Så var vi här igen med sol= vill du komma över på ett glas, grillfest osv alla är ju lediga i morgon.
Nej alla är inte lediga hela servicekåren jobbar dvs jag, inte vill jag ha ett glas heller = grinkärring.
Har aldrig tänkt på att allt snurrar runt alkohol i umgänge, tv och i böcker den trötta polisen skall alltid ta en whisky.
Fick frågan om jag inte skulle träffa någon, varit singel ett tag. Men hur sjutton skulle det gå till. Bättre begagnad tant, som har druckit färdigt. Inga middagar med vin här inte, inga lugnande drinkar som gör än avslappnad.
Det får bli ett senare problem, just nu har jag fullt upp med mig själv.
En gnällig Strulan önskar er en fin dag med mod och kraft?❤️

Ja, det är en svår tid med bjudningar, grillkvällar, uteserveringar o.s.v.
Och då känns det tråkigt att ha ett alkoholproblem. Är man singel så kanske det kan finnas bättre begagnade gubbar som av nån anledning inte svingar glas och bägare i tid och otid?
Jag som också är en tant med oregelbundna arbetstider, önskar dig en fin dag tillbaks!!

En helt fantastisk morgon här i torpet med kaffe och fågelkvitter, att vara med när dagen vaknar ger sådan kraft. Terapeuten vill jobba med 12 stegsprogrammet och kbt, låter som en bra plan och är så glad att jag tagit hjälp denna gången. Skall lämna nya prover nästa vecka, då har det gått lite över 3 månader och det måste ju visa på min förändring.
Är lite orolig att det har varit mitt undermedvetande mål att visa bra prover och att jag efter det faller, så förbereder mig på en tuffare period.
Tittar tillbaka på dessa månaderna och hoppas att det bara är början av resan, för jag vill verkligen inte tillbaka till livet innan.
Önskar er en fin dag med styrka och mod// kram Strulan❤️?❤️?

Helg efter helg konstiga veckor med massa helgdagar mitt i veckan.
Skall hitta min egen gud som skall ge mig kraften, min fjortis vaknar i mig och skriker bara Lägg av din fjant.
Men tanten i mig är klok och säger nu gör vi som vanligt, vänder oss till naturen.
Så på morgonpromenaden, stannar jag vid sjön och sitter där för att få min kraft.
Behöver inte vara svårare än så att hitta sin kraft på sitt sätt tror jag.
Helgen blir lite farliga situationer men det blir väl hela sommaren, så det är att samla kraft och komma ihåg viljan att ha ett liv i ro.
Önskar er en fin helg med mod och kraft?❤️// kram Strulan

100 dagar ett mål eller bara 100 dagar av mitt liv.
Stolt jo det är jag, men känner mig ganska ensam och rädd.
Går det verkligen att leva så här och vara lycklig, eller kommer det alltid att saknas något.
Är fortfarande fast övertygad om att hålla mig ifrån alkohol, men funderar mycket över hur mitt liv kommer bli.
Ensam och nykter, hon som tackar nej för hon inte tycker att folk är jobbiga.
Men hur det än blir så är dessa 100 dagar mitt val och just nu styr jag livet och draken.
Önskar er en fin dag med styrka och mod// kram Strulan

Gratulerar till 100 dagar! Jag tror att livet så småningom blir kul igen. Men man måste nog ersätta situationer då man brukade dricka med nya situationer... Jag tror att jag behöver göra det iaf. Min man slutade till min stora förvåning att dricka helt i höstas. Jag har aldrig uppfattat det som att han har ett problematiskt förhållande till alkohol... Det kröp fram senare att det hade hänt en allvarlig grej när har var berusad på grabbfest (och sådant festande i sig händer väl ned några års mellanrum sådär...) Nu pladdrar jag. Nåväl, pga den händelsen, som hängde ihop med kontrollförlust, bestämde han sig för att aldrig någonsin röra alkohol igen. Han har hållt det löftet till sig själv, utan problem. Han går spiknykter till alla tillfällen då han vanligtvis skulle druckit ett par öl. Det stör honom inte. Nu är ju han en osedvanligt tjurskallig människa (jag om någon vet, eftersom vi varit gifta i 20 år). Han bestämmer sig för något, och sedan ÄR det bara så. Jag är mer flexibel i mitt tänkande. Haha. Övertänkande, second guessing...Det är min melodi. Jag glömmer väldigt fort bort fasta övertygelser, som tex att alkohol är djävulen själv och inte ska förtäras, när humöret ändras. Så jag kommer att behöva undvika situationer som kan ändra mitt humör, och ägna mig åt situationer som stöttar min övertygelse istället. Hänger du med? Önskar dig en fin måndag och en klartänkt vecka! Kram.

