också känner att det har vänt för din del?!
Meditation är verkligen ett bra verktyg för att hitta lugnet igen ?! Själv tvingade jag mig iväg på yoga och stannade upp för mindfulness
i naturen☺️!

Heja oss?!
Ny vecka - nya förutsättningar..
Önskar dig en fortsatt bra vecka i nykterheten- och friskhetens tecken?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Nejlika

Att du tog igenom din pärs! Och jag är glad att du skrev öppet och ärligt om den, så man fick chansen att visa att man är där och lyssnar och förstår. Du är aldrig ensam i det tunga, vi är fler som går igenom liknande känslor, kanske samma minut som du. Men det blir bättre och det bevisade du för dig själv ❤️

Mindfulness i naturen är nog det bästa. Önskar dig med en bra vecka! ?

Nejlika

...och inser att jag sen start gått igenom en livstids olika känslor och ingen dag är den andra lik.
Idag har jag känt en sorg, inte för något speciellt utan för allt möjligt. Men jag skräms för första gången sen nykterheten inte av mina känslor, för de känns så äkta. Dvs inte orsakad av pms, bakfylla eller diffus ångest. Jag känner mig mitt i min ledsenhet LEVANDE, och för första gången på länge i så stark ledsenhet -så vill jag inte dricka, jag accepterar sorgen jag känner. Och jag vet att det bara är en period så jag kan hantera det, det kommer passera.

Såg en oerhört vacker film, "En sista semester" och jag grät kanske 20 minuter efteråt. Det behövde nog komma ut och det blev i samband med denna underbara film.

Nu, lite kamomillte och snart dags att sova.

Fibblan

Vilken mäktig känsla (hittar inget bättre ord?) att få uppleva detta!
Känner med dig och jag tänker att det verkligen är ett bevis på den styrka du har lyckats bygga upp inom dig?! Att våga släppa på och vara i känslan, även när den är av det slaget, vi kanske vanligtvis skulle vilja fly ifrån.. Det känns STORT ?!

Fast det var ledsenhet, känner jag mig så glad för din skull?! Och jag tror du förstår vad jag menar..☺️
Ju fler sådana här stunder/tillfällen som kommer när vi tar möjligheten att göra på ett annat sätt, ju starkare blir övertygelsen, inte bara att det går utan alkohol, utan t.o.m att det faktiskt snarare blir bättre för oss..?
Vad bra att du tog dig tid att skriva ner det också, så kan du alltid återkomma till denna erfarenheten, om behovet skulle uppstå. Och så gav det mig tillfälle att berömma dig för ett mkt väl utfört arbete ??!
Du är bäst!

Kram/
Fibblan ?.

Nejlika

Inser att mitt senaste inlägg nog kan vart lite rörigt, konstigt och svårtolkat, men märker att du tog dig tid att förstå och 'glädjas med mig i sorgen" ? Du är fantastisk! Allt är så rörigt men ändå förstår du storheten i att kunna acceptera sina känslor utan att vilja fly. För en som jag är det enormt framsteg.

Hoppas du är ok och att dagen vart bra. Många kramar till dig ?

Nejlika

...och sen igår har jag nästan vart knockad av en ny omgång trötthet. Behövt lägga mig nästan direkt efter jobbet. Bara ätit lite och sen lagt mig för att vila. Ligger sen i sängen och läser eller kollar på en film, det är allt jag orkat med.

Läst mycket mer (och sett YouTube-videos) om PAA eller PAWS som det visst heter på engelska, post accute withdrawal syndrome. Känner mig rätt klar över att jag redan är där. Tiden på mitt rosa moln är över, orkar inte träna lika mycket, energin har gått ner rejält och humöret svajar rejält. Jag är beredd på att detta kan vara här för att stanna ett tag. Sömnen har också blivit lite sämre igen.

MEN, suget är på låg nivå, jag känner mig trygg för tillfället i min nykterhet, jag presterar bra på jobbet för det mesta, är social och "klar" i huvudet och ångestattackerna är mer sällsynta och oftast inte lika starka (det är för mig stort).

