Två månader utan att bedövat eller flytt, Draken vilar och längtan till bubblan och dimman känns hanterbar. Känner mig just nu som om jag kommer att överleva, känslorna måste jag lära mig hanteran och inte fly in i dimman.
Tränar på att hantera livet och allt vad det innebär med för ingen kan säga att det är lätt, mycket lättare att ta sig några glas vin och bedöva sig.
I dag blir det stor test, middag ute med goda vänner och visst finns en oro att jag tar den lätta vägen och smiter från mig själv. Men jag skall inte ge mig själv möjligheten, inte öppna den dörren utan lämna Draken hemma.
Är jag orolig för att de skall undra, kanske men bestämt mig för att skita i det och jag är nykter för min skull och behöver inte förklara mig för någon.

Låter det kaxigt, jo säkert men känner mig tuff i detta beslutet för detta gör jag för min skull och jag vill verkligen ha lugn och ro i mitt liv.
Funderat på om jag kommer att dricka någon gång mer i mitt liv, det vet man aldrig men just nu är det nu och då väljer jag nykterhet.

Kram och styrka till er❤️//Strulan

Middag ute med vänner, alkoholfri öl i glaset och god mat en av de trevligaste kvällen på mkt länge. Jag är så jäkla stolt över mig själv, att jag gick med och utan konstigheter kunde beställa alkoholfritt.

Tänk att i dag för två månader sen ville jag dö, jag drack vin i en takt som gör att jag fortfarande eldar tomma vinboxar och levde i en mardröm. Jag har fått en andra chans och börjat våga göra saker, vinet gjorde mig rädd och asocial ville bara vara hemma och dricka ifred.
Mitt nya jag vill vara med, testa den rädda kvinnan som inte tycker hon duger och jag skall kämpa så för henne och att hon får leva fullt ut.

Så nu börjar vandringen för månad 3 känner mig laddad, men tar en dag i taget och samlar kraft för strider och viljan att finna lugnet.

Önskar er en fin lördag med kraft och mod❤️// kram Strulan

Babar

Du ska verkligen vara stolt.
Jag blir så glad och lite rörd också när jag läser det här.?
Det är så otroligt bra gjort med tanke din resa att hitta ditt nya jag.
Sådant här stärker ju självkänslan ytterligare i fajten mot ett nyktert och välmående liv.

Så nu känns det ännu lättare för mig också att ta mig an ytterligare en nykter helg.?

Tack Strulan och jag vill önska er alla en bra lördag!

Kram Babar

Anonym23695

det ger mig hopp. Men inser att det kräver en enorm vilja. Fantastisk läsning, inspirerande. Att hitta ett nytt jag, gräva fram, sortera ut en liten bit i taget. Jag hoppas jag tar mig dit. Önskar dig allt gott.

Söndag och det har blivit en vana att med kaffe läsa i trådarna på morgonen, glädjs och lider med er får styrka för dagens val. Livet rullar på och skimret av att nyktra till börjar lägga sig och förstår att det är nu det kan bli farligt. Men kämpar mig upp på det rosa molnet igen och låter det gunga mig för lycklig är inget farligt.
När jag börjar trilla ned så tvingar jag mig själv att se sanningen hur det var och hur det är nu, ältar jag jo så är det men min hjärna skall programmeras om.
Låter jag mig själv glömma trillar jag och denna gången skall inte Draken dra in mig i dimman igen, där all min ångest bor och självbild, självkänsla krossas.
Något flummigt kanske, men min hjärna ser allt i bilder och för att jag skall förstå tar den fram Draken och molnen?

Hur ser jag på forumet, som ett stort träd där vi landar och kvittrar, tjattrar vissa länge andra för en kort stund ?

Så styrka och mod till er, jag väljer att vara nykter idag// kram Strulan❤️

Måndag och ny vecka med nya utmaningar, får besked om jobbet betalar alkoholterapeuten vilket jag inte tror. Funderar på hur det blir då, först ville jag inte och nu vill jag inte bli av med honom.
Han funkar som min kontrollpunkt, checkar av med honom och får hjälp att hålla riktningen. Så får jobba fram en plan som kan funka utan honom om det nu blir så.
Kanske räcker om jag går dit en gång i månaden, alltid skall man oroa sig för något men det får bli som det blir.

Veckan ser på pappret ut att bli riktigt bra ut, så håller tummarna att den blir så också.
Stora testen kommer i slutet av maj då de stora tillställningarna avlöser varandra till mitten av juni och då blir det semester, så denna månaden blir att samla kraft och mod att fortsätta min resa.
Så väljer idag att vara nykter//kram Strulan

Snö i maj ? Känns ju så där att gå ut med hundarna och vintern är tillbaka, är en riktigt knäpp vår. Får väl hoppas att värmen kommer tillbaka för nu går jag mest runt och fryser, för vårkläderna är på iallafall.
Är inne i några dagar när tankarna på vin inte dyker upp utan dagarna rullar på, en behaglig känsla av lugn präglar dagarna. Gymmet och skogen får ta min stress och sover som ett barn på nätterna, har ju trott jag haft sömnproblem men det verkar som det löste sig när vinet försvann.

