Cheri

Gick av mitt arbetspass 9.00 imorse, hade jobbat sen 9.00 morgonen innan. Vi ska ha familj o sen vänner på besök på fre. Jag jobbar imorgon igen o går av 9.00 fre. Måste hinna städa, tvätta fönster. Har druckit 3.5 sen ja kom hem, har rensat massa ogräs, slängt på täckbark, lagt på kogödsel, putsat fönster (långt ifrån klar). Jag är så slut, men hade ja inte tagit mina 3.5 så hade ja nog legat o sovit till nu.. Vet att det är en kortsiktig lösning för o orka men va fasiken ska jag göra?? Jag är så trött men vad ska jag göra när jag annars inte klarar att hålla ihop vardagen?
//Cheri

Sofia

Varmt välkommen till Alkoholhjälpen! Du beskriver en situation där det låter som att du är på gränsen till utmattning och använder folköl för att kunna pressa dig att prestera lite till, lite till, medan kroppen egentligen signalerar att den behöver vila. Du skriver insiktsfullt att det handlar om en lösning som fungerar på kort sikt, men som kanske ändå leder till att orken till sist tar slut. Just nu ser du inga alternativ. Det är en vanlig och förståelig reaktion som du inte är ensam om, när man är stressad blir det som att man blir tunnelseende och det kan vara svårt att komma på nya lösningar. Finns det någon som kan hjälpa dig med det du behöver göra? Hur ser det ut med möjligheter till återhämtning och vila under påskhelgen?
Det är verkligen klokt av dig att reflektera över ditt mående och hur du använder alkohol. Hoppas att du vill fortsätta skriva mer om hur du mår, att din tråd tar fart och att du kan få reflektioner från andra som känner igen sig. Ibland får man skriva flera gånger.
Glad påsk!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Cheri

Jo det är nog så, känner stundtals att jag håller på o tappar greppet helt..
Har min sambo men han är ofta trött när han kommer hem från jobb,(går upp vid 4.00) så han brukar inte orka göra så mkt o justnu ligger hans mamma på sjukhus så han är mentalt trött för det också. Så mkt ligger på mig med hem, hushåll o barn, känner jag.
Kommer ha vänner boende hos oss hela påskhelgen så blir kanske inte jättelugnt.
Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska ta mig ur det här. Det känns som att jag saknar många bitar i mitt pussel o A ger mig en stunds lugn i huvudet.. Hoppas att det finns någon här som har tips el råd..
Trevlig Påsk!??
//Cheri

Att ha vänner hemma hela påsken, vem tog initiativet till detta?
Din mans mamma på sjukhus, ni har arbetat mer än hårt båda två och ni har barn. Förstår mycket väl att du är stressad. Kan inte vännerna hjälpa till lite typ genom att göra lite påskmat och ra med sig. Chilla när det gäller trädgården och städningen, de får ta det som ni har det. Vem som helst skulle ju fatta att det inte går att hålla tiptop med de arbeten ni har och så barn.
Blir trött bara jag läser det du skriver, stackare.
Kram

Cheri

Jorå de som kom är väldigt ödmjuka o förstående så det var lugnt men man vill ju att det ska se någorlunda ut iaf..
Har blivit bättre på att inte dricka på vardagar, idag föll ja tyvärr dit, inte så farligt men sambon o sonen skulle klippa sig hos grannen som är frisör, o han gjorde d klart att jag inte var välkommen att följa med.. Han har tagit ett par groggar kvällarna här när jag jobbat, har ju varit valborg o så.. blev skitsur när han såg att jag druckit idag... Klandrar honom inte, men känslan han ger att jag är mindre värd gör ont..

Cheri

Jorå de som kom är väldigt ödmjuka o förstående så det var lugnt men man vill ju att det ska se någorlunda ut iaf..
Har blivit bättre på att inte dricka på vardagar, idag föll ja tyvärr dit, inte så farligt men sambon o sonen skulle klippa sig hos grannen som är frisör, o han gjorde d klart att jag inte var välkommen att följa med.. Han har tagit ett par groggar kvällarna här när jag jobbat, har ju varit valborg o så.. blev skitsur när han såg att jag druckit idag... Klandrar honom inte, men känslan han ger att jag är mindre värd gör ont..

Wake up Little Susie

Känner igen mig på det mesta du skriver. Drack mkt folköl, dagligen sista veckan innan jag åkte dit på ett alkoprov av arbetsgivaren. Drack flera gånger i veckan, full 1-2 per vecka. Sambon var inte glad, inte sonen heller. Uppehåll max 5 dagar. Drack för att orka fixa middag, städ, stall, prata med folk mm Allt kändes så mycket enklare och roligare. Men man blir ju inte piggare precis. Sömnproblem mm

Nu har jag varit nykter i tre veckor. Grejat mkt i trädgården i det härliga vädret, gått/joggat flera rundor. Är trött ändå men mår ändå bättre. Fuskar lite med oxycodon ibland för att slappna av lite. Men om två veckor ska ett nytt prov tas och jag hoppas det gått ner rejält för att bevisa att jag kan låta bli. Men då kommer jag nog ”unna” mig alkohol den helgen. Sen måste jag hålla upp 2 v pga operation. Hoppas på att ha långa uppehåll mellan gångerna sedan (ursäkta för långt inlägg)

Det var väl ingen fara med att inlägget skulle vara långt! Vad roligt att du varit nykter i tre veckor och att du har gjort bra saker för dig själv under den tiden. Du gör mig dock lite bekymrad när jag läser att du tar Oxycodon "ibland för att kunna slappna av lite". Opioider är starka grejer och rejält beroendeframkallande. Jag blir orolig för dig när jag läser det där.

Jag själv är rökare och när jag skulle sluta röka vid ett tillfälle så började jag dricka mer för att lindra abstinensen. Knäppt, eller hur? Tror du att jag blev rökfri? NÄ! Inte det minsta. Jag tänker därför att man inte ska hålla på och ersätta en substans med en annan. Risken är att du får problem med båda. Själv är jag här för att jag dricker för mycket. Röka gör jag fortfarande. Låter inget vidare med ett blandmissbruk med alkohol och tabletter. Bespara dig det. Skulle du behöva nåt lugnande så finns det icke beroendeframkallande alternativ, dessutom!

Jag önskar verkligen att du kunde slappna av utan droger och jag tror att det kan vara en bra ide att fortsätta med daglig motion som ett sätt att koppla av. Kan du minnas hur livet var innan du började dricka för mycket? Kommer du ihåg om du kunde glädja dig, känna dig avslappnad och få saker gjorda utan att behöva dricka folköl?

Jag önskar dig en riktigt bra dag och att det ska gå bra för dig!

Wake up Little Susie

Denlillamänniskan, du har självklart rätt ang tabletter. Jag har dock druckit varje vecka så länge jag kan minnas. Ska säga att det rör sig inte om några mängder medicin, 5-15 mg några gånger i veckan, har en del ledvärk så jag är förvånad att jag klarat långpromenader/jogging så bra som jag gjort. Ang rökning så har det ökat (1-4 st/dag) när jag inte dricker, ett annat substitut.. rökar vid enstaka tillfällen annars.