Först vill jag bara gratulera dig till 100 dagars nykterhet, men sen vill jag även replikera över dina tankar om ensamhet och tristess.

Jag läser ofta att man efter en periods nykterhet, då den första förtjusningen över hur fint livet blivit när man sluppit alla negativa konsekvenser av sitt drickande, börjar kännas trist. Då tänker jag att det ju delvis var det som gjorde att man drack lite för ofta och lite för mycket. Eller så mycket som dagliga karatefyllor där abstinensen och ångesten driver en till fortsatt drickande. Välj själv vilken nivå du känner igen dig i. Hursomhelst. Det finns ingen som börjat dricka för mycket som inte gjort det för att man vill ha extra guldkant, för att känna sig mer ledig och cool med andra människor, eller för att hantera svåra känslor som ensamhet och otillräcklighet.

Ensam och nykter, skriver du...... hon som tackar nej till folk. Så måste det väl inte bli?? Själv har jag märkt att nykterheten i sig har varit ett tillfälle att hantera just de där tankarna och känslorna. Du skriver också; Går det att leva såhär och vara lycklig, eller kommer det att saknas något?

Jag vet inte. Men klart är att om livet utan alkohol känns grått och aldrig får det bli färg och glans i tillvaron, ja, då är det nog livet självt som ska hanteras. Att använda alkoholen som färgspruta och glittermaskin, har ju många provat förr! Funkar kanonfint tills man blir för full och känner sig som en tönt dagen efter.

Du som är en sån varmhjärtad kämpe, Strulan! Ta ett nappatag om livet, skaka om det och var inte en passiv människa som blir bitter!! Nu känner du dig ensam och rädd, men det kommer inte alltid att kännas så. Det är starkt av dig att ge hela bilden, inte bara jublet över nykterheten i sig. Tack!!

Jag önskar dig en fortsatt fin resa på din väg och hoppas att de svåra känslorna också får ta tid och plats hos dig. Jag vill också tacka för ditt stöd, när jag själv kände mig eländig. Ta hand om dig!!

Femina

Vi behöver både andlighet och gemenskap i våra liv för att fortsätta hålla oss nyktra. Du hittar den kombinationen hos AA. Tänk att dem du möter där är där av samma anledning som du. Ingen är bättre eller sämre. Alla är lika. Det heter Anonyma Alkolister utav en anledning. Anonymiteten är jätteviktig. En trygghet för alla som går dit. Hoppas du vågar prova.

Fantastiskt jobbat.
Dina funderingar delar även jag. Sagt det förrut men känns som jag gör samma resa som du med mycket liknande tankar och timing i nykterheten. Det är ”kickarna” jag saknar mest i nykterheten. Men fördelarna med nykterheten är så ofantligt många. Jag ser framför mig ett liv som ett EKG eller en mer rak linje med lite små vågor på. Men allt mörker och ångest som finns i dalarna leder ju till katastrof så vi får försöka hitta vänner som inte bara dricker och hitta kickar på annat sätt tänker jag?

Femina

Vet du, jag får redan "kickar" utav andra saker som insikter från AA möten när folk delar med sig. Jag får kickar utav frånvaron av ångest, utav att känna livslusten komma tillbaka. Inte helt fel, det heller! ?

Det behövdes idag, det och samtalet med terapeuten fick mig på banan igen.
Firade dagen med träning och inköp av nya skor, känns rätt ok i kväll.
Att även kunna berätta de negativa känslorna som kommer med nykterhet är enormt skönt.
Vi pratade om skam idag, är nog knäpp men känner ingen skam mera ilska över att det skall vara så krångligt att leva.
Vill ju bara jobba, fritid och ro, lagom dos av socialakontakter så är jag nöjd.
Men min beroendeperson krånglar till det, gör allt för mycket eller inte alls.
Så nu sitter jag här 54 år gammal och försöker lära om.
Åter tack för era ord och tankar, min livboj idag❤️ Kram Strulan

I dag var det regnkläder på när jag gick med hundarna. Ber skogen om kraften för dagen och valet som är ett steg till.
Mitt underliga humör håller i sig, vid samtalet igår sa terapeuten att det märktes att jag var taggig.
Och det stämmer oro för en mkt nära vän som gör ett tokigt livsval, där jag med nyktra ögon redan kan säga hur det slutar.
Det är hemskt att se någon man bryr sig om välja fel.
Men denna gången måste jag hjälpa mig själv och fortsätta striden med Draken.
Men känslomässigstress är en stor trigg, vill bara stänga av min oro för vännen.
Reagerar så starkt på stress, hoppas det skall bli bättre i framtiden.
Men vad som än händer i dag väljer jag att vara nykter// kram Strulan

