Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Jag är ju ny här och har inte följt dina inlägg. Jag är nykter sedan i måndags, men funderar redan på hur jag skall kunna "dricka ibland" i framtiden. Funkar dina 1 till 2 gånger per månad? Eller tänker du på A även all tid däremellan?
Mikael

Jag började dra ner mitt drickande i slutet av augusti förra året. Tidigare låg jag konstant på 2-3 fyllor per veckor och har gjort under många år. Har haft långa helt vita perioder hela hösten. Jag märker att jag mår mycket bättre av att inte dricka men gör det ändå ibland. Jag kan tänka på alkhol ibland men känner inget sug. För mig var alkholen belöning och ett sätt att koppla av. Mitt jobb är väldigt ryckigt och vissa perioder är det väldigt stressigt. Jag är inne i en sådan period just nu men gör ordentliga avbrott och går till gymmet för att hitta balansen. Tidigare tog jag några pilsern och lite rödtjut. De funkade bäde som bränsle och smörjmedel för att orka. Jag har alltså förändrat mitt alkholmönster rejält sedan i höstas. Nästa gång jag tänker dricka alkhol är sista helgen i Mars då jag ska på ett event där det förekommer mycket alkhol. Jag har fortfarande dåliga bromsar och hinkar i mig för mycket. Det är min nästa grej att jobba med. Alltså att försöka reparera bromsen så jag kan sluta och dricka i tid. Visst går det att att bli "normal" drickare men det kräver mycket planering och styrka. Ibland tycker jag det inte är värt att hålla på att förhandla med sig själv om alkholen. Jag vet ju att jag mår absolut bäst när jag inte dricker.

Ligger och funderar lite grand över livet i min favorit soffa. Jag har precis kommit ur en väldigt intensiv arbetsvecka med övertid hela helgen. Jag klarade pressen utan alkohol den här gången. Tänker inte göra som tidigare och fira min prestation med öl och vin. Jag jobbar hemifrån imorgon och har bokat in ett yoga pass på gymmet. Vilken livskvalitet jag fått nu jämfört med tiden då jag var stor kund på bolaget.

Jag tycker också att det är skönt att slippa bolaget. Jag hade tre bolag som jag växlade mellan. Kållered på måndagar och fredagar, Kungsbacka vid Ica Maxi på onsdag och lördag, och sedan Mölndals bro övriga dagar. Trots att jag aldrig besökte ett och samma ställe mer än två gånger per vecka skämdes jag skallen ur mig över att vara en igenkänd stamkund.

Nu lämnar jag jobbet och åker hem. Bolaget är stängt så jag behöver inte tänka på det.

Allterbra

Det fungerar för dig ser jag, hoppas jag blir lika stark en vacker dag.
Tyckte jag läste nån stans att du går på Yoga.
Man kanske borde ge det en chans, lite lugn och ro. Stretcha lite och vad man nu gör på yoga. Jag är stek som en stock, trots thai boxning i flera år.. å brottning innan dess ??

Jo, yoga är perfekt för stela kroppar. Jag är typ klumpig och stel med dålig kordinations förmåga. Har gymmat till och från de senaste 25 åren. Började med yoga vid årsskiftet för att försöka bli lite smidigare i kroppen. Tycker det går rätt bra men gör nog inte alla övningar perfekt ännu. Uppskattar avslappnings övningarna man blir skön i kroppen av dem. Har även kommit igång med gymmet igen så jag brukar passa på att köra lite maskiner efter yogan. Det gäller att hitta nya aktiviteter för att bryta gamla mönster.??

Sitter och käkar lunch. Helt plötsligt for en tanke på bira genom min skalle. Det är ju fredag och då kan man unna sig pilsner. Nästa tanke var hur seg jag skulle vara imorgon om jag ölade ikväll. Nä det är inte värt att bli rusig ikväll med tanke på morgondagen..

Oj, va jag har sovit skönt i natt. Vaknade pigg och fräsch före klockan 08.00. Idag ska vi åka och hälsa på dottern och svärsonen. De bor 2,5 timmar söder om Stockholm mitt i spenanten. Härlig känsla att kunna sätta sig bakom ratten utan att behöva blåsa i alkometern.

