Hej, har enats läst inlägg här tidigare aldrig skrivit själv, men nu måste jag skriva av mig lite! Jag har insett för längesedan igentligen att jag inte kan sluta dricka när det behövs utan dricker tills jag oftast får minnesluckor, och har ångest dagen efter för vad jag gjort el sagt! Droppen var nu när vi jag o min man bara skulle ta en lugn helg hemma så slutade det med att vi gick ut och skulle ta ngr öl på krogen vilket blev mer o mer och sen blir jag onykter och minns inte hela kvällen tyvärr! Vill inte ha det så här vill kunna hantera det som man ska, känna gränsen för nör det blir för mycket! Så nu börjar jag med nästa helg som helt vit! Har inga problem på veckorna då finns inget sug men Fredsg kväll då vet jag att det kommer!

Hej, har endast läst inlägg här tidigare aldrig skrivit själv, men nu måste jag skriva av mig lite! Jag har insett för längesedan igentligen att jag inte kan sluta dricka när det behövs utan dricker tills jag oftast får minnesluckor, och har ångest dagen efter för vad jag gjort el sagt! Droppen var nu när vi jag o min man bara skulle ta en lugn helg hemma så slutade det med att vi gick ut och skulle ta ngr öl på krogen vilket blev mer o mer och sen blir jag onykter och minns inte hela kvällen tyvärr! Vill inte ha det så här vill kunna hantera det som man ska, känna gränsen för nör det blir för mycket! Så nu börjar jag med nästa helg som helt vit! Har inga problem på veckorna då finns inget sug men Fredsg kväll då vet jag att det kommer!

StarkareK

Jag känner igen mig precis i det du skriver. Droppen var i fredags då det återigen blev för mycket. Jag vaknade med panik mitt i natten och vet inte hur jag kom hem, vad som hänt, vad jag sagt... så otroligt onödigt. Och så svårt att få till något lagom. Inget sug (för det mesta) i veckorna och vissa helger är utan problem nyktra. Men så byggs något upp inför tillställningar och begäret efter berusning tar helt över. Trötta fredagar kan jag också känna suget och något inom mig vill verkligen balla ur, släppa kontrollen helt. Jag har funderat flera gånger på att bli helt nykter. Mina barn har fått se alldeles för mycket fylla, och jag flyttar gränsen för hur jag ursäktar mitt beteende. Idag slog mig tanken att jag ska sluta tänka bara på anledningarna till att bli nykter. De har jag redan. Jag ska försöka förstå vilka anledningar jag har till att dricka. Och jobba med dem, möta dem när de pockar på...
igår var jag på fest, men nykter. Jobbigt när alla andra blir lulliga, jag var trött efter en veckas riktigt dålig sömn. Gick tidigt och sov som en bebis inatt. Har idag energi och lust.

Nu skrev jag massor om mig själv i din tråd. Det bara bubblade ur mig. Hoppas det är ok.

Jag kommer följa hur det går för dig, det inspirerar att få läsa om andras resor!

Hej! Det är bra att ni skriver det inspererar mig till bättre val! Bra skrivet om att förstå anledningar till att dricka! Måste man verkligen det! Det jobbiga kommer oxå bli att många vänner o bekanta tror jag inte ser mitt problem på samma sätt, vad säger jag till dem varför jag inte dricker utan kör som alltid dricker vid middagar och fester. Problemet är väl fortfarande att jag sköms över att säga som det ör! Men med er hjälp här kanske den känslan kommer försvinna??

