Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Det tog mig flera timmar att somna igår trots att jag kände mig trött. Delvis beror det nog på värmen och delvis kanske det beror på alla tankar som snurrar runt i huvudet. Men då får det vara så. När man inte "slocknar" av berusning utan istället går och lägger sig för att man är trött så är det normalt att en massa tankar dyker upp och behöver bearbetas.
Imorse bakade jag scones och bjöd barnen på frukost. Det var trevligt. Det är sånt som jag tänker göra men inte orkar i vanliga fall när jag dricker. Ord är bra men handling är bättre.
Ha en fin dag!

Femina

Vilken härlig dag, om än lite för svettig och klibbig för min del. Jag har haft mina bönestunder och ringt min sponsor. Började läsa boken"Tillnyktring" utav Leslie Jamison, skriven förra året. Om den är bra återstår att se.
Barnen kommenterade idag att jag är mycket gladare nu, senaste veckan. Jag har inte haft något sug och känslan är ånyo att det går "för bra" och att det känns "för lätt". Jag vet att det är ett bedrägligt lugn för vilken sekund som helst kan min hjärna lura mig till att "skita i att vara så här präktigt duktig". Men, då har jag ju faktiskt en möjlighet att ringa min sponsor som kan skingra mina tankar. Nån som förstår. Det känns lite tryggt för jag litar alls inte på mig själv.
Dags för maskrosteet!

Femina

Har haft problem med sömnen igen men det kan bero på värmen också.
Idag är det en vecka sedan jag vaknade av att jag ramlade ur sängen och slog mig i pannan. Jag är fortfarande öm där. Jag har kvar ett stort blåmärke på bröstbenet. Mina ögonvrår som varit blodsprängda är nästan normala nu. Ibland är det bra med solglasögon! Annars någon kanske tror jag blir misshandlad!

Jag ser detta som ett tecken från Gud. Hen försöker hjälpa mig. Viskar först i mitt öra för flera år sedan men jag lyssnar inte. Hen försöker lite mer tala till mig på normal nivå. Det biter inte på mig heller. Nu börjar Hen höja rösten men i samma takt höjer jag min alkoholnivå så jag slipper lyssna. Hen skriker till slut men jag är så van vid det att jag ignorerar det och dövar allt med mer vin. Nu inser väl Gud, som av någon anledning fortfarande inte gett upp om mig, att jag behöver mer handgripligen hjälp för att förstå mitt eget bästa så Hen knuffar mig handlöst ur sängen. Det är lite svårare att ignorera när man ser sig i spegeln varje dag. Dock resulterade det bara i en dags nykterhet för dagen efter drack jag ju igen. Då såg Gud till att jag blev så förvirrad att t o m barnen reagerade. Då, äntligen, fick Gud min uppmärksamhet! Tack, Gud, för det. För att du inte gav upp. Jag lyssnar nu. Jag lyssnar. Och jag är nykter och jag gick tillbaka till "min" fina AA grupp och bad om hjälp. Förlåt mig för mina brister. Jag vet att du kan hjälpa mig avlägsna dem.
Idag är en ny vacker dag och jag ber om styrka att oavsett vad som händer så kommer jag vara nykter.

Just den känslan drabbade mig när jag minst anade när jag hade varit nykter förra svängen... Och jag, dummerjöns, gjorde genast revolt mot duktigheten. ”Ja, jag gillar att bli full, so what???” tänkte jag trotsigt och korkade upp vinflaskan i soffhörnet. Nästa gång ska jag komma ihåg att ifrågasätta den där revolt-känslan istället... Skönt ändå att du är i en fas som känns lätt nu. Då kan du andas och smida hållbara planer för svårare tider :)

Femina

Idag har vi firat min kommande födelsedag lite i förskott så min syster kunde ta med sig barnen. Trevligt. Jag bakade två smulpajer med våra egenodlade rabarber och kokos. Det blev riktigt gott!
Jag måste erkänna att jag kände mig mer närvarande idag än jag brukar. Annars brukar det krypa lite i kroppen vid 15.30 tiden när jag brukar ta första vinglaset. Då vill jag inte hälla upp vin åt mig själv när gästerna fortfarande är kvar och inte kan dricka för min syster ska köra. Nu är det "magiska klockslaget" inte aktuellt längre. En ny upplevelse! Dessutom borstar jag tänderna på kvällen igen. Inget sug alls.
Dags för te...

