Vill inte - kan inte

Vill inte - kan inte

Profile picture for user ljusetitunneln.se

Ljuset i tunneln ### Länk borttagen. Reklam är inte tillåtet. /magnus, alkoholhjälpen### ger råd och tips hur man ska orka med sin vardag...

Profile picture for user Sisyfos

Har du nåt annat nick också "ljusetitunneln"? För på nåt sätt måste du ändå ha funnits här med oss. Du har postat din länk i en rad trådar från personer som brukar dela med sig och ge mycket här i forumet. Man kommer till en webbsida under uppbyggnad som gärna vill ha ekonomiskt bidrag för att kunna arbeta vidare. Skapa en egen tråd för ett sånt inlägg tycker jag. Det är möjligt att webbsidan bli ett fantastiskt stöd tillslut. Men jag har klara problem med att du lånar deras trådar för det här ändamålet.

Profile picture for user Fenix

så väldigt mycket för fina hälsningar! Önskar er alla ett Gott nytt vitt år! Jag har varit borta på långresa över alla helgerna och tyvärr blev det inte en vit resa, några veckor har jag återfallit men i kväll ska jag gå till AA och mina stora önskan är att till slut få slippa den falske och listiga faan som aldrig verkar ge upp försöken att hindra ett nyktert liv. Nåväl, jag är heltaggad nu, vilket bland annat skett med hjälp av en bok som jag tror någon här inne på forumet tipsade om, Skål ta mig fan! heter boken av Torbjörn Åberg, och det är en kille som vet vad han pratar om. Han har verkligen trängt ned i livet som missbrukare av alkohol, och beskriver sin resa för sju år sedan till ett nyktert och mycket bättre liv. Jag rekommenderar boken varmt, den handlar verkligen om oss som befinner sig här för att det har uppstått ett stort problem i våra liv, nämligen hanteringen av alkohol. Kram från en tilltufsad men återuppväckt Fenix.

Profile picture for user Tjalle

Hej Fenix,

Det är bara att kämpa vidare. Insikten finns, totalkonsumtionen går ner och målet hägrar.
Allt gott/Tjalle

Profile picture for user LenaNyman

Det är bra, bara kliv på hästen igen. Vi vet ju hur vi hoppar upp, både du och jag. Härligt att höra att du fått sånt gott utbyte av boken. Kram!

Profile picture for user Fenix

det ridas i lite lugnare tempo. Suveränt möte i går, och kraften som finns på ett AA_möte går nästan att skära med kniv. Det är vad jag kallar min högre kraft, och det räcker när det gäller den biten. Underbart att vakna nykter, och få en dag som känns bra. Nu vet jag att jag vaknar nykter i morgon med och det ser jag fram emot.
Kram!

Profile picture for user Sisyfos

Ja, det är väl precis så man ska hantera ett "återfall". Upp igen så fort som möjligt. Annars blir det så lätt en ond spiral.
Bra med lite AA-reklam, men jag vet inte om jag skulle våga mig dit.

Profile picture for user Fenix

av min tråd, oj nästan en månad sedan det var någon aktivitet här.
Nu är det drygt en vecka nykter och det känns väldigt lugnt. AA visade sig inte räcka, utan kompletterar för säkerhets skulle med antabus. Igång med daglig motion och jag slipper tänka på A alls. Otroligt att man gå från att tänka oerhört mycket på A varje dag, till att i stort sett inte tänka alls. Går in här och läser ibland, många tappra krigare och det är alltid en tröst att förstå att man inte är ensam om problemet. Ha en bra tisdag!

Profile picture for user Leverjag

Ja, det är märkligt hur man kan pendla mellan fixering och frihet. Men det kan vara en tröst också. Daglig fysisk rörelse hjälper mig jättemycket OCH att inte slarva med maten!

Ha en fin dag du med!

Profile picture for user Fenix

för din kommentar Leverjag. Och grattis till hundra dagar, såg att du passerat en riktig milstolpe! Jag hakar på, bara 92 kvar:-)

Profile picture for user Leverjag

Att du hakar på mig. ;-) Du har så många nyktra bakom dig innan återfallet, när jag gav efter för den förtärande kraften igen. Jag vill inte räkna dagar men ibland känns det kul att ha lite milstolpar att uppmärksamma, tycker jag. Om man räknar total nykterhet sedan första gången jag bestämde mig för att sluta juli 2014 så är det klart mer än innan. :-)

Jag vet inte vad det är men denna gång känner jag en förbannad ilska över att vara i greppet på en drog, ett nervgift. Det är som att min vilja att bli fri denna gång är min motor och då ser jag det i ett längre perspektiv med snubbel och allt. Nu är det inte att vara nykter till en viss gräns, att längta efter att få dricka och känna mig ledsen över att jag inte får. Dessutom att andra tjänar pengar på att sälja nervgiftet som förstör mitt och min familjs liv (och så många andra människors liv) ger mig också en ilska. Jag vill inte bli manipulerad och snällt svälja skiten (i flera bemärkelser). Jag vill inte gå på den stora livslögnen mer. Fan heller!

Nu gick jag igång i din tråd... :-)))

Ses!

Profile picture for user Fenix

där mot en falsk vän, ungefär samma som mot den snälla rådgivaren på banken som säger sig vilja ditt bästa:-)
Hade vi lytt råden i höstas hade vi nog legat typ hundratusen back nu, men vi tog reda på fakta och ligger nu tack och lov på plus fortfarande, även om det är blygsamt. Rådgivaren såg inte glad ut, och varför skulle han göra det när han nu miste bonus och allt. Tänker samma om alkoholen, lovar och lockar med positiva upplevelser, men glömmer att berätta om risken och baksidan. Inte bara risk längre, nu är det alltid förlust som gäller. Vaknade till ännu en nykter dag, och den känslan samtidigt som jag vet att jag ska krypa ned nykter i kväll räcker väldigt långt. Nä, inget nervgift men kanske en god måltid ska jag unna mig i dag. Tycker du resonerar klokt om att låta det långa perspektivet vara det som gäller, och inte antal dagar eller dikeskörningar. Och räknar jag bakåt så ser det ändå skapligt ut, behöver inte slå på mig själv bara för att vägen inte är spikrak. Tack för den insikten!

