Allterbra

Godmorgon!!
Tack Strulan, jag fick lite sömn.
Men det är ju inte av världens bästa kvalité, jag vaknade ungefär hundra gånger kändes det som. Sängkläderna va blöta av svett..
Dock absolut bättre än jag trodde och inga mardrömmar. Nu har jag iofs inte druckit så länge som tidigare. Men hade några tuffa dagar med högt intag.
Ha en super dag!!

Allterbra

Jag tror jag börjar må rätt så bra igen ?
Halleluja, va till och med på utvecklingssamtal med sonen idag. Det gick alldeles utmärkt, trots ganska stor ångest innan. Jag är inte rädd för möten eller folk alls iofs. Möten har jag varje dag i jobbet, men det va ju dom där alkisnerverna som tar sin plats nu när man är lite svag.
Hoppas ni håller er på mattan i kväll och ger fan i spriten ??
Trevlig kväll ?

Bra att du tar hjälp av det du behöver. Det är en styrka, inte en svaghet, att be om hjälp. Bra att bli påmind om det ibland.

Lycka till!

Allterbra

Vinäger, tack för input.
Antar du syftar på antabus, när jag sa jag kände mig svag som använder.
Jag menade egentligen inte det, när jag grubblar. Det är starkt att ta hjälp, helt klart.
Men jag känner mig ändå svag som började dricka, utvecklade ett problem och inte kunde sluta när jag fattade att det va ett problem. Å det fattade jag länge innan jag ens funderade på att sluta och ge upp alkoholen.. hade jag slutat då, då hade historien varit helt annorlunda.
Men men, svårt att sätta ord på tankar och funderingar.

Nejlika

Läser att du haft lite bucklor i din resa, skönt att höra att du laddar om och satsar på nytt. Låter klokt att testa antabus, testa något nytt. Nya tag ? Har en känsla av att det kommer gå vägen för dig nu Allterbra! Och du har alla nyligen avklarade nyktra dagar i bagaget att ta lärdom av. Hoppas du fortfarande har stugan att se fram emot i sommar! ??☀️ Stort lycka till! ?

Allterbra

Det blev inga antabus, va tvungen att ta blodprov innan jag fick nån, trodde jag skulle få ett piller direkt.
Det tog med andre ord lite tid...tyvärr!
Så i stället drack jag åtta dagar i rad i påsk, morgon till kväll. Va hemma själv hela påsk.
Har inte druckit sen i lördags kväll, har haft ett par hemska nätter sen dess. Men nu verkar allt ok igen och jag är på banan. På torsdag får jag mina antabus och då blir det ordning på torpet. Längtar så mycket ??

Allterbra

Å ja tack, jag har stugan att se fram emot ??

Allterbra

En annan sak har jag testat nu under baksmällan, efter den senaste 8 dagars fyllan.
Är att ta en snus när det är som värst på dagarna, då släpper allt och jag mår hyfsat.
Har tagit 6-7 stycken varje dag sen i söndags. Jag snusade även konstant på fyllan, jag tror det är snuset som gjort det så jävligt när jag har slutat tidigare. Inte alkoholen.. visst den bidrar, men snuset verkar ge mer abstinens och ångest.
Men vad vet jag, ville testa mig fram och det funkar. I morgon är dosan slut och då köper jag inte en ny.

Allterbra

Det blev en jobbig natt, men idag mår jag tipp topp.
Lite trött är jag förstås.
Hur kan det ha sig att jag mår mycke sämre på natten än på dagen, vid tillnyktring?
Det är alltid så.
Nu ska jag gå på en härlig promenad i Solen, sen ska jag landa i en stol utomhus med en kopp kaffe ?☀️

Allterbra

En super natt med god sömn, pigg och glad i dag. Dag fem på den nya perioden av den nyktra vägen, på min mycket ojämna resa.
Har inte varit så lätt att hålla sig undan som jag trodde, men det har blivit så mkt bättre sen jag slutade första gången 14 februari.
Jag tar motgångarna och ser till att dom gör mig starkare för framtiden. Och försöker lära av mina fel.. inser att jag planerar att dricka då och då, utan att jag vill.. sen går jag med det i bakhuvudet i flera dagar. När dagen väl kommer, då är det sjukt svårt att inte dricka.
Måste hitta en lösning på det ??

Så kämpigt denna strid med sig själv (alkoholdlelen av hjärnan). Bra jobbat och hoppas du hittar dina lösningar. Blev det ngn antabus?

Allterbra

Ja det blev antabus, men det är ju galet att man måste gå dit för att ta en tablett. Hur länge orkar man det ? Ska ringa husläkaren och fråga om jag inte kan få en burk att ha hemma i stället. Om ett par veckor, just nu får det va som det är.. så jag inte fuskar.

Det är kanske det som är meningen med att sjukvården inte förskriver något till dig att ha hemma, att se att du inte fuskar, plus att antabus och eventuella återfall i kombination är riktigt farligt för din lever.
Det är ju kanon att du fått i uppdrag att gå dit och hämta tabletten - se det som en investering för dig själv, det blir ju en slags uppoffring att vara nykter för att få fortsätta ta tabletterna!

Allterbra

Idag går man runt med ett stort leende, vägde in på 119,8 idag.
Den 14 februari vägde jag ungefär 135, förmodligen 136.
Jag känner mig faktiskt lite smalare, det borde jag iofs göra med tanke på att det försvunnit 15-16kg.
En riktigt bra start på helgen ???
Ungdomarna hemma är inte så imponerade, dom säger det finns mycket att ta av ???
Så tänkte kanske ni blev lite imponerad i stället ✌?️

Matilda1234

Heja dig, du kommer att klara det här! Jag är så glad över att du verkar vara på banan igen. Jag är bara på min sjätte nyktra dag och det betyder ingenting för jag har ofta haft nyktra veckor. Men det känns motiverande att läsa om andra som kämpar och är så förbannat starka mitt i all svaghet och kamp. Kram!

Allterbra

Tack Matilda!
För mig är det inte alls lätt dom första 4-5 dagarna..men sen blir det bättre och bättre.
Jag har inte några nyktra veckor ibland tyvärr, förutom dom senaste månaderna.
Men idag är det fredag och det blir nyktert, så det känns riktigt gött ??

Allterbra

Jaha, då är man på banan igen.
Dag tio som nykter, hade en tuff period med många problem i livet. Jag drack ungefär en hel vecka innan dess, va ensam hemma och ledig. Så det vart rätt hårt drickande.
Men nu skiner solen och man är nykter och stark. Hoppas ni alla får en super helg ?

Allterbra

Hallo alla :)
Jag lever!
En liten snabb uppdatering. Har varit nykter i nio dagar idag, fick ett återfall precis innan dess, då jag va alldeles själv hemma i två veckor. Nu går allt bra och jag börjar hitta mig själv igen, trots lite återfall då och då. Sen jag slutade 14 februari tror jag att jag varit nykter ungefär 75% av tiden. Vilket jag är rätt så nöjd med. Idag har jag inget sug och kidsen är Med mig i 18 dagar nu framöver. Så jag kommer klara minst 18 dagar till.
Glad midsommar ??

Allterbra

Glad och trevlig midsommar till alla som finns här på forumet, vi kör nyktert eller hur ? ?