Mitt första riktiga försök (med ryggsäck packad med erfarenhet)

127 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Nejlika
☀️🌠Två månader!!! 🌠☀️

Japp, två månader avklarade. 2/3 av min ursprungliga plan.

Om man går tillbaka och läser hur jag upplevde det efter en månad så finns ju allt det där kvar, bättre sömn, lättare att planera, ser fram emot saker, orkar träna och känner mig stark, ser piggare ut, mer klartänkt, mindre generell oro, minskad social oro.

Så vad har förändrats?
Fortfarande mycket. Inte haft en ångestattack på flera veckor (stort!!! Hade dessa nästan dagligen när jag drack), inga självmordstankar (inget jag pratat mycket om för inte velat skrämma någon, men nu när faran är över kan jag berätta att jag hade de dagligen innan jag slutade dricka och även en bit in, nu är de helt borta), grubblar nu också mindre över gamla tuffa minnen eller kan åtminstone reflektera över dem utan att få panik, tränar mindfulness lite dagligen vilket börjar ge resultat (kan ibland använda det i stressiga situationer för att lugna mig).

Och sen något stort. Börjat lita mer på min intuition. När jag drack gick jag runt med ständig oro att vara förvirrad över mina känslor, ifall jag hade grund för dem eller om de var påverkade av missbruket. Det betydde också att jag sällan stod på mig, alltid bad om ursäkt (utan att veta om jag gjort något fel samtidigt som kränkthetskänslan fanns kvar...stress deluxe!!), Ständig oro för om folk kunde gissa till sig mitt missbruk (darrar jag?? Märker folk min stress?? Osv). Sociala oron minskade snabbt under nykterheten men nu är den i stort sett borta. Effekt? Släpper snabbare det som inte är så viktig (jobbar dock fortfarande på det) men framför allt - sätter ner foten när det behövs! Vågar lita på min intuition nu och vet när någon gått över gränsen och vågar visa det. Slipper därmed känslan av att bli överkörd och grubblandet omkring det, SÅ skönt! Litar på min intelligens, intuition och uppfattningsförmåga, för jag går inte längre runt med en ständig känsla av att vara frånvarande eller stressad (🙌).

Slutar behöva bunkra upp med onyttigt att ta till vid ångest. Slutar med lightläsk och alla form av sötningsmedel. Slutat överäta vid stress. Njuter också mer av mat, och får inte samma sug på onyttigt.

Viktnedgång? Ja ett mysterium där. Vikten håller sig kvar stenhårt. Endast gått ner några futtiga kilo. Men i sammanhanget känns det inte viktigt. Fortfarande övertygad att det ger sig tillslut även om det blir en kamp. Kroppen ser dock nu stark ut och en del fett har säkerligen bytts ut till muskler.

Träning är det som ger mig ro och motivation. Utan den skulle det här inte gått lika bra, det är jag övertygad om. Träningen har gett det dopamin som alkoholen tidigare gav utan baksmälla och har nästan kunnat känna hur sinnet gjort så gott av det. Kroppen självklart med, men allt det här har jag ju redan tjajat mycket om :)

Att jag blivit mer social och öppen sen jag slutade med alkoholen har gjort att jag fått nya vänner som jag nu umgås med regelbundet. Ovärderligt för mig som lever ensam! Älskar att sprida glädje till dem och få det tillbaka. Känner mig uppskattad på ett annat sätt än tidigare. För jag är ju också så mycket härligare person nu garanterat. Skrattar mycket, är spontan, kvicktänkt och påhittig.

Trots allt detta finns mycket kvar. Längtar tills jag även klarar mig utan att behöva träna varannan dag och har fortfarande mycket kvar att bearbeta. Stresströskeln behöver jobbas upp och jag kan fortfarande känna att mycket fattas. Har en barnlängtan och längtar efter den stora kärleken. Hade jag inte haft missbruket tror jag att det hade funnits i mitt liv vid det här laget. Men jag känner äntligen hopp 🍃

FinaLisa
Grattis Nejlika🎊🎉🙋

Två månader, jättebra!!👍
Härligt att läsa om hur bra du mår nu😄

Jag tänker på att muskler väger mer än fett så det kanske är därför du inte minskat vikten så mycket.
Du tränar ju duktigt och det är bara att skörda frukterna av det; en välmående kropp och knopp!!💪🤗💪

Kramar
💚💚💚

Nejlika
Tack FinaLisa 🌺

Blir glad av att du glädjs med mig ☺️

Helt sjukt egentligen hur mycket som kan förändras på två månader. Ibland vill jag nästan nypa mig i armen. Är dock oerhört ödmjuk inför att nya kriser säkert kommer, men att få känna friden ens för ett litet tag är så härligt och get ett helt nytt perspektiv på livet. Två månader och livet ser helt annorlunda ut.

Jo precis en del är nog muskler men sen har ju träningen vart ganska tuff, de säger ju att alltför tuff träning leder till att kroppen reagerar med att hålla hårt i alla kalorier som kommer in och mitt fokus har ju inte vart viktnedgång. Läst att om jag promenerar mer istället för att jogga kan kilona rasa, men då får jag ju inte mina fantastiska dopaminkickar 😄 Lyxproblem just nu, så härligt att ha lite lyxproblem för en gångs skull 😂 Det ger sig nog tillslut.

Hoppas det går bra för dig FinaLisa och att du har en härlig dag 🌠

Många kramar!!

Nejlika
Ett litet experiment...

Nästan dagligen sedan jag blev nykter har jag antingen vart inne här och läst och/eller skrivit. Det har vart en frizon för att kunna känna sig ok med sina problem och så oerhört skönt med igenkänningsfaktorn, stöttningen och inspirationen. Nu ska jag försöka hålla mig borta minst en vecka för att se om det får mig att ev tänka lite mindre på alkohol, som ett nytt steg i min process. Får se om det går, men ska göra ett försök! Sen är jag säkerligen tillbaka :)

Kram, ses snart 🤗

PimPim
Det gör du rätt i!

Jag kikar in här om hag har tid över vilket jag inte har varje dag. Jag läser och gillar, men kommenterar inte alltid, eller uppdaterar i min egen tråd. Även med detta forum tar jag en dag i taget precis som med alkoholen. Behöver jag skriva av mig? Ja vissa dagar behöver jag det just för att jag vill kunna gå tillbaka och kunna se tillbaka på hur jag kämpat när jag haft tuffa dagar och hur jag ska tänka flr att komma på rätt ”köl” igen!
Hoppas du får en underbar nykter vecka!
En dag i taget 💖

Kram PimPim 🌷

Vinäger
Lycka till

Tänker att du gör rätt. Altt som kan bli bättre för oss är värt att testa.

Kram

Sidor