Profile picture for user Leverjag

Upplever att många som försöker bli fri drogen här slår på sig själv hårt när det inte går perfekt. Det gör det jättesvårt att nå målet. Tänk i arbetet, elitidrottare och ex konstutövare, om de inte haft delmål och misslyckanden på vägen??!! De hade aldrig lyckats om de inte fortsatt och övat, övat och hela tiden sett det positiva, delmålen som nås och det stora målet som möjligt att nå?! Det är ju också en del av lärandet och utvecklingen. Nu när jag ser det långsiktigt är det lättare att blicka framåt. :-)

Ha, ha. Roligt när säljare inte klarar att dölja besvikelsen. Hade nyss ett samtal där man påstod att det var av omtanke om mig en affär skulle göras. Tjena, det var dennes behov som skulle tillgodoses och det påpekade jag. :-))

Hoppas du får vila tryggt i att vilja fortsätta nykter. Det är väldigt skönt, tycker jag, fast min hjärna då och då berättar historien om den underbara njutningen och fantastiska upplevelsen av tillfället som vinet skulle frambringa.

Kram

Profile picture for user Leverjag

Vad härligt att du varit rökfri så länge och satt av de pengarna. Tänkte att man kan göra det med alkoholpengarna också. Även om jag har råd att dricka alldeles för mycket så försvinner de sparade pengarna lätt i tomma intet så jag har satt upp en del delbelöningar på vägen. Tex kan en resa med familjen få ett extra tillskott tex. Det är ju självklart alla de andra vinsterna som är viktigast men på vägen att leva nyktert ingår för mig att må bättre och då kan jag tänka att nu kan jag unna mig mer välmående som stärker mig ytterligare. Något jag borde gjort istället för att dricka bort dagar och hälsan.

Hur går det för dig? Jag vädrar vår och ljus. Det är så skönt att den ljusa tiden är framför mig nu.
Kram

Profile picture for user Fenix

för din hälsning och du får en av mig. Har varit lite svajigt, på måndag går jag med i Länkarna i min stad. Jag behöver andra människor för att klara nykterheten har jag insett. Ska bli så skönt att ha en fast punkt i tillvaron för att hantera mitt alkoholproblem. Längtar efter alkoholfrihet!
Kram

Profile picture for user Sisyfos

Jag såg dig härinne i andras trådar igår. Hur går det Fenix? Är du på g igen? Kramar

Profile picture for user Fenix

att ny bryr er! Usch, det går inte bra. Börjar kännas hopplöst. Var hos länkarna för en tid sedan, och klarade mig drygt en vecka sedan blev det bara ett infall och nu är det mest varje dag, eller snarare natt som jag dricker. Smyger förstås så det märks inte så mkt utåt, utom att jag aldrig går ner i vikt som jag vill. Skulle kunna ha ett bra liv, har alla förutsättningar. Men den djävla alkoholen står hela tiden i vägen, vad faan ska jag göra?

Profile picture for user mulletant

för att du orkar fortsätta kämpa! Du är ju en av dem som fanns här när jag skrev mina första trevande inlägg och startade min första tråd. Så många som passerat här under åren som gått. Jag fick för mig att kolla ditt första inlägg där du nämner Adde och Berra, som ännu syns till här, och Pia. Så många förhoppningar, så mycket lidande och liv vi delat här. Jag har också ett specifikt minne av hur jag gjorde bort mig i din tråd en gång i början av min forumkarriär... sånt som händer och hettar till här nu och då. Jag fick mig några skrapor och lärde mig nånting:) Många gånger har jag ju konstaterat att mest, eller det viktigaste jag lärt mig här, har jag lärt mig av er som kämpar. Kämpar emot! Jag skulle önska att jag kunde ge dig kraft till det avgörande du längtat efter och kämpat för så länge ... men jag vet att det måste du hitta inom dig själv. Jag önskar dig en vilsam och god helg med sinnesro! / mt

Profile picture for user anonyMu

Men du... Även om det känns pissigt, så kanske det vore en god idé att söka upp den där läkarkontakten igen? Du skulle kunna pröva antabus eller liknande? Du skulle kunna söka en samtalskontakt? Du skulle kunna uppsöka AA? Det finns möjligheter Fenix. Ge inte upp, för det är möjligt att ha ett annat liv.

Skickar styrka i stora lass

Profile picture for user Sisyfos

Du har återvänt! Du är här med en vilja. Kanske behöver du lite hjälp på vägen. Men det är verkligen inte hopplöst även om det känns så just nu. Kramar till dig!

Profile picture for user PP

Instämmer med övriga. MT har helt rätt i att du borde få medalj för din kamp, men frågan är hur du ska vinna den, eller hur?
Jag har tyvärr inga råd att ge dig som du inte redan fått genom åren. Vi skulle alla bli så otroligt glada om du lyckas få till en varaktig förändring.
Vägen dit är möjlig för oss alla. Den är svår och det har inget att göra med om vi är bra eller dåliga om vi lyckas. Vi vet alla att vi har drabbats av en sjukdom. Men glöm inte att det finns bot. Det enda vi behöver göra är att välja en nykter dag. Igen och igen.

/PP

Profile picture for user LenaNyman

Tycker PP uttrycker det så bra. "Det enda vi behöver göra är att välja en nykter dag. Igen och igen." Oavsett om man "tror på" AA, Länkarna, en bok i ämnet, antabus eller nåt annat så är det just det som måste till. Det egna beslutet, igen och igen, om att i dag är en nykter dag.

Jag tycker att du ska ställa dig i vägen för alkoholen och inte låta den stå i vägen för dig.

Jättekram!

Profile picture for user Fenix

ni är allihop som peppar mig, det känns viktigt just nu. I morgon ska jag gå till AA, och på måndag till länkarna och så vidare. Jag har förmånen att det finns möten alla dagar i veckan och varför välja när man kan gå på båda ställena? Jag får traska dit tills dess alkoholdjävulen ger upp och försvinner för gott. Det är min plan. Trevlig helg på er alla!

