jag är en kille på 25 år från en större stad i södra Sverige. Som nu efter ett par år verkligen insett att jag verkligen har problem med alkoholen.

Kan till en början skriva hur det hela började, jag var 18 år, och som många andra i den åldern så gillar man att festa vilket jag gjorde mycket och ofta. Under perioden jag var 18-19 år drack jag endast på helgerna, det hela ändrades när jag var runt 20 och man drack en öl på kvällen för att det vart gott för att sedan leda till 8 starköl för att bli full. Men vid den här tiden bodde jag med mina föräldrar som kom på mig att jag drack på vardagar, jag var tvungen att sluta och åter igen drack jag endast på helger.

Jag drack varje helg och tyckte inte att jag hade några problem med alkohol. Alltid fullast på fest, drack alltid störst mängder i ett umgänge där alla utomstående tycker att vi var ett gäng alkoholister. När jag fyllde 24 köpte jag mig en egen lägenhet, det här var sen sommar 2016. Och det är här det börjar eskalera.

Vintern 2016-2017 drack jag i stort sett nästan varje dag, en vardag dricker jag ca 10-12 starköl. På en fredag-lördag ca 70cl stark sprit innan utgång. Lugnade ner mig i mars då jag träffade den finaste människan jag någonsin träffat, min flickvän eller nu är det nog ex flickvän.

Vi har haft det bra och jag har hållit mitt drickande för det mesta till helger men även vardagar om jag inte var med henne. Hon har försökt på ett snyggt sett prata med mig om att jag dricker för mycket, jag har inte ens förstått det för ens nu när jag står här, nykter utan flickvän och verkligen fått tänka vad jag gjort för fel. Jag har alltså supit bort mitt förhållande. Och inte bara det, en jäkla massa pengar, jag har förträngt att jag har problem men nu insett dom. Får bara en sån jäkla ångest över vad alkoholen har kostar mig. Både känslomässigt och ekonomiskt, jag har ett bra jobb och helt okej med pengar men räknade snabbt på att mitt drickande senaste året har kostat någonstans mellan 170-190 tkr. Vilket är sjukt mycket pengar.

Jag har varit singel i fem veckor, nykter i fem dagar och det är inte för att jag vill utan för att jag är på semester med mina föräldrar och helt enkelt inte kan dricka (så mycket som jag vill).

Hur gör man? Jag mår skit har ett brutalt sug efter alkohol, och kommer troligtvis dricka när jag kommer hem igen på söndag. Jag har förlorar det jag älskar mest i mitt liv och det känns hemskt.

Ursäkts om det är rörigt, var tvungen att skriva av mig lite.

DetGårBättre

Daniel! Att försöka? Vill du sluta så gör du det på ett eller annat sätt. Vill du försöka sluta kommer du fastna på att försöka. Vad mer försöker du göra om dagarna som är viktiga för dig? Försöka betala hyra, försöka gå till jobbet, försöka gå upp för att äta? Dessa saker bara gör du. Bestäm dig så blir det enklare! Ta hjälp. Sen kämpar du!

Efter detta inlägget jag skrev så var jag jätteduktig. Drack inte på 6 dagar. Jag mådde bra och ångesten var i stort sett obefintlig dock svårt att sova men sen tillbaka i träsket igen. Fan att man aldrig lär sig att dey just är alkohol som ger ångest plats att komma fram. Idag har det varit tufft men har hittat på saker med min son. Fikat på stan trots min inre panik. Trodde jag skulle dö på plats. Läkaren skriver inte ut ngt till mig utan skickade mig på kbt. Vilket var vördelöst. Han sa ju bara allt det jag redan läst om så det har jag hoppat av. Måste måste sluta nu. ??

Cheri

Och va duktig du är som avstod A i 6 dagar!
Precis som dig har jag oxå problem med ångest o svårt att sova. Tycker det låter som att du, justnu, kanske är i behov av mer än kbt. Kanske ett besök till hos läkaren o berätta att kbt inte funkar för dig.
Ångesten är en sån luring, ja äter medicin mot ångest, när ja dricker är all ångest borta för att dagen efter komma 7resor värre.. men ja vet inte om min medicin är feldoserad el om A tar ut den under nyktra dagar..? Tänker att om jag kan va utan A under lång period så kanske medicinen kan få jobba i lugn o ro..

Kram //Cheri?

Tack för din omtanke ? igår blev det vin men idag ska jag fan va utan. Ska vakna pigg imorgon. Det har jag bestämt mig för! Jag har snälla lugnande hemma som jag fått av en kompis son jag tagit en gång men vi får se om jag behöver en idag men ska försöka utan. Nu börjar min resa känner jag. Hur har du det? Är du nykter? O hur gjorde du? Kram

Fibblan

Nu börjar din resa känner du..?! Såklart att den började innan genom små och större förändringar ..som t.e.x. 6 dagars nykterhet i följd nyligen - riktigt bra jobbat?! Men det där avstampet du upplever idag är viktigt att ta vara på tänker jag?! Kanske det är läge att starta din egen tråd idag - så har du ett ställe att gå till som är ditt och där du kan skriva av dig när ångesten river och där du så småningom kan gå tillbaka och läsa, se dina mönster, och tanka upp med pepp ?!
Bara en tanke.. för mig har det hjälpt oerhört?! Är på 2 månaders nykterhet nu, ngt jag aldrig klarat tidigare, frånsett graviditeter och amning. Så - det kan verkligen göra all skillnad i världen att ha forumet att vända dig till! Jag startade en tråd
1 Jan. som heter Nykter till midsommar and beyond, eftersom min första målsättning i detta var att unna mig en längre tids nykterhet för att hjärnan ska kunna få friskna till. Kanske är skadeverkningarna på det sätt att jag aldrig kan klara ett kontrollerat, socialt drickande. Men att tänka aldrig mer, är inte till hjälp för mig i detta läge. För mig har det alltså hjälpt att ha ett långsiktigt mål, som ändå känns greppbart/överblickbart☺️.
Lycka till på DIN resa?!
Stöttar gärna om jag kan?!