Den här gubben vaknade sent idag. Usch, jag drack både öl och rött vin igår. Det var planerat men som vanligt funkade inte bromsen. Somnade på toa med Spotify i lurarna. Att man aldrig lär sig. Visst blev det mycket gjort här hemma igår kväll när jag dopade mig med alkohol. Men är det verkligen värt det med tanke på hur jag mår idag. Har kraftigt ångest och känner mig svag. Det är priset jag får betala för att jag umgicks med herr A igår. Missade mitt spinnings pass i morse. Alltså det är inte värt allt smör i Småland att må som jag gör nu..

Låter hårt. Själv är man pigg och fräsch, och har kört ett hårt pass på gymmet. ?

Det är bara att komma igen, Mrx. Var det något särskilt att fira igår eller varför dracks det öl och vin? (Undrar jag utan att döma.)

Gubbarna på jobbet som jag umgås med skulle sätta på sommardäck och pyssla i trädgården i helgen. Vi har pratat detta under veckan. Vi är ju rätt lika så belöning var några kalla i kylen. Jag började härja med mina "måsten" igår. Jag tömde lagret av öl och vin som belöning. Jag hade tänkt dricka 3 öl men det blev 5 öl och en flaska rött.

Nästa helg får vi besök av våra vänner från Norrland. Vi ska umgås hela helgen med dem. Det blir en vända in till stan på lördag för att käka middag. Jag vill kunna dricka alkohol utan att bli packad när vi ses. Det ingår ju liksom i det sociala mönstret. Har känt dessa människor sedan jag var barn. De har allt för ofta sett att jag eller min fru blir tok full. Nu är det nya tider hos oss med minskad alkoholkonsumtion. Frun dricker nästan ingenting och jag har dragit ner min konsumtion rejält. Jag har dock problem med mängden. De få gånger jag har druckit de sista 7 månaderna har det ofta blivit för mycket. Jag måste verkligen skärpa till mig och tänka mer innan jag sveper nästa glas. Jag ska försöka tänka ut en bra strategi under veckan.

Det låter svårt. Jag undviker helt socialt umgänge utanför familjen just nu. Vilket är tråkigt. Men antagligen nödvändigt om jag skall klara mig tre månader utan alkohol. Tänk dig vilket roligt liv jag har nu. Inte. ?

Jag vill ju kunna umgås med folk. Det är jag själv som måste fixa mina alkohol problem. Hoppas kunna bromsa i tid nästa helg. Jag ska sätta in alla mina krafter och vilja för att klara detta. Jag ska bevisa för mig själv att klara av att dricka lagom. Jag vet ju att jag mår bäst av att inte dricka.

Ligger i min kära soffa och njuter av Coops goda bubbel vatten. Jag är klar i knoppen och mår kanon bra. Har bara haft negativa tankar om alkohol idag. Tidigare har jag aldrig tänkt dessa tankar utan istället åkt till bolaget och fyllt mitt lager. Ångesten över gårdagens urspårning har tyngt mitt sinne under större delen av dagen. Jag hoppas verkligen att jag kommer ihåg det här nästa helg så jag dricker mindre när vi får främmande.

Vaknade pigg och fräsch utan äcklig bakfylla idag. Jag har sovit väldigt bra i natt. Jag skulle vilja må så här bra varje dag när jag vaknar. Just nu känns det som jag aldrig vill dricka alkohol igen. Vad är poängen med att supa bort skallen och må dåligt dagen efter? Känslan jag har nu är att nästa helg blir nykter för min del.

Nu är det dax för mig att åka till gymmet och köra veckans yoga pass. Nästa helg när Norrlands kompisarna kommer på besök blir det med 90% säkerhet alkohol fria öl för mig. Känns absolut som det bästa alternativet. Kom precis på att jag käkar antiinflammatoriska för jag har inflammation i en axel. Då ska man ju inte dricka alkohol överhuvudtaget. ?

Jag måste ge mig tid att andas och slappna av och leva i nuet. Känner att min inre stress börjar bli lite för hög och det är inte bra. Det triggar min förmåga att vara högpresterande vilket inte är bra för mig. Jag måste andas, stanna upp och inte köra full fart framåt. Ta mig tid att reflektera och balansera min energi. Det gäller att se upp med energi tjuvar och andra fällor.