StarkareK

Idag tänker jag att min hälsa måste få högre prio i mitt liv. Om det kostar att andra tycker jag är tråkig så får det vara så. Det har tagit ganska lång tid för mig att kunna berätta för andra om att jag har svårt med alkohol. Jag kommer troligen inte berätta för vem som helst framöver heller, men de som är viktiga för mig behöver jag kunna vara öppen med. Jag har velat bestämma mig så många gånger för att bli helt nykter, det håller ett tag men beslutet har inte funnits på riktigt. Kanske för att jag har glömt bort att tänka på anledningarna till att dricka. Det faller så platt egentligen... ”för att jag får roligare” (hur länge då, och till vilket pris), ”för att det är socialt” (va, egentligen...), ”för att det är gott” (ja, det är det), ”för att slappna av” (finns mycket bättre metoder som faktiskt funkar”, ”för att bli modigare” (och dummare)... listan kan bli lång men om jag möter varje argument med ett alternativ kanske jag denna gång kan undvika att gå på bara suget framöver.

De flesta i min omgivning förstår mig bra, men inte många säger ifrån när jag dricker vin på fest igen. Det är lite tabu att lägga sig i andras val. Jag uppskattar de som vågar.

Jag har läst någonstans att om alkohol hade uppfunnits idag hade det varit förbjudet. Så vi dricker för att vi alltid har druckit. Och det trevliga med att dricka har så högt pris för den fysiska och psykiska hälsan, relationer, ekonomi mm mm.

Ha en skön söndag!

Tror nog att mina vänner skulle acceptera att jag inte dricker när vi ses på middagar el fester , då flesta av dem inte dricker på samma sättning jag, problemet ligger nog hos mig och ärligheten som ör jobbig att erkänna! Jag har ofta tänkt blir det roligare än så här när jag dricker! Mitt svar är alltid Nej! Men fortsätter ändå med ett glas till o ett till! Jag måste jobba med mig själv med detta och hitta en sund relation till alkohol kanske inte kommer gå utan att sluta helt! Det är skönt att få ventilera sig här känns som det kommer ge mig stöd hoppas det iaf! Ska ha en skön söndag med ☀️

StarkareK

Jo, jag förstår det, vi kan själva vara den svåraste att erkänna för. Ibland pratar jag med några nära vänner och får mer omtanke och förståelse än vad jag får från mig själv. Vad är det som tar emot? Jag har två röster inom mig som vill så olika, en mot det nyktra, sunda och friska hållet. Den andra vill leva livet och blunda för konsekvenserna. Jag ska nog sätta mig ner och prata med dem en och en, hur kan båda få uppmärksamhet och känna sig nöjda. Utan alkohol.

Vi får peppa varandra nör det känns jobbigt! Förmodligen redan mitten på denna vecka kommer ångesten ha släppt och det kommer inte kännas lika jobbigt, utan man tycker att bubbel och vin är man värd och kan ta lite på Fredag kväll! Men jag ska ha denna sidan uppdaterad som påminner mig om att alkohol inte ör bra! Utan en vit och skön helg är jag värd!

StarkareK

Ja, ångesten släpper och gör det möjligt att falla dit igen. Så den funkar inte i längden. Jag älskar mornar när jag varit nykter kvällen innan. Det är vad jag vill ge mig. Den andra rösten får helt enkelt hitta något annat att rocka loss på, klura ut någon annan njutning så den blir nöjd.
Bra tankar du bidrar med!

Den värsta ångesten är borta och veckan börjar som den brukar med Härlig dag på jobbet med goa kollegor, så det som hände i fredags var nog inte så farligt! Ööö JO!! Därför går jag tillbaka och läser mitt första inlägg för man skriver inte hör om man är orolig över sina alkoholvanor! Sen har jag öven pratat med min man om att min helg ska bli vit! Han tycker inte det var då farligt men jag tycker det och vill inte hamna där igen! Men han förstår mig och stöttar mitt beslut! Ha en fantastik måndag ☀️☀️

StarkareK

Att förlåta sig själv och samtidigt avbryta beteendet... skitsvårt! Klart det inte var så illa... händer alla ju! Jag var ju extra trött, hade inte ätit, var stressad... men som jag förstår att du också upplever och har det, att fortsätta dricka alkohol för att försöka hantera det är som att gå bland minor. Vilken gång det spårar och inte vet vi inte. Och de gångerna det gör det är så illa att det inte är värt att jag ska kunna ta ett glas då och då... jag har provat strategin att bara dricka öl, eftersom det är svårare att bli aspackad, men då är jag fortfarande alkohol-drickare och inget hindrar mig när det serveras vin den där middagen. Som spårar... Jag har ingen gräns som jag hanterar innanför det området, minor överallt!