Kram
/Fibblan ?.

Cheri

Visst är det skönt när man känner att förändringarnas vindar blåser!?
Jo men tack ja har det bra, igår va d jobbigt för det va en ”sån dag” som ja gärna dricker på, d va soligt ute, sambon jobbade, o ja kunde börja redan på fm o dricka, ett sug på topp☹️ Mitt mål justnu är att inte dricka fram till nästa helg då ja är helt ledig för ja Vill inte köra dagen efter, som d tyvärr blivit alltför många gg. Jobbar idag..o jobbade i fredags.. Stod emot den första impulsen att ta ett glas, vet inte hur ja lyckades. Brukar va så snabb med o ta den där första så ja inte ska hinna tänka att ja inte borde.. Men ja märker att ja börjat tänka att ja ska vänta 10 min när suget kommer det är det enda ja begär av mig själv justdå. Men efter 10min har det värsta suget klingat av och då klarar jag att avstå. Kanske kan funka för dig också? ? Har idag klarat 7 dagar utan A, 5 dagar kvar till jag ”får” dricka, det är mitt första mål o 5 dagar Det Ska jag klara.??
Det som hjälper mig också är att vara här inne o läsa, skriver inte så mkt men läser desto mer..så jag hela tiden ska ha mitt problem i minnet liksom, så jag inte kan dra på mig skygglapparna o skjuta bort det..för då är ja där vid glaset igen..
Fortsätt gärna skriva här!?
Börja gärna en ny tråd så är det lättare att hitta och följa dig?
Kramar! Cheri?

Har läst mycket av det du skrivit gör på forumet och du känns väldigt klok och som en fin människa. Jag har vakbat nykter idag vilket var otroligt skönt efter mindre sömn såklart. Idag njuter jag i vårsolen med att lösa alla stöttande o fina kommentarer. Precis som du kan jag inte söga att aldrig mer för då sätter jag bara käppar i hjulen för mig själv! Samma hör för mig att man varit utan graviditeterns o amningen . Kanske skulle skaffa ett till barn ? skämtåsido! Men ny vecka nya tag och försöka hitta mig själv igen.den jag vill vara! Försökte skapa en egen tråd men det var ngt som strulade. Ska försöka igen. Kram på er båda o tack för stöttning och pepp.?

Visst är det härligt. När man liksom känner att nu är det nog! Min sambo kommer nog ta en öl idag till grillningen men inte jag? jag tänker lite som dig. Det kan aldrig bli aldrig igen. Måste nu ha en längre nykter period där jag får samla mina tankar och fungera mer normalt! Vad duktigt av dig att klara hela helgen nykter. Stort av dig?? jag blir så stressad o ångestfylld när jag dricker så jag tappar aptiten så istället för många här att de går upp så har jag gått ner i vikt så nu blir det fokus på att äta upp mig lite och träna styrka ? idag är vi nyktra och stolta och njuter av ännu en härlig dag! Kram?

Cheri

Jättehärligt är det!?
O starkt av dig att avstå fastän din kille tar en!??
Hur går det för dig?
Skulle oxå vilja börja träna, älskar o va ute o springa men i höstas vurpa jag när jag skulle testa cross o fick en spricka i foten som inte läkt tipptopp. Löpningen i sig hjälpte mig förut att avstå A eftersom jag ”förstörde” löpningen annars.

Japp d gör vi! Heja oss! Visst är det en härlig känsla när man går i lägger sig o vet att man fixade den här dagen!? o ännu härligare på morg när man vaknar upp klar i huvudet!??

Hur har du tänkt lägga upp det? Hur länge tänkte du att perioden skulle va?

Jag har väldigt blandade känslor/tankar inför den här helgen, för då har det gått den tiden jag satte upp för mig själv som ett första mål. 2 veckor. På fredag ”får” jag dricka... är lite rädd att jag ska tappa det igen efter helgen, el klarar ja o dricka i helgen o därefter om två veckor igen.. Är ju så jag önskar att ja skulle kunna ha det, o när jag dricker, dricka max 3-4.. Kluven, borde nog egent låta bli för en längre period..

Kramar!?
Cheri?

Tacl för det? har faktiskt inte varit svårt att avstå trots att sambon älskar sina öl. Skillnaden är att han kan dricka 2 o sem va nöjd, det kan ju inre riktigt jag tyvärr.
Är inte där än. Hur jag tänker förutom att jag mår så mycket bättre! Men tar det dag för dag o precis som du så tänker jag men på lördag, då ska jag unna mig för på dagen på lördag ska vi ut på tidig utflykt och vill ej va trött o seg men på kvällen där. Ohh vad mysigt att sjunka ner i soffan mef några goa glas rött men samtidigt tänker jag. Är det värt det på söndag? Börjar tvivla på det faktiskt. Har börjat sova ganska bra. Vaknar inte mitt i natten längre ? vad kul att du har löpning som träningsform o hoooas du kommer tillbaka till den. Själv har jag börjat så sakteliga att styrketräna hemma o idag blir det nog ett bra pass tänkte jag. Så det där med tid,hur länge etc vet jah inte. Vet bara att jag mår bra nu,vilket jag inte gjorde inmam och det är så värt det eller hur??? kram