Trädlock

Jag har insett att jag har alkoholproblem. Och jag blir elak och triggar bråk samt beter mig otroligt dåligt när jag dricker. Jag har ingen gräns. Utan sårar alltid de jag mest bryr mig om. Har tagit kontakt med flera instanser för att få rätsida på detta. Inser också att jag har en depression, dödslängtan och ångest i samband med detta. Jag vill inte vara den här personen och jag vill kunna visa de runt om kring att jag klarar det här. Men jag är rädd att allt är försent. Rädd för att bli ensam kvar, utan någon vid min sida.

Sussilussan

Det du skriver, kunde varit jag. Känner igen mig i allt, har sån ångest och orkar knappt leva emellanåt. Önskar att jag kunde gjort annorlunda, men nu ska jag söka hjälp. Hoppas verkligen att vi lyckas med att ta oss från alkoholen. Finns ingen annan väg att gå. Om det nu har gått så långt att du blir ensam kvar så var egoist, ge inte upp, det är ditt liv, så ta tillvara på det<3

Sofia

Du har insett att du inte längre vill vara den person du blir när du dricker alkohol och du värnar om de relationer som är viktiga för dig, genom att nu sätta en gräns och söker hjälp från flera olika instanser för att bryta det destruktiva mönster du hamnat i. Så modigt och klokt att söka stöd från flera olika håll. Att du nu också läser och skriver här ger dig ytterligare en chans att få stöd, igenkänning och kloka erfarenheter från andra i liknande situation. Även mitt i allt som känns nattsvart kan det vara fint att få dela det, du är inte ensam!
Nu kanske du redan har en plan för behandling när det gäller alkoholen, men jag kan bara nämna att vi också har ett nätbaserat program här på Alkoholhjälpen (anmälan görs via den blåa rutan på startsidan) som är hjälpsamt för många.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Trädlock

Idag har det gått 5 dagar utan alkohol. Det har vart upp och ner. Känslostormar utan dess like. En vän har sagt upp bekantskapen. Vilket är förståeligt. Andra vänner har ställt upp, finns där, ger ärliga svar. Hoppas få en akutremiss till en terapeut för att kunna reda ut allt gammalt som ligger och skaver. Vill inte leva i det förflutna längre. Vill kunna vara här och nu till fullo. Utan blackouts och ångest. Med mindre tårar och mer glädje. Känner mest en dödslängtan om dagarna. Och svårt att sova. Så mkt som snurrar i tankarna.
Märker att ärligheten är viktigast för mig. Vill inte ha en massa daddande och gullegull eller medkänsla. Vill veta vad jag gjort och hur jag behandlat vännerna. För att kunna bearbeta det. Förstår bl.a. att jag har ett enormt bekräftelse- och uppmärksamhets-behov. Varför är jag sån? Behöver ta reda på det.

Det är iaf klart som korvspad att jag inte kan ha alkohol i mitt liv. Den gör mig till en människa jag aldrig igen vill vara.

Är fantastiskt bra. Många skulle hålla med om att de är de värsta. För mig så var det mest de första tre veckorna som var jobbiga - förmodligen mest pga av det mentala beroendet (jaha, vad ska jag göra nu om kvällarna när jag inte dricker?). Men efter det släppte mycket, och livet börjar glida på som vanligt.

Trädlock

Efter aa mötet igår har jag funderat en del. Insåg att jag tidigare i mitt liv aldrig reflekterat över hur mkt jag brukade dricka. Läskigt att den förbannade alkoholen kan få ett sånt grepp om en. Insåg också att jag upprepar samma mönster som mina föräldrar. Det är väl inte konstigt att jag hamnade här. Men! Det är mitt arbete att ta mig ur det.
Så mkt som helt häftigt blev förståeligt för mig iom avsaknaden av rätt verktyg för att hantera situationer.

Trädlock

Firade väninnas pojkvän ikväll. Inga större problem att va nykter. Inte ens sugen på öl lr vin. Känns skönt. Sträcker på mig. Läste sinnesrobönen tyst för mig själv när en i sällskapet blev lite jobbig.

