Vill inte - kan inte

Jag som egentligen är en inbiten skeptiker kände direkt att det där måste vara något särskilt. Ska läsa mera. Just nu inte intressant för nykterheten, där känner jag mig lugn, däremot ska jag kolla upp om det går att få hjälp med min panikångest. Antar att det handlar om att programmera om hjärnan oavsett.

Tack för att du delade med dig.

Kram

är ett härligt ord, det är vad jag är nu. Onsdag för två veckor sedan satt jag på en pub i London och drack guiness och whisky, det var måttligt trots allt för jag hade beställt taxi till 07.30 dagen därpå, en taxi som skulle ta mig till kurslokalen i närheten av Winbledon. Natten blev som vanligt svettig med störd sömn och blöta lakan på grund av alkoholen. Under en intensiv men rolig dag därpå fick jag lära mig allt jag behövde veta för att ta beslutet att lämna alkoholen. Det är ingen vän man lämnar, som en del tror, utan en mäktig fiende. Det beroende man känner är samtidig i allt väsentligt ett hjärnspöke som går att sticka hål på när man får kunskapen. Natten mellan torsdag och fredag sov jag 8,5 timmar i sträck, det har inte hänt under det senaste halvåret av dagligt drickande. Tiden rusar iväg och i morgon har jag varit nykter två veckor, utan något som helst sug eller vilja att dricka. Vill bara förmedla att det finns hopp även om man tycker sig har provat allt. Ha de bra alla kämpar!
/Fenix

av min underbara känsla av att känna mig befriad från alkoholspöket. Det finns inget positivt i att dricka för oss som i många år mest bara mått skit av alkoholen, läs gärna Allen Carrs bok Äntligen full kontroll. Roligt och tankeväckande, ingen skräckpropaganda alls. Boken ligger till grund för den kurs jag gick för ett par veckor sedan, många människor slutar bara sedan de läst boken. Såg på forumet någon tråd om fördelar och nackdelar med att dricka. I boken finns någonstans i mitten ett kapitel om fördelarna med att dricka. Kapitlet innehåller 4-5 helt vita sidor?Engelsk humor som bäst. Ha en bra kommande vecka!
/Fenix

utan alkohol, så skönt! Efter nyår väntar släktsamling och jag är inte bekymrad över alkoholen. I går var min fru o jag hos ett par goda vännner vi känt i säkert 40 år, och jag körde i och för sig bil, men ändå insåg jag att det var ingen orsak jag behövde för att var nykter. Den här kvällen hade varit så mkt sämre om jag druckit, inte minst för att jag hela tiden varit jättenervös för att inte få i mig tillräckligt. (För ett par år sedan var jag på samma träff, och hade laddat upp i bilen med alkohol för att då och då kunna gå ut och hälla i mig. Frun körde den gången.)
Avslappnade? Knappast.
Hade hur roligt och trevligt som helst i går och jag kände bara att det är alkohol som förstört allt. Inget som helst vi behöver för att livet ska kännas bra.
Gott nytt år alla från Fenix

kan man få av Rebecca Åhlunds bok Jag som var så kul att dricka vin med. Hon beskriver sin utväg från alkoholism på ett suveränt bra sätt, välskrivet, personligt och hög igenkänningsfaktor på mycket. Hon är författare och flyttade till London med familj för ett antal år sedan, vindrickandet eskalerade och plötsligt drack hon varje dag och även på mor gonen till slut. Boken är en dagboksresa under det första nyktra året. Idag har hon varit nykter 2 år och 3 månader. Ni kan också leta på nätet, under januari har det gjorts många intervjuer med henne i tidningar och på tv o radio. Ser för övrigt fram emot träffen med er i februari!

på Liljeholmen var suveränt givande. Det var väl ca 15 personer som tagit sig till Alkoholhjälpens lokaler. Jag ska inte trötta er med någon lång beskrivning, det har Vinäger redan gjort så suveränt bra. Kan bara bekräfta att det var en höjdare att få träffa nick man läst i snart tio år och prata i verkligheten. Det blev en mycket varm och fin atmosfär, liknande ett bra AA-möte, där folk efterhand öppnade sig mer och mer och vill berätta om sina gemensamma problem. Tack Magnus och hans personal för en fint genomförd träff. För min egen del vill jag göra denna dag till avstamp för ett kommande nyktert liv. Kommer sug och lockrop om att dricka, ska jag bland annat minnas denna dag och vilket fint umgänge man kan ha helt nykter bland främmande människor. Jag åkte med glädje tillbaks till Västkusten idag och gladde mig åt att ha gjort en av de mer meningsfulla resorna på länge. Kan bara rekommendera att dyka upp på kommande träffar. Kram alla från Fenix

inte helt enligt planerna, men i helgen hade jag ett fantastiskt samtal med yngsta dotter som är 30 år. Vi pratade i timmar om min alkoholism, och grät lite ihop. Hon är så klok, och dessutom numera i socialsvängen. Resultatet blev ett AA-möte för mig i går kväll, och nu har vi ett band ihop som känns som en kätting. Hon sa att hon hoppas att jag verkligen klarar upp mitt beroende, men skulle hon framöver träffa mig och jag druckit, så kommer hon aldrig att döma mig! Puh... Känner ett riktigt stort hopp för första gången på länge. Nu blir det så många möten jag klarar framöver, och mötet med riktiga människor med samma problem är vad som krävs för min del har jag insett.

