Härifrån och framåt...

40 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Barnmorsan
Och där kom den...

Känslan av att det ju är sjukt dumt att ens leka med tanken att sluta dricka för alltid. Vad fan har jag gjort och gett mig in i? Fan vad dumt.

Jag vill väl inte sluta dricka? På allvar? Vill jag verkligen det? Berättade för mina föräldrar idag som blev förstummade men stöttade. Och nu sitter jag är med känslan av att det kanske inte var så smart att berätta det här? Berättade även för min dotter att jag druckit alldeles för mycket vin och att jag vet att hon också tyckt det men att jag nu vill sluta.

Likt förbannat undrar jag nu om jag verkligen vill det. Sjukt. Tvivlet letar sig in att jag kanske tagit ett för radikalt beslut som jag inte vill eller kan leva upp till. Fan.
Måste gå på ett möte imorgon.

Idag valde jag nykterhet. Jag hoppas att jag kan göra det imorgon också. 😔

Barnmorsan
Lättare idag...

Lyssnade på Alkispodden igår, ett avsnitt som handlade om sinnesro och kontroll. Det hjälpte. Precis som dom sa så vill jag ju ta kontrollen över det som tidigare kontrollerade mig.

Att mina föräldrar är stöttande är en sanning med modifikation. Jag har fått mitt osunda förhållningssätt till alkohol från min mor. Jag har absolut upprätthållit det själv men jag är lärd av den bästa. Det ville hon inte alls kännas vid.
Däremot berättade hon att min morfar, som dog när jag var två, dog i sviterna av alkoholism. Han var tydligen en raging alkoholist. Jag hade ingen aning... Skammen, tystnaden och de dåliga mönstrena ska brytas med mig. Mina barn ska få andra verktyg med sig i livet.

Jag bad om ursäkt till min dotter igår. Hon tog emot den och sedan berättade hon om oron hon burit på. Hur hon varit orolig för att jag skulle bli så full att jag inte kunde prata eller ringa taxi om hennes småsyskon skulle skada sig. Hur hon kollat upp telefonnummer till taxibolag och hur hon tränat på vår adress.
Gör såklart ont men det är precis detta jag behöver höra. Nu när jag skriver ner det här kan jag läsa om och om igen. Påminna mig själv om vad jag har att vinna på att vara nykter.

Ikväll ska jag gå på möte på ett annat ställe än på första. Ett ställe jag hoppas kan bli min hemgrupp om jag trivs.

Idag känns det självklart att inte byta mitt nuvarande mående mot det som varit. Att inte byta ut min energi och ork mot bakfylla och nedstämdhet.

Jag ska fortsätta att fylla huvudet med poddar och läsning när det känns motigt.

Jag berättade för mina föräldrar och min dotter igår. Antar att det var det som gav mig ångestpåslag. Det blir liksom oåetkallerligt när man säger det högt till sin omgivning. Jag fick panik över det.

Barnmorsan
Fint möte igår. Vad unikt det

Fint möte igår. Vad unikt det är att få träffa andra i samma situation. Men det blev lite jobbigt igår.

Jag bor på ett litet ställe och även om jag var på möte i en annan by så stötte jag på en bekant till min exman. Blev helt svettig för min exman vet inget än. Men personen lovade att det inte var några problem. Att anonymiteten går före allt.

I dagarna har jag inlämning på högskolan och det är första gången någonsin tror jag som jag inte dricker när jag är stressad över skola eller jobb.
Det är så skönt att vara klar i skallen även om jag inte är säker på att det hjälper I mitt fall... Har svårt att fokusera och hålla orken uppe ändå. 😁

Idag är dag 14 i nykterhet och jag ska ut och skalla skiten ur den! 🥳"Fånga dagen och skalla den innan den smyger upp och hoppar på dig bakifrån" , säger Mia Skäringer. Så får det bli!

Barnmorsan
Bytt användarnamn förresten...

Mitt förra namn blev lite för avslöjande kände jag.
Så detta får det bli.

Barnmorsan
Dag 14

Idag och tentan gick bra! Kom på idag att fysiska suget och det känslomässiga suget gör sig påmint även när det går min väg. Vill belöna mig själv med alkohol.
Men det ska jag inte. Jag ska bada barn och läsa för dem. Nykter.

Denlillamänniskan
Bada barn blir tusen gånger

Bada barn blir tusen gånger bättre än att bada hjärnan!!

Ja, det är inte klokt hur mycket av livet som man låtit följas åt av alkohol. Utan att tänka, utan att ifrågasätta. Framgång; Ja då ska det firas! Trött efter dagens måsten; Ja, då ska det kopplas av!! Och så går tjatet i huvudet stundtals. Det är först när man håller upp och börjar reflektera, som man lägger märke till hur många tillfällen på en vecka som hjärnan glatt nickar; Ja, tack! Gärna ett glas.

Men vi fortsätter, Barnmorsan! En fin dag i taget, när vi bit för bit slipar bort gamla vanor. Grattis till ett bra resultat på tentan! Nu är du värd en rejäl godisskål.
Bjud det lilla badbarnet på godis också till sagan!!

Barnmorsan
Dag 18

Har klarat helg nummer 3 utan alkohol. När barndagarna går mot sitt slut så är jag mer förlåtande mot det supande jaget. Det är fan tufft att vara ensam med tre barn. Jag är helt slut men imorgon väntar en ny jobbvecka och snart nya inlämningar på utbildningen.

Jag har inte riktigt hunnit landa och fundera dessa barndagar. Det är kanske bra. Man bara kör på liksom. Skapar nya vanor utan a-hol. Men jag märker att ju längre tid jag är nykter, desto mer tvivel smyger sig in. Mitt känslomässiga förhållande till vinet är långt ifrån över. Det fysiska suget kommer bara lite ibland men nu börjar jag fundera på om jag ändå kanske kan dricka lite... med måtta... Jag vet ju att jag med största sannolikhet inte kan det. Kanske några gånger men då skulle det fysiska suget också komma tillbaka med full kraft och snart sitter jag där med boxen som enda sällskap igen. Nä fy fan, jag vill verkligen inte det!
Att bli nykter är ju faktiskt det bästa beslutet jag tagit. Får påminna mig själv om det. Ofta. Jag har inte kunnat gå på möte eller lyssnat eller läst dessa dagar. Längtar tills på tisdag när jag kan gå på ett. Behöver det. Dela och lyssna på andra.
Nu somnar jag med 18 dagarna nykterhet i bagaget. Go me!

Barnmorsan
Tack för pepp Denlillamänniskan!

Ja, visst är det konstigt att allt innan var en bra anledning att dricka. Och jag reflekterade inte ens över det. Bara gjorde.
Eller det är en sanning med modifikation. Ibland letade väl tankar sig in på att jag inte skulle dricka men de slog jag alltid bort illa kvickt. Och efter ett glas körde jag bara på.

Jag är glad att jag förstår att mycket handlar om att bryta gamla vanor. Att t.om. glaset i handen blir en vana att bryta.

Men precis som du säger. Små steg och en dag i taget. Det är allt vi kan göra.
Heja oss!
Kram och tack för att du tog dig tid att kommentera.

Babsan NU
Tack för det Barnmorsan!

4 dagar utan a och allt känns bara bra, inget sug eller abstinens. Känns nästan för lätt 😳
Tar en dag i taget!

Sidor

Låst tråd