Wake up Little Susie

Gjorde bort mig i en skrivelse på fyllan till arbetsgivaren, det och flera korttidsfrånvaro ledde till möte med avonova och det blev alkotest. Nu är jag livrädd för det kommer vara skyhögt! Hade druckit varje dag i en vecka och en cider precis innan, samt flera gånger i veckan innan dess..och 1-2 ggr /vecka ca 23 år innan dess... Men nu blir det en vit månad för första gången (förutom när jag var gravid för 15 år sedan). Provet lär ju tas om. Men jag ser fram emot att komma ur skiten, det har bara varit strul nu. Inte druckit på 5 dagar. Tänker inte dricka i påskhelgen heller. Men ibland kommer ångesten över mig och en sorg. Hoppas att jag ska kunna dricka måttligt sedan utan att gömma burkar i garderoben, stallet mm. Mår inte bra som vanligt när jag inte dricker, seg i huvudet, trött, känner mig sjuk, öm i ”levern” mm Använde vin som energidryck för att orka ta tag i bestyren hemma efter en stressig dag, då kändes allt så mkt enklare och roligare.. Hoppas man kan få den energin utan vin, mår skit just nu men är inte sugen på att bli full, försöker med motion nu och hoppas på att gå ner lite i vikt.

Skönt att hänga här, skriva av sig och få stöd när viljan vacklar här finns många kloka människor som hjälper och stöttar. Jag använder den som en dagbok och skriver av mig.
Din historia delar du med många av oss, att bli påkommen är inget kul men går att vända till något bra.
Hoppas du får en fin dag// Strulan65

Wake up Little Susie

12 nyktra dagar. Länge sedan jag höll upp så många dagar. Det har gått riktigt bra. Vi har promenerat och arbetat mkt i trädgården. Skönt att få lite gjort nu i det härliga vädret.

Men ledig påskhelg, vackert väder och trädgårdsjobb är ju som gjort för några kalla öl! Och grillning och mer öl..Gah! Men ett par piller lugnade suget.

Mkt matlagning också och svärmor på middag..det var lite jobbigt utan ett glas vin eller två.. Men jag har också mått skit för övrigt dessa dagar; huvudvärk och jättetrött, trots motion å bättre sömn. Har rejäl ångest för vad pethprovet visar. Får kanske svar i veckan.. Glad Påsk!

anonym23942

Hej! ? Tolv dagar är ju jättebra! Storhelger frestar på, suget blir större. Det tillhör vår kultur på något vis. Att stå upp och emot är mycket svårt. Starkt av dig!?
Förstår att du känner dig orolig för peth test svar. Har varit där själv.. Fick mig en rejäl tankeställare vid årsskiftet då mina provsvar kom. Det positiva har dock varit att jag drastiskt har fått ner min konsumtion. Provsvar nr två visade detta tydligt.
Precis som dig använde jag alkoholen för att orka lite till. Men även för att döva.
Tröttheten och ångesten kommer att trappa av. Håll ut! ?

Wake up Little Susie

Kallad till avonova på måndag tillsammans med chefen! Nu kommer domen. Läste att här att man kan bli tvingad att skriva på en behandling. Det vägrar jag. Har ju då ”frivilligt” varit nykter i tre veckor och lämnar hellre ett nytt prov för att visa detta..

Nu har jag haft väldigt ont i huvudet någon vecka, enbart i och över vänster öga ibland i bakhuvudet. Och mer ont gör det när man böjer sig framåt. Det har varit jobbigt att jobba, stundtals går det över. Undrar om det har med alkoholen att göra? Mkt trött är jag också.

Wake up Little Susie

Bragig i kroppen kom jag till avonova. Chefen satt redan i väntrummet. Det blev stelt, hon kallpratade lite men jag visste inte vad jag skulle säga. Hursomhelst, provet visade ju höga värden. 2,7 om jag minns rätt. Om man dricker ett glas i veckan så ligger siffran på ca 0,05 ? Det hände inget drastisk som skönt var för jag hade tänkt att fälla ut alla taggarna i förvar om att ingen tvingar mig till nått jag inte vill, då får jag väl säga upp mig i värsta fall. Jag begärde som jag tänkt att få lämna nytt prov om två veckor. Det fick jag och då måste det vara grönt! Lite dryga 5 veckors nykterhet då!

Men jag vet att jag kommer dricka den helgen (för att ”fira” fira nykterheten och 17/5 är halvnorsk) lördagen har jag tänkt bänka mig och se eurovision contest med vin och någon god mat. Sedan blir det nyktert till 28/5 då jag ska opereras. Har sedan två V semester. Då kommer det bli någon dag med alkohol. Jag har gett mig riktlinjer förr men sedan struntar jag i dem och det eskalerar.. som det gjorde denna gång.. jag ska skissa på nya mål nu.
Ha det bra alla som kämpar!

Wake up Little Susie

33 dagar utan alkohol. Det har inte varit så svårt men det beror nog på att jag MÅSTE låta bli pga nytt Pethprov (6 dagar kvar).

Ska erkänna att jag ”fuskat” med oxycodon vissa kvällar, det har gett en liknande avslappnande känsla men konstigt nog inte tagit bort värken i höfterna som värker pga långpromenader (tror jag).

Hoppas nu att jag inte rusar till systemet direkt efter provtagningen utan tar det lugnt och håller mig till lördag kväll, vill ta några glas vin och se på eurovision song

Tycker inte jag blivit piggare efter dessa veckor, lite piggare i kroppen men inte knoppen. Dessutom har jag fått mkt finnar!? Kan det bero på hormonförändring eller några godisbitar..? Men kul att unna sig lite nya kläder ist för alkohol.

Sedan hoppas jag hålla upp minst 14 dagar mellan gångerna (halveringstiden på alkohol är ju 14 dagar) Jag vill verkligen för hälsan, vikten, ekonomin och för familjens skull.

Det låter kanske inte så seröst..

Wake up Little Susie

2-3 veckor innan svar och då ska det vara noll anser jag efter 5 och en halv vecka utan nån alkohol!

Men det blev både folköl och vin igår, idag och imorgon, tyvärr! Men är inte väldigt onykter, läget är under kontroll. Ska göra en ”skönhetsoperation” om 1,5 vecka så, ingen mer alkohol eller nikotin på ett tag igen.??

Kristina1980

nyfiken på om ditt peth värde var nere på 0,05 eller normalt efter 5 veckors nykterhet?