Trädlock

Är rädd för att förlora det stöd jag har runt mig. Speciellt en vän. Känns som den glider iväg och jag kan inget göra. Är helt ärlig med denna person. Försöker inte ens göra mig till. Känner mig som en börda. Som någon denna behöver bry sig om. Försöker med att släppa kontrollbehovet, rädslan och egot. Det är bara lite svårare så här på kvällarna när jag är ensam med tankarna som sällskap.

Michael__

Har läs igenom dina inlägg och känner igen mig i mycket. Har haft en del förhållanden genom åren, alla har förstörts pga alkoholen. Dom hade säkert tagit slut ändå men alla kvinnor har sagt detsamma, jag har problem med alkoholen.

Jag minns mycket ångest i mitt liv. Jag var mobbad som barn och det satte sina spår. Alkoholen gav mig mod, vilket ibland funkade. Men jag har förlorat så mycket pga alkoholen. Alla dessa dagar jag vaknat upp med ångest och nedstämdhet.

Du gör rätt i att sluta med alkoholen. Jag är inne på dag 15. Igår var en tung dag men idag har varit en underbar dag. Jag är så klar i huvudet. Jag kan ha en normal diskution utan att behöva avbryta för att jag tappar bort mig.

Stort lycka till och kämpa på. Det blir snart bättre

Trädlock

Inte nog med att jag är alkoholist. Jag är medberoende också. Visste det innerst inne. Men ändå tungt att få det uttalat. Så mkt känslor som kändes och nu är jag har trött. Inte ens tankarna snurrar. Bara trött. Och tom på ett sätt.

Trädlock

Varje natt samma sak. Vakna flera gånger. Svårt att somna om. Har inte fått sova en hel natt sedan jag slutade med alkoholen. Det känns i kroppen och jag märker att jag inte kan hålla mig koncentrerad längre stunder. Hoppas det ger med sig snart. Vill slippa tabletter.

med utebliven sömn men jag tänker det blir bättre med tiden eller vad tror du? Jag sover inte gott med alkohol i kroppen heller, eller jo de första timmarna när jag är packad men sen vaknar jag och badar i ångest och svett. Nej nu ändrar vi på våra liv och kämpar på mot den här alkojävulen??

Jag sover också som en kratta, men det är normaltillståndet sedan några år tillbaka. Pga stress. Med alkohol har jag lyckats bromsa tillräckligt för att sova djupt ett par gånger i veckan iaf. Nu har jag ingen broms. Börjat ta melatonin inför natten ibland, när kropp och knopp inte orkar längre utan vila. Tabletter, men inte vanebildande. Melatonin är naturligt sömnhormon, som säljs receptfritt i andra länder. Men i Sverige behövs recept. Skrivs oftast ut till barn som har sömnsvårigheter pga neurologiska funktionsvarianter. Kanske vore något att testa? Inget är så förödande för den mentala hälsan som sömnbrist... Ha en fin midsommarhelg!

Hoffa

Jag drack varenda helg och slutade inte förre jag var redigt full och nu är jag separerad och jag har fyra barn totalt .. men efter jag blev medlem här så har jag funderat ändrat mig och skaffat ett mål. Jag dricker inte för att bli full längre. Jag simmar 3000 meter i veckan och rör på mig :) jag lovar du kan med klara av det med rätt motivering och mål mvh Jimmy

Trädlock

Tack. Går regelbundet på AA möten. Har 15 dagar som nykter. Och känner ingen längtan efter alkoholen. Det är ensamheten som är värst. Mitt mål är att bli den bästa versionen av mig själv. Mediterar, promenerar, läser. Går i terapi. Spar pengar för att kunna resa.

Trädlock

Känslorna svajjar som fan! Vill bara fly! Det gör ont i hjärtat. Och ingen finns i närheten. Ingen att prata med. Nykterheten är ensam. Och jag har inte pratat med någon sedan i torsdags.