Kommer bli tufft

59 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
miss lyckad
Heja dig!

Nu har du chansen att vända livet till det bättre..1 dag i taget..Ibland en stund i taget..Hoppas då får ett bra besked..

Sommarflickan2018
Jag tror på dig

Starkt att vara utan i sex dagar, speciellt som du är orolig och rädd. Jag håller tummarna för att du får ett bra besked. ✊

/SF18

Illaute
Tack miss lyckad och SF18!

Tack för fina kommentarer, värmer gott!
Det konstiga är nu att jag VILL nästan ha ett negativt besked för jag tror att det blir lättare att hålla sig från alkoholen då. Med behandlingar osv som förmodligen kommer som följd. Helt galet ju, att tänka så.
För mig är ändå alternativet just nu total nykterhet eller en långsam spiral ner i ett totalt mörker. Är iallafall glad över att detta hände för nu har jag tagit tag i mitt drickande. Hade kanske inte hänt annars. Hade nog druckit bort mitt liv totalt.
Nu har jag vaknat 6 mornar utan fylleångest. Känns rent och annorlunda. Vill alltid känna så här..,,

Illaute
Nykter dag 7

Lade mig nykter och vaknar obakis (nytt ord) och rätt pigg. Glädjen över att vara alkoholfri sitter fortfarande i. Har däremot haft en riktig huvudvärk några mornar nu, ni vet en sån rejäl som man bara har när man partajat rätt rejält... Är det någon form av avgiftning eller abstinens? Någon som vet? Känns lite orättvist, tycker jag. Hoppas att den snart går över.

Illaute
8

Det är dag 8 idag till och med när jag räknar efter. Rätt ska vara rätt.

Denlillamänniskan
God morgon och Grattis till

God morgon och Grattis till dag 8!
Huvudvärk brukar ofta handla om spänd nacke om man inte är bakfull. Ibland är det så enkelt att motion och en varm dusch hjälper.

Fortsätt din väg och ha en riktigt fin dag!

Illaute
Tack!

Huvudvärken börjar sakta ge med sig nu, kaffe och en dusch, som sagt gjorde susen.
Ha en fin dag du också och lycka till med verkstadsbesöket. Kram

Illaute
Dag 9

Läkaren ringde igår och sade att alla prover såg under omständigheterna bra ut.
Ingen cancer iallafall! Vilken lättnad!
Första tanken var att: Nu ska jag fira!
Helt klart värt det, tänkte jag.
Ledig dag imorgon dessutom!
Jag firade såklart stort, men valde att dricka alkoholfritt!
Det är så skönt att vakna idag när man somnat trött, men nykter.

Många tankar snurrar ständigt i skallen kring alkohol och mitt drickande. Är med i programmet här på AH och skulle skriva vilka positiva sidor det finns med att dricka. Skrev först att det är gott och trevligt med ett bra vin till maten tex, att jag blir avslappnad, att det är ett sätt att umgås osv, osv.
Men när jag får tänka efter stämmer inget av det längre. Det stannar aldrig vid en delad flaska till middagen utan de glasen väcker bara ett starkt sug efter mer. Det i sin tur väcker en stress och ångest. Jag blir inte längre avslappnad utan mer rastlös och stressad efter första glasen.Vill alltid ha mer!
Och vad det gäller att man umgås trevligt kring alkohol så är det ju bullshit. Någon ballar alltid ur, oftast jag.