Profile picture for user Fenix

blev inte alls vad jag tänkt mig. En sista kväll med A till melodifestivalen. Det blev det, men slutet kommer jag knappt ihåg och sedan försvann 3 timmar. Ingen aning om vad jag gjorde då. Söndagen blev en tystnadens dag, men min frus sorgsna min och tystnaden i huset var förfärlig. Läste Berras tråd i dag och vad är det alls att fundera på, en fortsatt dödsdans med A är bara att lägga ned och i stället leva livet utan kemikalier. Vaknade nykter i dag och känner mig hoppfull, nu ska A bort ur mitt liv. Jag gör som ni säger, i dag är en nykter dag och det beslutet ska jag ta varje morgon igen och igen. Jag har ju mitt eget facit hur bra jag mår utan.
Mulltant: Jag kommer ihåg vår betalda från förr, men idag finns förstås inte ens ekot kvar. Som du säger, man måste ju lära sig för att gå vidare på ett bättre sätt, och det är vad det handlar om nu.

Profile picture for user Sisyfos

Ja, ta ett nytt beslut, idag och imorgon. Belöningen kommer! Det är den första tiden som är värst. Styrkekramar!

Profile picture for user santorini

Du kan själv bestämma att detta är den gången du slutar för gott. "När du fattat det du vet är det rätta beslutet, ifrågasätt aldrig nånsin det beslutet". Eller hur?

Profile picture for user Fenix

santorini! Känns härligt i dag. Muränan och Sisyfos, jag fattar nya beslut varje dag, men det känns också rätt att inte nu inte ifrågasätta beslutet att lägga ned A för gott. Jag gör båda sakerna så blir det båda hängslen och livrem. I dag skiner solen, hoppas ni också får njuta av vädret!

Profile picture for user Fenix

I dag var jag hos alkoholhandläggaren på beroendeenheten i min stad. Detta var tredje veckan. Förra gången undrade han hur jag vill att det skulle vara nästa vecka vi träffades. Jag sa att då vill jag ha fattat ett beslut att lägga ned alkoholen. Och så är det idag, Dag 1 och jag ser att många skriver en rad varje dag till att börja med och det ska jag också försöka göra. För några veckor sedan gav jag mig själv chansen att styra alkoholen. Det skulle vara 0 procent i vardagen och tillåtet fredag och lördag men däremot inte dricka på kvällen i min ensamhet. Av fyra veckor gick det hyfsat två, men jag insåg att jag är helt körd på att ha kontroll. Jag fick en chans men tog den inte, beroende på att jag inte kan. Så nu får det vara slut och jag känner mig glad och stark i dag. I morgon ska jag vakna nykter vilket sannerligen inte varit fallet senaste månaderna. Så på det igen, känner kämpaglöd så ny börjar en ny resa. Hälsar till er alla kämpar, jag har läst mest varje dag och följt era historier.

Profile picture for user träningstanten52

Ska läsa din tråd i helgen när jag har mer tid. Men helt rätt använd både livrem och hängslen tills du vet vad du behöver! Och nu har du bestämt att det ska vara slut. Ha en trevlig vecka och nyktra dagar framöver!

Profile picture for user Fenix

Tack träningstanten för din kommentar. Vaknade 5 i morse, men det gjorde inget. Hade sovit med kvalitet i 5-6 timmar och jag gick upp och kokade kaffe i stället för att ligga och dra mig som jag brukar göra. Njuter av nykterheten, nu ligger en dag framför mig som jag kan fylla med vad jag vill eftersom alkohol inte ska finnas med i bilden.

Profile picture for user anonyMu

Fint att du är på banan igen! Ja, ibland behöver man kanske pröva och verkligen se att man inte har kontroll. När sug och tankar kommer, så har du nu något konkret att gå tillbaka till som kan motivera dig att fortsätta vara nykter.

Skickar styrka

Profile picture for user Fenix

Tack Muränan du kloka! Det känns riktigt bra i dag, har sovit 7,5 timmar kvalitetssömn. I går gjorde jag en bra sak, gick till en ny AA-grupp. Jag tvekade, gick ut och backade bilen får att åka därifrån, men tänkte att va faan har jag åkta ända hit får du skärpa dig och ge detta en chans. Gruppen var kanon, kände mig direkt hemma och är så glad att jag nu har en grupp jag kan gå till två gånger i veckan för att hålla mig på banan. Ute lyser solen!

Profile picture for user Fenix

Ja Muränan, har tänkt mycket på min nya grupp och det var en stor överraskning att den kändes så bra på en gång. Håller jag fast där känns det som om mina chanser att stanna på banan ökar betydligt. I kväll ska jag köra bil så det känns lugnt.

Profile picture for user Fenix

och monstret tjatar mycket, jobbigt att inte kunna stänga av bara. Ser fram emot AA i morgon för att få lite lugn.

Profile picture for user Sisyfos

Ja ett ihållande tjat... men nu när du bestämt dig för att lägga ner blir det nog bättre. Det blir en vana att inte dricka. Det är väldigt skönt när man inte reflekterar över det längre. Då finns plötsligt inget tjat. Bra att du hittat en fin grupp.

Profile picture for user Fenix

Ser fram emot mötet idag. Det brukar hjälpa att få den goa känslan och därmed minska tjatet från A. Tack för pepp Sisyfos, jag längtar efter att det ska bli en vana att inte dricka.

Profile picture for user Fenix

Mötet blev inte av, synd men jag laddar om och ser fram emot nästa möjlighet. Känner mig så där, seg och lite olustig. Får grunna på varför.

