Mitt i denna underbara dag fick jag känna ett sug jag aldrig tidigare känt, blev riktigt rädd för den kraften.
Mitt i min lilla stund av lugn med solen i ögonen, slog Draken till och höll på att ta över min hjärna.
Är ju ruskigt, hade en stund bara vin i huvudet som om det varit vatten i öken och jag verkligen inte skulle överleva om jag inte fick en bib.

Är ju hemskt hur ett begär kan vara så starkt, att alla kloka tankar och konsekvenser är som bortblåsta, nu vann jag denna strid.
Blev ingen handling jag fick åka hem och gömma under en filt en stund, tur jag hade styrkan från skogen som jag fått på förmiddagen.

Men detta skrämde mig och lärt mig en nyttig läxa, underskatta inte Draken och begäret utan rusta för strid och hitta redskap för att vinna över det.

Så imorgon är det en ny dag och nytt mål
Hoppas ni har haft en fin dag// hälsningar Strulan

Ja, suget är äckligt starkt. Det gäller att komma ihåg när det väl kommer, att det bara varar en stund. Fast efter det sug jag fick i torsdags var jag helt tagen, matt och darrig. I flera timmar. ?

Undrar när suget upphör helt? Eller kommer man för alltid känna av det?

Visst är det hemskt Thermostokles att begäret är så starkt, håller med dig om att man blir helt slut och rädd för att tappa kontrollen.
Skrämde mig igår, men skapade också lusten att tämja Draken som bor i mig.
Sätter hoppet att terapeuten skall lära mig och få mig att förstå hur jag skall hålla mig på banan.
Är ju målfocuserad så kan inte tänka att jag skall låta bli alkohol under en period, redan prövat och då faller jag efter målsnöret. Så jag får försöka ta en dag i sänder och hoppas att det rullar på.

Idag är en sådan där dag när tankarna snurrar och börjar inse att påsken närmar sig, frågan kommer skall jag jobba eller vara ledig är ju långledig. Kan vara säkrare att vara på jobbet för att slippa påskmiddag med goda vänner och med det riskera att falla. Är ju ingen som vet att jag har problem, sköter mig borta och super hemma.

Känner igen mig i många av era historier om vin i kaffekoppar, läskflaskor, hur man gömmer och planerar sina inköp på olika bolag. På bolaget här måste de väl tro jag är död som inte varit där på snart en månad.

Fått forumet in i min morgonrutin det och kaffe det stärker min dag, så önskar er alla en fin dag och vilja att få den dag ni vill// Strulan

Uppe och väcker tuppen, det är en skön känsla att vakna pigg utan dimma i huvudet. Sakta, sakta börjar börjar minna sinnen vakna ur vindimman och jag ser lite ljusare på allt.

Börjar att hitta mina triggers och kommer hitta flera, för Draken kräver sitt vin och vill verkligen inte ha en nynnande tant i skogen som just nu går lite rakare och stoltare.

Men nu börjar det hårda jobbet, att behålla känslan av kontroll och fortsätta framåt utan flykt in i dimman.

Så en dag till som jag väljer att vara nykter, så styrka till er och era val för dagen//Strulan

En månad och i morgon är det besök hos terapeuten igen, vet inte vad jag tycker om det är dubbla känslor. Har alltid tryckt bort problem och bara kört på, men måste väl lära mig ett nytt sätt.
Skall försöka göra detta med öppet sinne, men han måste väl ha skojat när han sa att jag skulle gå där ett år?

Igår var en sådan dag på jobbet att jag bara ville dränka hjärnan i vindimman, men eftersom jag tömt hemmet på alkohol fick jag nöja mig med light läsk och det funkade det med.
Det är jag väldigt glad för idag, tog hunden och gick till skogen redan kl 6 fick energi för hela dagen.

Nu till jobbet och hopp om en bra dag// Strulan

Nu gäller det att behålla viljan och styrkan, idag är det samtal hos terapeuten och bara erkänna att jag behöver den hjälpen. Måste få lära mig att hantera stress och trötthet, eller behöver lära mig hantera livet.

Kom att tänka på HALT och att jag måste lära mig sätta foten på bromsen när de känslorna kommer. Fast min drake vill ha vin i alla möjliga och omöjliga situationer, värst är eftermiddagar på väg hem från jobbet.

Lusten av att stänga av snabbt och effektivt, sen att jag vaknar som ett ras har jag ingen tanke på då.

De sägs att jag både är klok och kunnig i mitt jobb, vore bra om jag kunde använda det även på mig själv men det funkar inte. Jag hoppas att jag en dag kan komma dit, när jag är lika klok med mig själv som jag kan vara med andra.

Så väljer att vara nykter idag och önskar er en fin dag med era val// Strulan

En kopp och fågelkvitter startar denna morgon, fantastiskt väder och borde känna lycka. Men denna gången i nykterhet kommer inte riktigt den känslan, men är glad för det för denna gången är det allvar.

Visst känner jag mig glad och korta stunder av lycka, men inte den där helt galna känslan utan mer ett lugn och insikt om att detta måste du göra.

Hoppas jag kan skynda långsamt och bli trygg i min nykterhet, Draken lurar i bakgrunden men jag rustar för strider och till slut en slutstrid som jag skall vinna.

