Jag har varit hos min underbara terapeut som skalar av mig mina lager av omedvetenhet, som jag byggt på genom åren för att skydda mig.
Hon hjälper mig till klarhet, att se mitt beteende och därmed kunna förändra.
Jag rekommenderar alla en terapeut som hjälper till med att hitta orsaken till detta symptom vi har. Symptomet är bla att dricka destruktivt, att dricka för att dämpa det man inte orkar vara i.
Jag arbetar med att vara nykter NU. Att stanna upp och vara lugn. Göra medvetna val.
?

Det var nåt år sen sist jag lyckades vara nykter i 53 dagar! En solresa med en välkomstdrink var min första ”bara ett glas”. Det var inte ens värt det. Det blev måååååånga glas, mycket ångest, mycket problem.
Men NU är NU. Och NU är jag nykter. NU går jag i terapi mot alkoholmissbruket. Jag löser upp knutar och möter mina känslor och minnen med hjälp av en expert.
Suget kommer emellanåt. Jag tror att suget alltid kommer att komma. Som hos en fd rökare. Skulle man kunna förändra synen på suget? Byta ord? Så det inte förknippas med sug (nåt man är sugen på)? Hundskitlukten.
”Nu kom hundskitlukten.” Lättare att släppa ur tankarna än nåt man är just sugen på.
Spyan. Ångesten. Frånvarande-förälder-tanken. Tvångstanken. Olyckan. Misär. Bråket. Alla negativa ord som det där ”suget” leder till om man ger efter. Fängelse. Sjukhus. Skrumplever. Cancer. Svikna barn. Åå fyyyy... inte alls ett sug just nu. Avsky.

Fjantigt kanske. Men det funkar!

NU är jag sugen på ört-te! ?

Bra skrivet! Att leva i nuet och att blänga på Alkoholdjävulen och skärskåda den. Liksom " Are you talking to me?"
Suget kanske inte ens handlar om att dricka själva alkoholen, utan efter något man tror alkoholen ska kunna leverera, såsom lugn eller glädje eller självförtroende.

Jag önskar dig en fin dag.

Nykter. Här och NU. Njuter av livet med nyktert sinne! Skönt! ? TACKsam för livet! TACKsam för mina barn! ?

Barnmorsan

Jag har lusläst hela din tråd och gråtit och fnissat. Vad fint du skriver och så klarsynt! Jag kommer att följa din resa och jag gratulerar dig till 56 dagar av styrka och kloka beslut! Fan vilken bra förebild du är för dina barn nu! Något som de ofta säger på BUP är att dåliga relationer till barnen går att reparera. Det är en fin tanke och oj vad du reparerar med dina barn nu! Så fint! NI kommer att få ett fint liv och förhållande nu när du valt dem istället för alkoholen. Jag tar verkligen till mig det där du skrev om sug. Jag ska fasen döpa om det till nåt äckligare. Hundskitlukt var bra, det är man ju sällan sugen på. Hahahah.
Tusen tack för en fin tråd och kloka tankar som kommer att hjälpa mig mycket!
Ha en fin helg!

Jag svarade just på din tråd innan jag gick till min och ser ditt svar här!
Tack snälla för ditt peppande svar! ?
Detsamma till dig, du skriver så ärligt och verkar ha en genuin vilja att lägga ner ”hundskiten” och fokusera på barnen. Vi ska klara det här!
Kram???

Barnmorsan

att din helg har varit fin. Jag har gått på mitt första möte och mår oförskämt bra i nykterheten. Just nu kan jag bara se fördelar med att välja nykterhet varje dag. Men jag gissar att det där vänder när man normaliserat detta tillstånd.
Men då finns vi här för varandra och hjälper varandra genom hundskiten!
Kram

Så himla fint ”Trebarnsmorsan”, att du varit på AA!
Nykterheten är en balansgång. Vi behöver stöd hela vägen.
Min helg har varit nykter (tacksam:) men mitt humör är jobbigt. Jag försöker låta mig storma emellanåt men det blir för tufft. Jag är så arg på min man. Gammal hundskit kommer upp till ytan. Jag stormar och han går på likadant för han kan inte förstå mig. Känns som att vi kanske inte håller. När det är såhär håller vi oss på varsitt håll. Jag försöker att inte hasta fram beslut. Jag är inte hel. Jag läker färdigt innan jag vet vad jag vill.
Behöver vila.
Och vara i NUet?