Profile picture for user Fenix

Varje morgon vaknar jag nykter. Tänker efter vilka bra saker jag ska putta in i min process mot det goda livet under dagen som väntar. I nästan tre veckor har jag känt en pånyttfödelse kan jag säga, mitt gamla dåliga kretslopp med skuld, skam, ångest, drickande och hopplöshet har jag lämnat bakom mig. Jag fick en karta att orientera mig efter och hur jag ska hitta ut ur min negativa cirkel och komma in i ett bra kretslopp, bli den människa jag var ämnad att bli en gång för länge sedan. Redan nu tycker jag mig ha kommit en bra bit på väg, och positiva saker händer hela tiden. Jag läser då och då på forumet och ser hur många av mina olycksbröder och systrar sitter fast i det dåliga kretsloppet. I minst 30 år har jag varit där, utan att veta varför och utan möjlighet att påverka det för att komma loss. Att jag blev som jag blev en gång och tog till alkohol som en då suverän hjälp att känna mig som alla andra har jag accepterat - och lämnat. För första gången på mycket länge vet jag att ett nyktert och bra liv redan börjat och bara kan bli bättre. För det tackar jag en man som heter Anders Tedestrand. Efter ett liv med missbruk och sedermera som alkoholterapeut hittade han sin lösning för att komma ur den negativa spiralen. Jag har under åren provat, vågar jag påstå, allt för att sluta. För första gången känner jag att det är över, nu har jag en karta att följa. För 13 år sedan slutade jag, efter att ha vanerökt i mer än 35 år, röka med hjälp av Allen Carr och har inte tagit ett bloss sedan dess. (För övrigt aldrig ens haft ett sug.) Nu känner jag mig förvissad om att mitt sista glas med alkohol i är uppdrucket. Ha en bra helg!

Profile picture for user Fenix

inte han är helt populär bland traditionella psykologer och terapeuter. Men som jag sade har jag träffat många sådana under 30 år och egentligen aldrig fått någon riktig hjälp att lösa mitt problem. Att se det hela visuellt är en oerhörd hjälp.

Profile picture for user Tjalle

Vad härligt att du mår så bra i din nykterhet, Fenix. Jag blir nyfiken på vad du skriver och ska checka upp lite grann på egen hand. Själv har jag avslutat min 6:e nyktra dag och idag är egentligen första dagen som jag åter har aningens aptit och orkat med att göra något vettigt. Tänk så väldigt mycket tid man har slösat bort i "reparationsarbete". Har det varit värt det??? Nej. Varför har så många av oss då inte kunnat stå emot när vi vet konsekvenserna? Förmodligen därför att alkohol är en av de mest beroendeframkallande drogerna som finns.

Nu ska jag ut och ta en minuts luft och beskåda den fullkomligt enastående stjärnhimmel vi har ikväll.
Allt gott till er alla/Tjalle

Profile picture for user mulletant

att läsa ditt inlägg som andas frid, frihet och framtidstro. Jag har ju följt dig länge här. Förstås blev jag nyfiken på Anders T och metoden så jag har läst och även lyssnat på honom på nätet. Ser fram emot att följa fortsättningen på din nyktra resa. Allt som bidrar till frihet från missbrukets fångenskap är välkommet och värt att förmedlas vidare till de många som lider!
Varmt lycka till ? / mt

Profile picture for user santorini

Så glad jag blir då jag tittar in här och ditt inlägg är det första jag läser! Jag vet hur du kämpat. Tjalle också, lycka till. Man kan få börja om många gånger och man kan inte ge upp. När man fått nog måste man lyckas till slut.
Det är så skönt när man känner att skammen och skulden över all tid man slösat bort på alkohol inte dyker upp särskilt ofta. Det hamnar i bakgrunden. Finns som en påminnelse och varning kanske men den överväldigande känslan som jag har är numera stolthet över att jag är fri. Att jag klarade det. Man vet att det är över. Ha det så gott!

Profile picture for user Fenix

MT: Roligt att få pepp av dig, som varit med så länge. Precis som du skriver, allt som bidrar till frihet från missbrukets fångenskap är välkommet och därför känner jag det viktigt att bidra med min erfarenhet. I mitt positiva kretslopp ingår begrepp som lycklig, glad, nykter, medveten, nöjd, tacksam, ansvarig och annat. I mitt kretslopp med missbruk ingår begrepp som orolig, negativ nedstämd, deprimerad, överviktig, alkoholist, ältande, missnöjd, självcentrerad med mera. Valet mellan dessa två tillstånd blir inte så svårt när man väl ser det så tydligt.
Santorini: Härligt att se dig dyka upp och göra ett inlägg. Som Tjalle skrev någonstans så är du förstås en förebild med din långa nykterhet och kloka tankar. Stolthet är ingen dum känsla att lägga till de andra jag nämnde, och det kan jag också känna för att jag inte gett upp kampen.
Tjalle: Hoppas du fick några härliga andetag av frisk luft och en visuell klunk av rymdens eviga berusning.
Fenix

Profile picture for user Fenix

fyra veckor sedan jag sist drack A. Då skulle jag besöka Anders Tedestrand i Nyköping för att utbilda mig till att inte dricka mer. Det har gått bra sedan dess. Jag tog i sista kvällen på hotellet, Mojito, Daiquiri, rödvin till maten, några starköl för att riktigt göra listan komplett. Blev inte särskilt full och mådde bra nästa dag. Har bara en gång sedan dess känt ett sug för att vilja dricka, men i övrigt trivs jag så bra med att leva nyktert. Ser fram emot trevliga och nyktra helger. Har kommit igång med ett bra liv, som innefattar motion och bättre vanor. Har också startar aktiviteter som tidigare fick stå tillbaka på grund av drickandet. Nu sitter jag här på morgonen och skriver lite, har en bra dag med bland annat julbord att se fram emot. När man tänker på hur många förmiddagar som förstörts under åren på grund av bakfylla inser jag ännu mer att det verkligen var hög tid att lämna det bakom mig. Kämpa på alla kämpar!

