Ael

Hej! Har läst alla dina inlägg och du inspirerar mig. Jag sökte hjälp hos socialen för mitt drickande, resultatet blev en orosanmälan, fick du också det?

Ael

Hej! Har läst alla dina inlägg och du inspirerar mig. Jag sökte hjälp hos socialen för mitt drickande, resultatet blev en orosanmälan, fick du också det?

Hej Ael!
Nej, på socialen hände inget sådant. Inte heller lyckades jag sluta dricka m h a dem.
På alkoholkliniken i Göteborg gjordes en orosanmälan som skulle leda vidare om jag och läkaren gemensamt tyckte det. Dvs om jag inte följde läkarens ordination att besöka kliniken och blåsa tre gånger per vecka skulle socialen kopplas in.
Det har funkat utmärkt. Så jag har inte råkat ut för någon egentlig orosanmälan än. Men jag tror inte att jag skulle ha något problem med det om någon ansåg att det skulle behövas. Barnen är viktigast. ?

Grattis till berömmet??Du är på rätt väg med rak rygg och blicken framåt. Läste dina tankar Tänkvärt om barn och vill bara tacka för den, så klokt ❤️Kram Strulan

Dag 54 och jag övervägde nu på morgonen att strunta i naltrexonet. Det är ju fredag och sol. Jag längtar efter altanhäng, grill och några glas rött. En liten fylla borde man väl kunna unna sig? Jag började faktiskt fundera över att strunta i naltrexonet redan igår kväll. Men, men... Nu tog jag skiten. Alltså: inget vin idag heller. Men jag avstår högst motvilligt.
Suget suger. ?

Trevlig helg.

Jag mår bra av nykterhet. Älskar att vakna pigg och utan bakfylla. Började lördagen med en lyxig frukost med familjen. Körde sedan ett styrketräningspass. Nu blir det lite arbete och sedan drar jag och fiskar. Inget av detta hade jag gjort en lördag för tre månader sedan.

Härligt och visst är det underbart att vakna utan bakfylla och ångest. Bra kämpat och du är på rätt väg???kram Strulan

Och där bröt jag mina vita dagar. Drack whisky igår. Tänkte att jag skulle unna mig över Valborg och första maj. Jag hällde i mig över en halv flaska Tullamore. Det kändes fel att dricka, det var inte gott, och berusningen var mest tröttsam. Ändå fortsatte jag. Idag är jag ordentligt bakfull. Fick t o m sjukanmäla mig från arbetet. Har jag lärt mig något av detta? Tveksamt. Möjligen att jag är en sämre drinkare än förr, dvs. jag tål mindre. Och jag insåg att jag inte njuter av berusningen längre. Jag tänker nog återgå till att vara nykter. Det är som om nykterheten har dödat de trevliga sidorna av alkoholen. Eller också finns inte dessa sidor. Njutningen är en chimär. Kommer jag att dricka igen? Antagligen. Kommer jag att gilla det då? Antagligen inte. Så varför dricka? En bra fråga som jag inte kan besvara idag.

anonym25416

Idag är en ny dag med nya möjligheter. Jag satt i min del av världen Igår kväll och gjorde något liknande ditt. Kunde också varit utan det men jag tänker att idag svingar vi oss upp i trapetsen igen, gungar lätt och tänker att vi har en ny oskriven dag framför oss. Vi gör den till en bra dag ☀️

En så fin berättelse, Themistokles! Jag har läst hela tråden, för att se hur nån som ligger "före" mig upplever det och hur det går när man varit nykter en längre tid, än vad jag varit. Det har varit lärorikt och intressant. Jag kommer att fortsätta följa din berättelse. Önskar dig trots allt en skön Valborg!

Du tog beslutet och har nu prövat det och fått lära dig hur du funkar.
En process på några dagar, som gör att man väljer att dricka, eller att man väljer att dricka ibland.
Jag är avundsjuk på er som vågar testa, själv är jag livrädd att inte kunna sluta.
Så hur du än väljer så välj sättet som får dig att må bäst.
Kram och styrka till dig// Strulan

Vilken tur att du känner som du gör efter ditt fall. Du har helt rätt inställning. Tror stenhårt på dig. Nu får du ta nya tag och räkna vita dagar.
/mrx