Vilken klok dotter. Och vilken lättnad för dig. Kanske ännu en hjälp framåt på vägen. Hoppas att du hittar det du söker.

Kram

Vinäger! Ännu ett möte ikväll, och en ny fin upplevelse. Fick också en kontakt med telefon jag kan ringa om jag behöver, nu har jag tre människor som går att kontakta. Inte illa... Hoppas allt är väl med dig,

tips från Dee har jag nu anmält mig till kursen här på alkoholhjälpen. Har fått en rådgivare som ska följa mig, vilket jag tror är en förutsättning för att få någon att snacka med annat än mig själv som ju inte är att lita på när det gäller alkohol. Glad påsk alla!

Grymt Fenix! Grymt! Glad att jag kan bidra med nått här i världen ;-)
Glad påsk!

Tjalle

Hej Fenix

Jag visste väl att det fanns mycket mer kraft kvar i dig. Jag håller alla tummar jag har och vi får hjälpas åt framöver.
Sköt om dig.
Tjalle

Såg i en annan tråd att du berättade att du anmält dig till Alkoholhjälpens program.
Jag vill önska dig innerligt Lycka till! Du har kämpat länge! / mt

mulletant! Ja det . känns lite löjligt när jag ser hur länge jag varit här. I dag har jag gjort första delen av kursen, och det handlade om motivering. Herregud så många motiv jag har för att skippa alkohol. I princip allt i mitt liv skulle bli bättre utan alkohol. Nyttigt att inse på djupet.

Ja, visst är det sjukt många anledningar att skippa alkoholen, och visst blir det tydligt när man punktar ner varje anledning på ett papper (eller skärm)
Du skriver att i princip allt i ditt liv skulle bli bättre utan alkohol, det var exakt samma tanke jag slogs utav när jag gjorde första delen i programmet och vet du en sak, jag ska utan att ljuga faktiskt bekräfta att det till 110 % blir bättre ;-)
Jag är så oerhört tacksam för min nykterhet att jag med ord inte kan tonsätta vad jag känner inombords.
Det känns verkligen som att jag valde livet och valde rätt när jag klev in i nykterhet den 8/12 2018!

Mod och styrka, ta med dig vad du skriver varje dag i programmet och försök också använda loggen som en dagbok, eller som ett bollplank med din mentor, den är verkligen suverän. Ju mer man tänker på hur man skrivit saker i programmet, orsaker och anledningar, desto mer kraft och styrka får man att vara nykter. Anledningarna, för din egen skull, är så viktiga. Att kunna motivera ditt val för dig själv.

Stor kram!

tack Dee för ditt pepp! Sitter här nykter onsdag kväll, och är så glad för det. Vet att jag i morgon kommer att vakna nykter om än förmodligen trött efter dålig sömn. Ja det är verkligen nyttigt att sitta och tänka igenom sitta drickande och vända och vrida på effekterna av det. Ser fram emot att få sätta siffran 0 i min logg i kväll! Kram tillbaks!

Fortsatt mod och styrka till dig!
Hoppas det går bra för dig, tänkte på dig alldeles nyss, så jag surfade in hos dig här för att lämna ett spår av min tanke!
Hoppas du haft en lugn och skön valborg. Det var lugnt hos mig, hade faktiskt sug igår men det hjälpte verkligen att få tala om det för min mamma.
”Idag hade jag jättesug”
Det är faktiskt till stor hjälp om man har någon man litar på att bara kunna få säga hur det är. Superskönt.

Stor kram!

igen för pepp! Jag lade om tidsplanen, är ju alkis, så att resan börjar i dag. 1 maj blev sista dagen då jag drack upp nästan allt som fanns kvar i huset. Finns fyra små starköl som stör mig, ska göra mig av med dem på ngt sätt. Solen skiner och det är kallt ute, ska ta på mig gympaskorna och gå en promenad. Har kommit till uppdrag 3 i programmet, och det är faktiskt mkt givande att sitta och gå igenom varför man dricker, hur man dricker och vad man egentligen triggas av. Bra tips om att dela med sig hur det känns, sådana saker kan jag säga till min fru. Har också en vän som varit nykter alkis i 30 år som jag kan säga allt till när det gäller alkohol. Nu tuffar jag vidare i programmet. Kram!