Profile picture for user Fenix

två dagar innan nyårsafton fick jag för mig att kunna ta ett par glas. Det tog inte många dagar innan det gamla onda kretsloppet snurrat igång igen och där är jag fortfarande fast. I dålig kondition, tjockare än någonsin, måste få ett stopp nu igen. Vet i alla fall att när jag lyckas sätta på korken igen, så går det aldrig att ta ett enda glas igen. Då hamnar jag här och det tar lång tid igen att göra ett nytt försök. Faan vad jobbigt med alkohol, skulle vilja bli tvångsinlagd på en tork:(

Profile picture for user AlkoDHyperD

Och ångesten när man vet att man måste bryta för att inte allt ska gå åt helvete men inte förmår för man också vet hur jävla jobbig den första tiden är och hur uppgivenheten kan lamslå när man ser framför sig hur det upprepas om och om igen om man inte ger sig in i en kamp som vid tidpunkten känns oöverstiglig.
Kanske du kan ansöka om behandlingshem via socialtjänsten? Man måste ju inte uppfylla kriterierna för LVM om man ansöker frivillig vård via SoL (socialtjänstlagen)
Ring dit och fråga. Anonymt om du inte vill lämna ut dig själv innan du vet om det finns en chans att få det. Motivation brukar ses positivt.

Profile picture for user Fenix

för ditt gensvar. Jag brukar säga att jag provat allt utom behandlingshem, kanske måste jag hamna där till slut. Ska fundera på ditt råd.
mvh Fenix

Profile picture for user Tjalle

Känner verkligen med dig och känner också igen mig själv. Du och jag tillhör ju verkligen veteranerna på det här forumet och gång på gång kör vi i diket. Jag brukar ändå trösta mig med att jag druckit betydligt mer utan detta forum. Kämpa på Fenix. Du är en kämpe.
God Natt/Tjalle

Profile picture for user Ellan

Hej,
Läste att du skrev "att du provat allt utom behandlingshem". Jag har varit i väg på behandling och för mig var det så avgörande. Grundbehandling i fem v som sedan blev förlängd då jag kände att jag hade saker att bearbeta som tog tid. Det bästa jag gjort. Att kunna fokusera på mig själv och sjukdomen, lyfta fram tunga bitar och bearbeta. Ja för mig var det avgörande. Jag behövde bryta och komma bort. Så det är verkligen ett alternativ.
Kram till dig!?

Profile picture for user Fenix

Tjalle, du är en kämpe själv!
Ellan: Hur länge sedan var du på behandlingshemmet? Fick du betala själv eller kommunen?

Profile picture for user Fenix

bröt jag mitt drickande i går. Gick på ett AA-möte på kvällen och som alla vet är ju morgonen när man vaknar nykter efter flera månaders drickande en underbar upplevelse. Jag fick i tisdags beskedet att jag har diabetes, alltså jag har druckit mig till diabetes och det var en rejäl väckarklocka kan jag säga. Ska jag få ett bra liv mina återstående år gäller nu 0-tolerans, totalt korken på. Jag kan inte dricka ett enda glas alkohol utan att det får allvarliga konsekvenser för min hälsa och förstås för hela livssituationen. Det går inte att prova på ett glas vin eller en öl mer för mig, så är det om jag inte vill bli ett vrak under åren framöver. Jag ser det som min sista chans att faktiskt ha ett bra liv, jag har roliga saker på gång, jag är taggad att motionera så nu gäller nykter 24 timmar i taget. Kram till er alla kämpar där ute!

Profile picture for user Fenix

nu känner jag, nykter dag 4 och livsandarna börjar återvända. Har börjat motionera, sover inte så bra än men det ordnar sig och även om jag tänker på alkohol så är det inte med sug och längtan. Inte seg längre på eftermiddagarna, utan tar tag i saker vilket känns så bra. Ha en fin helg alla kämpar!

Profile picture for user Tjalle

Även för mig har det varit sämre de senaste månaderna. Nu i helgen var det under all kritik och jag tänker exakt likadant som du, Fenix om framtiden. Ska jag ha några vettiga år framför mig är det kork på som gäller. All kvarvarande alkohol har jag bett min fru tagit bort ur huset.

Jag har inte fyra dagar som du utan börjar på den förhatliga första dag 1. Låt oss nu "gamla gubbar" följas åt. Vi kan ju klara det. Det har vi bevisat många gånger, det gäller bara att det ska vara bestående också.
Allt gott/Tjalle

Profile picture for user Fenix

Visst ska vi följas åt nu, vi måste klara det om det ska bli något bra av vår utmätta tid i livet! Dag 5 här, och vi måste komma ihåg att varje dag vi vaknar nyktra är fantastiska jämfört med alternativet!

Profile picture for user Tjalle

Jag trodde att jag var på banan igen. Ryggen började kännas bättre. Ett långvarigt magont har blivit bättre med Losec. Så kom då en busdrickarhelg helt bara så där. Har nog inplanerat den i mitt huvud för länge sedan så det finns inga ursäkter.

Jag har inte slagit någon på käften, inte ringt en massa dumma telefonsamtal, men småpimplat mer eller mindre hela tiden sedan sen fredageftermiddag. Senaste glaset igårkväll, tidigt tror jag så det är ju dag 1 idag.....Har svårt att koncentrera mig på tangenterna och skriver konstant fel, vilket är mycket frustrerade och skrämmande.

Har varit runt och plockat upp både några tomma vinflaskor men också en hel massa ölburkar. Jag orkar inte se skiten..

Förlåt att jag skriver i din tråd, Fenix men jag orkade inte leta efter min egen. Allt gott till dig Fenix som ju också kämpar men också till er alla andra som har kommit lite olika långt i era kamper./Tjalle

Profile picture for user Fenix

i min tråd, hittar du din egen ska jag skriva i din:-) Bra att rensa ut alla lik, det stör när man ska satsa på nykterhet.

Profile picture for user Fenix

är en bra kompis ibland. Jag har nu en vecka nykter äntligen, men utan kryckan antabus är det inte säkert att det varit så. Gillar att ta min tablett, då vet jag att det inte blir någon spontan vända till systemet eller krogen på minst en vecka, ca 10 dagar om man ska vara säker på att slippa reaktionerna på antabus. Har också en vän som varit nykter i 27 år år att vända mig till. Underbart som vanligt att vakna nykter varje dag. Rädslan är ju att de dumma tankarna kommer när man börjar må bättre och känna sig "normal" igen. Därför har jag skaffat en doseringsask och lagt ned mina tabletter för varje vecka, det räcker med två i veckan för att hålla upp en hög koncentration i blodet. Hur är det med dig Tjalle?

