100% ensam med 1åring och 7åring

15 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Villvaraenbramamma
100% ensam med 1åring och 7åring
Villvaraenbramamma
Vill ändra mig men så svårt

Söndag och hade vin kvar här hemma. Jobbig dag med en grinig 1åring och en 7åring som kräver sitt.
Helt själv alltid med barnen och vinet blev min vän.
För att orka med och inte vara arg utan bli mer snäll och känna som om livet är lätt. Som om allt är ok . Men det är inte ok att dricka nästan varje dag och jag börjar bli trött på det. Nu när jag tänker efter har mitt liv sedan jag var 18 alltid handlat om att festa och ha kul så när jag dricker har jag kul för livet blir lixom enklare. Men det är inte ok mot mina barn eller mej själv.
Jag har aldrig druckit så jag deckare på soffan eller under dagen men när klockan slår 4 så börjar suget komma mer o mer. Så uttråkad , laga mat till barnen och vänta på att klockan ska bli 19:30 så jag kan lägga den lilla. Då går tiden fortare om jag kan ta ett par glas vin som ofta blir till nästan en flaska. Och så har det varit i ett år. Har haft ett par dagar utan men inte många. Stressen , livet och nu har jag börjat jobba igen oxå. Finns två olika vägar hem, en förbi Systembolaget och en annan väg som inte går förbi. Sätter mig i bilen efter jobbet och hjärnan går på högvarv men en flaska skadar inte och du behöver den säger rösten. Fast jag behöver den inte säger andra rösten. Alltid en fajt.
Jag vill inte ha det såhär, min äldsta kan påpeka vinaffären igen mamma?? Ja mamma behöver det. Vet inte vad jag ska göra. Varje kväll tänker jag imorgon ska jag inte dricka men likt förbannat efter en hård dag så vill jag ha vin.
Men samtidigt tänker jag att men jag dricker ju inte på morgonen eller dagen och jag tar ju hand om mina barn , deckare inte på soffan utan tar ett par glas under en längre tid och äter mat o sedan sover. Men det är dethär med att dricka varje dag. Känns inte bra. Jag vill inte vara en sådan mamma.

Barnmorsan
Stort steg!

Hej villvaraenbramamma!

Jag är säker på att du generellt är en jättebra mamma! Det visar nämligen ditt mod och din styrka att komma in hit och skriva! För modig är du! Jag befinner mig nästan i samma situation som du, ensam med tre barn. Jag har precis som du dövat ensamheten och allt det tuffa som ensamstående föräldraskap innebär, med vin. Intalat mig själv att jag har förtjänat det och varit i behov av tröst och avslappning i form av vin. Du är inte ensam!

För mig var det viktigt att inse att mina alkoholvanor inte var sunda trots att jag inte däckade på soffan när jag hade barnen men dit verkar du ju redan ha kommit! Heja dig! Det är först när man identifierar ett problem som man faktiskt kan arbeta med lösningar.

För mig var det så att jag bara bestämde mig för att det var nog. På prov lät jag bli och tvingade mig själv att inte ha vin hemma och verkligen försöka på allvar. De första dagarna utan vin var jag väldigt sugen nästan hela tiden och faktiskt lika trött och tjurig som vanligt, (jag drack för att jag var trött, för att orka med och stå ut), och jag tänkte att min nykterhet var meningslös. Men efter några dagar vände det faktiskt och nu dag 11 är jag piggare än jag varit på flera år!
Jag har helt plötsligt mycket mer energi för att min sömnkvalitet har förbättrats och dagsenergin inte går åt till att vara bakfull eller tänka på nästa glas vin.
Jag tar en dag i taget och har inga långsiktiga mål med min nykterhet, för det känns för stort och svårt. Förutom att som du att vara en bra mamma till mina barn.

Jag känner att stödet jag fått här och forumet att skriva av sig i har hjälpt mig mycket. Många kloka människor i samma situation finns här för dig.
Kämpa på! Jag hoppas att du finner styrka att vända din situation. Det är ett stort steg i rätt riktning som du nu tagit!

Stor kram och välkommen hit!

Villvaraenbramamma
Tack!!

