Det är så fantastiskt att ha hittat hit där man kan få stöd men också en förståelse hur det faktiskt är. Ingen som nånsin har levt i en missbruksfsmilj kan förstå hur det är.
Hur tankarna fungerar hos oss.
Hur vi kan stanna så länge som vi gör.
Hur man kan må så dåligt och bli så nedtryckt av någon som borde finnas där och ta hand om oss.
Hur man tänjer gränserna för vad som är normalt beteende mot sin käraste och accepterar för andra helt onormala händelser eller ord.
Ingen kan sätta sig in i det och förstå utan att ha upplevt det.
-Det är väl bara att lämna eller ryta i och säga ifrån?!?! Nej, inte när man fastnat i den dåliga spiralen som anhörig till brukare.

Fast något positivt idag: Jag ringde advokaten och har fått en checklista på hur jag ska agera nu. Känns skönt då känslorna studsat fram o tillbaka att ha en rak lista att arbeta efter. Det kommer att bli små steg med planering så allt är klart.
Känns befriande trots allt.
Önskar en fin kväll❤

Ja precis så Azalea. Så skönt att skriva här. Där alla förstår. Känns som en livlina att kunna skriva och läsa här.
Skönt för dig att ha en lista. Då tar du ett steg i taget.

Peter1970

Missförstå mig rätt nu.. Underbart att läsa det du skriver, så insiktsfullt av dig, trotts din situation.
Samt att du känner en befrielse någonstans.
En dag i taget så går det framåt....
Mv Peter

Han dricker varje dag, 70 cl per dag 14 dagar i sträck. Igår varnade han mig för att komma hem men jag var ju tvungen. Han var arg och aggressiv över sllt. Typ att det inte finns nån mat, jag köpte äcklig juice, var en djävla idiotdjävel, har hänt nycklar som tillhör en släkting hus( med sprit i) Till slut lyckades jag sticka med bilen och satt i den i 2 timmar innan jag kunde åka tillbaks o lägga mig hos grannen. Är så himla trött.
Idag åkte jag hem o stekte mat sen började tjatet att jag skulle hämta en whiskey hos släktingen. Sen imorgon skulle han inte dricka mer.
Jag körde men hämtar ongen sprit utan när han ringer stup i ett försöker jag övertala. Men det hotas om att ta taxi 5 mil om jag inte fixar sprit.
Åhhhhh jag vill inte hämta nån sprit för det tar ju aldrig slut detta elände

Fy vilket elände du har Azalea. Vilken kamp du för. Hoppas det får ett slut snart och att du orkar lämna. Kan du åka bort, och vara hos någon släkting eller så? Känns som du skulle behöva vara ifrån honom ett tag. Tycker så synd om dig. En stor styrkekram till dig?

Peter1970

Nej det är en ond och tung karrusell man åker runt i.
Det är ändå starkt att säga nej, trotts dem omständigheter du lever under.
Jag vet att jag tjatar, men återigen försök att vara stark och analysera det du bara skrivit i detta brev. Det ger mig ett sting i hjärtat och jag känner dig inte ens, förutom det vi förmedlar brevledes här.
Ingen människa förtjänar att utsättas för det du och dina barn utsätts för nu. Det är en mänsklig rättighet att få vara trygg.
Det finns om du är intresserad medberoende grupper att kontakta, och dom brukar kunna ge ovärderlig hjälp i det mesta.
Bara i min lilla by där jag bor, har aa en medberoende grupp.
Det finns förhoppningsvis något liknande på din ort.
Värt att tänka tanken iaf.
Mv. Peter

Det värmer så gott att beta att ni finns och att man inte är ensam.
Såklart blev det en tur till bolaget och ikväll var vi med i en tävling. Gissa vem som var fullast? Fy vad man skäms hela tiden på grund av det dåliga uppförandet.
Jag försöker hålla fast vid att lämna och planerar och organiserar i smyg typ. Tvekade i eftermiddags men nu efter kvällen känns det så rätt. Kram till dig??

Du är en klippa. Ja, det är tungt nu och jag har försökt udag art ordna med praktiska förberedelser. Packar sånt som är personligt viktiga saker och kollat upp bank saker.
Får sova hos en väninna inatt då han var så arg och så åt mig att " dra hemmifrån" sen däckade han. Vilket var bra då jag kunde samla ihop mina käraste ägodelar och ta med dom.
Jag ska kolla upp detta med anhörig grupp. Det verkar vara en fin idé tycker jag. Här är också rätt liten by men det kanske finns.
Hittade också lite dagböcker,typ, som jag skrivit för att jag ska hålla mig påmind om vad som verkligen har hänt. Efter en tid tror man ju inte att det var så farligt, det beror väl på att man vant sig vid eländet.
Läste en del och det var 2013 och det var helt kaos då också. Det är för tusan 6 år sen jag skrev det och inget har förändrats eller blivit bättre.
Det var en bra påminnelse att ta fram när jag tvekar och hoppas på att det ska bli bättre. Även vid känslorna att det är så synd om honom som jag känner emellanåt, viljet det är men jag kan inte hjälpa honom ju när han inte själv vill.
Godnatt och ha en bra söndag?

Hoppas du får lite lugn och ro hos din väninna, Azalea. Det är kämpigt att leva i ett kaos. Tar på krafterna. Jag tittar också tillbaka på sådant jag skrivit, och kommer då ihåg allt för väl, hur det var med en full man i huset. Vet vad du går igenom.
Vi kan inte göra något alls när det gäller drogen, men vi kan göra något för oss själva. Leva vårar liv.

