Hej alla,

Nu är det dax för mig att inte börja dricka igen, har klarat av vita perioder men för att sedan lura mig själv. Det går ett tag men sedan ballar det ur, för mycket, fel tillfälle, kontrollförlust, minnesluckor och riskbeteende.

Tänker använda detta som en dagbok samt för att få tips av Er andra för att lyckas för uppenbarligen reder jag inte ut det själv.
Mitt mål är att aldrig börja dricka igen.

Är man runt 40.

Nu kör vi!

Sofi

Stort Grattis till 4 månader. Bra jobbat, är inne på 4 dagar och kämpar på. Det är tungt och imorgon är det fredag, det blir en utmaning. Något tips för att inte trilla dit på alkoholen?

Ellan

Grattis till nykter tid!!!
Och Sofi, fredag är egentligen bara en ”vanlig” dag som vi på något vis skapat en enorm laddning kring. Fredagsmys=vin osv.
Ett tips i början av nykterheten är att göra en plan som inte ger tillfälle och/eller innehåller alkohol. Sedan att hålla sig till planen. Oavsett vad för tankar som dyker upp under eftermiddagen. Håll löftet till dig själv. Boka in någon aktivitet tex. Undvik faror och situationer som kan trigga dig.
Att hålla löftet till sig själv, att hålla sig till sin ev nedskrivna plan skapar tillit. Då behöver du inte ens fundera eller vara rädd för vad som ska hända. För du har redan det nedskrivet. Ett litet tips...
Kram
Ellan

Bra kämpat! ??????
Och ja jag tror dig! På bara 17 dagar är inser man så många hälsovinster och lite till!

Kram PimPim ?

Sofi

Tusen tack för tipsen! Ska nog klara av morgondagen också utan vin!!

Kram

Idag är det 165 dagar sedan jag drack någon alkohol. Har jag varit sugen, egentligen inte. Tanken har slagit mig när jag haft tillfälle, men jag har varit benhård och täppt till truten på de tankarna.

För ett års sen exakt denna dag, var det riktigt jobbigt, min fru och jag visste inte om vi skulle fortsätta, jag trivdes inte med vårt boende, ja allt var egentligen kasst tyckte jag. Jag drack mycket på helgerna och även ibland på veckorna. Livet kändes nattsvart. Idag kan jag säga att de stora frågorna, fru, bostad och arbete målas i ljusa färger. Visst har jag dålig dagar, men de går över. Men jag tar aldrig första glaset, för jag kommer efter ganska kort tid börja tycka att allt är dåligt. Jag har gett upp tanken på att kunna dricka normalt. Den kampen är över.

Mvh

Dano

Hej! Jag är ny här o jag känner igen mig i allt du skriver. Har nyligen bestämt mig att sluta dricka . Druckit åt helsikes för mycket o länge nästan varje dag. Men jag har kommit till insikt att jag måste sluta med det här för mig o min familjs skull. Dag 2 nu

Dano

Känner att man behöver skriva av sig till nån som verkligen vet hur det är. Får ta en dag i taget. Slutar jag inte dricka nu så kommer min sambo lämna mig o ta me ungarna. Ta en dag i taget.

Gorillan

Du är inte ensam i din beroendesituation. Jag hoppas att du får styrkan att sluta och hålla det.

Dano

Nu har det gått en vecka utan alkohol. Känns fantastiskt . Allt går bättre , var lite svårt o sova i början men det har blivit mycket bättre. Mycket piggare på jobbet. Tar en dag i taget.

235 dagar utan en droppe, grattis till mig. Det fungerar verkligen denna gång, helt klart häftigt att lära känna och möta de olika sidorna som finns inom mig.

Oavsett vad som händer dricker jag inte alkohol.

Mvh

Hej
Om du söker på namnet på personen (användarnamnet) o lägger till .Wordpress.nu eller com på slutet så kommer du rätt.
Intressant blogg.
???