Marta80

Jag dricker inte alkohol så ofantligt ofta. Men jag har en tendens att dricka av fel anledningar. När jag måste träffa nya människor, vill få extra självförtroende etc.

Undrar om det kanske kan hjälpa med en längre paus för att tvingas göra dessa saker utan alkohol ett tag.
Eller kommer beteendet komma tillbaka?

Vill bara ha en logg den kommande tiden helt utan för att inte falla tillbaka, så uppdaterar här. Mest för mig själv men andra får gärna haka på!

Är ju alltid bra. Men den kommer inte att göra någon skillnad när du börjar dricka igen tyvärr.

Marta80

Jag har som sagt inget problem att inte dricka för mycket på fester osv. Bara att jag ibland tar till alkohol ibland innan möten eller middagar för att få upp självförtroendet och har blivit en dålig vana när jag känner press.

Jag ska börja med en paus och sedan lova att aldrig dricka ensam. Det är mitt mål!

Om du har ett mål så är det ju suveränt, då vet du ju vad du vill åstadkomma. Som du tänker är det nog smart att se upp med att skapa en vana. De tenderar att vara svåra att bli av med. Lycka till!

Marta80

Precis, en lång paus och sedan sluta dricka ensam. Alltså aldrig dricka av fel anledningar. Bara på middagar och liknande då jag bland andra människor kan hålla det till en lagom mängd.

Kan du hålla det så är du ju på rätt spår. Men som sagt en paus är super, men du måste fortfarande jobba med vanan när du testar sen.

Marta80

Ja jag måste absolut jobba med vanan. Att inte dricka går bra. Gör det inte till vardags direkt och har inte varit några tillställningar eller middagar än.

Det jag lider av är ångesten. Ångesten att det känns att folk går runt och har märkt något någon gång och dömmer mig. Hur kommer man över sån ångest?

Dessutom tenderar människors liv att cirkulera kring dem själva. Så folk lägger väldigt mycket mindre tid på att döma dig än vad du får för dig i din ångest.
Och de som dömer dig får väl göra det då? Om de mot förmodan skulle vara perfekta så låter de sjukt ointressanta. Dessutom ger du ju dem en del nytt att väga in i domen genom att vara nykter nu.
Äg ångesten. Du fixar det!

Marta80

Ja det är kanske sant. Men man tänker att alla tänker på det lika mycket som en själv om man gjort nåt dumt och det är svårt att komma undan.
Pausen går iallafall bra. Ser faktiskt fram emot en sommar utan alkohol!