Barnmorsan

Kloka tankar du har. Jag tycker att det är starkt och bra av dig att du fokuserar på din läkning och ditt mående även i motvind och shit storms. Det är det bästa du kan göra. Att göra annat är ett straff mot dig själv och inte din man, som det kanske kan kännas initialt. Ibland måste man gå skilda vägar för att man inte kan växa tillsammans just då. Men så är ju livet. Fast du ska nog inte lyssna på mig för jag har aldrig lyckats hålla mig kvar i tvåsamheten. ;)
Jag hoppas att du finner styrkan att fortsätta jobba uppåt och framåt. Du förtjänar att må bra!
kram

Jobbar än med mina känslor.
Är jämnare i humöret men så mycket ilska gentemot min man som faktiskt är rätt egoistisk. Hans intressen har tagit mycket av min tid och min energi. Hans lögner och undanhållande av information har gjort mig arg. Ilska jag dämpat med alkohol. Jag är så trött på mig själv och på att jag inte kan sluta vara arg inombords. Jag har försökt låta mig känna alla känslor men nu vill jag gå vidare. Jag vet bara inte hur. Och han vägrar förstå att jag är arg NU. Så lång tid efter. Han blir arg och vrålar att jag borde lämna om jag inte kan förlåta. Att han ”gjort misstag och ska inte straffas, han kan ju inte få det ogjort”... Känns som att kärleken är slut. Kvar finns allt vi byggt upp. Hus, hem, sommarhus, ungar, allt materiellt..

Jobbar än med mina känslor.
Är jämnare i humöret men så mycket ilska gentemot min man som faktiskt är rätt egoistisk. Hans intressen har tagit mycket av min tid och min energi. Hans lögner och undanhållande av information har gjort mig arg. Ilska jag dämpat med alkohol. Jag är så trött på mig själv och på att jag inte kan sluta vara arg inombords. Jag har försökt låta mig känna alla känslor men nu vill jag gå vidare. Jag vet bara inte hur. Och han vägrar förstå att jag är arg NU. Så lång tid efter. Han blir arg och vrålar att jag borde lämna om jag inte kan förlåta. Att han ”gjort misstag och ska inte straffas, han kan ju inte få det ogjort”... Känns som att kärleken är slut. Kvar finns allt vi byggt upp. Hus, hem, sommarhus, ungar, allt materiellt..

Kraven sänks ju med alkohol. Nu är du nykter, och då dyker ilskan upp. Är du arg för att han är som han är, eller är du arg för att Familjen AB inte räcker för dig som grunden för en relation?
Man kan bara förlåta den som bättrar sig. Som dessutom själv arbetar med att närma sig, i syfte att försonas. Det räcker inte att säga förlåt. Ni måste också försonas. Först där tar ilskan och besvikelsen slut.

Jag önskar dig en fin dag iallafall. Just för att du är arg och ledsen, men ändå fortsätter att gå vidare i livet. Bra så, även om det inte alltid är skönt i stunden.

Tror du har lättare att fokusera på ilskan till din man för vad han gjort, men tror du också ger honom skulden för alkoholen och allt vad det nu innebär för dig.
Tycker du skall skriva ned allt du är arg för och allt du vill säga, läs det sen och skriv sen hur du vill ha det från och med nu.
Är bra att skriva, grina och skälla ( bra att sitta själv så ingen tror man är tokig?)
Du måste få det ur din själ och sen bestämma hur du vill ha det.
Bara några idéer om hur du skall börja bli hel// kram Strulan ❤️

Tack för era kloka svar! ? Jag tar verkligen till mig!
Så skönt att kunna berätta och få neurala raka råd.

Jag ska ta en dag. Skriva ned allt på ett papper. Alt jag känner. Ta ett beslut. Stå för det.

Just NU är jag lugn i nykterheten trots ett sjukt sug innan jag steg in här på forumet! Här inne blir jag räddad, lugn, omfamnad, välkomnad som jag är.
Tack!?

60 dagar i nykterhet idag! Så många dagar, så lite tid. Så mycket närmre min inre röst, min själ.
Jag vet vad jag bråkar med mig själv om. Jag vet vad jag dämpar. Nu är frågan hur jag går vidare. Oavsett hur, är det acceptans som är nyckeln.
?

Hjälp alltså. Min man var på AW igår. Han skulle köra sa han. Som också varit nykter (dock misstänker jag att han fuskat) med mig denna tid.
Han kommer inraglandes stupfull kl 23. Fick skjuts av en nykter arbetskamrat. Kräks i toan och spottar och fräser på golvet i badrummet. Lägger sig för att sova på badrumsmattan. Vill inte gå och lägga sig. Mumlar ”du är bäst”. Jag lägger en morgonrock över honom, tvättar bort kräk. Går och lägger mig. Imorse var han så ångerfull, mådde illa och masade sig till jobbet. Skickar ångestfyllda sms om att han blivit påmind om varför vi tog beslutet om nykterhet.
Usch, jag är äcklad, påmind om hur äckligt det är att dricka alkohol! Äckligt!