Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Att man bygger upp en stress inom sig...Ekorrhjulet snurrar snabbare o snabbare. Ju mer stressad man blir eller inne i att man måste göra vissa saker (mest jobb i mitt fall) ju mer fixerad blir man av att prestera mer inbillar sig att man inte presterar tillräckligt fast man ligger på en farligt hög stressnivå ?
Där har vinet kommit in i bilden tidigare lugna dämpa (för stunden) efter kommer stressen o ångesten tillbaka tjugo resor värre! Yoga är toppen att stanna upp o bara andas vara i nuet. Träna som besatt för att rensa hjärnan. Allt det funkar! Men varför är det så svårt att ta fem minuter nu o då o faktiskt andas få ner pulsen? Jag jobbar med samma sak känner med dig!!

John-Erik

Just det du nämner är farliga triggers.. Inte lätt när man är mitt i ekorrhjulet..
Håller själv på att jobba mig ur stressrelaterat
Ska inte sudda ut mig själv helt men känner nog att jag är på rätt väg när jag städar ut
i mitt liv.. Vill leva, som du säger, i nuet och vara nöjd med att ta del av livets utbud
naturellt och något mindre materiellt. Göra ett bokslut en gång för
alla..Försöka göra rätt och inte bara ånga på när den ävvlans inre stressen gör sig påmind.
Hoppas ditt event (det är väl avklarat nu?) gick bra och att du mår ok.
Kämpa på Mrx, tror på dig..:-) Reflektera och balansera, bra uttryckt....:-)

Ha det..

//John

Framför allt långvarig stress är farlig att gå med. Den tillfälliga är ju just tillfällig, men det är lätt att vi vänjer oss vid den och inte märker hur den skadar oss.

Finns det någon som helst möjlighet att ta ett steg tillbaka på jobbet, då det är där jag uppfattar att stressen föds?

Jag själv backade rejält i höstas, vilket blev min räddning. Även IronWill tog ett rejält kliv bakåt i karriären. Vet att det inte är lätt och på många arbetsplatser ses det inte med blida ögon, men ändå. Något kanske du kan ändra på?

Åh, denna stress som genomsyrar hela vårt samhälle. Är ingen bakåtsträvare, men önskar att vi använde alla bra framsteg på ett bättre sätt.

Hoppas att du fick en fin helg i alla fall!

Kram

Helgen gick väldigt bra. Jag har druckit rött vin och öl i lagom mängd tillsammans med vänner. Blev ej full och minns allt jag gjort och sagt. Har fått beröm av frun för hon tyckte jag skötte mig väldigt bra. Nu kämpar jag med en kass mage. Undrar varför den är kass? Känner att jag nu vill köra vidare med vita dagar. Stress är min värsta fiende. Jag SKA försöka jobba mindre och inte känna panik för att jag själv tycker jag kan prestera mera. Det är jag själv som till största del tar på mig för mycket och kör så det ryker. Hitta balansen i livet är något jag kommer att jobba mycket med framöver.
/Mrx

Gubben känner sig trött och utmattad. Har väldigt låg energi nivå just nu. Kanske det beror på pollen allergin. Känns som jag skulle vilja jacka ur en stund från allt och bara vara.

Har varit på AW idag. Drack 1 öl och nu är jag på väg hem. Känner mig nöjd och tacksam. Tveka länge innan jag vald att ta en bira.

Jag var nöjd efter min öl och kände inget sug. Innan jag tog beslutet om att ta bira fladdrade tankar i min hjärna om att kvällen skulle sluta på en pub. Det var jag faktiskt lite rädd för. Men jag fixade att klippa av efter en bira och ta tunnelbanan hem. Känner mig lite stolt över mig själv.

