Tack för fina heja-rop! Kram till er alla!?

Så har jag lyckats vara nykter i 9 dagar! Irritationen vid kl 17-19 är pissig! Men jag gör det här i alla fall! Jag får bli huuuuur suuuur som helst! Men jag tänker vara nykter NU!

Tusen anledningar att ta till alkohol! Miljoner fler anledningar att förbli nykter!
NU är det skönt! Skönt att slippa ångest! Skönt att vara säker, vaken och klar i huvudet! Tänk att vi kan välja att må bra! Det må vara pissigt som fan kl 17-19 (ursäkta men jag måste svära ut det här:) men NU gör jag det här! Jag har tänkt i många år att jag vill rädda mig själv, mitt liv, mina barn ur den här gråa hemska alkoholismen. När är bättre tidpunkt än just NU!

Jag önskar oss alla styrka att förbli nyktra!
?

Idag är det min 10:e dag som mig själv! Eller på jakt efter mig själv. Varje dag som nykter skalar väl av lite av alkoholens verkan.
Jag står stadigt än, i NUet. Låter mig inte argumentera med monstret. Fokuserar på sånt som gör mig gott! Bokat in träning ikväll. Till helgen bio med barnen. Hittar nya matrecept att testa. Tänkte göra egen kimchi. Kanske, om orken hänger med så långt. Inte skynda. NU är jag nykter.
NU NU NU, bara vara?

Ultra

Grattis JaYo till dag 10 o detsamma till min dag 10.....
Eftermiddagarna är lite tuffa, hem från jobbet, trött o tankarna vandrar iväg till att dricka rödvin...hmmm, undrar när dessa tankar försvinner, kanske aldrig.
Tänker även att "ska jag aldrig få dricka vin igen ???" får liksom panik vid denna tanke, men slår ifrån mig och står emot.
Hur tänker och känner du?...du verkar väldigt stark i din tro och vilja vilket ju är fantastiskt....
Nu byta om o ut på en löprunda!
Ha det gött

Jag är inte så stark som jag ger sken av. Men jag har en strategi. Och det är att acceptera att jag vill vara nykter, att det känns pissigt (typ supersug varje dag mellan 17-19!!!), att jag stänger av tankar och känslor som är positiva gällande alkohol.. Jag tror att man kan vänja sig vid annat. Med tiden bör hjärna, kropp, psyke kunna vänja sig vid att inte få alkohol. Kan jag bli ”beroende” av annat kl 17-19? Byta ut vinet mot något? Använda KBT mot tvångstankarna om alkohol. För visst är det som ett tvång? Acceptera och observera att känslan/tanken kommer men i samma veva låta den passera - och byta fokus till något annat. Ett intresse, en bra bok/tidning, träning, barnen, husdjuret...vad som helst! Till slut sker det automatiskt?
Misstaget jag gjort förr är att älta och drunkna i suget. Låta alkotankarna surra runt och bli stora i huvudet. Blev ett stackars offer inför suget. När de kommer nu, tänker jag ”jaha, nu kom den där känslan, det är bara en känsla, jag behöver inte agera på den, låter den passera.” Förr har jag haft teorin men faktiskt inte använt mig av den, inte satt den i praktik.
Skillnaden nu är att jag går hos en terapeut, ett proffs på alkoholism. Hon klargör många beteenden/känslor hos mig. När man ser sitt beteende och ursprunget är det lättare att förändra. Men jag ÄR rädd! För jag vet hur lätt det är att falla, så fort man blir ivrig. Jag är bara på dag 10! Små steg!
Grattis till oss!
Önskar oss alla styrka att vara nyktra!
?

Konstaterar att jag är nykter.
Mår bra! Jag är glad över mitt uppvaknande! Väldigt tacksam!

Jag önskar oss alla superstyrka idag! Vi är nyktra NU ?

Trött och gillar läget. Lyckokänslor är inte långvariga, däremellan får jag bara vara. Vila, träna, leva, i nuet. Behöver inte söka utanför mig själv.
Inga kickar behövs.
Det får kännas tråkigt. Förr fyllde jag på med vin. Men inte NU.
NU är jag nykter!?

Ultra

Känner igen känslan att man är trött, lite håglös men Nykter så vi kämpar på.
Dag 12 går emot sitt slut.
Nu ska jag iväg o leka löpcoach o när man om några timmar joggar hemåt brukar en lyckokänsla infinna sig.
Ha en fortsatt bra dag ?

