pingkonk

Hej,

Jag kanske överdriver och jag är också lite av en hypokondriker. Men måste ställa frågan ändå, pga min oro.
Jag vet att jag dricker för mycket och jag tänker dra ner på det. Har druckit kanske ca 4 ggr i veckan i många år men det senaste året har det kanske blivit mer.
Den senaste månaden har jag dock druckit i princip varje dag. En vecka kan se ut t.ex: 3 öl ena dagen, 10 öl nästa dag, en-två dagar utan dricka alls, 4 öl nästa etc.
Jag vet att detta kanske inte är jättemycket i jämfört med många andra, så jag ber om ursäkt för ifall jag trampar på några tår.
Men jag undrar bara vad ni tror händer ifall jag slutar dricka helt på nån vecka? Risk för en farlig avtändning eller borde det vara ok?

Jag drack mer och det gick bra att sluta. Inga sådana problem, fick är vanan rätt väl rotad så man tror livet blir trist utan alkohol, vilket det inte blir alls, tvärtom.

Här trampas inte på några tår!
Välkommen hit! Vad skönt för dig att du allvarligt vill förändra dina dryckesvanor.
Farligt eller inte är väldigt individuellt. Börjar du känna dig allt för dålig är det sjukvården som gäller.
När jag slutade hade jag totalt tre veckors nykterhet de senaste tre åren. De sista månaderna drack jag ohyggliga mängder stark starköl och mina alkohol- och levervärden var så att säga obra.
Svettningar, skakningar, tryck över bröstet och en rastlöshet som hette duga, MEN det värsta släppte redan de första dygnen.
Fick rådet att aktivera mig fysiskt för att helt enkelt flytta fokus från mina besvär och på så vis hantera det hela.
Lycka till och skriv gärna hur det går för dig!