Väljer idag att vara nykter och önskar er en fin dag och styrka till er//Strulan

AL

..och kommer att slå följe med dig om jag får. Blev avslöjad även jag och känner stor sorg, uppgivenhet och jävlaranamma på en och samma gång. Jag har nu lite svårt att formulera mig. Känner mig stum av skam. Läser det du skriver och känner igen mitt beteende. Tack.

Gillar söndagar, inget bolag öppet och Draken brukar ta vilodag så det finns ett lugn i mig då. Drar ut på morgonen och njuter av lugnet, en känsla jag vill ha oftare.

En ny känsla kom igår, naturlig sömnighet det kommer jag inte ihåg när jag kände och fick en natt med läkande sömn. Har ju druckit mig till dvala för att kunna sova och orka gå upp på morgonen. Tänk så man kan lura sig själv, så många bra förklaringar jag gett mig själv för att få hälla i mig vin.
Så många gånger jag lovat mig själv när jag mått illa att aldrig mer dricka, för att sedan dagen efter börjat igen. Konstigt att inte Draken inte kan viska om de gångerna istället, men istället är det gott rödvin, paraplydrinkar och annat den mal på om.

Har inte riktigt ännu släppt mitt försvar och erkänt i huvudet att jag druckit för jag är alkoholist, men sakta går jag dit och plockar bort muren av försvar och ursäkter för ett missbruk.

Så snurriga tankar från Strulan som väljer ännu en nykterdag och hoppas ni får en fin dag

Sovit länge, blev så förvånad när jag insåg att jag sovit längre än till kl 5 det tillhör inte det vanliga. Brukar ju vara uppe och väcka tuppen, men vem vet mitt nya jag kanske är en sömntuta.
På den här månaden har det börjat hända saker med mig, lite nyfiken på att lära känna mitt nya jag och upptäcka nya vägar.
Känner mig ego i min nykterhet, vill må bra och döda Draken en gång för alla. Skall skynda långsamt och ta mig tid att lära känna mitt nya jag, men även den missbrukande kvinnan som bott i mig.

Ibland känner jag fast mark under fötterna, men oftast balanserar jag på en tunn tråd i denna kamp ett felsteg så faller jag.

Resan hem från jobbet är fortfarande ett krig med Draken om några snabba glas vin så fort jag kommit hem. Vanans makt är lika stor som begäret, men kämpar för en ny vana och få nya vanor som kan ta över.

Beundrar er som kan vara sociala och ha alkohol hemma, jag har rensat ut all alkohol och vägrar umgås just nu där det finns. Vågar inte lita på mig själv ännu, kommer väl en dag när jag kommer tycka det är ok igen. Men just nu är jag inriktad på krig för ett liv med lugn och värdighet, så det andra får vänta.

Tankar över en kaffekopp och styrka till era krig// Strulan

Du är definitivt på god väg. ?

Jag riskerar inte heller att bli ensam med alkohol och har inte gjort på länge. Dock kan jag träffa andra som dricker. Men ensam... Nej. Och vet du, det behöver vi inte heller. Inte på länge än. Det är bara vi själva som kan avgöra när vi är redo för det.

Kram

Igår fick min tik valpar, fyra små underverk❤️ En kväll som jag inte hade velat missat, så idag är jag hemma för vård av tik och valpar? Så idag blir det promenad med pappahund och njuta av en extra ledig dag.
Skall hålla mig i stugan i skogen, så Draken kan sura bäst den vill för kommer inte närma mig byn och bolaget.
Så hoppas ni får en fin dag//Strulan

Dagarna rullar på 36 idag, känner mig helt ok och börjar få höra att det strålar om mig. Frågor om ny kärlek kommer och är så att jag är lite småkär i mig själv kanske.
För även om Draken envisas att visa sitt fula tryne och vill ha strid, så just nu har jag lite mer styrka än den har. Skall inte bli kaxig, för då går det åt pipan direkt.

Men just idag mår jag bra och njuter av det, sparar känslan för att använda när det kommer sämre dagar.

Så styrka till era kamper// Strulan

Dag 38 här. Mår också utmärkt. Kan inte ens påstå att jag saknar alkoholen. Och jag var typ vinexpert fram tills jag slutade att dricka. Älskade vin, kunde allt. Även om jag egentligen bara ville bli full.
Men som du skriver, sämre tider kommer att komma. Då gäller det att vara förberedd och vid god vigör. ?

Att vakna utan att vara bakfull ger mig en sådan härlig känsla, startar dagen med kaffe och läsa här. Forumet är min livlina och ger styrka att välja nykterhet även idag.
Någon faller, någon firar sina dagar alla lär mig något i denna kamp och modet att fortsätta kämpa.
Att läsa och tumla runt tankar, se att man inte är ensam om att slåss emot drakar och begär gör min dag lite lättare.

Skrivit ned många av mina triggers och alla leder i slutet till flykt, spännande att börja lära känna sig själv och inse att det är inte lätt att leva men härligt.

Så idag gör jag som Kenta och sjunger högt i skogen " Just idag är jag stark. Just idag mår jag bra. Jag förs fram av kraftiga vindar"
Så blir inte rädd om ni träffar en knasig kvinna som sjunger i skogen, hon hämtar bara energi av naturen.

Så väljer idag att vara nykter och önskar er alla styrka till era krig// Kram Strulan