Profile picture for user veggoPer

Jag märker en del av att ha ändrat min kost.
Nu mera äter jag Vegansk mat.

### tagit bort länk - reklam är inte tillåten /magnus, alkoholhjälpen###

Profile picture for user Fenix

Ser att jag även då tog antabus för att få stopp på drickandet. Det har varit svajigt som vanligt efter en tids nykterhet, beroende på att hr A ganska snart hör av sig och vill diskutera frågan. Och har jag då bara mig själv att förhandla med så slutar det som så ofta med att jag slutar med antabus och ett par veckor senare är i full gång igen. Nu har jag börjat gå till vårdcentralen två gånger i veckan, det gör det mkt lättare att inte förlora striden mot hr A. Det är en blygsam investering på 50 kr per gång, jämfört med vad alkoholen kostar. Men framför allt är det åter underbart att vakna nykter och utan ångest, något jag gjort de allra flesta dagar det senaste halvåret. Den här gången vill jag hålla på så länge det krävs att känna att nykterheten är något naturligt för mig. Tack alla kämpar där ute, jag läser på forumet mest varje dag om alla er med- och motgångar.

Profile picture for user Tjalle

Så roligt att se en gammal bekanting titta in på forumet. Du har väl sett var jag befinner mig just nu, någonstans på ravinens botten. Inte roligt kan jag säga. Kul dock att höra att du verkar vara på gång. Någon gång ska det väl funka för någon av oss "seniorer". Jag hänger på (som vanligt) i nykterhetens tecken. Dock med betydligt högre insats, från min sida, än någonsin tidigare. Sista chansen har jag väl sagt förut men ingenting kunde vara mer sant som det ser ut just nu för mig.
Sköt om dig Fenix
Tjalle

Profile picture for user Fenix

själv, kul att se dig i forumet. Ja, för min del är det antabus som gäller, kanske något för dig att köra ett tag. Tänkte också sista chansen när levervärdens stack iväg, och jag knappt orkade uppför trappan. Men redan känns det bättre, och det är så skönt att slippa dessa ändlösa dialoger med alkoholdjävulen.

Profile picture for user Fenix

oavbruten sömn i 7,5 timme. Den fantastiska känslan varje morgon att i dag kan jag göra vad jag vill, med start nu. Inte start kl 13 när bakfyllan gått över, inte ägna eftermiddagen åt en utsiktslös strid med A om huruvida jag ska dricka ikväll. Inte planera för var jag ska gömma burkar och flaskor, när jag ska kunna öppna dem utan att det hörs för mycket, hur mycket jag ska köpa och var. Längtar jag efter den tillvaron? Nix!

Profile picture for user Fenix

för mig att skriva här ibland. Nu är det lördag och inne på andra veckan. Mornarna är super varje dag, i dag en lördag uppe före 8 och övade musik och läst bok innan jag lagade frukost till mig och frun. Det är livskvalitet. I går ute och åt med ett annat par, saknade faktiskt inte vinet och ölen, var minst lika pratsam och trevlig, kanske ännu mer. Satt inte och funderade helt tiden på att kunna ta in mer att dricka. Inte bråttom hem för att kunna hälla i mig mängder. Tänker på alkohol, men det är inte någon stor sak just nu. Jag njuter av att vara nykter, det räcker för tillfället.

Profile picture for user Buzzz

Skönt att se att fler av "forumgamlingarna" försöker trots bakslagen vi råkar ut för.
Längtar efter känslan du har just nu. Må bra på morgnarna, slippa fundera på tillfällen att dricka, slippa smusslandet, osv, osv.
Dag ett för mig idag, tar rygg på dig. :)

Profile picture for user Fenix

kan du tar rygg på mig:-) Nästan 40 dagar utan A nu och det har blivit ett mönster där vardagarna funkar jättebra, nykterheten på morgonen alltid en hit, men helgerna är ett större bekymmer där tankarna på A ständigt smyger sig fram från fredag eftermiddag och sedan likadant lördag. Jag skulle tror att jag kan hålla tråkigheten stången på vardagen genom att göra olika saker, men på helgerna är det svårare. Jobbigt att det inte klingar av mer än vad det gjort. Viktigt i alla fall att leta upp min tråd och dokumentera var jag befinner mig, inte minst när jag nu är nykter. Vi "gamlingar" får önska oss och förstås alla som strider lycka till!

Profile picture for user Fenix

blev ingen bra månad, för ett par veckor sedan ett test att dricka en helg och nu är det förstås varje dag igen. Maj ska bli mycket bättre tänker jag. Men måste förmodligen hitta någon form av behandling.

Profile picture for user Fenix

känner jag just nu. Gjorde ett inlägg i tråden om träffen nästa år, men insåg att det är stor risk att det gick ganska spårlöst förbi. Nu har jag äntligen hittat min egen tråd igen, det är ju omkring ett halvår sedan jag skrev. Så jag vill gärna uppdatera min status för de som kanske kommer ihåg mig. Så här skrev jag:
Känner mig just nu stark i min nykterhet. Förra veckan åkte jag till London och gick samma typ av kurs som jag gick för 15 år sedan då jag slutade röka. Trodde då att jag aldrig skulle kunna sluta röka, men efter kursen, som varade en dag, har jag aldrig rökt och ännu bättre, aldrig haft lust att röka. Så i höst blev jag rätt desperat då jag aldrig tycktes kunna sluta mitt dagliga drickande och mina värden blev allt sämre. Jag hade haft i bakfickan att hjälper inget annat kanske jag kan gå samma kurs fast det nu handlade om alkohol. Och förra torsdagen var en magisk dag, 6 timmar av 180 graders hjärntvätt år rätt håll. Precis som med rökning insåg jag på djupet hur meningslöst drickandet är för min del, det ger absolut ingenting om man ärligt på djupet penetrerar saken. Frågan är ofta varför man dricker, och den är lätt att svara på - för att man blivit alkoholberoende. Frågan vad det ger mig att dricka är intressantare. Läste runt här i dag en hel del och nästan alla berättar om vilket skit alkoholen ställer till med. Så frågan vad det ger mig är faktiskt väldigt relevant. Avspänning säger en del, men det är ju faktiskt alkoholen som skapar spänningen.
Lycka till alla hur ni nu väljer att försöka skiljas från alkoholdjävulen. Jag kan ge mer info om den klinik jag varit på för den som är intresserad.
Nu ska jag laga lite god mat och äta med min fru som gärna tar ett glas vin. Det gör inte jag längre. Som kursledaren påpekade när vi skiljdes åt för drygt en vecka sedan, You are now non-drinkers!
/Fenix

Profile picture for user Nurture

Starkt gjort, Fenix ! Ja, informationen är välkommen ? Posta den du.