Kan man vara VANE beroende? Eftersom jag känner inget sug till A på vardagar utan endast när helgen kommer så kommer suget? Varför?? Även när det är semester då är det oxå tillåtet på ngt sätt och då kan jag ta vin på en vardag! Men jag blir verkligen rädd för tänk om suget skulle komma även vardagar.... En fråga du behöver inte svara men för mig har det ju hänt fler än en gång att det blivit för mkt A och med minnesluckor dagen efter även på middagar händer det dig oxå? Eller ör det bara när du går på fest el krogen? Hur länge har du avstått A som längst och hur kändes det ? Ha en fin dag och tack för goda råd l tankar!
Kram!

Funderar på dina tankar om helgdrickande.
Jag tror att det är mycket vanligt att ett alkoholmissbruk/ beroende börjar med "helgfirande".
Så småningom hittar/skapar man möjligheter att även dricka lite även på vardagar.
Så om jag hade varit du hade jag bestämt mig för att minska ner till varannan helg en månad. Sedan ta en helvit månad. Bara för att få veta hur det känns att inte dricka vanemässigt.

För egen del är det försent tyvärr, jag har druckit min livskvot för längesedan...
Nu är det allt eller inget som gäller. Och kan du undvika det läget så är mycket vunnet.

Lycka till dig?
Kramar
???

Tack för att du tar dig tid o läser min tråd och för stt du ger mig feedback! Ja jag ska prova med vita helger, som jag sa till min man man behöver ju inte dricka bara för att det är Helg! Så denna helgen blir det ingen A för mig ska bli intressant och se vad den känslan säger på Fredag kväll? men jag är inställd på en helg utan A! Tycker ni alla här ör fantastiskt modiga som delar med er av era berättelser och som även ger råd mm! Det är till stor hjälp i mina tankar o funderingar !

StarkareK

jag vaknade till nykterhet och räknar 7 dagar nu. Inga svårigheter ännu men vet att det kommer tillfällen då jag måste ha fattat ett tydligt beslut innan, annars kommer jag dricka. Kan funka utmärkt men vad var det jag ville...? Lätt att glömma. För 1,5 år sen bestämde jag att jag aldrig ska köpa hem bag-in-box, det beslutet håller än och har hjälpt mig en bra bot på väg. Om några veckor ska jag ha bestämt mig klart för om jag ska fortsätta helt nyktert i alla situationer. Gillar tanken just nu...

Godmorgon? Det har gått jättebra jag känner inget sug alls och fredagskvällen var riktigt rolig, umgicks på ett helt annat sätt kändes det som! Jag känner mer att vi behöver inte dricka A om vi inte ska göra ngt spec,känns som man dricker bara för att nu ör det helg nu firar vi! Det känns som du oxå har tydliga mål och är medveten om dina val! Bra val med bag in boxen????! Ha en fin Lördag!

Helgen känns faktiskt väldigt bra, asså jag har verkligen inget sug av A utan mer romantiserar det som du säger gott till en bok med tända ljus, eller bubbel innan maten. Rött vin till en god köttbit eller ett glas rosé när silen skiner! Mitt problem är som många andras hör att sluta dricka efter ngr glas eller inte dricka så fort! Kommer det att gå? Tror jag fick en tankeställare förra helgen och vill inte vara med om det igen!! Så ska börja med att inte dricka A när vi inte ska göra ngt spec då kan vi faktiskt vara utan! Sen vid middagar med vänner kommer bli intressant och se hur jag resonerar då? hur känns det för dig? ?????