U.T

Du och jag vinet.

Vi har varit bästa vänner i tre år på ett ungefär. Så fort jag satt på tåget hem från jobbet så började planera för vår kväll tillsammans eller ännu bättre vår helg. Helst ett fruktigt rött men varför inte rosé eller lite (mycket) vitt när det var varmt. Och bubbligt när det skulle firas. Det fanns dock inte mycket att fira under denna period i mitt liv så inte många korkar åkte i taket. Istället blev det gärna ett vin som var alltför dyrt för min plånbok för smaklökarna krävde sitt och smaken tröstade alltid extra bra. Jag behövde både tröst och glömska. Inga minnesluckor men en skön distans från det som gjorde ont.
Det blev 10 flaskor per vecka (minst) och inga vita dagar alls. På helgerna börjades det redan vid frukost och ibland kunde jag vakna på nätterna bara för att gå upp och ta nåt glas och mysa i soffan... som jag intalade mig att det handlade om.
Aldrig redlöst berusad utan istället ett konstant "lagom" rus då jag blev en mästare på att smutta i samma takt som alkoholen förbrändes. Helst inte till fest utan hemma. Och inte en enda baksmälla under hela perioden. Ofrivilligt vit vid två korta tillfällen då jag blev sjuk i influensa och halsont men inte ens några frivilliga försök till att bryta mönstret. För vi hade ju det så bra, jag och vinet och jag kände mig skyddad från världens ondska. Så när jag till sist tagit mig ur mitt hemska förhållande samt bytt jobb pga den ohållbara jobbsituationen och familjeproblemen börjat ordna upp sig och inga skäl att döva mina känslor kvarstod först DÅ blev det uppenbart att min kompis Vinet inte var till hjälp utan stod i vägen för både hälsa och lycka.

Vad har jag gjort med mitt liv? Med min kropp? Hur jäkla dum i huvudet kan man vara? Och hur kan jag inbilla mig att nåt inte var fel när helgfrukosten tvångsmässigt sköljdes ned med Zinfandel? Hallå, apelsinjuice, vart var den under dessa år? Nåt riktigt fel i huvudet.

Men försöker nu vara glad att jag vaknade upp en söndag och sa att det var sista dagen och att jag gav det ett ärligt försök fastän jag är så arg på mig själv. Jag skulle för allt i världen inte velat varit utan dessa helnyktra dagar och det var så länge sen sist så jag kom knappt ihåg hur det kändes. Och en nykter dag känns klart mycket jobbigare men ändå bättre för färgerna är klarare och dofterna starkare och min familjs röster och värme når hela vägen in i hjärtat...

Och välkommen..Mina tips till dig är att ta en stund i taget när det blir jobbigt..Planera din tid väl. Tänk på dina sämsta fyllor när det är som värst..Och läs och skriv med dom som du tycker är intressanta på forumet..Det brukar bli mycket aha-upplevelser..Starkt jobbat....Fortsätt så..