Det är precis som du skriver, precis så känner jag.
Att man har gjort sej förtjänt utav vin för man är duktig som tar hand om två barn själv eller har jobbat hela dagen. För att lätta på trycket.
Hade en period där jag skrev kryss i kalendern när jag inte drack och kunde komma upp till 4dagar ett par veckor i rad och mådde mkt bättre och hade mer energi , men sen åkte jag på semester och beställde taxfree och då var jag tillbaka i samma banor igen.
Jag har dövat min ensamhet för länge nu och jag är trött på att vara trött hela tiden.
Man hittar alltid en anledning till att dricka , som nästa vecka är jag ledig på tisdag , åh perfekt tillfälle att dricka vin på måndag med en bra ursäkt plus jag jobbar bara mån-ons så ons får man köpa en bag-in-box för då är det ju inget mer jobb bara att köra 7åringen till skolan på morgonen.
Det är så min hjärna tänker och när jag kan dricka vin igen för att glömma och lätta på trycker, döva min ensamhet och det suger.
Imorgon är det måndag och jobb och jag ska göra mitt yttersta för att inte ta den vägen som går förbi Systembolaget .
Dina ord gav mej styrka och det är precis vad jag behöver nu känner jag. Vet att när jag inte hade druckit på ett par dagar så kände jag att näe men jag e inte sugen längre, behöver det inte lixom. Har ju endå lyckats sluta röka men röker elcigg istället och det gör det ju väldigt bekvämt då man inte ens behöver gå utomhus för att ”röka” när man dricker vin.
Imorgon ska bli dag nr 1 !!!

Barnmorsan
Heja dig!

Dina inlägg känns positiva och genuina. Jag kan höra din beslutsamhet mellan raderna. Börja med att välja nykterhet imorgon. Det är det du kan göra nu. En dag i taget... När det känns jobbigt eller motigt och du har svårt att stå emot så gå in här och skriv av dig. Jag kan också rekommendera att ta all hjälp du kan få. I detta är ensam verkligen inte stark.

Jag ringde Alkohollinjen min första dag. Det hjälpte mycket att reda ut vad jag faktiskt ville och varför.
Jag lyssnade också på Rebecka Åhlund som var gäst både i Morgonpasset i P3 (2/5)och i PP3 (18/1, från minut 28). Nu den senaste veckan har jag konstant lyssnat på Alkispodden. Det finns också ett program som man kan anmäla sig till här på sidan. Det har jag gjort och börjat på. Idag tog jag mod till mig och var på mitt första AA-möte. Det var läskigt men fantastiskt och mäktigt! Det har hjälpt mig mycket att "omge" mig av människor som har förståelse och samma längtan efter nykterhet som jag själv.

Lycka till imorgon. Vi hejar på dig och finns vid din sida när du behöver styrka. Jag tror på dig och ditt beslut!
Kram

Flickansom
Igenkänning!

Jag är rent genuint på min första nyktra dag idag, och redan nu tidigt på morgonen bråkar jag med hjärnan om vilken väg jag ska ta hem efter jobbet.
Jag trappade ner men igår blev paniken för stor och tog några folköl, så där av dag 1 idag igen.
Mina alkoholvanor har varit snarlika dina med.

Mina barn är i samma åldrar som dina, skillnaden är dock att jag har en sambo.
Tror inte jag har några stärkande ord, men du ska veta att du absolut inte är ensam!
Du är sjukt modig som tar första steget och erkänner problematiken för dig själv <3

Barnmorsan
Hur har det gått för dig?

Kikar in och undrar hur du har det.

Villvaraenbramamma
Dag ett avklarad!

Så skönt att se att man inte är ensam med detta problem ❤️. Att jag skrev här gjorde mig pepp på att lyckas och ska inte ljuga och säga att idag har varit lätt då 1åringen har varit sjuk och lika så 7åringen och då vill man gärna ta dendär flaskan på kvällen för att glömma dagen.
Imorgon väntar dag två och nya utmaningar. Tar en dag i taget men målet är att ändra mina vanor och kanske bara köpa en flaska för en helg och inte en bag-in-box och en extra flaska om bagen skulle ta slut vilket den alltid gör.
Jag vill inte dricka för att jag e trött för att jag tror jag blir pigg utav det , jag vill ha tillbaka min egna energi och min kropp då vikten har smugit sig på dom senaste åren pga att jag dricker för mkt. För rör på mig det gör jag och äter bara hemlagat men vad hjälper det när man häller i sig en extra 1000kalorier per dag.
En bra start på veckan och tusen tack för alla peppande ord. Imorgon kämpar jag vidare.
Hur går det för er?

