New start

Nu har det varit en tuff period. Jag blev sjukskriven pga stress och alkoholen har varit min dagliga fäljeslagare under tiden. Är tillbaka på jobbet på deltid. Nu vill jag verkligen klara av att vara nykter. När jag höll uppe 40 dagar före jul stortrivdes jag. Då tänkte jag att över helgerna kan jag ta lite så håller jag upp sen. Men det har inte gått. Nu börjar jag om men har nu en erfarenhet av hur svårt det kan vara att reglera alkoholen.
Kram alla där ute

Nejlika

så kan du klara det igen! Och troligtvis kan det gå ännu bättre nu när du vet vad som väntar! Det underlättar också (tycker jag) att skriva här och läsa mycket i andras trådar, känns skönt att bli förstådd av människor som går igenom samma saker.
Du fixar det här! ?☘️

Trasig22

Visst är det skönt att hålla upp med alkoholen och känna sig glad på morgonen då man stiger upp! Man har ingen ångest och ser fram emot dagen. Varför fortsätter man inte på den vägen utan faller tillbaka i gamla mönster? Man behöver ju inte sluta att dricka helt utan se till att sätta en gräns tillsammans med din man hur många glas vin du får njuta av under en helg. Kanske alkoholfritt vin vore bättre? Har du funderat på att involvera din man mer angående din situation? Vad tycker han? Har han några bra förslag? Att unna sig lite vin då och då efter en arbetsvecka tycker jag att du ska få göra men det får inte bli för mycket för då kommer ångesten.

Det är svårt att styra om ett beteende som pågått under en längre tid. Jag tror aldrig att man helt kan bli av med detta beteende men du kan även skapa ett nytt beteende och lägga det över det gamla. Hade missat din tråd och blir lite ledsen att enbart en person skrivit i tråden :( Jag är relativt ny här också och får inte heller speciellt mycket kommentarer. För mig så är inte detta hela världen men jag försöker gå in i trådar och kommentera så gott det går. Har jag något förslag som kan göra ens persons missbruk bättre så bjuder jag mer än gärna på det. Det kan ju vara så att dom som varit här under en längre tid skaffat sig vänner och favoriter på forumet som man pushar. Inget fel med det och jag dömer absolut ingen. Tyvärr så kan detta även leda till att personen ledsnar och faller tillbaka i gamla synder och blir helt ensam i sitt missbruk.

Ha en trevlig tisdag!

Först av allt, välkommen tillbaka, New start, även om det som alltid vore bäst om man inte behövde återvända. Dags att ta nya tag och med mycket ny insikt och många erfarenheter har du ett bra utgångsläge.

Angående Trasig22:s funderingar kring svar på inlägg tänker jag att det finns många olika omständigheter som spelar in. Rent praktiskt kan det vara så att många skriver samtidigt och en del inlägg försvinner i mängden. Det kan också vara så att många läser, men aldrig eller sällan kommenterar. En del är inte ens inloggade, det går då att läsa, men inte svara. Det är också viktigt att komma ihåg att alla som håller till här kämpar mot A på ett eller annat sätt och vissa dagar orkar man inte skriva alls.

För egen del kan jag säga att jag från början försökte svara allt och alla, vilket till slut självklart blev ohållbart. Ibland kommer det upp emot ett tiotal nya trådar på en vecka. En del blir kvar, andra kanske skriver i förtvivlan en eller ett par gånger. Visst blir man extra nära vissa som har hängt här länge. Det är dock inte meningen att utesluta andra, men, som sagt, ibland orkar man inte riktigt.

En annan sak är att åtminstone jag letar upp likasinnade med samma mål som jag själv. Efter att ha läst här i snart två år och följt många som försökt gå tillbaka till ett "normalt" drickande, men misslyckats gång på gång, har det blivit så att jag inte kommenterar så ofta i trådar som handlar om att planera att dricka igen. Då jag är övertygad om att alla måste göra sin egen resa och själva komma till insikt om att det sällan eller aldrig går, är jag hellre tyst. Det är lätt att man annars uppfattas som mästrande och budskapet får motsatt effekt.

Ja, det var några tankar ur min synvinkel. Hoppas att du inte tycker att jag tagit för stor plats kring detta i din tråd, New start. Säg till i så fall, så flyttar jag inlägget till min egen tråd.

Önskar er lycka till nu, både New start och Trasig22.

Kram

Trasig22

@vinäger Helt okej förklaring och visst finns det mycket elände i forumen. Forumets uppbyggnad skulle man önska mer av. Varför inte implementera en typ av wordpress liknande funktion? Det blir väldigt snurrigt men man kanske vänjer sig. Det är klart att man inte kan svara alla även om man vill det. Vissa kanske enbart vill ha hjälp och inte orkar involvera sig i andras problem. Fullt förståeligt. Jag förstår också att det kan vara jobbigt att se alla misslyckande då det handlar om "normalt drickande". Lika mycket som det måste vara jobbigt att sitta och räkna dagar och sen misslyckas för att börja igen. Det är sant, vi får alla välja vår väg. Tack för dina tankar.