Jag vet inte om jag vill det...

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Trolldruva
Jag vet inte om jag vill det...
Trolldruva
Så sa jag idag

Jag skulle låta bli vin (och övrig alkohol med för den delen) i 21 dagar. Det hade jag bestämt.
Egentligen började tanken tidigare, att någon gång måste jag ändra det här livet, men har gått på Inderal i evigheter för att jag varit överambitiös och lidit av prestationsångest. Tog dem när jag skulle jobba och när jag blev ledig så bröt jag ihop med en bag-in-box, slutade med att jag inte mindes hur jag kom i säng och ibland inte ens släckt ner huset. Dagen efter låg jag till sängs blickstilla och trodde nästa jag skulle dö till kl.14 ungefär då jag for upp och hann till systemet och fyllde på förrådet sedan var det att börja om.Den här dagen var mina Inderal slut, skulle till jobbet, panik, måste ha nya. Ringde vårdcentralen och nej, de skrev inte ut några utan att jag kom dit. Fick akuttid. Att detta blev början på mitt nya liv visste jag inte. Läkaren var fantastisk o innan jag visste ordet av så hade jag hasplat ur mig att jag inte mådde riktigt bra, även om jag ff mörkade det där med bag-in-box vinet.
Han föreslog ett Läkemedel som heter Lergigan. När jag googlade stod det att det kunde användas mot alkoholberoende och jag tänkte, nu eller aldrig.
Nu har jag inte köpt vin och inte druckit något på 23 dagar. Nu är mina 21 dagar över. Vi ska dricka vin och äta gott nu när jag blir jobbledig. Pratade med särbon på telefon och han ska handla...och så köper jag en flaska vin så han....
Men jag vet inte om jag vill ha det, sa jag och kände att jag verkligen menade det. Jag vill inte ha vinet, verkligen inte, eller är det ångesten jag inte vill ha som vinet obönhörligen skapar.
Kanske skulle jag kunna vara "som folk" och bara ta ett glas men jag vågar liksom inte chansa. Precis som jag inte kan ta en cigg sedan jag slutat röka. Tog en på julafton och sedan fick jag kämpa med mig själv i en vecka för att inte köpa fler och det var faktiskt 25 år sedan jag slutade med dem.
Så tror det kan bli samma med vinet...

Trolldruva
Ytterligare 5 dagar

Känns som det har gått fort. På onsdag en månad utan alkohol.
Känns som den där som bara drack var någon annan, inte jag.
Nu är jag trött, så innerligt trött. Sover och drömmer drömmar där förflutet blandas ned nuet. Det kommer upp personer från min barndom i drömmarna och ställer till det i mitt nuvarande liv. Kanske bearbetning av min jobbiga uppväxt med mobbning mm. Vet inte, men jag sover och drömmer jättemycket.
Försöker vara mycket med djuren, ffa mina små hästar.

Trolldruva
Korkad

Är det någon mer än jag som känner sig mer korkad. Jag har liksom inte hjärnan med mig. Slog fel kod på bensinkortet så det blev spärrat. Slarvade bort min jacka med mitt andra kört i fickan och tror den varit borta i två veckor nu tills jag bara sådär kom på vårt jag lagt den.
Skulle beställa på nätet och klickade i fel uthämtningsdtälle och det värsta var att det jag klickade i var 40 mil härifrån 🙄

Trolldruva
En månad idag

Idag var det en månad sedan jag drack mitt sista glas vin. En månad som gått ganska fort tycker jag. Ibland har det känns frestande att ta ett glas vin men oftast inte.
Tiden jag tjänat på att inte dricka har jag lätt hittat på saker att fylla den med.
Har tagit hand om en liten häst som varit ett ärende för länsstyrelsen o därmed har jag ju inte nämnt av förtjänsten i ekonomin pga att han kostat alla pengar (och lite till).
Jag har också startat odling av både tomat, chili och paprika + lite annat. Planterat om pelargoner som jag trodde var döda men de kommer så fint och en har t.o.m en knopp nu.
Renoverat ett rum och gjort det till kontor, dock inte färdigt än och här har nog särbon gjort det mesta.
Nu jobbar jag tre nätter så en vecka till blir det utan vin/Alkohol iaf och troligen mer.
Tiden får utvisa 🤗

Strulan65
Härligt 👏

Grattis till din månad👏💪 Du strålar av livslust🌞
Kram och styrka till dig// Strulan65

Trolldruva
Strulan65

Tack, kram o styrka tillbaka ❤