Vad glad jag blir att läsa detta. Jag har ju följt dina positiva inlägg här på forumet. ?

Jag skall halvera dosen några dagar och ta tabletten på kvällen istället. Sen får vi se. Jag tycker ju att naltrexon hjälper mot suget, men jag mår rätt illa av den (vilket ju också motverkar suget ? ).

Trevlig kväll!

Inget naltrexon idag, allt enligt överenskommelsen med läkaren igår. Jag mår mycket bättre, har ingen huvudvärk, inget illamående. Däremot är jag förkyld och har tagit ledigt från jobbet.

Idag har jag börjat läsa "Jag som var så rolig att dricka vin med" av Rebecka Åhlund. Om hennes första år som nykter alkoholist. Mycket läsvärd hittills. Har hunnit läsa halva boken idag. Den består i princip av korta dagboksnotiser, ibland med reflekterande utläggningar.

Jag inser mer och mer hur olika beroenden kan vara, och det är kanske en orsak till att vissa av oss (t ex undertecknad) har så svårt avgöra om vi är alkoholister eller inte. (Jag vet nu att jag är alkoholist.) Jag har t ex aldrig i hela mitt liv tagit en återställare, har aldrig ens tänkt tanken att göra det. Jag har heller aldrig druckit förrän på sen eftermiddag/kväll. Konstigt nog, kan man tycka. Jag har aldrig varit full på jobbet, aldrig varit full när jag hämtat barna på skolan. Åhlund drack konstant under flera år, hon verkar ha varit full dygnet runt (hon använder själv ordet "full"). Och ändå har jag druckit hårt under en betydligt längre tid än hon. Vad gör att vissa faller in i ett dygnet-runt-supande, att vissa blir "mer" beroende än andra? Varför har jag inte druckit dygnet runt? Och varför blir vissa av oss överhuvudtaget beroende?

Jag har generationer av alkoholister i släkten (farsan, morsan, morfar, farfar), Åhlund hade en alkoholist till farsa. Hur mycket spelar sådant in? Det finns ju en uppenbar ärftlighetsfaktor här. Kommer mina barn att bli alkoholister? En fruktansvärd tanke.

Va kusligt lika våra historier är ibland. Jag läste den boken nu i veckan och kände igen mig mycket.. ingen diskussion med mig själv längre - jag är alkoholist.
Oroar mig också om det ör ärftligt till mina barn. Kommer ihåg att jag som 16-åring alltid blev fullast etc

Svewild

Känner igen mig i allt, har heter aldrig ens funderat på att dricka på morgonen .... finns inte... Då är det go frukost o komma igång med dagens jobb...
Men kvällarna....Har jobbat hårt hela dagen, måste få vila.... tar till det falska a...
sen ja börja hör så är det i betydande mindre form... innan, varje kväll.., idag typ .. en gång i veckan

Frukosten är själva livet, brukar jag säga. Att bara sitta vid ett väldukat bord med en kopp kaffe gör mig glad. Gärna färskt bröd och tomater, gurka, paprika. Mums! ?

Dags för frukost.

Ha en bra och (helst) vit dag!

Svewild

Ja, håller fullständigt med... och lägger till färskpressad jos och äggröra?
Har sovmorgon idag, börjar 11:30 men jobbar till 21:30, vi har aktivitet på jobbet för kunder så det blir en vit kväll, jag önskar dig en lika vit kväll och en härlig dag ???

Sedan jag slutade supa för 18 dagar sedan har jag gått upp 3,5 kg i vikt. Det är märkligt. Möjligen har jag tränat något mindre på sistone pga förkylning och trötthet. Men det borde ju vara mängder av kalorier mindre jag sätter i mig nu när jag inte dricker tio flaskor rött i veckan längre. Blir man tyngre av naltrexon?

Har haft ett hemskt sug idag på eftermiddagen. Det har varit mycket på jobbet. Men jag gav i alla fall inte efter. Nu ligger jag i sängen och försöker sova. Varje gång jag slumrar till vaknar jag med ett ryck, nästan i panik. Obehagligt. Och en jävla tur att jag inte skall upp tidigt imorgon bitti. Jag kommer att vara så trött.