Har nu hållit på att flytta i två veckor, går långsamt men dock åt rätt håll, har några möbler kvar som jag väntar på att få hjälp med, då min man inte vill hjälpa mig.
Har så mycket som behöver fixas och nu känns det som orken tagit slut, ont i kroppen, och orkeslös spelar ingen roll hur mycket jag sover, är ff lika trött.
Känner mig rätt likgiltig inför allt, som ett brev på posten kommer då ångesten och velandet om jag tar fel beslut som går. Han har märkt att jag tappat fotfästet och är trött och sliten, vilket gör att han ser sin chans och bedyrar sin kärlek till mig och får mig att må skit över att jag håller på att lämna. Just nu fattar inte jag vart jag skall få orken i från att stå emot och fortsätta min flytt och hur jag skall fixa allt. Önskar bara att jag hittar min ork igen och fullföljer det här.

Jag tänker så här, 5barnsmamman, om han vill ha dig tillbaka, så kan han bli nykter själv, sedan har han kanske en plats i ditt liv. Han kan bara hjälpa sig själv. Jag vet att det är såå svårt att lämna, är ju mitt i detta själv. Just nu gör du rätt i att rädda en person, dig själv. Tro inget annat. Han har säkert fått många chanser av dig, som förmodligen inte hjälpt. Detta att du går kanske räddar honom också i längden. Styrka till dig från mig.

Tack för din peppande ord, just nu håller jag på och packa upp i min lägenhet. Min äldsta dotter har varit här och hälsat på. Hon tyckte den var fin, hon kramade mig och sa det här kommer bli bra, du är ff min mamma trots att du väljer att flytta. De är så otroligt finna alla våra 5 barn. Älskar dom.
Måste fixa det här, kan inte veta om jag valt rätt eller fel förrän jag flyttat.
Hoppas av hela mitt hjärta att allt blir bra. Men det här är det jag behöver nu.

Peter1970

Det värmer att höra det.
Har varit borta i 2 dagar pga av min alkolism.
Detta är sjukdommen i ett nötskal. Oavsett hur lång nykterhet du har, så kommer tvivel, törst, samt stress och ångest för dem flesta i bland
Men jag har verktygen och en mentor, så 1-0 till mig och spriten förlorade igen. Känner mig lungn och harmonisk igen och glad över vinsten mot spriten.
Vill att du ska veta att det du gör nu ger även mig en vinst i nykterheten, att jag måste vara nykter för att aldrig mera göra livet misserabelt för andra. En god påminnelse att nykterhet ger ett mervärde i livet.
Stark insikt av dig och du växer redan... Nej du kan inte hjälpa någon som inte vill...
Så starkt av dig att sätta bollen i rullning trotts allt du varit med om. att. Att ta sig upp för backen och orka kämpa. Jag vet att det finns ett gott liv som väntar på dig till slut, och det är du så väldigt värd.
Men 6 år är frutansvärt att behöva stå ut med, det gör mig så ont att höra. Jättebra att du tar tag i ekonomin för det är väldigt viktigt, viktigare än många tror.

Själv ska jag se om jag får chansen att sitta med i en anhöriggrupp. Jag behöver behöver höra från andra sidan hur vi brukare påverkar andra människor runt omkring oss.
Fortsätt kämpa du kan och kommer att vinna det vet jag.
Mv. Peter

Peter1970

Tack.
Jag vet inte hur det är för andra alkolister.
Men för mig att läsa era historier som nykter alkolist är smärtsamt, men det ger mig så frutansvärt starka insikter.
Det är insikter som ingen psykolog eller sjukvård någonsin kan ge mig. Det är helt övärderligt för mig som nykter alkolist. Att jag får ännu mera insikt i vem jag är och vad jag orsakat.
Att jag med dessa insikter är skyldig alla runtomkring mig samt andra anhöriga till alkolister att leva ett nyktert liv.
Tack till er alla ❤

Grattis till din seger, mycket bra jobbat. Det är ju vad jag förstår livslång kamp och det är skönt att lyckas vinna denna seger. En seger följs oftast av fler. Kämpa på?

Peter1970

Fantastisk att vi kan hjälpa varanda, nyktra alkolister, och anhöriga till alkolister. Jag har nog inte riktigt fattat det fören nu, att vi kan hjälpa varandra så här mycket otroligt.
Mäkta stolt att inte behöva dricka i ca 6-10 dagar i sträck. Vakna med ångest, fylla, mera fylla och orsaka sorg hos min familj.
Jag har i dag talat med min mentor om att sitta med i ett möte med anhöriga till alkolister. Vad jag förstår med något äldre barn till alkolister 18 års ålder osv, och med vuxna partners och anhöriga till brukare.
Detta är nog det ärligaste jag skrivit som nykter alkolist: Jag är rädd så fruktansvärt rädd. Inte för att dom ska hata mig, för dom har all rätt till sina känslor efter vad dom blivit utsatta för.
Jag är rädd för att lyssna och ta till mig vad dom blivit uttsatta för. Rädd för att inse hur jävla illa det igentligen är. Jag vet att det är illa, men har jag igentligen förstått vad ett missbruk ställer till med på riktigt, näe ärligt talat så behöver jag nog ännu mera insikt.
Men jag ska gå dit när detta möte blir av, hur jävla rädd jag än är.
Azalea du skrev att jag äger... Men jag skulle vilja säga att vi här inne äger varenda än av oss.
Alla verkar ha så mycket kärlek och förstånd att förmedla till varandra ❤❤❤

Vad du har kommit långt i ditt tillfrisknande. Så bra att kunna ställa frågor och ventilera till dig som är på andra sidan. Tror det kommer ge dig mycket att sitta med och höra på anhöriga. Det kommer stärka dig ytterligare i ditt nyktra liv. Lycka till.