Är toknöjd med mina 9 dagar. Stolt som en tupp, är jag.
Tänker att jag ska börja skriva logg och dagbok där jag skriver ner alla vidriga upplevelser jag har och haft när jag druckit. När jag börjar tvivla och tänka att jag kan dricka så är det bara att läsa lite och bli påmind om hur vidrig alkoholen är för mig. Hur förändrad till det negativa jag blir.
Läste i någon tråd här att det negativa börjar redan på Systemet. Så är det för mig med. Ångesten växer och jag får konstiga tankar i huvudet. Tänker inte längre som förr på vilket gott vin jag ska köpa som passar middagen, utan mer att: -måste nog ta några flaskor extra så jag blir inte utan och andra hjärnhalvan tänker att:-ta inte så mycket för då kommer du bli full... Så håller det på, fram och tillbaka. Oavsett vad jag än gör så växer en ångest i mig. Känns sällan eller aldrig bra. Oavsett hur mycket eller hur lite jag än dricker så kommer alltid negativa tankar fram i mitt huvud. Mår pest.
Kan inte ens ta en öl utan att hata mig själv för att jag gör det. Att jag liksom inte kan låta bli.
Kan aldrig tacka nej, fast jag bestämt att inte ta nåt.
Nu är det en dag i taget som gäller. Att inte ta det första glaset som vi alla här inne vet stjälper hela lasset. För en del flyger förnuftet ut efter en flaska, för mig flyger det ut redan vid att jag tackar ja.
Nu är det nej som gäller.

Sommarflickan2018
Fint att läsa...

...att du inte har cancer. Även om jag förstår ditt resonemang att det skulle vara mer tvunget att inte dricka om du blivit sjuk. Vet dock inte om det är så, kan lika gärna vara att en tycker att eftersom allt är skit så kan jag lika gärna dricka. Nu har du bara en sjukdom att bekämpa, ist för två.

Grattis till dina nyktra dagar, du jobbar på bra och valde dig själv framför alkoholen när du firade med alkoholfritt.

Som jag skrev i min tråd så har jag bara gott att säga om Antabus, om du känner att du behöver en extra kontrollpunkt i ditt liv, lite som en vän som du inte kan skaka av dig, så be din läkare att skriva ut det åt dig. Jag tänker att det inte kan skada?

Ha en finfin dag! 💙

Illaute
Så är det...

SF18, har också tänkt på hur ev sjukdom skulle påverka mitt drickande. Man söker hela tiden livlinor och yttre faktorer som ska hjälpa en att förändras. I slutändan är det ju ändå dina egna tankar och din egen vilja och beslut som ska göra jobbet.
Än så länge går det lekande lätt att avstå, men 9 dagar är ju en kort tid. Om jag känner att jag börjar svaja och få svårt att hålla emot så tänker jag ta till all hjälp jag kan få dock. Som antabus tex. Det känns väldigt laddat att ta till det. Det är ju bara RIKTIGA alkisar som behöver ta till det, eller hur?!
Men jag ÄR ju en riktig alkis. Det har jag insett nu. Även om det inte syns på utanpåskriften. Har tyvärr rätt många i min omgivning som är i samma sits, som ej kommit till den insikten än, tyvärr..,
Ha en toppendag du med!

Illaute
Tänk om..

..det alltid kan få vara så enkelt att avstå från alkohol som det varit dessa dagar..
Förlåt, det kanske sticker i ögonen på några som verkligen kämpar, men jag har inte känt mig så stark som jag faktiskt gör nu.
Jag har druckit i stort sett alla dagar de senaste året/en.
Allt ifrån några folköl till typ två flaskor vin. Vissa kvällar mer. Jag har kanske varit utan en dag eller två och ev någon period där jag kämpat för att låta bli men aldrig någon längre tid. Om jag inte varit sjuk på något sätt förstås.
Nu har jag varit utan i 9 hela dagar och det känns så bra.
Suget kommer och går men jag har inte ens varit i närheten av att ge upp.
Hoppas, hoppas att det kan fortsätta så här. Snart är det semester med allt vad det innebär.
Hade inte en enda nykter dag förra årets semester. Drack i 4 veckor utan uppehåll. Allt från några öl till att bli rätt rejält berusad vissa kvällar.
Kommer bli en utmaning i sommar men det ska gå...

