Ja, man gör så gott man kan. Kommer dricka vin ikväll också. Imorgon går jag på naltrexonet igen, hela maj åtminstone. Men jag vet nu en sak: jag kan inte hantera alkohol ens om jag skulle vilja.

Tack Roger12! Följ mig inte vad gäller återfall bara. ?

Trevlig Valborg på er alla!

Om man kan hålla typ 330 vita dagar om året, vore det OK för kropp och knopp och familj? Jag vill gärna dricka på resor, på semester. Sedan kan jag skita i alkohol höst vinter och vår. Eller är det min alkoholhjärna som smider ränker nu?

Skit att alkohol skall kännas så jävla viktigt!

Jag har ju själv experimenterat med att försöka dricka alkohol i lagom mängd med olika resultat. Ibland funkar det bra och jag känner mig stolt som tupp. Men ibland blir det för mycket och snabbt. Jag litar inte på min A hjärna. Mår definitivt bäst när jag avstår från skiten. Samtidigt är jag löjligt förtjust i rödtjut och pilsner. Vill kunna hantera alkoholen men det är jävligt svårt. Om du dricker vin i kväll var på din vakt så inte din hjärna blir kidnappad av A djävulen. Res dig snabbt och kom tillbaka hit. Trevlig Valborg ??

Förståeligt men fel. Den som druckit sej till ett beroende kan inte dricka på resor och semester och hålla upp resten av tiden. Du vet nog innerst inne att det är din alkoholhjärna som lurar dej. Det är så jäkla svårt att komma upp igen om man börjar ”unna” sej. Tyvärr, jag är en glädjedödare nu, men kanske du behöver en sanningssägare? Eller så är du undantaget, den som klarar det. Men då hade du inte några problem eller?
Skrivet i all välmening

Santorini!
Du har naturligtvis rätt. Jag behöver höra det. Även om jag vet det. Nu blir det åter helt rent. Helt vitt.

Bra att du tar det så. Jag blev själv räddad av en sanningssägare här för sju år sen. En som genomskådade min alkoholhjärna inför funderingar kring drickande under en semestervecka. Dessutom har jag provat det tidigare. Det tog fem år att komma tillbaka efter det semesterdrickandet. År då missbruket ökade. Ändå fanns tanken att jag skulle kunna ta Fernet Branca som magmedicin utan att det skulle göra nåt, eftersom det smakar illa! Då skrev nån att jag bara lurade mej själv med det. Sant. Jag tog probiotika istället:)

Det fina är att nu önskar jag inte ens att jag kunde dricka. Det går att vänja av sej. Jag vet att ett glas inte är nog, inte två heller. Så då får det vara. Den frihet jag känner byter jag aldrig bort. Men läser ändå här ibland för att minnas vem jag är.

Lycka till. Du kan.

Mår ganska bra, trots att jag drack vin igår. Kan inte säga att jag ångrar det. Grill och vin, ingen urballning. Nu blir det åter till naltrexonet och nykterheten.

Ha en skön första maj. Själv drar jag och fiskar.

Räknar på nytt. Dag 2. Kan inte påstå att jag ångrar att jag drack på Valborg. Idag är jag på jobbet. Det flyter fint, jobbar lika bra som innan Valborgsmässoafton. Fått skrivit mycket, haft några möten. Ingen alkohol kommer att drickas under maj månad. Jag har inget sug, ingen lust. Jag mår egentligen oförskämt bra.

På kliniken för att blåsa. Dag 3. Min läkare tycker inte att det är en bra idé att försöka lära sig att dricka måttligt, inte med mina "höga konsumtionsvanor". Själv vet jag inte. Jag tänker i alla fall fortsätta nykterheten maj ut, sedan får vi se. Mår fortfarande utmärkt. Känner mig pigg och lätt i skallen. I helgen tänker jag träna, arbeta med ett översättningsprojekt, fiska och jobba på tomten. Jag kommer inte att dricka, vill inte dricka, har inget sug.