Igår var vi bjudna på 40 årskalas. Tänkte många tankar om hur jag skulle göra med alkoholen. I bilen på vägen dit bestämde jag mig för att dricka alkohol. Frun blev orolig av tanken på att jag skulle bli tokfull. Än en gång måste jag berömma mig själv. Under de 7 timmarna festen varade drack jag följande. Ett glas välkomst bubbel, ett glas rött till maten och därefter 3st små öl. Bromsen funkade och jag hade en super trevlig kväll. Fick faktiskt lite beröm av frun idag när vi satt i bilen på väg hem.
/Mrx

Jag har renoverat och försöker ändra mitt förhållande till alkoholen. Började jobba med detta i september förra året. Jag vill kunna dricka alkohol i sociala sammanhang. Har testat mig fram efter längre perioder med total nykterhet. Ibland har det funkat helt okay att dricka lagom. Andra gånger har det blivit precis som tidigare dvs för mycket. Innerst inne vet jag att jag mår bäst av att avstå helt. Men just nu befinner jag mig mentalt i fasen att lära sig att dricka lagom. Det kräver mycket energi att förhandla med sig själv vad det gäller alkohol. I framtiden får vi se om jag lyckas kunna hantera alkoholen som jag önskar. Gör jag inte det lägger jag ned helt.
/Mrx

Nästa vecka är det påsk helg. Tidigare år har vi brukat fira påsken på nån mysig camping tillsammans med vänner. Det har alltid inneburit hög konsumtion av öl och vin. Vi har sålt husbilen så i år firar vi på hemmaplan. Vi får hem alla barn och deras familjer under påsken. Gubben ska i princip vara helt nykter i år. Det ska bli riktigt nice. :)

Även jag skall vara nykter i påsk. En märklig känsla. Ingen öl, ingen nubbe, inget rött till grillen. Men ändå ser jag fram mot det. Har bjudit hem några släktingar till lunch. Barna skall leta påskägg i skogen. Sedan skall vi elda ris och torra buskar från i höstas. Med enbart påskmust i glasen. Jag ser fram emot det. ?

Mitt planerade intag av alkohol under helgen gick bra. Jag skötte mig exemplariskt och drack inte ens upp vinet som serverades till maten. När vi kom hem runt klockan 20 igår kväll var jag typ nykter. Det som hände sen skulle inte hända. Här hemma tömmer jag lagret av rött vin och öl. Blev full som en kastrull. Nu ligger jag här med ångest och mår piss. Att det ska vara så jäkla svårt att dricka lagom mängd och sköta sig..

Usch så många gånger jag gjort så, skött mig på tillställningar för att sen hälla i mig hemma eller hotellrum.
Vet inte om det är det är möjligt, men följer er som försöker. I mitt fall är det inte aktuellt, men är väl en tanke vi alla har ibland.
Skickar styrka till dig// Strulan65

Oj, så jobbigt. Bara att kämpa på och börja på nytt. ?

Jag tror aldrig att jag skulle klara att bli en "normal" drinkare. Jag dricker för att bli full - oavsett vad jag säger offentligt. Får jag inte bli full kan jag lika gärna skita i att dricka. Alltså dricker jag inte.

Så vad har du för planer nu? Kanske är det OK att dricka till ibland? Du dricker ju inte så ofta längre, som jag förstått? Vad säger frun?

Jag kommer garanterat att fortsätta räkna vita dagar eftersom jag mår dåligt av att dricka. Jag dricker ej ofta nuförtiden men har svårt med mängden. Visst är det skönt att bli full ibland men ångesten dagen efter är inte rolig. Jag fortsätter förhandlingarna med mig själv om att dricka eller inte dricka ett tag till. Kanske jag drar ner ytterligare eller avstår helt i framtiden. Frugan har haft samma problem som mig. Hon höll på att bli riktigt fast i vindrickandet men har sedan flera år ändrat sina vanor. Vi pratar om allt inklusive mitt supande. Hon stöttar mig men är nog lite trött på mig mellan varven. För mig är forumet väldigt värdefullt och stärkande. Känns skönt att veta att vi är många som kämpar..
/Mrx

Andas in andas ut, ligger i soffan, försöker hitta min inre balans. Har en tendens att stressa upp mig och vill finna ro. Varför är det så svårt att leva i harmoni med sig själv och sin omgivning? Ska man alltid gå omkring spänd och orolig? Tips på mindfulness böcker, kurser, övningar, etc mottages tacksamt.
/Mrx

En bok som jag älskar är Munken som sålde sin Ferrari och sen Mia Törnblom är en fantastisk klok människa. Prövade en massa när jag hade svårt att sova för avslappning, men inget funkade retade mig på hur de läste mm. Låter knäppt men en natt började jag lyssna på en saga läst av Astrid Lindgren, hennes röst förde mig tillbaka till tryggheten som fanns i barndomen. Så nu hänger Astrid med mig, när stress påslaget går upp.
Ha en fin dag// Strulan65