Illaute
Har aldrig druckit lätt-eller

Har aldrig druckit lätt-eller alkoholfri öl förut. Tyckt att det varit jättekonstigt och mest onödiga kalorier. Då kan man lika gärna dricka vatten.
Har ändrat mig nu. Köpte Carlsbergs alkoholfria eko-öl härom dagen för jag skulle grilla med vänner. Ville inte dricka vatten och absolut inte läsk.
Hade ju öl i glaset ( som faktiskt är riktigt god ) hela kvällen och avvek inte från någon annan till skillnad från att jag hade full koll på vad jag sade och gjorde. Tror inte ens någon märkte att jag inte drack starköl. Hade oroat mig lite innan för tjat och påtryckningar om att jag inte drack.
Kändes bra hela kvällen, saknade inte fyllan alls.
Blev förstås trött när klockan närmade sig tolv, vilket jag aldrig skulle blivit om jag var full. Då hade jag naturligtvis dragit ut med på krogen, vilket de andra gjorde.( Hörde dagen efter att alla ångrat sig att de inte gick hem istället.)
Vill verkligen inte klandra eller anklaga någon utan mer klappa mig själv på axeln för en gång skull för att jag gick hem och lade mig som jag egentligen ville.
Jag bestämde den hör gången själv.
Min hjärna var inte kidnappad av alkoholen.
Känner mig nyfrälst och mår toppen just nu. Inbillar mig till och med att min hy ser lite klarare ut nu. Vill konservera den hör känslan och ta fram den när jag börjar tvivla.
Ha en fin fredsgkväll! ( har fyllt kylen med Carlsberg alkoholfria )

Illaute
Lördag

Är det dag 11 idag? Börjar tappa lite räkning redan.
Läste nu på morgonen att en av medicinerna jag äter inte bör kombineras med alkohol.
Förstår lite varför jag blivit som jag blivit de senaste gångerna jag drack, trött sluddrig och slö i huvudet. Lite på gränsen till bitchig och otrevlig har jag fått höra i efterhand. Lite papegoj-tjatig. En egenskap jag verkligen inte gillar hos andra. När folk sitter på fyllan och ältar och säger samma sak om och om igen. Nu har jag blivit likadan. Vad hände?
Är plötsligt glad över min starka medicin nu. Den blev plötsligt en vän. Kan verkligen använda den som ett starkt argument för att låta bli att dricka. Tar gärna till alla livlinor.

Illaute
Ensam

Har varit solo i kväll och därmed helt ensam med mina tankar. Dom har kretsat till 80% kring alkohol. Vet inte om det är sug, abstinens eller bearbetning?
Har inte för en sekund varit nära att ta något. Har naturligtvis inget vin eller öl hemma men däremot ett barskåp med olika spritsorter. Har förr gått och tullat där lite nu och då när vinet och ölen tagit slut.
Suget ikväll är inte tillräckligt starkt för att jag skulle ta något, men tankarna finns dör, ständigt surrande i huvudet.
Tror faktiskt att jag ska göra mig av med skiten. Spriten alltså. Ge bort eller hälla ut.

Ikväll när jag plockade ur diskmaskinen gjorde jag det med en lätthet jag inte känt på ett tag. Glasen som diskats från fredagen och lördagen brukar liksom annars ha något trist över sig, förknippat med lite ångest, för jag brukar oftast stå lite bakis och plocka ur. Men inte ikväll. Middagen igår var trevlig och mysig. Jag var en av fyra som inte hade alkohol i glaset och de andra drack måttligt.

En annan larvig tanke var att jag gladdes (heter det så?) över min fint hopvikta klänning som låg på stolen bredvid sängen i morse. Annars brukar kläderna ligga ut-och in i en hög någonstans på golvet. Brukar ofta förknippa de kläder jag haft en blöt kväll med ångest och vill knappt bära dem igen. Knäppt va? Är det någon som känner igen sig?
Samma med mobilen. Den låg prydligt på nattduksbordet och jag behövde inte leta eller undra var jag lagt den (eller glömt) den någonstans.
Ingen ångest, ingen skam. Må jag alltid känna den här känslan.
Go natt!