LöpCoach låter härligt! Jag gillar att springa!
Man känner sig fri, lycklig, stark!
Det finns en del intressanta böcker om löpning. ”Den livrädda löparen” bla verkar intressant!

Igår kväll kom suget efter rödvin, trots att jag varit på tufft pass på gymet. Tankarna swishar omkring i huvudet och jag inser att det är det här jag dämpat med alkohol. För mycket tankar/ stress. Min hjärna kör på högvarv, tankar virvlar omkring, gamla minnen, nya saker, onödiga ord, låtar, mm.. meditation/mindfulness får stopp på tankemaskineriet.
Jag konstaterar, accepterar, är i NUet. Sjunker lite djupare in i mig själv, söker inte utanför, jag har all kapacitet och alla svar inom mig.
NU är jag nykter och tar itu med arbetsdagen. (jobbar med människor i svåra livssituationer?)
Jag bara ÄR och gillar läget NU.

Vilken styrka du visar och så klokt du hanterar en skenande hjärna. Följer din tråd och tar till mig ditt sätt att tänka.
Hoppas du får en riktigt fin dag

Tack, för ditt svar!?
Jag ”fake it til I make it” - hoppas att jag snart tror på mig själv så att nykterheten blir mer automatisk, såsom drickandet blev en (o)vana.
Ha en härlig dag! Alla styrka till oss??

Hjälp, kl 17-19 ÄR en galen tid då monstret försöker övertala mig. Kl 18 i matbutiken, börjar hjärnan fundera på Systembolaget intill.. ”tänk så snabb effekt med whisky”.. ”Djävla whisky!”.... I säkert 60 långa sekunder funderade jag faktiskt på att köpa alkohol. Men konstaterade snabbt att jag väljer att vara nykter även NU.
Här sitter jag nu i soffan.
Med naturlakrits och te. Med lillan bredvid, gnällandes om godis, katten som busar omkring, mannen zappar efter nåt bra på tvn, tonåringen har kompisar hemma... jag är fullt närvarande, lite uttråkad men tacksam över att ha insett hur viktig jag är för min familj.
Låt mig få behålla styrkan att vara nykter. Finnas till för mina barn.
Jag är glad över att vara nykter NU!
?

Hjälp, kl 17-19 ÄR en galen tid då monstret försöker övertala mig. Kl 18 i matbutiken, börjar hjärnan fundera på Systembolaget intill.. ”tänk så snabb effekt med whisky”.. ”Djävla whisky!”.... I säkert 60 långa sekunder funderade jag faktiskt på att köpa alkohol. Men konstaterade snabbt att jag väljer att vara nykter även NU.
Här sitter jag nu i soffan.
Med naturlakrits och te. Med lillan bredvid, gnällandes om godis, katten som busar omkring, mannen zappar efter nåt bra på tvn, tonåringen har kompisar hemma... jag är fullt närvarande, lite uttråkad men tacksam över att ha insett hur viktig jag är för min familj.
Låt mig få behålla styrkan att vara nykter. Finnas till för mina barn.
Jag är glad över att vara nykter NU!
?

Relationer. När man är påverkad av alkohol finns det så många onödiga gräl mellan mig och min man, ångesten när jag druckit får mig att bli dörrmatta åt en dålig vän (som tar ut sina egna problem över mig), jag blir ynklig och osäker.
NU är jag NYKTER och kan börja se klarare på allt. Jag och min man är lugnare, grälar inte om idiotsaker, jag behåller lugnet, har tålamod med mina barn, kan ta distans till energivampyren till ”vän”, jag är ingen dörrmatta. Jag sätter värde i mig själv, jag förtjänar att vara NYKTER och må bra, jag förtjänar att vara en sund mamma. Jag förtjänar bra relationer!
Jag vill leva fullt ut! (har ju just den boken hemma ”Leva livet fullt ut” - kanske dags att läsa den igen)
Jag önskar oss alla styrkan att vara nyktra och lugna i NUet!
⭐️??

Ditt inlägg andas energi och jävla anamma. Lägger märke till ett par viktiga skillnader i texten. Du nämner din man, din vän, dina barn och hur relationen till dem förändrats till det bättre.

Bra, men...