Styrkekramar ?

Profile picture for user santorini

Som svar på av Fenix

Vilken fantastisk kurs! En dag! Det har jag aldrig hört talas om. Men min man, som aldrig läser böcker, köpte och läste en bok som hette Sluta röka av Allen Carr och då han läst ut den slutade han röka! Det måste vara samma fenomen. Underbart.
Vi kanske ses på träffen, skulle vara så roligt.

Profile picture for user Fenix

ja infon har santorini egentligen redan gett Nurture! Carr har inte bara skrivit böcker, det finns också kliniker här och var i Europa. Jag slutade röka i Köpenhamn för 15 år sedan, och nu åkte jag till huvudkliniken i London. Man får ju inte göra reklam, men lite konsumentupplysning tycker jag man kan få ge eftersom det är så oerhört effektivt program. Över 90 procent förblir nyktra. Den som är intresserad kan googla. Vad roligt att höra av dig santorini, du har varit en jag sett upp till för att du verkligen klarat dig och släppt alkoholen. Visst vore det roligt att ses på träffen, ser verkligen fram emot det eftersom jag missade förra. Känner ett lugn jag inte haft på mycket lång tid, och så tacksam för det.
/Fenix

Profile picture for user FinaLisa

Vilket intressant inlägg Fenix!
Jag minns dig en aning från när jag började skriva här tidigare i år.
Härligt att det går bra för dig???

Kramar
???

Profile picture for user Vinäger

Jag som egentligen är en inbiten skeptiker kände direkt att det där måste vara något särskilt. Ska läsa mera. Just nu inte intressant för nykterheten, där känner jag mig lugn, däremot ska jag kolla upp om det går att få hjälp med min panikångest. Antar att det handlar om att programmera om hjärnan oavsett.

Tack för att du delade med dig.

Kram

Profile picture for user Fenix

är ett härligt ord, det är vad jag är nu. Onsdag för två veckor sedan satt jag på en pub i London och drack guiness och whisky, det var måttligt trots allt för jag hade beställt taxi till 07.30 dagen därpå, en taxi som skulle ta mig till kurslokalen i närheten av Winbledon. Natten blev som vanligt svettig med störd sömn och blöta lakan på grund av alkoholen. Under en intensiv men rolig dag därpå fick jag lära mig allt jag behövde veta för att ta beslutet att lämna alkoholen. Det är ingen vän man lämnar, som en del tror, utan en mäktig fiende. Det beroende man känner är samtidig i allt väsentligt ett hjärnspöke som går att sticka hål på när man får kunskapen. Natten mellan torsdag och fredag sov jag 8,5 timmar i sträck, det har inte hänt under det senaste halvåret av dagligt drickande. Tiden rusar iväg och i morgon har jag varit nykter två veckor, utan något som helst sug eller vilja att dricka. Vill bara förmedla att det finns hopp även om man tycker sig har provat allt. Ha de bra alla kämpar!
/Fenix

Profile picture for user Fenix

av min underbara känsla av att känna mig befriad från alkoholspöket. Det finns inget positivt i att dricka för oss som i många år mest bara mått skit av alkoholen, läs gärna Allen Carrs bok Äntligen full kontroll. Roligt och tankeväckande, ingen skräckpropaganda alls. Boken ligger till grund för den kurs jag gick för ett par veckor sedan, många människor slutar bara sedan de läst boken. Såg på forumet någon tråd om fördelar och nackdelar med att dricka. I boken finns någonstans i mitten ett kapitel om fördelarna med att dricka. Kapitlet innehåller 4-5 helt vita sidor?Engelsk humor som bäst. Ha en bra kommande vecka!
/Fenix

Profile picture for user Fenix

utan alkohol, så skönt! Efter nyår väntar släktsamling och jag är inte bekymrad över alkoholen. I går var min fru o jag hos ett par goda vännner vi känt i säkert 40 år, och jag körde i och för sig bil, men ändå insåg jag att det var ingen orsak jag behövde för att var nykter. Den här kvällen hade varit så mkt sämre om jag druckit, inte minst för att jag hela tiden varit jättenervös för att inte få i mig tillräckligt. (För ett par år sedan var jag på samma träff, och hade laddat upp i bilen med alkohol för att då och då kunna gå ut och hälla i mig. Frun körde den gången.)
Avslappnade? Knappast.
Hade hur roligt och trevligt som helst i går och jag kände bara att det är alkohol som förstört allt. Inget som helst vi behöver för att livet ska kännas bra.
Gott nytt år alla från Fenix

Profile picture for user Fenix

kan man få av Rebecca Åhlunds bok Jag som var så kul att dricka vin med. Hon beskriver sin utväg från alkoholism på ett suveränt bra sätt, välskrivet, personligt och hög igenkänningsfaktor på mycket. Hon är författare och flyttade till London med familj för ett antal år sedan, vindrickandet eskalerade och plötsligt drack hon varje dag och även på mor gonen till slut. Boken är en dagboksresa under det första nyktra året. Idag har hon varit nykter 2 år och 3 månader. Ni kan också leta på nätet, under januari har det gjorts många intervjuer med henne i tidningar och på tv o radio. Ser för övrigt fram emot träffen med er i februari!

