Den här gången är det annorlunda tänker jag. Vad det kommer sig vet jag inte, men jag vill inte svika mig själv mer. Fatta nytt beslut om ”omtag” typ varenda djävla vecka, sen ändå sitta här och pimpla vin, låta vinet styra mitt liv, ta över mer och mer...jag bryter innan någonting är för sent, för som det varit, har det varit för mycket, för ensamt, för fel, fel, fel, fel...

Jag har huvudvärk och är trött, från karaffen jag tömde igår... Finns något kvar i boxen åker det ut i vasken idag, fast den är nog nästan tom...

Vill våga tro och lita på mig själv att jag gör skillnad nu, så att det blir skillnad sen...

Idag blir mitt igår imorgon. När idag är bra, blir morgondagen bra och minnet av igår detsamma. Så gör jag nu! Detta skapar jag och önskar stöd...

Läst hela din tråd o drabbats av igenkänning och blivit berörd. När man är en person med mycket känslor o känslighet som vill känna och leva starkt! Ja då är det lätt att alkoholen blir en vän. En vän att fira med, koppla av med, städa med, dansa med, laga mat med, döva sig med eller drömma med. Utan antabus hade nog inte jag lyckats avstå dessa dryga 6 v som gått sedan jag slutade dricka.

...och dina tänkvärda inlägg. ♡ Hoppas att det är hyfsat med dig och att du väljer att komma tillbaka hit, oavsett alkoholstatus. Kom ihåg, du är bra som du är! ♡ Kram

...och så var året till ända!

Jag var sååå besviken på mig själv förra vår/vintern, då jag drack mitt vin till och från, trots mina storslagna planer. Så besviken att jag inte orkade gå in här och läsa/skriva... Jag glömde tillslut mitt lösenord och trillar nu in här som Skillnaden och hur det än varit, så är jag lite skillnaden som gör skillnad i mitt eget liv. Jag startade ”ett nytt år” ihop med en vän på midsommardagen och well, tro’t eller ej, det har gått och går som på räls ?

Livssituationen har varit det svåra. Självmord nära, nära, tungt sorgearbete, en ohållbar arbetssituation och till råga på det så har jag fått en obotlig cancer ? Att umgås mycket med döden kan dock göra en väldigt levande och just precis nu saknar jag ingenting, förutom möjligtvis en vuxen ”lekkamrat”, men vad f**n, det finns många, många fördelar med att vara utan det med ?

Att det går att gå från ett riskbruk som är på väg att tippa över, till en tillvaro där tankar på alkohol bara dyker upp när en behöver säga ”Tack, men nej tack”, det är jag ett levande bevis för och jag är fri. Hur jag ska göra resten av mitt liv vet jag inte än, vet bara att jag håller det pågående löftet till mig och min vän ☺️

Vad jobbigt att läsa om så tragiska händelser. Både självmord på nära håll och obotlig cancer för dig. Du är helt otrolig som klarat av att se så nyktert (!) på situationen och gjort upp en hel del med döden.

Så glad för din skull att du mitt i allt det jobbiga inte behöver kämpa mot fienden A. Att inte behöva lägga energi där, då det finns så många andra och mycket annat som du behöver fokusera på, inte minst dig själv och ditt eget mående.

Tänk om jag kunde köpa en bukett, sätta mig i bilen och komma över en stund på en fika. Vilken bamsekram du skulle få. ?

Får dock nöja mig med att säga att du är min idol för tillfället. Wow, vilken förebild. Nu jäklar hänger jag på dig, liksom vi hängde på varandra i slutet av förra året.

Avsluta nu det år som inte varit barmhärtig mot dig och så hoppas vi att 2019 blir just DITT år. ???

"All of the bells ringing out for Christmas.
I'm singing goodbye to the year before.
I know that the next one will be different so much more." (Hurts)

...nu gjorde du mig glader ? men bra att jag inte fick några lajv ändå. Snittblommor bara dör ? Jag gillar blommor som växer ute och jaaa, ett nytt år snart, med en ny vår och nya sippor, utan att vi sippar ?

...och ett ständigt övande på förhållningssättet till livet. Tillvaratagandet av dagarna...

Häng på bara, hängslen och livrem, snickarbyxor och sparkdräkt! Alla medel är tillåtna för att mota Olle i grinn’ s a s.

Hur går det för dig tro? Ska kika in i din tråd innan jag somnar...

...då sömnen sviker mig. Tänkte att om jag nu inte kan sova, kan ju jag ju i alla fall berätta för någon som kämpar, att en tillvaro där längtan går till första glaset efter jobbet, som blir två och tre, sen ånger, går att bryta. Att inte dricka är fortfarande en självklarhet. Löftet som går ut i sommar, är förlängt till hela 2019 ? Lika bra det ?

...och citronjuice ☀️ Så får det vara, kan det vara och är ☀️

Mitt första, största löfte om nykterhet från midsommardag - midsommardag har snart slagit in. Om det ska bli hela 2019 är jag just nu mer tveksam till, men vad som än sker har det varit och är fantastiskt befriande att vara nykter jämt, så frågan är om det är värt att bryta det och riskera att få alkoholångest, den jag ofta fått när jag druckit, om än så lite, av en massa historiska skäl.