Femina

Jag förstår inte varför jag sover så dåligt. Jag är trött men kan inte somna. När jag nickar till så känns det bara som korta stunder. Värmen minskade något och vi hade en regnskur här som lättade känslan i luften men inte ens det verkar hjälpa.

Femina

Nu orkar jag inte försöka sova mer... Idag blir spännande. Jag ska träffa min sponsor på ett särskilt möte i stan. Det är steggrupp & nybörjarmöte på två timmar. Det är lite lustigt för jag hade tidigare funderat över just detta möte när min sponsor sa att detta skulle jag gå på. Vilket sammanträffande!

Idag kommer även min man hem från Sweden Rock Festival i Blekinge. Han åkte i tisdags. Han vet inte om "mitt nya liv". Det har passat bra att han varit borta sista dagarna. Visst har vi vin hemma men jag har inte behövt se honom dricka, hela tiden. Men jag känner mig stark och motiverad så han får väl dricka sitt vin, bäst han vill, så får jag låta bli.

Aine

för dig Femina och ditt nya liv! Kan nästan känna förväntan du har inför dagens möte och jag hoppas innerligt att det ger dig kraft och mod att kämpa vidare. Har själv ingen erfarenhet av AA, funderat på att söka mig dit när jag mått som sämst men aldrig vågat ta det steget. Du har gjort det, ett stort steg i rätt riktning. Lycka till?

Femina

Kan jag så kan du. Det är det bästa jag gjort, att gå dit. Mina fördomar kom genast på skam. Istället kändes det varmt, välkomnande och trevligt. Prova ett "öppet" möte. Du behöver inte ens prata om du inte vill utan kan bara lyssna.
Kram

nydag2018

Grattis till dina 7 dagar Femina. Jättebra jobbat. Nu är det "bara" att fortsätta på samma spår!

Femina

Jag lyckades faktiskt somna om imorse och sov 4 timmar till. Idag var jag på steggrupp-och nybörjarmöte på Södermalm i Stockholm. Två timmars intensivt möte, mer som en föreläsning, en ögonöppnare som rymmer både skratt, tårar, insikt och eftertanke. Otroligt bra och givande. Jag går dit nästa söndag igen. Min sponsor var ju också där. Efteråt känner man sig ganska matt. Nu är det dags att smälta all information och alla aha-upplevelser. Känner mig upplyft och stärkt.

Min man har kommit hem "in one piece". Han verkar haft det jättebra på rockfestival och är kanske också lite oförberedd på att komma hem till en nykter fru.

Tack #Nydag2018 för gratulationen! Jag ser fram mot nästa vecka.

Femina

Samma sak ikväll igen. Jag är jättetrött och går och lägger mig kl 22. Sen börjar ett evigt vändande och vridande i sängen varvat med toa-besök (allt det där te-drickandet)... Gud, ge mig sinnesro att få sova.

Femina

Jag är idag på dag 8 och min nykterhetsapp visar nykter tid med drygt 7 dagar. Heja, heja! Vilken vecka det har varit. Jag har sparat ca 700:- i uteblivna vin kostnader. Vågen visar tyvärr bara minus 0,5 kg men det är iaf något. Men mentalt - vilken annorlunda känsla jag fått på bara en vecka. Helt fantastiskt!

Idag börjar en ny vecka som jag ser fram mot. Jag är fri från ångest och känner mig gladare och nöjdare med mig själv än jag gjort på evigheter. Inget "sug" alls hittills. Jag passerar det "magiska klockslaget" 15.30 utan problem. Jag vet att den här känslan av eufori är övergående men jag tänker njuta av den så länge den varar.