Profile picture for user Fenix

på Liljeholmen var suveränt givande. Det var väl ca 15 personer som tagit sig till Alkoholhjälpens lokaler. Jag ska inte trötta er med någon lång beskrivning, det har Vinäger redan gjort så suveränt bra. Kan bara bekräfta att det var en höjdare att få träffa nick man läst i snart tio år och prata i verkligheten. Det blev en mycket varm och fin atmosfär, liknande ett bra AA-möte, där folk efterhand öppnade sig mer och mer och vill berätta om sina gemensamma problem. Tack Magnus och hans personal för en fint genomförd träff. För min egen del vill jag göra denna dag till avstamp för ett kommande nyktert liv. Kommer sug och lockrop om att dricka, ska jag bland annat minnas denna dag och vilket fint umgänge man kan ha helt nykter bland främmande människor. Jag åkte med glädje tillbaks till Västkusten idag och gladde mig åt att ha gjort en av de mer meningsfulla resorna på länge. Kan bara rekommendera att dyka upp på kommande träffar. Kram alla från Fenix

Profile picture for user Fenix

inte helt enligt planerna, men i helgen hade jag ett fantastiskt samtal med yngsta dotter som är 30 år. Vi pratade i timmar om min alkoholism, och grät lite ihop. Hon är så klok, och dessutom numera i socialsvängen. Resultatet blev ett AA-möte för mig i går kväll, och nu har vi ett band ihop som känns som en kätting. Hon sa att hon hoppas att jag verkligen klarar upp mitt beroende, men skulle hon framöver träffa mig och jag druckit, så kommer hon aldrig att döma mig! Puh... Känner ett riktigt stort hopp för första gången på länge. Nu blir det så många möten jag klarar framöver, och mötet med riktiga människor med samma problem är vad som krävs för min del har jag insett.

Profile picture for user Vinäger

Vilken klok dotter. Och vilken lättnad för dig. Kanske ännu en hjälp framåt på vägen. Hoppas att du hittar det du söker.

Kram

Profile picture for user Fenix

Vinäger! Ännu ett möte ikväll, och en ny fin upplevelse. Fick också en kontakt med telefon jag kan ringa om jag behöver, nu har jag tre människor som går att kontakta. Inte illa... Hoppas allt är väl med dig,

Profile picture for user Fenix

tips från Dee har jag nu anmält mig till kursen här på alkoholhjälpen. Har fått en rådgivare som ska följa mig, vilket jag tror är en förutsättning för att få någon att snacka med annat än mig själv som ju inte är att lita på när det gäller alkohol. Glad påsk alla!

Profile picture for user Dee

Grymt Fenix! Grymt! Glad att jag kan bidra med nått här i världen ;-)
Glad påsk!

Profile picture for user Tjalle

Hej Fenix

Jag visste väl att det fanns mycket mer kraft kvar i dig. Jag håller alla tummar jag har och vi får hjälpas åt framöver.
Sköt om dig.
Tjalle

Profile picture for user mulletant

Såg i en annan tråd att du berättade att du anmält dig till Alkoholhjälpens program.
Jag vill önska dig innerligt Lycka till! Du har kämpat länge! / mt

Profile picture for user Fenix

mulletant! Ja det . känns lite löjligt när jag ser hur länge jag varit här. I dag har jag gjort första delen av kursen, och det handlade om motivering. Herregud så många motiv jag har för att skippa alkohol. I princip allt i mitt liv skulle bli bättre utan alkohol. Nyttigt att inse på djupet.

Profile picture for user Dee

Ja, visst är det sjukt många anledningar att skippa alkoholen, och visst blir det tydligt när man punktar ner varje anledning på ett papper (eller skärm)
Du skriver att i princip allt i ditt liv skulle bli bättre utan alkohol, det var exakt samma tanke jag slogs utav när jag gjorde första delen i programmet och vet du en sak, jag ska utan att ljuga faktiskt bekräfta att det till 110 % blir bättre ;-)
Jag är så oerhört tacksam för min nykterhet att jag med ord inte kan tonsätta vad jag känner inombords.
Det känns verkligen som att jag valde livet och valde rätt när jag klev in i nykterhet den 8/12 2018!

Mod och styrka, ta med dig vad du skriver varje dag i programmet och försök också använda loggen som en dagbok, eller som ett bollplank med din mentor, den är verkligen suverän. Ju mer man tänker på hur man skrivit saker i programmet, orsaker och anledningar, desto mer kraft och styrka får man att vara nykter. Anledningarna, för din egen skull, är så viktiga. Att kunna motivera ditt val för dig själv.

Stor kram!

Profile picture for user Fenix

tack Dee för ditt pepp! Sitter här nykter onsdag kväll, och är så glad för det. Vet att jag i morgon kommer att vakna nykter om än förmodligen trött efter dålig sömn. Ja det är verkligen nyttigt att sitta och tänka igenom sitta drickande och vända och vrida på effekterna av det. Ser fram emot att få sätta siffran 0 i min logg i kväll! Kram tillbaks!

Profile picture for user Dee

Fortsatt mod och styrka till dig!
Hoppas det går bra för dig, tänkte på dig alldeles nyss, så jag surfade in hos dig här för att lämna ett spår av min tanke!
Hoppas du haft en lugn och skön valborg. Det var lugnt hos mig, hade faktiskt sug igår men det hjälpte verkligen att få tala om det för min mamma.
”Idag hade jag jättesug”
Det är faktiskt till stor hjälp om man har någon man litar på att bara kunna få säga hur det är. Superskönt.

Stor kram!

Profile picture for user Fenix

igen för pepp! Jag lade om tidsplanen, är ju alkis, så att resan börjar i dag. 1 maj blev sista dagen då jag drack upp nästan allt som fanns kvar i huset. Finns fyra små starköl som stör mig, ska göra mig av med dem på ngt sätt. Solen skiner och det är kallt ute, ska ta på mig gympaskorna och gå en promenad. Har kommit till uppdrag 3 i programmet, och det är faktiskt mkt givande att sitta och gå igenom varför man dricker, hur man dricker och vad man egentligen triggas av. Bra tips om att dela med sig hur det känns, sådana saker kan jag säga till min fru. Har också en vän som varit nykter alkis i 30 år som jag kan säga allt till när det gäller alkohol. Nu tuffar jag vidare i programmet. Kram!