Utmana mig själv med saker som jag undvikit eller rädd för, allt för att inte ha tråkigt för just det är ett hot som jag nästan glömt bort. Är ju rädd för de mest konstiga saker, lyckats dölja det väl under livet.
Socialasammanhang vilket få tror är en riktig mardröm innan jag gör det, där har vinet hjälpt mig många gånger gett mig mod på middagar och tillställningar.
Att klä av sig för vattengympa ibland människor, ta en pt på gymmet eller andra gruppaktiviteter där jag inte känner mig säker är så långt bort från min vindrickande kvinna man kan komma.
Nu får jag nästan en kick av det och när det är avklarat får jag hitta nya utmaningar.
Kraft och styrka till er, jag väljer att vara nykter idag// kram Strulan❤️

Vilken fin utveckling! Förstår dig 100% gällande rädslor och ”fobier” som man lyckats trycka ned med alkohol. Att göra saker i alla fall är det enda vi kan göra. Efteråt inser man att känslan inför var svårare än verkligheten. Tror många av oss som dricker har problem med just tankarna som snurrar och skapar onödiga känslor i kroppen.
Jag tycker också att vissa sociala sammanhang är svåra, men då brukar jag försöka ta ifrån mig ansvaret för att underhålla, det är ok att vara passiv, ok att vara som man är.
Fortsätt utmana dig! Bästa KBT- terapin :)
Kram?

Anonym23695

Det är helt underbart att läsa dina inlägg. Du skalar av lager efter lager, utmanar testar och växer i styrka vid varje seger.
Jag har inte kommit så långt än att jag utmanat mina rädslor , dom är många, men ser fram emot den dagen när jag vågar.
JoYo's kloka ord tar jag med mig.
Ha en fin dag

Känns som att läsa om sig själv väldigt ofta. Jag lurade mig själv och omgivningen att sömnproblem var min grej. Men precis som du upptäckte jag att de problemen försvann helt när man slutade med alkohol.
All styrka till dig, imponerande starkt.

Får gå kvar hos terapeuten ??lättnad och hopp, han är en viktig kontrollpunkt i mitt liv och jag behöver detta för att inte trilla utan lära mig att leva utan alkohol.
Har alltid trott att jag är svår att förstå när det gäller mitt drickande, men nu när jag ser på det inser jag att jag är enkel. Trött och stress, gör att hjärnan skriker efter alkohol, snabbfix är jag.
Samma gäller alla obehagliga känslor och ilska, ge mig alkohol skriker i mig.
Terapeuten får mig att kunna se och förstå, varför jag reagerar som jag gör och sakta håller jag på att lära mig att sakta ned och titta på det.

Igår var en sådan dag, stress, hunger och en jäkla frustration längtan efter vin var nästan så det gick att ta på det. Argumenten om varför jag skulle skita i detta var som en hagelskur.
Stannade bilen och bara satt där och lät känslorna svalla fram, utan att tänka fick de rulla fram tillslut avstannade de och fick en känsla av lugn.
Känslan fick mig att gråta men av lättnad och att detta fixar du med hjälp och styrka.

Idag möter jag denna dag med mycket mer styrka och önskar er mod, styrka att möta er dag// Kram Strulan❤️

Sofia

Hej Strulan! Vad inspirerande att få följa dig här och ta del av dina reflektioner och kloka insikter! Du har verkligen börjat få koll på vilka faktorer som kan utlösa sug för dig och du arbetar nu målmedvetet med att hantera stress och trötthet på andra sätt än att döva med alkohol. Stort! Bra att ha en terapeut att bolla med. Det låter som att du under gårdagen gjorde ett oerhört bra jobb med att observera de tankar, känslor och impulser som dök upp i den sårbara stunden, utan att agera på dem. Trots att längtan var så stark att den nästan gick att ta på. Det är verkligen styrka.
Allt gott!
Sofia

Barnmorsan

Är ny här from idag och dundrade in i din tråd. Har nu läst alla inlägg och du skriver så underbart! Din slutord "att du väljer att vara nykter idag" rör mig till tårar. Jag kämpar på med mina demoner och har varit nykter i en vecka idag. Det är så skönt att läsa om att sinnersron kan infinna sig så småningom. Jag ska lägga till din tråd som favorit och fortsätta att följa din resa, förhoppningsvis parallellt med att jag gör min egen.
Tack för dina underbara inlägg och du är fantastisk, du modiga skogstant! ❤️?
Sror kram!

