Fyra år sen jag slutade dricka alkohol

114 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
miss lyckad
Grattis till 7 år!!

Lång nykterhet-långt och fint liv..Det är ju det man ofta får när man slutar dricka..Jag minns när jag fortfarande drack och läste på forumet både nykter och ibland full..Kommer ihåg ditt nick och dina inlägg..Sen gick det en tid och jag lyckades också sluta..Superbra jobbat..Kram

FinaLisa
Grattis på 7-årsdagen Santorini🍰🎁🎂🎈🎉

Du är värd många fina presenter!!
Fantastiskt med 7 år🌞

Många kramar
💚💚💚

Adde
Hjärtliga

kramar Santorini !!
Din erfarenhet av det nyktra livet skriver jag under helt och hållet på !!
En mycket bra sammanfattning är när du skriver : "Friheten jag har nu är värd allting" !!!

Just friheten är så viktig i mitt liv nu så jag har väldigt svårt för att binda upp mig på vad det än kan tänkas vara. Bara tanken på att jag kan göra vad som faller mig in idag är så obeskrivligt underbart att inget kan jämföras !

Ha det gott och njut av din frihet på alla sätt du kan tänka på !!

MondayMorning
Santorini.

Alltså 7 år! Stort Stort Grattis kloka människa. Miss Lyckad tog kanske rygg på dig och tog rygg på Miss Lyckad.
Ett bra nyktert tåg. Tut tut - här kommer vi och är nyktra.
Vill också tacka dig för kloka och värmande ord som så många gånger har gett mig styrka.

Ha en superfin sommar Santorini

Varm kram

Pi31415
Stort grattis

santorini till 7 kvalitetsår i det fria.

Hoppas du får en fin sommar.

mulletant
Stort och varmt Grattis santorini

Underbart att läsa! Du är en av dem som tog makten i ditt liv och dessutom har delat med dig på ett sätt som hjälper andra.
En sann livräddare! Njut av sommaren🌿 / mt

santorini
Tack för värmande kommentarer!

Det känns bra om jag kunnat hjälpa någon genom mina erfarenheter. Mitt skrivande har hjälpt mej själv att se klarare. Intressant kommentar av Ironwill, det sjuka i att man räknar dagar ”sen man sist kunde droga sej”. Visst låter det lite knäppt kanske. Men i själva verket räknar vi väl varje dag i frihet? Så ser jag det. Man är så glad och stolt över sej själv så man håller räkning. Jag såg filmen om Elton Johns liv, ”Rocketman” och där stod det på slutet att han varit nykter i 28 år. Så det tycks som om alla räknar. Men det skulle vara sunt att sluta räkna, faktiskt.

Vad är skillnaden mellan de första åren och nu? Ja det första året var jag glad bara över att ha lyckats sluta. En hel del lycka och eufori, tacksamhet. Också lite mera ”tänka till”. Varje nytt tillfälle där man tidigare druckit måste man aktivt gå igenom. Första semesterresan utomlands, första stughelgen, första personalfesten osv. Varje tillfälle krävde att jag bestämde strategi. Nu går det av sej självt. Att vara nykter är normalläget och det är skönt. Inga toppar, inga dalar.

Adde
Santorini ....

du har ett mess i din inkorg på din gamla nickadress :-)) Om du nu hittar dit efter så lång tid :-)))

santorini
Adde

Tyvärr har jag helt tappat bort det:)

Adde
Illa...

skaffa nytt ?

santorini
Fel rubrik numera. 7,5 år redan

Tänkte kommentera lite, veteran som jag börjar bli. Gått sju och ett halvt år sen jag sist drack alkohol. Sist ja. Det är det nog. Min identitet är förändrad. Jag anser inte att jag är alkoholist. Inte heller vill jag kalla mej nykter alkoholist. Möjligen nykterist men snarare är jag en som inte dricker alkohol numera. Liksom jag är icke-rökare så är jag icke-alkoholdrickare. Fast etiketten är oviktig. Det viktiga är att jag ändrats. Det är länge sen nykterhet var en kamp. Länge sen jag var euforisk också. Det har blivit vardag och det är väldigt skönt. Inga sug, ingen önskan att kunna dricka, ta ”ett glas”. Så det går att låta bli och vara nöjd med det. Jag är inte rädd att trilla dit men också på min vakt, medveten om att jag aldrig får tro att jag är säker.

