John87

Jag har druckit för nycket under lång tid. De senaste sex åren har det eskalerat och jag skulle säga att nu vid 32 års ålder har det nått en kritisk nivå.

Jag har varit i kontakt med psyk, med vårdcentralen och nu sedan augusti förra året med Riddargatan 1 i Stockholm. Förra sommaren lyckades jag hålla mig helt nykter i tre månader men tog sedan ett återfall. Det kändes inte så farligt. Nu sedan jag börjar jobba igen sedan två månader har mitt drickande ökat dramatiskt. Jag skäms. Skäms för min mamma, min familj, min psykolog på Riddargatan. Jag har inte varit på möte där på över en månad.

Jag undrar är det någon som har erfarenhet av AA? Tolvstegsprigrammet? Mitt huvudsakliga problem med detta är hela guds aspekten. Hur tänker ni? Känner?

Förlåt att det blir något förvirrat, svårt att få ner alla tankar som rullar.

Jag ska gå på mitt första möte måndag nästa vecka.
Min historia är samma som dig och har idag bestämt mig för att sluta dricka. För att hålla motivationen upppe ska jag gå på ett AA möte i veckan

är inte religiös och har inga som helst problem med ordet Gud som nämns i Sinnesrobönen.
Gud är just ett ord och det blir vad du gör det till. AA är inte religiöst utan en sammanslutning av män och kvinnor som har ett gemensamt problem : Vi dricker för mycket och kan inte sluta.
AA's Tolvstegsprogram är ett program för tillfrisknande och kan mer ses som förslag på hur jag kan leva utan att behöva dricka. Att få känna att jag inte var ensam om mina problem var en lättnad och att lyssna på de som gått före mig hjälpte mig enormt mycket.
Deras erfarenheter gjorde ju att jag inte behövde göra samma fel igen.

Ge det en chans !

DetGårBättre

Låter som du fortfarande flyr och undanhåller. När man inte vill gå till sin psykolog är det nog då man mest behöver det.

AA är bra eller sämre beroende på vilken grupp man går till. I grunden är AA bra då man kan lyssna eller bara spy galla. Ett privilegium få har. Ge det några chanser och i olika grupper.

Jag tror ju på gud men lägger ingen vikt vid det alls genom AA men har inga problem att berätta om mina upplevelser, med eller utan en tro.

Tror det handlar om att du vill ha en ursäkt ifall du inte går dit. Flykt. Våga möt dina demoner och utmana dig själv utanför trygghetszonen!

Eller är du, som jag, alkoholist? Jag har varit på AA-möten, men det är inget för mig. Jag väljer att inte gå in på varför. Det enda positiva för mig (endast min egen erfarenhet) är att jag "var tvungen" att erkänna inför mig själv och inför andra att jag är just det. Att uttala ordet. Alkoholist.
Du har kontakt med vård i olika former, har inte någon fört Antabus på tal? Du skriver inget om det, så jag vet inte om du provat.
För mig har självhjälpsprogram och samtal i olika former inte fungerat. Antabus är mitt sätt att få ett akut STOPP på mitt drickande. Det är naturligtvis inte någon permanent lösning, men jag behöver vara nykter ett tag för att kunna komma fram till hur jag skall fortsätta när min 6-månaderskur är över.
Jag tror att din prioritet nummer ett måste vara att sluta dricka NU. Tag kontakt med din psykolog igen, det borde vara den sista personen du skall känna skam inför. Om du sedan landar i att AA kan hjälpa dig att hjälpa dig själv så är det bara bra.

Lycka till och kämpa på!

Varit på ett möte. Också varit tveksam till gud-biten men gud kan vara vad som helst. En insikt, kraft eller vad du själv vill så var inte ett dugg konstigt. Styrkan var att hitta fler som delar samma problem. Otroligt skönt att känna att man inte är ensam. Jag äter antabus nu vilket är superskönt men tror jag ska börja med AA efter 6 vita månader. Lycka till med din väg. Ta den hjälp som funkar

Sofia

Varmt välkommen hit! Jag hoppas att du ska ha mycket nytta av forumet här. Vad klokt av dig att du undersöker olika vägar för att förändra dina alkoholvanor! Jag ville bara skriva en uppmuntrande rad om att våga ta upp det du känner med din psykolog på mottagningen, om du i övrigt känner förtroende för hen. Vi som arbetar med behandling av alkoholproblem är vana vid att det kan gå upp och ner. Det är inget konstigt alls och inget ovanligt! Om det går, försök att låta tankar om att "vara en duktig patient" få mala på i bakhuvudet utan att lyssna så mycket. Vården finns till för dig, oavsett hur du mår och hur det går!
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Tess45

Jag går på AA möten för att lyssna på delningar, reflektera och att själv få dela. Jag struntar fullkomligt i ordet Gud. Det kan vara vad som helst som DU anser är större än dig själv, tex kärlek.
Det är befriande att resonera med folk som begriper vad man faktiskt har och går igenom.

Babar

Tess!
Jag har inte besökt något AA möte ännu efter snart 48 dagar i mitt nya nyktra liv.
Däremot kommer jag att ge AA en chans.
Jag har öppnat mina sinnen för allt som kan hjälpa mig att ta tillbaka livet.
Under dom här 48 dagarna har jag däremot hittat till Länkarna.
Där har jag också haft förmånen att som dig Tess få lyssna på delningar och få berätta min egen historia.
Just det att man träffar människor som varit eller är i samma situation är så otroligt skönt och att ingen dömer en.