Illaute
Söndagkväll

brukar vanligen vara förknippad med enorm trötthet och lite ångest efter helgens drickande.
Det är väl den enda dagen som jag tidigare lättast har haft att ev hålla vit.
Lättast och lättast, har väl hänt några att jag att jag låtit bli iallafall, pga enorm baksmälla.
Nu är jag jättetrött och längtar efter sängen men av helt andra orsaker än alkohol.
Har varit ute i solen stort sett hela dagen. Tidig Långpromenad med matsäck, lunch på uteservering (lättöl till maten, slog till med två) fika med vänner nu på kvällen.
Fullt upp med andra ord. Kände ett litet sug där på lunchen i solen, men tog min kalla lättöl och suget klingade av. Det gäller att ha något gott i glaset när de andra dricker vin och öl till maten. Tur att jag gillar öl, för alkoholfritt vin är ju ingen hit.
Sommaren och semestern är en förrädiskt tid att försöka sluta dricka. Många fällor och lockelser. Gäller att stålsätta sig och ha en strategi och plan klar, känner jag.
Känner mig rätt redo ändå...

Illaute
14 dagar

i nykterhet. Fortsätter skriva här för att kunna gå tillbaka och läsa när jag tvivlar. Vill sätta ord på hur bra jag mår dessa dagar som jag har lyckats och även kunna läsa raderna som skrevs när jag valde att börja skriva här igen. Vill komma ihåg känslan av skam och total hopplöshet jag kände efter att jag druckit för mycket alldeles för länge. Får inte glömma för om jag glömmer kommer jag hamna där igen.
Minnena kommer att blekna och jag kommer tänka: -det går nog bra att dricka lite nu. -Min alkoholism kanske bara var en inbillning.
Dessa tankar kommer förr eller senare, det vet jag. 14 dagar är ju ingenting. Är ännu ny i nykterlandet.
Eller jo, det är 14 bra, och nyktra dagar jag är stolt över.
Men de ska bli fler, många fler.

Illaute
Från ett beroende till ett annat

Har på den senaste veckan nästan ätit mer godis än i hela mitt vuxna liv sammanlagt! Är så himla sötsugen hela tiden.
Hade hoppas på att gå ner lite i vikt när jag slutade med vin och öl men har jag börjat vräka i mig godis istället.
Är man en beroendepersonlighet så är man. Kan visst inte göra något med måtta...
Kommer att rulla fram snart.
Men hellre det än att jag dricker...

Illaute
Från ett beroende till ett annat

Har på den senaste veckan nästan ätit mer godis än i hela mitt vuxna liv sammanlagt! Är så himla sötsugen hela tiden.
Hade hoppas på att gå ner lite i vikt när jag slutade med vin och öl men har jag börjat vräka i mig godis istället.
Är man en beroendepersonlighet så är man. Kan visst inte göra något med måtta...
Kommer att rulla fram snart.
Men hellre det än att jag dricker...

Illaute
De flesta mornar under mina

De flesta mornar under mina nyktra 15 dagar har jag vaknat till på morgonen och först trott att jag är bakis. Har haft lite huvudvärk (säkert pga någon form av avgiftning) nästan varenda morgon.
Känslan från att först tro att man är bakis, vilket har varit fallet under lång tid till att vakna till ordentligt och inse att man lade sig nykter är så skön. Jag har inte gjort bort mig, inte sagt nåt dumt, inte sårat någon.
Tidigare tog det tag att sortera tankarna och gå igenom gårdagskvällen och ibland undra vad som hände. Skamattack!
Nu är allt kristallklart och ingen ångest och ingen börda ligger på ens axlar när man sätter fötterna på golvet och kliver upp.
Har som sagt varit lite trött och haft huvudvärk när jag vaknar men den är inget mot vad jag skulle ha om jag drack. Oavsett om jag druckit lite eller mycket så får jag alltid ångest dagen därpå. Oavsett om jag suttit framför tvn och druckit ”lagom”eller varit på party och druckit mig packad. Eller tvärtom! Mitt drickande blev ändå alltid förenat med dåligt samvete och negativa känslor. Blev bara destruktivt...

Mirabelle G-S
Jag med!

Jag vaknar också helt oförtjänt bakis varje morgon! Fast man känner sig ändå fräschare. Det där att drickandet leder till ångest, oavsett hur mycket man druckit eller vad som hänt... det känner jag igen. Mitt drickande har aldrig lett till pinsamheter. Jag dricker aldrig runt människor jag inte är helt bekväm med, och dricker aldrig för mycket i sällskap. Problemet är att jag föredrar att dricka ensam. Och att jag gör det. Vinet, som brukade lindra stress, oro och nedstämdhet för en stund, för nu bara med sig frustration, skam och skuld. Det gäller bara att komma ihåg att det bara är besvikelse som väntar i flaskan... Mitt minne är tyvärr bra men kort. Vi får påminna varandra :)

Illaute
Eller hur!