69 dagar är ju en blinkning i mitt liv, men mer har hänt mer i mitt huvud och själ än jag kunnat önska mig. Stabilt är för tidigt att säga men en viss plattform börjar ta form börjar ta form, där skall jag bygga mitt nya liv.
Terapeuten ville att jag skulle skriva ned känslan när suget kommer och vad som händer i knopp och kropp, så nu får han säkert en saga om drakar, apor och stormande hav.
Att se allt i bilder, har en fördel men skulle vilja kunna måla det få ned mina bilder på papper, vårat stora träd där vi landar och delar, putsar våra fjädrar för att sen prövar våra vingar igen.

Helg och många av oss kommer kämpa med våra strider, själv tycker jag tiden när bolaget stänger är underbar ett viss form av lugn lägger sig. För mig funkar inte att ersätta mitt vin med alkoholfritt vin, det bara triggar mig och vill inte ha det där jäkla glaset med mig igen.
Så bryter vanor och försöker skapa nya bilder i hjärnan, tycker att det är lite roligt hur vi programmerats till att glaset skall vara med hela tiden.
Vinglaset vid spisen, ölen vid grillen osv sitter så i ryggmärgen att det är ett projekt att få bort dessa, ersätta med ny bilder och vanor.

Så väljer idag att vara nykter, önskar er en fin lördag med mod och styrka// kram Strulan ❤️

Babar

Skönt att det känns stabilt och nya livet börjar ta form.?
Mitt nya livsbygge börjar också sätta sig. Får ju verkligen fortsätta med att ta en dag i taget och det har funkat i snart 66 dagar.
Min terapeut gör ett fantastiskt arbete med mig och mina demoner. Går till henne varje måndag men missade nu i måndags och det kändes jättekonstigt.
Men kör vi normalt schema ett gäng veckor framåt. Har känts så skönt att få prata av sig efter helgerna.
Just det med drakarna & demonerna som du så bra beskriver känner jag också emellanåt. Det är som en sämre skräckfilm och jag har ju aldrig gillat såna.
Jag vaknade i morse och helt galet kändes det som jag var bakis! Finns något som heter Torrfylla tydligen och jag har ju för tusan inte varit nära öl eller vin på så många dagar. Nej tack, inga fler såna mardrömmar??
Håller med om att viss lugn infinner sig när glasbanken stänger 15.00 på lördagarna.
Jag kommer inte heller att testa eller köpa alkoholfritt. Känns onödigt att trigga igång ångest och osunt drickande igen. Åtminstone vill eller vågar inte jag riskera att få ett liv i fritt fall igen.

Så därför väljer jag ännu en dag som nykter och välmående.
Jag vill också önska er alla en fin lördag & helg i fajten för ett bra liv.???

Kramar Babar

Lugnet som finns i kroppen, med kaffekoppen tittande på hundarna som nosar av området runt torpet för att kolla vilka djur som besökt oss i natt. Just den känslan skall jag försöka få fram i min vardag, kunna se andra rusa runt utan att dras med.
Funderat mycket på vin och sockerberoende, har tagit bort sockret så mycket som det går men om jag fuskar verkar det som vinsuget ökar så ser ett visst samband. Någon annan som märkt detta eller är det bara jag som inbillar mig?
En annan bieffekt är att mina hormoner vaknar, vårdat min klimateriehäxa ömt?? äntligen blivit av med pms men nu vaknade hormonerna igen? Väldigt konstigt och det vill jag verkligen inte ha tillbaka?

Men även med pms väljer jag att vara nykter idag, önskar er alla en fin söndag// Kram Strulan❤️

Det är verkligen din tid och inte berusningens eller skammens..Jag läste delar av din tråd, du jobbar fint och starkt med din nykterhet..Nu har du ju mer redskap än förra gången. Vårt beteende och våra konsekvenser ser olika ut. Den gemensamma faktorn är alkohol, en sinnesförändrande substans som gör oss beroende..Som tur är går det att göra bättre val än vi gjort tidigare..Styrka och kraft till dig..Fortsätt som du gör..Det blir bra?Kram..

Måndag och ny vecka, med nya möjligheter och val.
Träna på att hantera livet och att ha tråkigt, det är ju det att inte fly som är så svårt.
Känner att jag ibland bara rusar runt, istället för att göra det jag skall/borde göra en ny form av flykt.
Det är dags att leva i vardagen och nuet, inte byta alkohol emot nya flyktvägar.
Är känslan av lycka att vara nykter, som börjar avta och det går inte att rida på den på samma sätt.

Det är nu som jag måste ha en plan och mål som jag håller.
Får ta dagen till att fundera på detta

Önskar er en fin måndag med styrka och mod, i dag väljer jag att vara nykter// kram Strulan❤️