Idag har varit den jobbigaste dagen hittills. Mycket tvekan, många tankar. Men ändå: 18 dagar.

Themistokles! Förstår precis vad du pratar om. Det där att man vaknar med ett panikryck precis när man ska somna. Inte roligt men inte farligt! Det kommer gå över! Det är inre stress,ångest,.kommer lägga sig ska du se. Idag fredag och idag blir det en nykter härlig fredag. Igår slank jag dit. Drack 3 standardglas vin 4:e dagen utan innan. Vaknar idag och faktiskt skrattar, ingen ångest men var det värt det. Svar ,NEJ!! Så hela helgen nu blir det inget. Ska på stor fest imorgon och vill vakna pigg på söndag så jag kommer köra! Kram på dig vad duktig du e.18dagar det e stort ???

Själv skall jag bara vara hemma och vårstäda tomten i helgen. Jag vågar inte riktigt bege mig ut bland folk på helgerna än. Så fester håller jag mig ifrån tillsvidare. ?
Ha en fantastisk helg! Och njut av att slippa bakfyllan. ✌

Har varit på Kliniken och blåst. Jag skulle nog vilja hävda att just de täta besöken där är det som betyder mest för min förmåga att hålla mig vit. Jag känner mig sedd, jag vill inte svika dem. Märkligt att man kan känna så inför en vårdförrättning. ?

De första två helgerna var det nästan religiöst underbart att vakna tidigt utan bakfylla. Idag känns det inget särskilt, snarare "been there, done that". De första veckornas nykterhetsrus har blivit grå vardag.

Nu drar jag ner till gymmet. ?

Jag har ju som mål att vara nykter i tre månader, sedan får vi se. Och det är naturligtvis bra att inte planera för alltför lång tid när man har ett beroende.

Nu satt jag och frun och diskuterade sommarens semester. Vi brukar åka till Frankrike en månad. Mat och vin. Eller: vin, pastis, konjak. Jag har svårt att se mig själv i Frankrike utan kroglivet.

Nu funderar vi alltmer på att semestra i Sverige i sommar. Jag föreslog det "med tanke på att jag kanske kommer att vara helvit i sommar". Bara det att jag börjar planera för att inte dricka överhuvudtaget känns stort. Kanske övermäktigt. Men jag börjar att gilla nykterheten. Tycker det är "rätt" att vara nykter. Och jag som kan mer om vin och konjak än om vad annat som helst.

anonym24751

Det är kämpigt när man tänker på framtiden och främst semester. Semestern måste vara värst. Jag vill inte ha ett liv utan alkohol som lite guldkant i tillvaron. Det är som du skriver att det börjar kännas lite grå vardag, jag känna känna lite ”vad är kul nu då med helgen?!”, eller så är det dessa gånger vi måste kämpa och verkligen påminna oss om varför vi tagit det här beslutet.

Jag va in på bolaget i förrgår och köpte öl till mannan, sjukt jobbigt men samtidigt lättad över att faktiskt inte smyga ner nåt till mig själv. Igår va jag där igen för att köpa bubbel till en sås, använde hälften i såsen och resten tog min man... där och då skrek det i alkoholhjärnan kan jag säga. Men efteråt tänkte jag efter och kände att det där glaset han fick hade fått mig att vilja ha 7 till, och förmodligen fler så det är inte värt.

Däremot på resan jag ska åka på tänker jag ta något glas vin, så känns det nu iallafall. Rätt eller fel?!?? Jag är inne i en jobbig period nu att nykter känns tråkigt. Måste komma bort från den känslan.?

Ha en bra dag och helg!??????

Ja, just resor är svårt. Du får tänka noga innan. Kanske kan man lära sig att bli en måttfull drinkare? Jag skulle nog kunna klara det. Men samtidigt skulle jag få kämpa med suget och att kolla mängden under all framtid. Är det värt det? Eller är det bättre att långsamt ta sig längre och längre från suget?
Svåra frågor. Men jag kan i alla fall se mig själv leva ett liv utan alkohol nu, det kunde jag inte för några veckor sedan. Men jag funderar på att börja röka igen efter flera års uppehåll... ?

Trevlig helg!