Barnmorsan
Åh vad glad jag blir!

Du är så sjukt stark och modig! Heja dig! Vilka kloka val du har gjort idag. Du har ett väldigt sunt sätt att se på saken men tyvärr kan man bara resonera så klokt när man är nykter så jag hoppas att du orkar välja nykterhet I fortsättningen. För att behålla ditt kloka synsätt. När man tar det där första glaset vin försvinner det där förnuftet ofta tyvärr.
Fortsätt kämpa! Jag kollar imorgon hur det har gått.
Grattis till dag 1!
Kram

Barnmorsan
Hoppas att det har gått bra

Hoppas att det har gått bra för dig idag.❤️

Villvaraenbramamma
Dag tre idag

Kunde inte skriva igår för minstingen har hög feber men jag ör idag på dag tre.
Och det går bra även om det just nu är skit med sjukt barn men bara mer anledning till att inte dricka. Suger finns ju kvar och det får man tampas med varje dag och speciellt efter kl 15 varje dag då man är uttråkad. Men jag kämpar på

Barnmorsan
Så stark du är!

Heja dig! Vilka bra val du gör för dig och dina barn!

Sofia
Hej och välkommen till

Hej och välkommen till Alkoholhjälpens forum, Villvaraenbramamma! Vad fint att du har hittat hit och att du redan har startat en tråd här med kloka reflektioner och mycket motivation, mod och styrka! Bara ditt användarnamn skvallrar ju om dina starka, grundläggande värderingar - du vill vara en mamma som vill vara närvarande och kärleksfull mot dina barn och genom dina val den senaste veckan tar du stora steg i den riktningen! Det låter som att din tillvaro innehåller en del prövningar och stress, där alkoholen har kommit in som en tillfällig lindring som blivit alltmer närvarande i vardagen, tills du upptäckt att den tar för stor plats. Många här kan nog känna igen sig i det mönstret. Finns det andra saker som du skulle kunna göra för att ge dig själv lite guldkant på vardagarna hemma, eller för att ladda på med energi?
Återigen, varmt välkommen!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Villvaraenbramamma
En bra vecka

Tack Sofia för välkomnandet! Efter en hel vecka med många prövningar och sjuka barn på det så tycker jag endå att jag är på rätt spår. Kunde dessvärre inte ta mig förbi helgen utan stressen tog över och jag köpte två flaskor som dracks upp på 3dagar. Det jobbiga i detta var att när fredagen kom så var jag inte ens sugen på vin men vanan och rutinen i mig sitter i , precis som när man ska sluta röka. Helger har alltid förknippats med vänner och vin och detta kommer bli svårt att bryta känner jag. Jag är endå glad att jag gjorde valet att köpa 2flaskor och inte en bag-in-box plus 2flaskor som det lätt blir på en vecka. Men känner endå ångest över mitt val men jag är bara människa och stressen är alltid närvarande när man är själv med två barn hela tiden. En dag i taget och jag kämpar dagligen med hjärnspökena som säger köp vin efter jobbet så går tiden snabbare men jag har faktiskt tagit den andra vägen hem ifrån jobbet så jag inte åker förbi. Och jag har mer energi , känner mej gladare och inte lika trött även om jag ibland blir väckt flera gånger per natt. Kämpar på och är ute och går på luncherna och lyssnar på alkispodden. Dag två avklarad igen

NollTolerans
Hej Villvaraenbramamma,

Hej Villvaraenbramamma,

Starkt av dig att kämpa på! Hur går det idag?

Ville skriva några rader till dig då jag kände så väl igen mig i ditt första inlägg. Du är inte ensam att gå igenom detta, även om det är en påfrestning att vara ensamstående med två barn. Men du klarar det!

Sänder styrka, pepp och en extra varm tanke till dig.