Paul

Hej !
Idag har jag tagit beslutet att bli av med mina alkoholvanor som jag har.
Är ensamstående och har 2 barn som är 8 & 4 år som jag vill ge ett bättre liv och kunna vara en bättre pappa till och få ordning på mitt liv.
Om någon har tips och råd skulle jag vara väldigt tacksam då har det tufft ??

❤️☀️

Paul

Hej !

Dricker mycket sprit varje dag tyvärr då har stor ångestproblematik sedan flera år.
Skall gå till Nordhemskliniken imorgonbitti och träffa läkare och hoppas kan få hjälp snabbt då vill verkligen komma ur det här

Jag hade också ångest/stress/oro som ledde till medicinering med a. Till slut blir a huvudproblemet som ger mer å gest etc. så oavsett bakgrund måste ju a bort först innan man kan tänka klart igen.
Bra att du tar hjälp för dig o dina barns skull. Kan vara omöjligt att förstå att det kan kännas bättre med tiden men det gör det. Är själv bara på dag 23 men skillnaden är enorm. För mig var antabus den hjälp jag behövde.
Heja dig! Det är inte lätt men det går!!!!

Paul

Fick en utmattningsdepression och på det så började jag dricka. Skäms nåt så oerhört och gråter väldigt mycket .
Allt vad det förstör, en själv som är orsaken och vet inte ut eller in.
På riktigt tack för peppen !
Fint att du klarat det så länge och fortsätt på det spåret, det finns en hel värld att upptäcka där ute som är tusen ggr bättre utan alkohol . Säger jag men vet att det gör det.
Hur var det med antabus i början ?

Exakt samma för mig! Men stora stora insikten var att det inte spelar ngn roll vad som satte igång det. När man blivit beroende av a är det problem nr 1.
Jag har inte känns något negativt alls än av antabus. Snarare så skönt att slippa tankarna på dricka eller ej och samla dagar. Vid minst 3 tillfällen hade jag trillat tillbaka utan antabus vet jag.
Du är inte ensam i din kamp, hejar verkligen på dig

Trasig22

Detta är ett bra ställe att lufta sina tankar angående hur man reder upp sitt liv. Ångesten, ensamheten, tomheten och rastlösheten är enligt mig det jobbigaste när man är bakis.

Paul

Skönt att höra och ger än mer kraft till att ta tag i situationen. Betyder mycket, tack ?
Detta var inte direkt något jag trodde skulle ske i livet och måste helt enkelt göra detta .
Tittar på mina älskade barn och ja du förstår...
?

Paul

Skönt att höra och ger än mer kraft till att ta tag i situationen. Betyder mycket, tack ?
Detta var inte direkt något jag trodde skulle ske i livet och måste helt enkelt göra detta .
Tittar på mina älskade barn och ja du förstår...
?

Nejlika

Du har tagit ett stort steg, bestämt dig och sökt dig hit för att söka stöd. Motivation är a och o, resten hittar man ofta lösningar till.
Mitt tips är att på en gång rensa ut all alkohol som finns hemma och sen stålsätta dig för att se till att tacka nej till allt som kan vänta. Lugn och ro är vad du behöver och så mycket sömn som det bara går. Förstår att vissa saker måste skötas ändå, men det som inte är måsten -skjut upp det. Och sen handlar det om att vänta och hålla ut. Dag för dag. Det kommer bli bättre.

Sök också gärna stöd på annat vis och försök röra på sig så mycket det går.

Jag bunkrade upp med allt möjligt onyttigt i början, det hjälpte ibland mot värsta suget.

Och -skriv av dig här så mycket det bara går och läs gärna gamla trådar av folk som lyckats innan oss- det är väldigt peppande.

Kramar från Nejlika

Paul

Tack ?
Var idag och påbörjade en avgiftning vilket var bara att komma dit en en positiv upplevelse.
Att se en värld jag inte sett tidigare där de som haft återkommande problem omfamnade varandra och brydde sig på ett otroligt fint sätt. Vart väldigt rörd.
Fick stesolid vilket jag aldrig tidigare ätit som skall dämpa abstinensen och en spruta med B-vitamin och sedan förmodar jag att det blir antabus därefter.
Är det någon som har erfarenhet av antabus som skulle kunna berätta om sina upplevelser?
Måste klara detta och ge mina barn mitt rätta jag och en fin uppväxt där vi skrattar och mår bra. Är otroligt skamfylld och gråter väldigt mycket över vad jag åstadkommit och vill det bästa .
Trodde aldrig detta skulle kunna hända mig och och dom finaste jag vet.
Tack för all fin uppbackning som redan kommit. Betyder mer än ni kan ana och ger styrka.. tack ☀️??

