... var det mesta grådaskigt den första tiden. En slags sorg färgade vardagen. Sorg över allt man missat, den förlorade tiden men även förlusten av en gammal kär vän (a). Sen strösslades det friskt med både skam och skuld för att riktigt sätta svärtan på ångesten.

Upplever fortfarande stundtals deppighet och svår ångest. Det som är bra är att jag nu kan utesluta a som orsak och komma närmare en lösning på det riktiga, underliggande problemet. Kanske ett som man försökt döva med a.

Låt tiden gå. Det blir bättre och bättre men självklart dippar livet (och toppar också) även utan a.

A förstör mycket men livet blir ju inte automagiskt en dans på rosor för att man blir nykter.

Ultra

Tack Vitutanvin det du skriver stämmer naturligtvis, A dövar för allt det riktiga i livet o livet är ju en berg o dalbana det vet man ju egentligen så bara att acceptera o gå vidare.
Igår köpte jag havs kräftor, inte planerat men fick bara en ingivelse..åkte hem o kom på att just denna mat är ju starkt kopplad till gott vin men icke...kräftor o vatten funkar också bra ☺️
Idag lite lättare i sinnet o strax dags för nästa möte.
Önskar er alla en bra dag

Dag 13 idag?
Vi kämpar på va!?
Jag har bokat bio, märker att jag håller mig ”flytande” med inbokade roligheter. Nåt att se fram emot.
Hur går det idag?
?

Ultra

JoYo klart vi kämpar vidare.
Igår var det avfärd till Spanien, resan brukar ju alltid inehålla en stor mängd A så var lite ovanligt o oj vad tiden gick långsamt men kom fram till slut.
Hyfsat väder o frun gick till marknaden o jag ska nu ut på en av mina löpar rundor här nere, inåt landet, förbi odlingar av oliver, avacado mm plus några fina hästgårdar....enda oron är alla dessa lösa hundar ?
Ha en underbar dag där ute ☺️

Så gott att du unnar dig detta! Låter som fantastiska löprundor!! Wow!
Tiden! Jag upplever också att tiden går långsammare utan alkohol. Tänk, så mycket extra LIV vi får nu!
Njut av alla känslor i Spanien!☀️

Gillar din mening om att den enda oron är lösa hundar. Med den inställningen fixar du det. Släpp inte garden bara, det går fort att bli övertalad till att ta bara ett glas... Vilket vi ju vet sällan eller aldrig slutar där.

Ha en fin semester!

Ultra

Var några dagar sen jag skrev här.
Haft en weekend i Spanien o var nog bra förberedd så inget jättesug trots alla dessa barer och uteserveringar, också mycket tack vare min fru som solidariskt drack vatten, juice mm...sista kvällen "tvingade" jag henne nästan att ta ett glas vin till maten.
Nu hemma igen o efter en tuff arbetsdag kom det där suget igen....men står emot !
Tränat bra i Spanien o tänker fortsätta med det här hemma, ett bra botemedel mot suget.
Ha det gott alla där ute !

Starkt att hålla dig vit i Spanien. Det är tveksamt om jag hade klarat det. Jag har en del resor inplanerade framöver och funderar redan på hur jag skall klara av att inte dricka vin. ?

Vi närmar oss magiska 21 dagar? Det sägs att det tar 21 dagar att bryta en vana!
Så starkt jobbat, nykter på semester!
Behåll lugnet och styrkan!
?

Ultra

Dag 20 och snart 3 vita veckor....tänkte nyss att idag är det ju fredag o tänker knappt på fredag=vin drickar dag....måste ju räknas som en stor framgång att man slutat tänka på vin/öl trots allt med helg, vår, uteserveringar osv
Ha det underbart där ute !

Ultra

Idag ringde klockan 06.00 och klockan 08.00 gick starten för Gbg Varvets Premiärbana från 1980, ett jippo med över 500 löpare som sprang genom en uppvaknande stad, passerade köpcentret Nordstan där besökare tittade förskräckt på oss o undrade säkert vad detta var för idioter, i mål på Ullevi.
Varför berätta detta....jo i mitt tidigare liv hade det inte varit möjligt pga bakfylla, inte en chans att komma upp så tidigt o im man nu kom upp så hade ju man varit seg och sliten, nu var man istället pigg och full av energi.....tänk vilken skit A ställer till med och vad man missar.
Ha en bra o vit lördag.

Kan nästan känna energin i ditt inlägg!
Dag 21 - lycka!
Ta hand om dig!
?

Verkligen ett stort steg framåt att inte tänka fredag=adag.
Stort grattis till 3veckor och väl genomfört lopp var väl bästa belöningen!!! :)

Ultra

Tack för att du frågar o bryr dig.
Jag mår bra, nästan tappat räkningen dag 26 nu tror jag o kört mitt löpcoach pass idag, lika roligt som vanligt.
Lite strul på jobbet med en kund som inte mår bra o jag blir illa berörd, lider med honom men vet egentligen inte vad felet är.
Läst det du skrivit JoYo o oj vad tufft du haft det, blir väldigt berörd av det du skriver o känner mig lyckligt lottad med de små problem min uppväxt haft o ändå blir jag en som inte kan hantera A.
Mitt problem är en dålig självkänsla, är aldrig nöjd med mig själv o strävat hela livet efter bekräftelse slitigt hårt o nästan bränt upp mig själv men hittade A som en avslappning som faktiskt funkar till en början med men sen som vi vet blir ett beroende.
Slutat med A men inte slutat med att söka bekräftelse, vara bäst, jobba mest, tjäna mest osv
Träning hjälper men måste nu ta tag i grundproblemet dvs mig själv.....
Natti natti ni alla

...att du var ute och sprang!?
(Man måste inte ha haft en klassiskt dålig barndom för att må dåligt. I långa perioder, hade jag en underbar barndom, ute i naturen, vi bodde fint, vi reste, men alkoholismen tog över, jag lärde mig massor av dessa excentriska föräldrar. Jag kan se fördelarna. ? Men ibland behöver man gråta ut det som skaver än.)

Skönt att du håller dig på (löp)spåret! Heja!?

Ultra

Idag fredag igen...den här helgen blir det mycket, idag på fin restaurang med avsmakningsmeny men kommer stå över det "berömda" vinpaketet, lite tråkigt men tänker inte bryta den fina sviten av dagar frun får dricka om hon vill men jag håller mig till vatten o ska njuta av god mat.
Imorgon har jag faktiskt min födelsedag och firar på ett udda sett genom att springa ett 6 timmars lopp, dvs den som kommer längst på en varvbana vinner...en lite udda form men startar 10.00 o klar då 16.00....så blir väl någonstans mellan 60-70 km o sen vila.
Ha en underbar o vit fredag där ute

Berätta om din födelsedag. Hur gick middagen utan vinpaketet? Nästa tävling - när är den?
Och så påsken - hur många ägg åt du? Jag åt säkert 10-12 stycken? Och 1,5 kg godis! :)