Nåväl, just nu behöver jag inte fundera på det ? Nu ska jag bara sova och njuta av en ledig klämdag imorgon och vakna lika säker på att jag ”inte drack igår”, som jag varit varje dag sen midsommar helgen ifjol ?‍♂️✨?‍♂️

Det finns uppenbarligen saker en klarar som en aldrig trott, tro mig ♥️

...för att detta är en armpuff, en simdyna, en livlina vid förändring. Året ut känns inte lika aktuellt i tanken längre. Ett experiment att se vad året gjort med mig lockar istället, att pröva... Bedrar jag mig själv?

Snusar ju igen och kämpar med att äta normalt (vad nu det är i vårt I-lands konstanta överflöd). Inte så disciplinerad after all...men har en morgonpromenad i benen och ska till jobbet nu, fokusera på andra och inte grubbla mer just precis NU!

...men i bakhuvudet snurrar en massa krångliga tankar...

...vad velig, utspridd, luddig och suddig jag låter, tycker jag, när jag läser mina egna rader bakåt i tiden. ”Stabil och glasklar”, det är då icke denna lilla kvinna ???? Vad vill jag vara tro?

Huvudvärk, lite som gamla brev som trillar in då och då eller ett ihållande duggregn, my new life, pga av cellgifterna... poppar treo o dricker kaffe, fast hjärnan vill jogga och dricka morotsjuice. Kroppen protesterar. Klart den gör! Den vill inte ha gift!!! Skriker näääj i varenda led, muskel och skelettcell, men jag dör utan, så jag hackar i mig och hänger kvar, i den sköra livstråden, den som så lätt kan gå av fast vi inte vill och som kan klippas av, om vi vill... jag har nu levt närmare 20 000 dagar på den här planeten och tro mig, jag är nyfiken på att få vara med om 20 000 till, minst, för jag tror det finns mer att hämta än vad jag har förstått. Mitt grubblande sinne går i gamla hjulspår...vill hitta stickspår, nya vägar, pröva, våga, utan hängslen och livrem, snickarbyxor och sparkdräkt, kliva ut ur puppan, breda ut vingarna och se vad som sker vid sidan av vägen, i diket...en artrik vägkant...

Alkohol är en del i spelet, liksom snuset, maten, jaget, hjärnan, stressen, reptilstadiet, medvetandet och det outforskade.

Kommunikationen inombords och mötet med det som sker på plan bortom det självupplevda. Mina fina fem sinnen som låter mig uppleva livet och kroppen, denna magiska farkost som gör det möjligt, som jag plågar, misshandlar och som just skriker tillbaka med värk och oro.

Läser om the polyvageltheory, djupandas...ska gå ut nu, möta försommaren, det gröna, det sköna... Jag vill så gärna möta de dagar jag har kvar med en känsla av frihet... Den ständige följeslagaren ”självbestraffning” skulle jag vilja säga bye bye till... once and for all. Klart det går! Klart jag kan! Frågan är bara när jag ska göra det...nu eller sen eller aldrig..

Barfota är bra, tänker jag...

...mellan rena lakan i nybäddad säng. Är i mitt gamla flickrum, smugit in som förr, fast ändå inte, för inget är sig likt. Nu är jag här, bara för att vara tillgänglig så fort mamma vaknar, för hon behöver min hjälp imorgon. Vi hjälps åt i helgen, vi ”nära o kära”, delar på dagarna. Imorgon är det min tur.

Jag har varit på fest, därför smugit in, en fest jag så gärna ville gå på och jag körde hit nu istället för tidigt imorgonbitti, för att få så mycket sömn som möjligt.

Det tjuter i öronen och huvudet är ”bullrigt”...typ...men det var det värt! Att inte dricka funkade finemang, uppsluppen och sprallig ändå och förvånad över hur stela vi människor är utan alkohol. En fest förändras när timmarna går, medan jag är sprallig från start och blir tröttare när tiden går, kör andra tvärtom liksom ?

Häpp, sömn va’re...dags att sluta ögonen, meditera och kanske drömma något fint, denna årets första riktigt varma sommarnatt ???

Du fina starka människa. Som du kämpar. I jämförelse känns mina problem futtiga. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men än att...

Du är min idol just. ?

Kram

Din idol känns näst intill övermäktigt att få vara kära Vinäger, men jag suger i mig det som en komplimang ?

Här är tokigt och knasigt, minnet puts väck och och jag låter som en papegoja ? Repeat repeat med kärlek och värme. Kanske blir jag likadan, tappar minnet och glömmer att jag tappat minnet. Fuck alzheimers sägs det, men jäklars vad ”i nuet” vi är idag ? om och om och om igen ☺️ Så länge minnet av vem jag är och kärleksfullhet är hennes förhållningssätt till allt, klarar jag det här galant. Förändras det, får jag förändra mitt förhållningssätt till det...

Imorgon har året gått, det nyktra...känns både självklart och overkligt. Midsommarafton blir alkoholfri här, sen får en se...

Femina

Ett helt år nykter! Gratulerar! Hatten av för dig! Låt det nya livet fortsätta en dag i taget. ????

PP

Din "nya" tråd. Känns förtrogen såklart, ta vara på dig, och Hurra för året som gick!
Stor kram
//PP