Så bra av dig att ta tag i situationen!!
Jag gjorde liknande för snart en månad sen och äter antabus. Antabus för mig var noll biverkningar men enormt hjälp, skulle trillat tillbaka utan. Samt stressen släppte mkt, slipper tänka på om jag kan/ska dricka.

Vill bara säga att jag tror att med den inställning du har kommer du att fixa detta. Nej, förresten jag tror inte, jag känner mig övertygad om det. Så fint du beskriver förhållandet till/med dina barn. Vilken klok pappa de har.

Kram och lycka till.

Fibblan

Säger som Vinäger, jag?! Klok pappa som tar tag i problemet och du vet vart du vill! Resan har börjat - nu kan det bara bli bättre ?!

Det är tufft, det är ingen enkel resa. Men det är så värt det!! Dag 63 idag för mig, trodde inte det var möjligt..! Men det går..ibland får man ta det timme för timme..minut för minut t.o.m
Började också mitt drickande i samband med en utmattningsdepression..
Ångest. På väg att ge upp ibland. Men när man väl bestämt sig, och man börjar lägga dagar av nykterhet bakom sig, som sedan blir till veckor. Ja, då vill man bara inte ta risken att slungas tillbaka till helvetet som var..
Önskar dig all lycka på den resa mot tillfrisknande som du påbörjat ?!

Kram
/Fibblan ?.

Paul

På riktigt !
Tack för era ord och erfarenheter . Det ger än mer motivation och kraft att få ordning på livet och de finaste jag vet .
Vart på mottagningen idag igen för uppföljning efter fått stesolid för första gången och skall imorgon påbörja antabuskuren.
De rådde att inte vara själv med sina barn under den tiden man får stesolid vilket ör under 1 vecka vilket känns oerhört ensamt men vet att det är för det bättre..
Så lite ångest efter 1 dag med stesolid har jag inte upplevt på väldigt lång tid och hur kändes det när man slutar med den och bara antabusen tar vid , är det fortfarande ett sug efter alkoholen då ?
All kärlek och tack från hjärtat för fina peppen ❤️☀️

Paul

Hej igen !
Fick precis ett gäng sms från mina barns mor( mitt ex) efter berättat om dagens möte om vad som sker på Nordhemskliniken så hon förstår att jag tar detta på allvar och det var verkligen superpositivt på kliniken.
Hon vill berätta för folk vad som pågått/pågår och känner sig själv ledsen och nedstämd.
Det vill inte jag då vill bli frisk och hel och bli nykter utan frågor och för mycket uppmärksamhet kring det då är lite offentlig person och föreslog att berätta för henne om hur det går till och vad man gör på kliniken då förstår oxå tar energi för henne och vill säga att detta är på riktigt.
Då säger hon att jag förstår jag inte hur mycket detta påverkat oss nära runtomkring efter sagt att ställer upp i detta men dag 2 in i behandlingen kommer då det här som tar bort mycket av peppen.
Finns det grupper man kan vända sig till för att få motivation när man inte får den så som man trodde ?
Bästa ?

anonym24773

Hej igen
Tråkigt att höra men kämpa på !
Av egen erfarenhet så vet jag (eftersom jag själv gått dom) två olika program på nordhem.
Fråga vid nästa besök när nästa tillfälle är och säg att du vill delta.
Det första heter just motivations programmet (ganska många deltagare ca 20 st)
Där är även anhöriga välkomna att delta. -det är också anonymt sk. Ingen pres krävs.
Består av info och föreläsningar och när ja gick förra året var det 1 vecka på fm.
Steg 2 heter fördjupningsprogrammet och där är man ca 10 pers, då är mötetena lite mer
Personliga -leds av alkohol terapeut +pskykolog , men man väljer själv vad man vill säja.
Det pågick också en vecka på EM.
Jag rekommenderar båda , dom var bra och man är omgiven av likasinnade.