Minnet verkar vara lite si och så för alla med alkoholproblem ;)
Iallafall efter en tid av uppehåll.
Då börjar en ny form av dimma tätna runt hjärnan, som gör att allt det negativa göms och glöms.
Det är då forumet kan vara en finfin hjälp att återfå minnen och bilder av det negativa, som sagt.
Tar tacksamt emot hjälp att bli påmind och livar att göra detsamma!
Ha en fin dag!

Illaute
Tre veckor idag.

21 dagar utan alkohol.
Tänker allt mindre på alternativet.
Längtar till den dagen då jag VERKLIGEN känner att alkohol inte är ett alternativ. Hoppas att den dagen kommer. Att det inte blir tvärtom, att jag börjar förhandla med mig själv att jag nog kan börja dricka igen.
Under dessa veckor utan har suget kommit och gått men numer allt mer sällan.
Många nya positiva saker har istället kommit in i mitt liv. Både stora och små.
Har börjat springa så smått igen. Hoppas komma i bättre form då vinet och ölen satt rejäla spår runt midjan.
Här om dagen sade min partner att han också ska ta en vit period. Både för att stötta mig men också för sin egen del. Han har alltid druckit måttligt och jag har aldrig sett honom berusad.
Ihelgen drack vi bara lättöl till maten och fick så mkt gjort. Vi kom tom på att vi kunde ta bilen på lördagkvällen när vi glömt nåt från affären. Ny upplevelse, annars knäcks första ölen runt 15-16 en ledig dag.

Denlillamänniskan
Grattis till tre nyktra veckor!

Kort minne, godissug och alldeles för mycket tankar på alkohol. Jo, jag tackar jag. Det känns igen.
Vad roligt att läsa att du börjat springa! Då tror jag nog att godis och löprundor är bättre än soffhäng med glas i handen.

Ha en fin fortsatt resa!

Strulan65
Grattis till dina dagar 👏👏💪💪

Grattis till dina dagar 👏👏💪💪

Illaute
Tack Denlillamänniskan och Strulan

Känns bra på alla sätt och vis.
Just idag iallafall.
Lättöl och löpning ska bli min grej helt enkelt! Läser mkt här men är rätt dålig på att kommentera i andras trådar (förutom när jag visst råkar skriva i någon annans av misstag) men att läsa här håller verkligen motivationen igång.
Riktiga kämpar är vi alla här!

Illaute
Nu när jag inte dricker själv

så tänker jag mkt på andras alkoholvanor.
Har varit på flera fester, middagar och tillställningar under dessa veckor där det bjudits på alkohol. När jag iakttar andra så är det många som man märker har samma problematik som jag brottas med. Jag känner igen den ängsliga blicken hos folk som genast kollar in att man fått lika mkt i glaset som alla andra när det serveras dryck. Hur blicken börjar flacka mot flaskan på bordet eller mot baren när det egna glaset börjar bli tomt. Oron som hela tiden finns där efter mer att dricka. Känner igen det så väl och ser det då tydligt hos väldigt många. Jag blir så ledsen över att det är så. Både för min del och för andras. Man kan inte koppla av och ha det trevligt om glaset är tomt. Det måste fyllas på. Vill inte dit igen. På tisd är det en månad sen jag drack. Härligt om jag kommer att få säga nyktra månader istället för dagar..,.

Illaute
Plötsligt sug

Idag fick jag plötsligt sug som tog tag i mig riktigt ordentligt.
Vet inte om det är att jag tänkt extra på alkohol eftersom jag ”firar” en månad av nykterhet idag.
Hur som helst så tänker jag inte ge efter för suget. No way...

Strulan65
Styrka 💪😀

Det är äckligt när det kommer, men man växer varje gång man klarar det.
Grattis till din månad 👏💪👏💪//kram Strulan

Sidor

Låst tråd