Jag har under ganska lång tid nu, 1-2 åren druckit ca 4-5 ggr per vecka, det kan handla om allt ifrån 1-5 glas vin. Jag vill kunna ta mig ur denna vana, att kroppen behöver och vill ha alkohol. Problemet är att jag också jobbar med vin, och jag har vid tillfällen även druckit på jobbet. Alkoholen finns tillgänglig. Och Vin har varit mitt största intresse sedan 6 år tillbaka, jag har jobbat med produktion och nu med försäljning. Det är aldrig så att det gått ut över mitt jobb, att jag inte kunnat utföra arbetsuppgifter eller så. Jag har aldrig varit bakis för att gå till jobbet. Förutom då vi haft någon personalmiddag eller liknande. Jag kan kontrollera mitt drickande i viss mån. Men jag vill bli av med suget och att behöva dricka alkohol. Har ni några tips om hur ni gått tillväga? Jag är bra på att utföra saker jag bestämt mig, tex pausa mitt intag av alkohol ett tag. Men jag blir så less på att jag alltid vill ha lite till när jag väl tar ett glas.

Sofia

Du har börjat reflektera över dina alkoholvanor och vill göra en förändring, du vill bli av med suget att behöva dricka alkohol och det låter som att du inte trivs med att kroppen behöver och vill dricka. Att du arbetar med vin och att det är ett stort intresse sedan flera år tillbaka gör det förstås svårare att undvika helt. Vad starkt av dig att skriva här och att du vill göra en förändring, du har tagit viktiga steg redan! Du har erfarenheter sedan tidigare av att kunna utföra saker när du bestämt dig, det är verkligen en styrka som du kan ha mycket nytta av när du kommit fram till vilken typ av förändring du vill göra när det gäller alkoholen. Skriv gärna mer här och berätta hur tankarna går, vad du vill göra som ett första steg.

Ibland kan det ta några dagar innan en ny tråd tar fart och man kan behöva skriva flera gånger. Hoppas att du ska få med dig mycket som du kan ha nytta av här!
Varma hälsningar,
Sofia, alkoholhjälpen och anhörigstödet

Känner igen mig i det du skriver.
Hur går det för dig? Själv bestämde jag mig för att pausa med alkohol sedan helgen. Tror inte det blir jättesvårt, bara tråkigt och tomt. Känns som mkt av det jag tycker är roligt är kopplat till alkohol.

Känner igen mig i det du skriver.
Hur går det för dig? Själv bestämde jag mig för att pausa med alkohol sedan helgen. Tror inte det blir jättesvårt, bara tråkigt och tomt. Känns som mkt av det jag tycker är roligt är kopplat till alkohol.

Frissan

Bestämde mig 1 april. AH har hjälpt mig så fantastiskt. Börja programmet här på AH är mitt tips. För mig hjälper det att skriva ner allt jag känner. Att sätta ord på precis vad jag känner och tänker. Både här och i dagbok. Bra att gå tillbaka och se vad man skrivit efter hand. Plus att jag har några saker jag gör när suget faller på: korsord, lägger pussel, ljudbok, springer eller promenerar. Och insikten av att suget klingar av efter en stund. Skriv ner alla fördelar med nykterhet. Plus att du verkar vara som jag; har man bestämt sig för nåt ger man sig inte så lätt! Bra egenskap som kommer hjälpa dig. Kanske bra också att bestämma vilken/vilka dagar du ska dricka och sätta en maxgräns. Då håller du dig lättare till det.
Allt detta har hjälpt mig och hoppas du hittar En väg som funkar för dig. Vi är så många som känner precis som du!!
Kram