Hej alla! Kände för att titta in på forum idag. Känner att "Det vidare livet" passar mej bättre nu än "Förändra sitt drickande". Jag vill inte förändra mitt drickande, är väldigt nöjd med mitt nyktra liv. På fullt allvar, jag önskar aldrig att jag kunde dricka "normalt", det är bra så här. Tänker väldigt sällan på det som var. Tiden går och jag har nog förlåtit mej själv för det jag gjort, för tiden jag slösade bort. Däremot är jag stolt över den jag är nu. Att jag alltid är nykter, att veta att jag alltid är redig och klar. Med gamla sjuka föräldrar vet man aldrig när man behöver rycka ut.
Det är svårt att tro då man kämpar med missbruk att det kommer en dag då man inte längre är sugen. Jag har varit på semesterresor, bott på all-inclusivehotell tom utan att ha en tanke på att jag missar alkoholen. Första gångerna kändes lite grann, lite vemodigt på nåt sätt. Att jag är annorlunda. Men numera könner jag mej annorlunda på ett bra sätt. Det är naturligt för mej och alla i min omgivning.
Det har inte alls tagit fyra år att nå hit, inte alls. Minns inte när jag senast kände nåt sug.
OM jag tänker mej att jag skulle dricka så känner jag direkt, fortfarande, att ett glas vore inte nog, inte två heller. Efter så här lång tid vet jag att jag aldrig skulle klara ett måttligt drickande. Har aldrig haft ett måttligt förhållande till alkohol. Jag skulle supa ner mej direkt, snabbt.
Därför är jag tacksam för mitt beslut att aldrig, no matter what, dricka alkohol igen. 0,5% är det starkaste. Persist, and time will work in your favor.
Trevlig sommar alla gamla och nya vänner! Skålar i bubbelvatten med lite hallonsaft, mitt nya rose'vin.
Santorini

vet hur det är : Om man tänker för mycket på nästa steg blir man ståendes på ett ben :-))) Gör't bara :-)

Är ny fast ändå inte. Har i flera veckor läst alla forum som finns här och nu är det dags för mig att bli nykter. Santorini sådan förebild du är. Har läst mycket av det du skrivit här och blivit peppad av det. Ingen a i måndes men så tänkte jag igår jag ska ju ändå vabba idag men det blev inte bara ett glas utan 4 stora. Hur gjorde ni i början. Har ingen abstinens men är så rädd för natten att somna eller snarare inte:(

Skönt att höra det du skriver att man börjar se det "nya livet" som det normala livet. Själv är jag nu på dag 21 utan en droppe och detta livet känns inte alls som det "normala livet" för mig.
Jag är helt inne på att det kan bli så att jag måste avstå helt för att det inte ska spåra ur och bli "hela flaskan" vin om jag tar ett glas eller 2 flaskor...
Underbart att läsa detta
Kram

Ledsen själ
Jag fick ett läkemedel som heter Lergigan. Det brukar jag ta framåt kvällen. Det är då jag blir mest sugen på att ta ett glas vin (som blir oftast till bra mkt fler än det där enda jag tänkte från början). Det läkemedlet har tagit bort det värsta suget och gör även att iaf jag sover som en stock. Det man får räkna med är att man drömmer mycket, kanske bara bra för jag tror man reder ut saker i sitt undermedvetna då.

TROLLDRUVA? första natten inatt då jag börjar om igen utan a. Hjärtat hoppat lite hit o dit sen slutade det och jag har sovit ganska gott faktiskt mem ska ha lergigan i åtanke om det inte blir bättre? yes vaknade nykter ??hur går allt för dig?

Första dan på mitt varaktigt nyktra liv var det den 11.6.2012 så det passar bra att logga in här idag. En ofattbart lång tid egentligen. Jag går ju inte vanligtvis och funderar på min nykterhet men 11 juni är så inpräglat i mej så jag tänkte på det idag. Som när man vaknar och det är ens födelsedag. På sätt och vis är det min födelsedag idag också.

Jag är alltså helnykter sen sju år tillbaka och så ska jag fortsätta. Det är ganska lätt men visst finns också inslag av saknad emellanåt. Fast mera sorg över förlorad tid, över hur mycket energi som jag lagt ner på alkoholen. Över vilken makt den hade, över hur jag lät den styra så mycket av mitt liv. Sorg över att jag inte lyckades sluta tidigare. Över att jag alls började.