Hoppas verkligen det funkar för dig, en liten varning i all välmening är progressiviteten i sjukdomen jag lärt mig om. Har hjärnan utvecklat den fysiska allergin blir det bara värre, aldrig bättre. För mig personligen har jag absolut utvecklat den Allergin och beroendet. Trevlig fredag och helg och heja dig!

Tack, Tackohej!
Jo, jag är medveten om svårigheterna här. Och egentligen vet jag inte ens om jag vill dricka. Nu provade jag på Valborg. Det gav inget särskilt. Men jag har hela tiden haft svårt att säga aldrig mer. Mina första veckor gick bra delvis i vetskapen om att jag skulle kunna dricka längre fram. Nu behöver jag nog inte tänka så längre. Men jag behöver ändå tänka i termer av tid, hela mitt liv är sådant; träning, arbete, nykterhet, det är delmål som skall avklaras. Har alltid funkat så.
Jag får helt enkelt se vart det hela leder. Det är allt jag kan göra.
Trevlig helg.

Kämpar också med dom tankarna. Men dom jag nu har kontakt med och har lyckats är inne på att det inte funkar med aldrig mer nykterhetslöften etc .man får dricka om man vill. Men jobbar man in mantran som ”idag slipper jag dricka” eller ”idag vill jag inte dricka” osv funkar det. Problemet är väl att det måste komma inifrån, att inte vilja dricka idag på riktigt.

Konstig åkomma det här med alkoholberoende. Om du inte läst den så rekommenderar jag boken skål ta mig fan. Roligt skriven, mycket igenkänning men också en del tänkvärda tips osv. Lite skriven av alkisar för alkisar.

Fortsätter vägen mot nykterheten. Efter ett bakslag över Valborg är jag nu på dag fyra. Ibland funderar jag på att försöka att bli en normal drinkare, det har jag tidigare berättat om här på forumet. Samtidigt, när man vaknar en lördag och mår så här bra, vad skall man då med alkohol till? Livet är rätt gott utan. Fredagskvällen var lugn och trevlig, gott käk, enbart äppeljuice i glaset. Nu på morgonen har jag styrketränat och mår utmärkt, känner mig pigg och glad. Jag har hela dagen framför mig. Idag ser jag ingen anledning att någonsin dricka igen. Men jag vet att det kommer att komma andra tider... ?

Dag 5. Är trött och hängig, antagligen på grund av stress. Har en deadline på en bok innan sommaren och schemaplanering inför hösten att tänka på. Och naturligtvis är jag sen. Prokrastinering is my middle name. Jobbet tar jävligt mycket tid. Jag bär det med mig dygnet runt. Det är en av nackdelarna med att arbeta med sitt intresse. Fast jag har det ju väldigt bra, inget snack. Oerhört fritt, relativt välbetalt... Och många möjligheter till vardagligt alkoholintag med spännande kollegor... Många av dem har naturligtvis problem med sitt drickande precis som jag.

Nykterhet är livet. Jag har planerat att vara vit maj ut, förhoppningsvis längre. Skall på en brakfest i början av juni. Jag kommer att köra bil. Loka citron är mitt nya beroende. Jag tömmer mer en back i veckan. ? Lokamissbrukare...

På kliniken. Dags att blåsa. Jag mår bra, inget sug på flera dagar. Det är väldigt mycket folk här idag. Kanske har det varit en svår helg för många. Kostymnissar, uteliggare och unga tjejer, här finns alla sorters människor.

En solig och kall dag i Göteborg. ??

Jag fullkomligt älskar mitt nya, nyktra liv. Jag kommer aldrig att återgå till slentrianmässigt vardagssupande igen. Nu på kvällen har jag suttit och arbetat hemma. Och jag uppskattade det. Det har inte hänt sedan jag var doktorand. Sedan såg jag och mina pojkar på ett teveprogram. Tillsammans. ?

Även om jag skulle misslyckas och falla tillbaka i gamla, vinfyllda hjulspår har jag ändå fått uppleva det positiva med att inte dricka - hjärnan funkar, jag är pigg, frun är glad, etc. Det livet, det riktiga livet, kan också vara beroendeframkallande. Jag är redan beroende.