Hej
Jag skapar denna tråd till er som vill påbörja sin livsföränring med mig.
Jag har idag tagit beslutet efter många månaders velande att sluta med alkohol. Beslutet grundas på att dels dricker jag för mycket och har ingen självkontroll när jag väl dricker. Nuvarande intaget brukar var 2ggr vecka men det blir mycket vid dessa tillfällen. Jag söker vänner som kan hjälpa mig och motivera mig till en forstätt föränding, samt tror jag att detta forum är bästa sättet att forsätta motiveras på.

Hur går det? Jag använder också forumet som en dagbok/logg. Så värdefullt att få skriva av sig, att få svar och nya tankar av så fina människor på forumet, som förstår en.
Jag har druckit destruktivt alltid. I år vill jag sluta. Idag är min dag 37 som nykter. Det kommer bara gott ur nykterheten!
Skriv igen!?

Hej JoYo
Jag har vart helt nyckter nu i 6 dagar... Har faktist inte kännt något större sug än. Men det lär ju komma det med :(
Jag tänker att ja fokuserar på jobbet o familjen sålänge

Idag kom det.
Det första riktiga suget efter något. Jag gick runt i stan och såg de fullsatta uteserveringarna. Människor satt och njöt av solen och lönehelgen. Jag kände mig lite rastlös och rentav lite stressad och irriterad. Hur kan dessa männsikor ha kontroll över sig själva?

När irriationen och suget eskalerade gick jag över till Konsum och köpte två stycket "Festistar". Det njöt jag o sambon av istället och har lyckats hålla mig nycket en dag till!

Idag är det den 7 dagen utan intag och ja känner mig stollt.
Trevlig helg allihopa.

Frissan

Oj vad grym du är! Bra jobbat. Jag har tagit ett uppehåll i drickandet, kanske inte dricker mest av alla i världen men för mig tog alkohol så mycket plats i mitt liv och jag gjorde precis som du, slutade. Har inte druckit en droppe under hela april, tar en månad i taget. Önskar att man hittar ett sunt förhållande till alkoholen... men det får framtiden utvisa. Bra att du skriver här. Man lär sig så mycket och blir stark av att läsa andras tankar och hur andra dealar med samma saker som en själv. För mig kommer suget som värst på fredagseftermiddag, men som många skriver här inne så klingar suget av efter ett tag, gäller bara att härda ut en stund. Och dricka Festis eller äta choklad:) Och ang sol och uteserveringar.. det kommer alltid situationer där det ”vore gött med en öl” och där får man också bara härda ut, gå en annan väg, köpa Festis eller ha nån annan strategi som funkar. Det är så många kloka människor här som ger en så mycket bra tips, har varit väldigt värdefullt för mig! Lycka till!
Ha de gött, häääj!

11 dagen idag ??
Jag har klarat mig hittills. Ibland kommer suget på besök (då o då). Speciellt när vi grillar och har det trevligt.
Försöker tänka på annat då och dricker ett glas ananas jos istället.

Hoppie

Det där suget och begäret är starkt! Men det går att stå emot och här inne får man ju många tips och många vittnar ju om att det går. Juicer är bra, festis med.. fasen vad bra vi är!

Hoppie

Det där suget och begäret är starkt! Men det går att stå emot och här inne får man ju många tips och många vittnar ju om att det går. Juicer är bra, festis med.. fasen vad bra vi är!

Bois

Hej
Äntligen känner jag mig redo att ta tag i detta och har funderat på detta länge.
Jag dricker inte varje dag men när
Jag dricker så är det svårt att sluta och jag blir lugn i kroppen när jag har druckit.
Har mått dåligt en tid nu och förstår att alkoholen gör det inte bättre. Ångesten växer!
Min kropp mår inte heller bra av detta.
Hur går man tillväga ?
Har svårt att säga nej när man är på middag eller så men vill sluta helt med alkoholen.
Jag vet att man behöver inte alkoholen men hur ska man sluta?

Du dricker ju inte varje dag och det är bra.
Du vill ändra ditt drickande och det är också jättebra!
Så du frågar: Hur ska jag sluta?
Det enkla svaret är att helt enkelt avstå. Att säga nej när nån bjuder.
Det svåra svaret är; Gör upp ett mål som du tror att du kan lyckas med och sök stöd hos oss andra som förstår hur svår situationen är när man dricker mer än man egentligen vill.
Rusa inte iväg i panik och lova såna svåra saker som att aldrig dricka mer bara för att du har ångest idag. Ta tid på dig för eftertanke och tillåt dig att närma dig själv.
Du är välkommen.

Idag är det fredag och det är min 14:de nyktra dag!
Kan inte förstå att tiden flugit iväg och nu har suget börjat avta en aning.
Kämpa på mina vänner! Vi löser detta tillsammans ✌️

ÖB

Det här blir min första dag som nykter. Nu har jag beslutat mig för att inte längre dricka.

Hej allihopa
Det är dags för en ny uppdatering.
Livet flyter på som vanligt utan alkohol. Det stora skillnaden jag känner just nu är att jag blir mer sugen på annan skräpmat. Vad vet jag? Kanske måste kroppen ha något beroende? Är detta vanligt?
Är sockersugen varje kväll ?

Idag är det den 19:de dagen nycker ?

Ta hand om er
Med vänlig hälsning,

Det är nog vanligt. Jag gick upp 3 kg på två veckor när jag slutade att dricka. Åt skräpmat och godis konstant. Efter ett tag försvann suget och jag började äta normalt igen. Då gick jag ned 7 kg.

Idag hade jag en tuff dag!
- Dagen börjar med lite tuffa ekonomiska bekymmer om bilen. Sedan har jag vart förkyld och allmänt irriterad. Det är mycket som ska göras nu och jag känner så att jag inte räcker till!
Hoppas denna känsla går över! Jag har i alla fall pratat ut med familjen om hur jag känner just nu och varför. Det är i alla fall ett stort steg för mig, att bearbeta dessa svåra dagar. Innan hade väl jag redan gett upp och öppnat flaskan. Tillsammans är vi starka och snart den 19 maj har jag vart nycket i hela 31 dagar!

Ännu en tuff dag går mot sitt slut. Det är inte suget efter alkohol som är problemet, för det finns knappt längre.

Men har efter idag lyckats vara nyckter ett tag nu.

DetGårBättre

De där tuffa dagarna får man bara kämpa sig igenom nykter. Att fly in i dimman där gör allt bara värre. Hade själv enorma utmaningar förra året då det mesta höll på att trilla samman. Jag stod emot och tog tag i problemen direkt och allt löste sig.

Jag sitter dock i Budapest nu och känner mig helt vilsen. Dricka eller inte har snurrat som ett roulettehjul där jag hela tiden bara sätter ny fart på hjulet så inte kulan landar någonstans.

Ska inte dricka i motgång eller för att fira. Ej heller i något spontant läge. Men är det ens lönt att dricka en öl när jag väl planerat och bestämt mig bara för att likdom? Vill ju inte dricka för att boosta mig heller (det jag känner jag behöver).

Tror det löser sig bara jag hittar rätt tempo och kan dricka en alkoholfri sådan. Kanske kan hjälpa.

Playing with fire for real!