Kämpar vidare.

Fibblan

..och inte lika starka! Det är stort!
För mig också..!
Beundrar din förmåga att se det, som trots i allt det kämpiga, ändå lyfter! Förstår dig mkt väl. Det är verkligen en skillnad som gör en skillnad.. ?.
Skönt att höra att suget är på en låg nivå också iaf. Hjälper säkert till i hanterandet av de andra inte så härliga symtomen, som liksom är tillbaka lite igen. Det var precis så det var för mig med vid den tidpunkten som du är i nu. Så det måste ju ligga ngt i det..det här med PAA/PAWS. Har du tur så kommer det ett litet släpp om 10 dagar..?✊?! Jag upplever åtminstone för egen del att ngt lättat lite igen nu☺️!
Du är så stark - du kämpar vidare!
Och det kommer gå bra?!

Hoppas på en god natts sömn för dig och en lugn helg, där du kan ta hand om dig och fortsätta lyssna in vad som blir bäst för dig?!

Kramar
/Fibblan ?.

Nejlika

Ja, jag vågar tro att det kommer släppa en dag och ni alla som är före mig är ju en inspiration! ?
Idag är det dag 41, ser fram emot kommande framsteg!

Positivt idag: joggade för första gången den här veckan och har inte tappat kondition utan snarare har jag inte känt mig starkare än sen jag började jogga för snart fem veckor sedan (när jag blev nykter). Min kropp verkar ha skrikit efter vila, och när den fick det bygde den upp sig.

Sovit ca 13 h senaste dygnet och mår helt ok ☘️ Har helgplaner men ska inte göra mer än jag måste. Dammsugandet får vänta lite till!

Kram till alla som kämpar ❣️

Nejlika

...men idag är det tillbaka.
Har mediterat i solen och känt mig lugn och fri inombords. Tacksam! Även om jag vet att det kanske vänder imorgon tänker jag njuta av den här stunden av frid ☀️

Var ute och dansade igår. Första (?) gången nykter någonsin? Dansade flera timmar med några vänner. Var först lite obekväm mest pga ovanan att vistas på klubb nykter (har inte ens begett mig till en klubb på flera år) men kunde snart slappna av och bara ge mig hän. Flera killar visade intresse men låtsades inte märka det. Är fortfarande för osäker på mig själv efter år av destruktivt leverne och tänker att "de vill nog ändå inte ha mig när de ser att jag är giftig". Så elakt mot mig själv men jag jobbar på det. Dock oerhört smickrande och blev glad av lite positiv uppmärksamhet efter att ha "gömt mig" i flera år efter senaste förhållandet tog slut.

Gårdagen gav mig energi, en känsla att det går att ha roligt utan alkohol, men att det kräver jobb med sig själv förstås, men det går!

Vaknade upp trött men nykter och har som sagt tagit en lugn morgon och mediterat en stund. Snart ut och springa. Dammsugaren får fortfarande vänta, haha.

Förresten 6 veckor idag.

Och vad härligt att dansa nykter så länge ?? det är ju ett härligt steg framåt! Så det blev inte en enda liten flirt eller blinkning? ?

Skön men blåsig dag idag! Jag är så glad att mars är på intåg för jag behöver ljuset, värmen och allt det gröna som våren erbjuder oss ?

Hoppas du får en fortsatt underbar söndag!
Kram PimPim ?

"Även om jag vet att det kanske vänder i morgon tänker jag njuta av den här stunden av frid." Precis så. Tror att vi alltför ofta glömmer att stanna i nuet, det bra nuet, istället målar vi upp negativa framtidsbilder.

Ta alltid ut glädje i förskott. Det vörsta som kan hända är att du varit glad i onödan.

Härligt med dans och bekräftelse. Hoppas att det gav mersmak. ?

Och du, stort grattis till sex veckor!

Kram