FinaLisa
Santorini 🤗

Vad glad jag blev att se dig!😃
Skönt att du mår bra och är nöjd med den nyktra tillvaron.
Som du vet är jag en av dina följare och blivit inspirerad och klok efter att ha läst din långa tråd.
Jag är nu så säker på att aldrig dricka mer och har till och med tänkt komma på forumträffen i februari!
Hoppas verkligen att du också vill komma dit 🤗🙏
Kram 🧡

Adde
Vardagslunken

är rätt skön !! Slipper drama och urusla mornar ! Och jag hoppas också att få se dig på träffen !

IronWill
Toppen

Intressant det där med ”etiketten”. När man varit nykter så länge som du så kan man väl inte behöva dras med en etikett som är 7,5 år gammal. Man är väl inte anorektiker eller bulimiker eller nikotinist när man varit frisk i så många år. Man har väl kvar en försiktighet eller ett inte regelverk men det är ju en del vem man är. Jag tycker du stolt kan titulera dig vad fan du vill :) Härlig framgångsstory!

miss lyckad
Håller med🌺

Var och en får göra som den vill, både med tideräkning och eventuell etikett på sig själv..Varm kram till dig som visade att det går att förändras🌺🌺🌺🍃

santorini
Träffen

Jag har faktiskt anmält mej till träffen! Skulle vara jätteroligt att träffa er!

Adde
Kul

att du anmält dig !!! Lutar nog åt att jag också gör det....nån dag... :-))

FinaLisa
Åå, vad roligt😊

Då ses vi om ett tag, Santorini 🤗
Kram 💚

santorini
God nykter jul!

Det önskar jag alla som är här. Jul och nyår kan vara en svår tid om man kämpar mot alkoholen. Även jag fick en liten påminnelse igår då maken kom hem med en fin flaska vin. Extra smooth stod det och jag drog in doften flera gånger och kände sug. Då är det viktigt att man vet att man aldrig kan dricka alkohol igen. Att man inte tänker att en gång är ingen gång. För ett enda glas, en gång, kan välta hela nykterheten över ändå. Och ett litet sug är inte värre än en påminnelse och det går om. För övrigt är en flaska inget att börja dela på för en sån som mej...Jag inbillar mej inte att jag skulle vara nöjd med ett glas.
Nå det passerade snabbt. Jag är väldigt nöjd för att jag får fira min åttonde jul som nykterist. Kanske inte helt självvald nykterist men å andra sidan har jag själv valt att sluta med alkoholen. Flera misslyckade försök men nu sitter den.

siggestardust69
Santorini RESPEKT/ FÖREBILD !

Hej
God jul och grattis till din 8:e vita jul!
Du har min fulla respekt och du är verkligen en förebild för oss alla på forumet!
Vi vågar, vi kan & vi vill 💪.
Kram sigge

mulletant
God Jul önskar jag dig santorini🌟

Så starkt (!) så insiktsfullt och klokt av dig att stanna vid doften.... Du är verkligen en förebild!
Vi firar också en helnykter jul, nu till kvällen helt på tumis - alla barnen är på egna vägar. Och det känns lugnt, kravlöst och riktigt bra. Har haft kärt besök en stund på dagen och nu ser vi två på Kalle Anka medan brasan brinner.
Ha det riktigt bra min kära forumvän sen många år❤️ / mt

MondayMorning
God Jul eller bara en fin vit kväll

Skickar massa kramar till er båda, Mulletant och Santorini.
Båda väldigt nära i mitt hjärta men det vet ni.

Så tacksam att ni finns....

MM

santorini
Tack kära vänner!

En fin vit kväll låter bra. Jag är färdig med julfirandet, det är så mycket hysteri och konsumtion kring det. Förstår inte poängen riktigt. Det är väl åldern. Vi är också ensamma hemma, maken och jag. Som tjuren Ferdinand sitter vi och har det lugnt och skönt.

Så underbart att jag kan vara en förebild! Det gör att det känns som att det kom nånting bra av det hela ändå. Alla måste gå sin egen väg och bli nyktra på egen hand. Men det behöver inte vara så konstigt. Man behöver inte via kliniker eller läkare eller antabus. Det kan räcka med att bara bestämma sej. Att man fått nog. Att man inte vill vara en slav längre.

Det var en sån obeskrivlig lättnad för mej då jag hittade till detta forum och såg andra beskriva samma sak som jag upplevt och känt! Det fanns dom som gjort värre saker till och med:). Och jag förstod att det inte är jag som är galen utan att det är så här missbruk och beroende ser ut. Och det går att komma ur.
Tack MM och mulletant för allt genom åren!

Sidor