Idag, dag 4: jag svettas, kallsvettig, fötter, under armarna - känner mig spänd och liksom nervös. Är det abstinens eller är mitt normala tillstånd spänd och anledning till att jag dricker?

Herregud, jag önskar att jag hade vaknat och bromsat tidigare. Men jag gör det NU, inte om 10 år! Det är lättare nu än om 10 år.

Kroppen läker när vi sover. Så skönt att låta sig göra det! Jag har haft 3 svåra svettiga nätter... kroppen ska väl svettas ut allt gift ur systemet.. har försökt hjälpa till med bastu och citronvatten. Jag fortsätter med att lyssna på meditation ”hypnos” som heter ”hitta din självkänsla”. Tror att det stärker, lugnar sinnet långsiktigt. Det här är ett sakta jobb. Små steg, ibland står vi stilla, för att inte falla. Om man faller har man skyndat processen. Bara vara i nuet.

Jag känner mig stark och beslutsam. Berättat för några nära arbetskamrater att jag väljer bort alkohol eftersom det blivit destruktiv ovana.
Är ärlig och erkänner, pratar med min pappa. Han har varit på samma väg fast ännu djupare, tog sig inte upp förrän på äldre dagar!
Jag har livslust! Jag vill uppleva mina barns uppväxt, när de tar studenten, när de gifter sig. Jag vill vara totalt närvarande.
Jag kommer att få sug, det kommer att kännas pissigt, det får det göra, men jag gör det här i alla fall! NU!??

Esmeralda2222

Så skönt det är att kunna gå in här, ta del av era upplevelser och tankar och känna att jag inte är ensam!
Själv är jag inne på min fjärde dag utan alkohol. Ärligt talat tror jag inte att jag varit nykter så många dagar i rad sedan jag var gravid... det är ju helt sjukt.
För mig är kvällarna värst. Redan framåt kl 15 börjar min hjärna säga att jag nog ändå behöver ett glas. Jag var igår oerhört irriterad och på helspänn. Snäste åt barnen och vill helst bara fly bort från allting. Men, efter att vi hade ätit middag lugnade jag ner mig och blev "snäll" igen. Bad om förlåtelse till mina barn för mitt uppförande och resten av kvällen blev trevlig.
Känns som att sug, föutom att sitta i invanda tankar och mönster också påverkas av blodsockret. Eller?
Jag har sedan i måndags valt att också ta bort allt socker ur kosten. Jag har märkt tidigare att sådan kost har gjort att hela min hjärna lugnat ner sig och flera former av sug har dämpats avsevärt. Jag misstänker att jag har en väldigt känslig hjärna som påverkas så negativt om jag äter eller dricker "fel".
Det är väl hög tid att börja lära känna sig själv på allvar kanske. Hur fungerar jag? När fungerar det bra för mig och när gör det det inte. Att lära mig min kropps signaler bättre. Att lära mig skilja vad som är kroppens behov och vad som är sug.
Just nu är det bara på ren vilja jag tar mig igenom kvällarna. Jag fokuserar på att det troligtvis kommer att kännas bättre om två veckor. Jag ser framför mig att både min kropp och psyke har fått möjlighet till något slags uppvaknande då och att jag då kan börja den inre och riktiga resan mot nyktert.
Att börja ta itu med alla känslor och tankar. Att se vad som är vad och förstå sambanden. Att börja pröva och tänka nya tankar. Att göra nya val i livet. Öppet och ärligt.

Kloka ord! Kan vara just så, hjärnan vill inte fungera med fel bränsle. Då kör man i diket!

Jag har unnat mig lite saltlakrits på kvällen. Men är ingen sockerfanatiker så ska inte vänja mig vi den goda ovanan :)

Det var ett par år sen jag var nykter en längre tid. Ser det som ett experiment. Jag är ivrig att se fördelarna. Acceptera när det känns pissigt (ursäkta ordvalet). Vara glad när jag kan glädjas åt mitt val.

Funderar även på rödvinet i soffan en fredag, på uteserveringen i solen,,, äh, det blir ju ändå aldrig så mysigt som man fantiserar, man balanserar på linan men faller före eller senare. Hårdare och hårdare.
Är det värt det?
Nej! Då kan man njuta av att vara nykter och klar i hjärnan!
?

Ultra

JoYo
Vem tänker inte på rödvin en fredagskväll (som idag) eller en öl på en uteservering i solen...men som du skriver brukar ju inte sluta så bra ☺️ Så fredagar är fina dagar o solen finns även utan A så vi kämpar på

Oj vad min kropp kämpar med att bli stabil. Magen har bökat, kallsvettats, smått dimmig i hjärnan...men ändå mer klar och lycklig.

Ser fram emot vila och nöjen utan alkohol i helgen!

NU är jag mer insiktsfull och NYKTER!
?