Sedan kommer fokuset på just dig:
"... jag är ingen dörrmatta. Jag sätter värde i mig själv, jag förtjänar att vara NYKTER och må bra, jag förtjänar att vara en sund mamma. Jag förtjänar bra relationer!
Jag vill leva fullt ut"

Ännu bättre. Perfekt.

Tror att det är där du hittar nyckeln till friheten. Du själv måste må bra för att du ska må bra tillsammans med andra. Mår du bra, mår din familj oftast bättre - och tvärtom!

Grattis till dina 15 dagar!

Fortsätt så här, så kommer du att fixa nykterheten. Börja inte tveka. Om A-rösten lockar, ge den inte en chans att få dig på andra tankar. Lyssna inte ens med ett halvt öra.

Kram

Tack för ditt svar, uppskattar reflektionerna och bekräftelsen!! Tar till mig!
Heja oss alla!
NU är jag nykter!⭐️
Kram

Idag kände jag en svår stress i kroppen. Konstaterade ett sug efter whisky eller rödvin. Lät mig fantisera om hur skönt och effektivt Whisky skulle vara mot stressen i kroppen. Jag sa det till min man. Som bytte fokus, ”så snyggt det blev med de nya krukorna till örterna”. Så diskuterade vi inredning, åt middag, diskuterade alkoholsuget och hur skönt det vore men hur kort den stunden av ”skönt” är och hur fruktansvärt hemskt det kan bli. Vi pratade om hur lite vi grälat de senaste 2 veckorna, hur vi kommer varandra närmre, skrattar tillsammans. Ikväll blir det ett glas blåbärsjuice när barnen lagt sig. NU är det sovdags för dem. NU är jag nykter och tacksam.
Jag önskar mig och er styrka att vara i NUet, låta pissiga känslor snurra i kroppen, men låta dem passera, och våga vara nära våra innersta känslor. Stanna i NUet!
???

Ultra

Roligt att läsa dina inlägg JoYo du inspirerar ?
Nu kväll dag 15 i Spanien, såååå många uteserveringar här o känns som att alla dricker öl eller vin hmmm
Men druckit kaffe o Juice o aldrig gjort slut på så lite pengar, tränat bra bland kullarna inåt landet o blivit jagad av några hundar.
Ny fin dag imorgon i det vita livet

Hello
Man kan undra om det går att leva någon annanstans än i nuet?
Och om vi lever i nuet - inte ser framåt - det betyder också att vi
inte ska blicka bakåt. Vi kan inte ändra det som ligger bakom oss.
Och vi vet inget om vad som händer imorgon. Ibland får man ta en minut
i taget. Bara just den minuten.

Du har fina insikter

MM

Tack för era svar! Uppmuntrande och bekräftande!?

Ultra! Jag blir glad av att läsa att du är nykter! I Spanien! Wow! För du har nog rätt i att ”alla dricker öl eller vin”. Tyvärr! Jag läste nånstans om ”alla” svenskar som flyttar till Spanien för att leva ett skönt liv i solen men som tvärtemot blir alkoholiserade. Det är så härligt att ha fått insikten och viljan att leva ett nyktert och sunt liv! Dag 16 idag! Styrka! Vi fixar det här!?? Unna dig att njuta av allt gott i Spanien, allt gott för kropp och själ!
Kanske yoga och meditation som komplement till tuff träning? Stillar sinnet.?

MondayMorning!
Ja, man kan ju inte annat än att vara i NUet. Skönt att inse det. Att sluta fly med diverse bedövningsmedel! Det är så skönt att leva i alla känslor. NU. Let live!?

Idag känner jag mig nöjd med att vara klar i huvudet. Jag och minsta dottern fnissade till en rolig bok vid läggdags igår, jag upplevde helhjärtat hennes söta skratt, ögonen som knep ihop av glädje och lilla kroppen som kröp ihop och knöt sig av skratt. Vi såg på varandra och jag kände sann glädje över att hon låg bredvid mig så glad. Hon behöver mig. Mina barn behöver mig. Jag vill finnas till för dem, stärka dem, bekräfta dem, i alla deras känslor, vara en stark och sund förebild. Vara den jag vill vara! NU är jag nykter och vågar knappt skriva nöjd.. är så rädd att jinxa denna helt alldagliga lycka av att vara nykter!
NU♥️