Åska, ösregn och en riktig skitdag på jobbet.
Borde vara nog för att väcka Draken, men se den ligger och snarkar och jag vill bara hem och sova.
Draken vilar sig för strider under midsommar och semester eller så är det ännu en steg till nykterhet.
Så idag blir det soffan, påse godis och en film.
Suget är konstigt och det är kanske här man börjar vackla om sina problem.
Var det verkligen så farligt, kanske kan dricka ibland osv men det är då jag påminner mig om hur det var.
Skall aldrig låta mig glömma det, inte älta men påminna när det behövs.
Hoppas ni har en bra kväll med styrka och mod// kram Strulan

När suget härjar med själen och man vill krypa ur sitt eget skinn så är det ju så tydligt att japp, det var verkligen så illa. Utan sug och relativt till freds med tingens ordning, till och med utmaningar som skitdagar på jobbet, så är det lätt att börja trivialisera kampen och nödvändigheten i det hela. Vi får hjälpas åt att minnas utan att älta. Ha en fin kväll!

Tagit min stund på morgonen, att hämta kraften som ger mig modet att vara nykter idag med vad som än händer.
Prövade yoga i veckan och tror att det är något jag kommer fortsätta med.
Fick ett lugn efter det som jag gillar även om jag är stel som en pinne och vig som ett kassaskåp.
Planen är att sluta röka under semester och håller på att ladda för detta. På något sätt drar nykterheten fram en vilja att vårda sig själv både själsligt och kroppsligt.
Så idag väljer jag nykterhet och önskar er mod och styrka/ kram Strulan

Grattis till dina 100 dagar. Det är riktigt häftigt vilken resa du har gjort. Egentligen har du inte skrivit så mycket om varför du drack... men när du skriver om att göra alltför mycket eller inget alls känner jag igen mig. Och de där tankarna på vänner eller andra som man vill hjälpa men inte rår över. Tror att yoga skulle vara bra även för mig.
Har funderat på det många gånger men inte kommit till skott.

om att sluta röka! Vi är många som kan vittna om hur mycket den hjälper. Dessutom så kan du faktiskt byta ut orden cigarett och rökning mot alkohol och drickande - hans poäng är densamma (och han har skrivit en bok där han mer eller mindre gör så).

Jag är övertygad om att du kan sluta helt på egen hand, men det kommer vara mer smärtfritt om du läser boken. Det lovar jag.

PS. Boken ska läsas när du röker. Så läs den innan du slutar.

Sisyfos du fick mig att tänka på hur jag hamnade här en lång resa. Konstigt förhållande till alkohol när man var ung gav det mod och skydd, några år senare ett socialt medel som gjorde livet roligare och sen kom det självmedicineringen och lusten att stänga av livet och hjärnan.
I och med att jag drack mer, mådde jag sämre och behövde döva ännu mer det hjulet snurrade snabbare och snabbare.
För mycket av allt jobb, familj och viljan att göra allt 100% och ändå känna att man inte räcker till, hjärnan som känns som om den kokar och där kom alkoholen som bara stängde ned systemet.
Gjorde allt som krävdes sen hem och in i vindimman och fly.

Bara denna korta tid jag varit nykter får mig att se allt på ett annat sätt och fått ett nytt mod att vara mig själv, är bara i början men viljan att fortsätta framåt är så stark.
Tränar på att inte falla ned i stressen och ta allas problem som mina egna, inse att jobbet är ett jobb och de kommer klara sig utan mig. Gör givetvis ett så bra jobb jag kan men försöker att göra det med distans.

Nu väntar semestern och min plan är att vårda denna nya kvinnan med saker hon tycker om och ge mig själv denna sommaren.

Tack för du fick mig att tänka Sisyfos och tack för boktipset EnsammaPappan❤️
Önska er en fin kväll och i kväll tackar jag Moder Natur som visar sig från sin vackraste sida i kväll att jag haft modet att vara nykter i dag med// kram Strulan

Svårt att förklara men jag försöker sätta ord och bild på kraften, tänka på hur länge det sitter i. Låter mig inte glömma hur det är att kräkas rödvin och vakna med ångest som gör att man vill dö.
Försöker leta upp det som triggar mig, förbereda mig på de strider som kommer att komma.
Finns ett bra självhjälpsprogramm här på AH, gå in där och anmäl dig det hjälper till att man får en bild och verktyg att klara av dagarna// kram Strulan