Jag ligger i sängen, glad över att vakna nykter. Jag hör fåglar, min man snarkar än, vår minsting har lagt sig emellan oss nån gång inatt. Hon öppnade trött ögonen och gav mig en blick. Jag log mot henne. Hon vände sig om, kramar pappa och somnar om.
Här ligger jag med mina tankar. Så många morgnar jag vaknat, sur, stinkande, frånvarande, ångestfylld, trött... vilket slöseri på livet och så orättvist mot mina barn. Jag är skyldig dem att vara mitt allra bästa jag.

Idag ska vi på barnkalas. Jag ska testa min sociala kompetens som nykter. Är plötsligt säker på att jag är en mycket roligare människa och vän utan alkohol! Varför levde jag i illusionen om att jag måste dricka för att umgås?
Dag 7. Lilla steget är taget. Inte ropa hej. Ta det lugnt. Lev i NUet. NU är jag lycklig över att jag är nykter!

Heja oss!?

fa.... va bra du är!!! Jag blev glad av att läsa ditt inlägg? så värt att vakna nykter pigg och glad! Och framförallt att se barnens trygghet i ögonen! Ha en fantastisk rolig dag på kalaset! Själv ska kag shoppa??

Ultra

Grattis till dig eller oss på Dag 7...känner samma, helt underbart att vakna utan bakrus o pigg...ta hand om familjen o ha det gott på kalaset...för mig blir det ett långpass med löparskorna i skogen.

Jag drack en kopp kaffe, tog också på mig löparskorna och sprang längs vattnet.
Svanar med ungar, vågor, vinden, jag kände tacksamhet. Något händer i mig. Våren ger hopp!?

Ultra

Låter underbart....jag kom hem efter drygt 4 timmar o massa kilometrar i skogen, kändes så skönt....köpte en Coca cola o njöt lite i solen....
Ha en fortsatt fin dag

Man mår bra i naturen! Får ny energi.
Älskar att springa ute, tyvärr sker det bara under vår/sommar och när jag är nykter såklart!
Haha, jag köpte också en cola zero idag! Den hjälpte lite, och så några saltlakrits i soffan nu ?

Vi lagade till en god middag och smakerna var ljuvliga utan bedövning!

Innan middagen, hungrig och sur, fick jag ett sug efter vin. Men jag tänkte att jag får vara hur pissig i humöret som helst, men NU tänker jag vara nykter. En lördag kväll! Jag har sett min gnälliga minstings riktiga behov. Av mig, mina kramar, min uppmärksamhet, jag är skyldig mina barn att vara en sund mamma!

Kämpa på, alla! Vi förtjänar att må bra!
?

Vaknade tidigt, konstaterade att jag inte var bakfull, somnade om en timme.
Jag har hela söndagen framför mig! Att göra allt jag klagar på att jag aldrig hinner. Ordna i garderober, städa bland kryddorna, inreda.. jag har inte hunnit för att jag inte haft ork, fokus! Alkohol förstör inte bara för stunden man dricker utan geggar ned hela ens medvetande även emellan drickande. Man lever som i en seg grå massa.

NU, dag 8, känner jag mig pigg, klar i huvudet, livslust, idéer, jag orkar stötta mina barn i deras intressen och skola.
Alkohol får mig att försvinna, att svika mina barn!
För mina barn vill jag vara nykter och finnas till. Jag är skyldig dem en sund och närvarande mamma. Vägleda dem rätt i livet. Jag är så tacksam att jag vaknat! Jag vill förbli vaken!
??

Hej , jag har följt dina trådar. Du har ju startat en tråd och sen försvunnit. Skrivit förut tror jag.

Jag vill bara ge dig lite positiv feedback, ta det till dig eller inte.
Det du skrev tidigare i dina tidigare var i formen:
ex. Nu är det snart fredag, HUR ska jag klara det?

Du tvekade och därmed släppte du in den tanken av tvivel. Då har du öppnat
hjärnan genom att tvivla, genom tänka på att du inte ska klara det.

Nu tänker du helt rätt. Du sätter upp hur du ska klara det.
Därmed stänger du dörren för att släppa in den lilla djävul som finns.
Där är styrkan. Det är så man klarar av sin nykterhet.
Tanken kommer att komma och när den kommer så öppna inte upp utan ta bort
tanken direkt.

Tänk en elitidrottare, de kommer aldrig att klara av att hoppa 2,20 om de fokuserar
på att de inte klarar det. De påverkar sin egen hjärna till att dom fan ska över hindret.
Och dom klarar det.

Du ÄR en elitidrottare.

Kram

MM

Ultra

Vill bara säga...bra skrivet...din beskrivna strategi ska jag ha i minnet när tvivlet sätter in...Tack
Dag 8 o känns just nu bra.

Tack ? Jag blev alldeles rörd av ditt svar.
Jamen, visst! Så bra att du satte ord på min strategi, som jag inte ens själv var medveten om! Då fortsätter jag att tänka just så!
NU vill jag vara nykter. Det får kännas pissigt eller fantastiskt eller inget alls, jag bara gör det här NU! Jag ska vara nykter!?

Gonatt alla kämpar!
Jag önskar oss alla en god natt och styrka att göra sunda val imorgon också!
??