kattsand

Så tror det börjar bli dags nu. Det går liksom inte längre. Började gå till en psykolog för typ ett halvår sen när jag var så djupt i träsket att jag funderade på att ta livet av mig för att det kändes lättare än att sluta dricka. Vi har gjort mycket framsteg och jag är glad att jag har henne, men alkoholen är ju kvar så vet liksom att om jag ska kunna må bättre måste jag sluta. Vi hade ett samtal idag där hon (återigen) gav mig tips om var man kan vända sig. Känner att jag vid den mogna åldern 23 år fattat att jag inte kommer fortsätta orka supa bort hela mitt liv och framtid för alltid.

Så sitter nu med numren till alkoholmottagningen i min stad framför mig och motivation i ryggen men är fan skitskraj. Vet inte vad som kommer hända, om de kommer ta mig på allvar etc. Vem fan är alkoholist vid 23 liksom. Är rädd för att paja hela mitt sociala liv. Är rädd för att behöva berätta för folk. Ingen vet, liksom. Tror jag. Antagligen vet de mer än vad de sagt, det brukar ju vara så. Jag är bara rädd.

Sofia

Hej och varmt välkommen till Alkoholhjälpen! Vilket starkt första inlägg du skriver här. Klokt av dig att du har sökt hjälp och träffar din psykolog regelbundet! Du är verkligen mogen och insiktsfull som redan vid 23 års ålder har förstått att du vill att livet ska se ut på ett annat sätt och att alkoholen ska ha en annan plats i det. Just det tänker jag att man på alkoholmottagningen verkligen bör ta på allvar! Kanske har du redan hunnit ringa dit nu? Berätta gärna om hur det gick i så fall!

Ifall du skulle ha råkat fastna med numret framför dig och känner att det är ett för läskigt steg, vilket inte alls är konstigt eller ovanligt att känna, så tänkte jag bara ge dig några alternativ - hoppas att det känns okej? Det finns ju många olika sätt att ta stöd när man vill lägga om sina alkoholvanor. Här på Alkoholhjälpen har vi t.ex. ett nätbaserat program där du gratis och anonymt kan arbeta mot en förändring (se den blå rutan på förstasidan), med eller utan rådgivare som stöd. Du kan också ringa anonymt till Alkohollinjen på 020-84 44 48 för ett par samtal som kan leda till några första steg i rätt riktning. Du kan också testa att ringa till alkoholmottagningen anonymt till att börja med, för att fråga vad de kan erbjuda.
Glad påsk, med hopp om en ljusare framtid för dig!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet