Xantha

Nu är beslutet taget. Mitt missbruk är ute i det öppna efter minst 10 år med kraftigt alkoholmissbruk. Det känns som att en sten lättat från bröstet. Nu slipper jag bära allt inom mig.
På måndag börjar jag min första avgiftning någonsin. Det känns som att kasta sig ut från ett stup och inte veta var man landar. Jag har ingen kontroll, men en enorm vilja.
Det här SKA gå. Jag vill leva ett nyktert liv. Inte trappa ner, sluta HELT.

Vill egentligen bara ha lite hejjarop och pepp inför den kommande veckan.
Tips från er som genomgått detta tas tacksamt emot!

Väl mött // Xantha

Heja vilket bra beslut. Angående tios på avgidtning. Jag har slutat (försökt) flera ggr och ibland avgiftat mig på egen hand. Men sist var abstinens för svår så blev inlagd o övervakad av vården. (B-vitamin sprutor, lugnande etc). För svår abstinens har jag lärt mig kan vara farlig.
Tror b-vitaminer är bra att trycka i sig även om man avgiftar sig själv. Men alla experter rekommenderar ju hjälp av vården.
Vill inte skrämmas på ngt sätt o det är vanskligt att rekommendera medicinska bitarna. Så massa hejarop till dig, du låter bestämd o kommer klara detta!
(Jag ringde ofta alkohollinjen för att bolla också där riktiga experter finns) :)

Xantha

Tack snälla för ditt svar!! Blev erbjuden B-vitamin spruta när jag skrev in mig men tackade nej pga att jag är livrädd för sprutor.
På måndag biter jag ihop och ber om en trots allt!
Tack!!! ??????❤️

Sofia

Här kommer du in med full kraft och beslutsamhet, häftigt! Viljan och inställningen att det SKA gå är en jättebra grund för att klara av en större förändring. Du har släppt garden och är för första gången på 10 år öppen med dina alkoholproblem, nu är det nykterhet som gäller. Du känner en lättnad över att slippa bära det själv, nu kommer du att få stöd och hjälp från vården för att avgifta dig. Du tar flera stora, viktiga steg nu. Även att du söker stöd här på forumet kan vara till god hjälp när du ska orientera dig i din nya tillvaro.

Känner du att du behöver mer hjälp för att hålla dig nykter, utöver det som du erbjuds via vården, så finns möjligheten att genomgå ett gratis nätbaserat program här (läs gärna mer på https://alkoholhjalpen.se/programmet/om ifall det kan vara intressant), med eller utan rådgivarstöd. Att ringa Alkohollinjen på 020-84 44 48, som du redan fått tips om här ovan kan också vara ett sätt att ta hjälp.

Trevlig helg och lycka till på måndag!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Xantha

Tack för dina peppande ord och dina tips på vägen! ??
Just nu känner jag mig oerhört peppad och motiverad, men jag VET ju att svackorna kommer att komma och jag är livrädd för dem. På söndag får jag hjälp att rensa ut allt som har med alkohol att göra och ikväll ska jag skriva en lista på alla fördelar med att bli nykter.
Min dotter fyller 8 år på onsdag och nästa vecka är första veckan hon får se sin mamma nykter på kvällarna.
Nu kör vi! ??

// Xantha