Spinoza

Vart vänder man sig för att hitta behandling för en närstående med alkoholproblem?
För nu har jag landat i att den enda chans jag och min man har till en gemensam framtid är om han söker och tar emot hjälp för att sluta missbruka alkohol.
(läs min tråd "Dags att bestämma mig" på anhörigforum för att få bakgrunden).
Själv har han bestämt sig får att gå till en coach som vi känner för att jobba med sig själv. Jättebra, men jag vill att han söker hjälp hos de som är specialister på just alkoholmissbruk.

Tacksam för svar och kram till er alla som kämpar!

Du har kommit fram till att om du och din man ska ha en framtid är det ett måste att en förändring sker gällande hans alkoholvanor. Nu funderar du på vart han kan få behandling. Lite beroende på vad han själv vill och vad som då finns som kan motsvara det. Det finns lika många sätt som människor att förändras och just det, vad vill han själv.

För att hitta behandling finns lite olika vägar, utöver vårt forum här finns Alkohollinjen 020-844448 som man kan ringa för stöd eller få tips om vart man kan vända sig. Många går till vårdcentralen som ett första steg och går vidare därigenom. I de flesta kommuner/landsting finns beroendemottagningar, går oftast att googla på kommun + alkoholberoende eller liknande så kommer det upp vad som finns där ni bor.
Det går alltid att ringa till kommunen anonym och höra vad de ger för stöd. Det är alltid bäst om han själv ringer.
Nu fick du lite information, vet inte om något av detta var nytt eller hjälpsamt för dig?

Han har valt att ta stöd av en coach, kanske är det de han just nu är redo för. Vad säger han när du tar upp detta hur du känner kring det?

Vad tror du att du behöver för att parallellt med detta ta hand om dig? Jättebra att du skriver här och använder dig av anhörigstödet.

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Spinoza

för kloka kommentarer och råd om vart jag ska vända mig!

Varma hälsningar
Spinoza