Inatt vaknade jag kl 02.05 och loggade in på forumet som jag gjort såå många gånger tidigare, jag är inte alls aktiv med att skriva men att läsa härinne, iaf i perioder. Jag ramlade över din tråd och sträckläste hela tråden fram till kl 05.00 imorse.. "Vilken kvinna", tänkte jag! "Gud, va jag känner igen mig i henne, inte i allt men i väldigt mycket".. Jag beundrar dig just därför att du beskriver att du är så ärlig, allt är inte guld och gröna skogar, man ramlar i diket rätt ofta, kur van går inte alltid stadigt uppåt utan den går rätt ofta nedåt..
Jag kämpar själv med alkoholen, det är ju därför man är här. Jag har ett välfungerande liv med familj, arbete, bra ekonomi, fint boende osv osv.. Allt vore toppen - om det inte vore för den där förbaskade alkoholen som förpestar mitt liv, den som upptar större delen av tankarna på dagarna. Jag kan dricka måttligt men ibland (rätt ofta!) går det käpp rätt åt fanders och jag dricker för alldeles för ofta! Jag är ingen person som bråkar eller dansar på bordet, jag slocknar helt enkelt! Det är inte problemet, att jag gör bort mig men jag blir nästan alltid fullast! Och så smyger jag med mitt drickande ibland, fyller på när ingen annan ser, och där är nog skammen allra, allra svårast.. Fy, va dåligt jag mår efter en sån dag! Jag kommer fortsätta följa dig här på forumet! :)

Femina

#Emmy123
Vad roligt att mina tankar och erfarenheter kan vara till glädje och nytta för någon annan! Tack✨

Femina

Idag bjöd jag hit min mamma på middag och vi grillade. Min man drack som vanligt, min mamma tar gärna ett par glas rödvin och jag drack a-fri öl. Inget sug för min del. Inga problem alls faktiskt, trots att de dricker. Jag kan inte förklara det här miraklet som plötsligt inträffat. Jag vet ju själv hur jobbigt det kan kännas att stå emot suget när man bestämt sig för att man inte får dricka, trots att man egentligen innerst inne vill. Hur suget upptar hela ens huvud, hur minuterna sniglar sig fram, hur allt känns totalt meningslöst och hopplöst utan A. Hur man dividera med sig själv... Hur man vänder och vrider på allt för att hitta ett sätt att få äta kakan och samtidigt ha den kvar... Det går inte!
Men så nu plötsligt är suget borta och jag behöver inte dividera alls med mig själv. Otroligt. Jag förstår inte hur, men ber till Gud att denna känsla kommer bestå så länge som möjligt för då kommer nykterheten gå som en dans!
Min man har semester nu i två veckor. Tyvärr skulle jag föredra att ha honom på jobbet om dagarna. Jag märker redan hur han blir irriterad på mig. Det kan jag inte göra något åt så det får jag acceptera. Alla, utom han, är glada över mitt beslut att inte dricka. Min nykterhet rubbar ju balansen i vårt förhållande enormt! Han klarar inte av det. Men det är hans problem. Vi drunknar båda två och jag kan inte rädda någon annan medan jag drunknar själv. Jag måste rädda mig själv först, annars är jag inte till någon nytta för någon. Dags för en kopp te!

Femina

Tack och lov har sömnen varit bättre i natt. Skönt. Härligt också att luften känns sval och frisk genom mitt fönster.
Jag är också nöjd med att jag har börjat se fram mot att äta frukost igen. Länge nu har jag haft ett lätt illamående på morgonen, trots hunger känslor, som gjort att jag skippat frukosten. Det är inte bra. Tidigare i mitt liv har frukosten varit jätteviktig och något jag absolut inte kunnat missa. Det känns bra att längta efter frukost igen.

Min sponsor har gett mig en ny uppgift. Att ständigt ha med mig ett litet anteckningsblock för att skriva upp vilka oförrätter som jag ältar i huvudet. Ojojoj, det hon inte vet är att jag lätt skulle kunna skriva en hel roman om alla dem... Men, jag förstår uppgiften. Vi har alla, mer eller mindre, saker i våra liv som vi inte kan släppa. Sånt som grämer oss. Vad andra gjort mot oss eller vi mot dem. Det kan vara saker flera decennier bakåt i tiden eller saker som är relativt nya. Gemensamma nämnaren är att vi ältar dessa minnen och upplevelser i vårt inre, om och om igen, nästan tvångsmässigt, utan att komma vidare till en lösning. Lite som PTSD (blev det rätt nu?). Detta ältande är dränerande för oss känslomässigt och en stor anledning till vårt fortsatta drickande. Jag lärde mig en del om detta på mötet i söndags. Om jag fick bestämma så skulle den där föreläsningen besöka alla AA grupper för informationen var så fängslande och bra.

Ikväll är det möte i "min" grupp igen och det ser jag fram mot. Jag kan dela med mig av att jag klarat en hel vecka!

Femina

Nyss hemkommen från kvällens möte. Det känns bra.