Men det var då och det är över. Jag har lärt mej väldigt mycket om mej själv och hur starkt beroendet är. Hur det kapar ens hjärna. Det är ledsamt att se att så många kämpar mot missbruk. Jag läser här ibland och såg att nån undrade om man kan få samma kick av nåt annat som man fick av det goda ruset. Av de första två glasen. Och där måste jag säga nej, inte för mej. Den första tiden som nykter var jag euforisk men sen blev det också vardag. Ett mycket lugnare liv utan toppar kanske men också utan dalarna som blev allt fler och djupare. Och själva kicken av vinet blev allt svårare att uppnå ju mer som krävdes. Så jag trivs mycket bättre så här. Friheten jag har nu är värd allting.

Mitt bästa tips för att nå en nykterhet som håller är att sluta helt. Tro inte att du kan gå tillbaka till normaldrickande. Tro inte att du kommer att nöja dej med ett eller två glas. För en som druckit sej till ett beroende kommer det inte att fungera. Man har passerat den gränsen och det går inte att gå tillbaka. Tråkigt, absolut ibland, men så är det. Det går utmärkt att leva nyktert. Man får bara göra klart för sej hur och ligga steget före. Det gäller att vara så fast besluten i sitt mål att man på inga villkor tar ett glas.

Jag önskar er alla en hållbar nykterhet.

Nu får du gå över till att räkna årtionden i stället då ;)
Snyggt! Är det nån skillnad mellan de första åren och nu?

Förstår att inget ger samma kick. Det är väl bara att acceptera att den delen av ens liv är slut. Det goda med det dåliga. Sjukt eg att man räknar dagar och år sen man sist kunde droga sig, och fly livet med hjälp av lösningsmedel. Är väl iofs inte det mest konstiga i världen men ändå. Kanske därför.

Lång nykterhet-långt och fint liv..Det är ju det man ofta får när man slutar dricka..Jag minns när jag fortfarande drack och läste på forumet både nykter och ibland full..Kommer ihåg ditt nick och dina inlägg..Sen gick det en tid och jag lyckades också sluta..Superbra jobbat..Kram

kramar Santorini !!
Din erfarenhet av det nyktra livet skriver jag under helt och hållet på !!
En mycket bra sammanfattning är när du skriver : "Friheten jag har nu är värd allting" !!!

Just friheten är så viktig i mitt liv nu så jag har väldigt svårt för att binda upp mig på vad det än kan tänkas vara. Bara tanken på att jag kan göra vad som faller mig in idag är så obeskrivligt underbart att inget kan jämföras !

Ha det gott och njut av din frihet på alla sätt du kan tänka på !!

Alltså 7 år! Stort Stort Grattis kloka människa. Miss Lyckad tog kanske rygg på dig och tog rygg på Miss Lyckad.
Ett bra nyktert tåg. Tut tut - här kommer vi och är nyktra.
Vill också tacka dig för kloka och värmande ord som så många gånger har gett mig styrka.

Ha en superfin sommar Santorini

Varm kram

Det känns bra om jag kunnat hjälpa någon genom mina erfarenheter. Mitt skrivande har hjälpt mej själv att se klarare. Intressant kommentar av Ironwill, det sjuka i att man räknar dagar ”sen man sist kunde droga sej”. Visst låter det lite knäppt kanske. Men i själva verket räknar vi väl varje dag i frihet? Så ser jag det. Man är så glad och stolt över sej själv så man håller räkning. Jag såg filmen om Elton Johns liv, ”Rocketman” och där stod det på slutet att han varit nykter i 28 år. Så det tycks som om alla räknar. Men det skulle vara sunt att sluta räkna, faktiskt.

Vad är skillnaden mellan de första åren och nu? Ja det första året var jag glad bara över att ha lyckats sluta. En hel del lycka och eufori, tacksamhet. Också lite mera ”tänka till”. Varje nytt tillfälle där man tidigare druckit måste man aktivt gå igenom. Första semesterresan utomlands, första stughelgen, första personalfesten osv. Varje tillfälle krävde att jag bestämde strategi. Nu går det av sej självt. Att vara nykter är normalläget och det är skönt. Inga toppar, inga dalar.

du har ett mess i din inkorg på din gamla nickadress :-)) Om du nu hittar dit efter så lång tid :-)))