anonym23942

Starkt av dig att du lyckats sluta helt?!
Skönt när det märks på energi och mående. ?
Var det svårt /krångligt att byta vårdcentral?

Göra om detta till en SSRI tråd :)
Men vid hög dos känner jag igen beskrivningen ”zombie”. På låg dos känner jag inget av det. Kan vara skönt ibland att vara lite zombie, inte känna så mycket. Lite det som är mitt problem ibland.

Läkarna skriver ju gärna ut det eftersom att hjälpa med de faktiska problemen tar lite för mycket av deras tid och tillgången på psykologer med högkostnadsskydd är inte direkt stor.
Min egen teori är att vi har det lite ”för bra idag”. Vi behöver inte oroa oss för att få mat eller tak över huvudet eller om det ska regna nog för skörden etc. Då hittar vi annat mindre konkret att oroa oss för och det är ofta svårt att lösa. Men det är bara min teori.

Jag slutade för ett år sen och det är väl generellt bättre men löser som sagt inte allt. Hålen måste fyllas.

Byta vårdcentral är enkelt, bara att gå till en annan och säga att du vill skriva dig där. Några få kan dock ha fullt.

anonym23942

Att slippa känna så mycket. Att döva och dämpa de starka känslor som dyker upp inuti är den främsta anledningen till att jag konsumerat alkohol på ett osunt vis.
Orken att ta itu med dessa känslor fanns inte i höstas, vilket bidrog till att jag omedvetet greppade efter det "enklaste" sätter att hantera dem.???Alkohol.
Vilka fruktansvärt jobbiga konsekvenser det blivit.
Nu måste jag ta itu med ännu fler problem. Problem som jag själv skapat. Orken räcker fortfarande inte till.
Har ingen "reserv" kvar.
Tog beslutet idag att ta hjälp av en god vän. Hon kommer vara delaktig i min resa framåt. En krycka åt både hjärna och hjärta. ❤️

Din teori kan jag till viss del hålla med om. En ser tydligt "hotet" eller problemet. Förstår sin egen reaktion eller oro samt lösningen på ett tydligt sätt.
När de här känslorna "reaktionerna" dyker upp utan att en kan förstå varför. Så blir det förvirring. Känslan stannar kvar istället för att gå över. Basbehoven är ju tillfredsställda..?
?

Tack för fin respons!