Allterbra

Igår va det lugnt, inga problem att va nykter. Drog ner rullgardinerna och kollade på film på kvällen, mens grannarna drack och skrålade. Idag däremot va det lite jobbigt, fick ett mega sug vid 14-17 tiden.. men kämpade hårt och lyckades stå emot.
Känner mig stolt och nöjd. I morgon vaknar man pigg och stark ????

Kul att höra att du är ok och klarade midsommarfirande. Du verkar ha det lite kämpigt med att samla längre vita perioder (om det är det du vill?), jag skaffade sponsor och testade 12-stegsprogranmet. Kan starkt rekommendera att testa. Mina knogar är inte lika vita längre. Har själv fallit huuur många ggr som helst innan.

Stay strong

Allterbra

Jo sant, jag klarar 10-20 dagar ungefär.
Sen om jag blir själv hemma efter en nykter period, så dricker jag tyvärr. Har ingen lösning på det just nu, förutom att kämpa!
Hur fick du en sponsor, frågade Du någon på aa möte ? Hur vågade du det ... starkt!

Allterbra

Tolv nyktra härliga dagar, dagen ska njutas i solen och i kväll ska vi grilla och dricka vatten och Coca Cola ?
Har oxå hunnit gå ner 24kg nu sen 14/2, nu går det inte lika fort neråt.. typ ett kilo varannan vecka. Men bättre än inget

Allterbra

Tack så mycket!
Nu vet jag inte vad du har druckit, ska läsa din tråd noggrant lite senare.
Men jag satt helt stilla hemma, drack 24-30 öl varje dag. 3,5% folköl från Ica eller Willys.
Det är en väldans mängd kalorier och noll motion.
Sen började jag äta nyttig, ingen öl och jag promenerar minst 8km varje dag. 8-12km blir det. Har även på en ryggsäck med två fem kilos vikter, som jag släpar runt på. Så jag vore grymt besviken om inte vågen hade visat mig positiva siffror ?

Allterbra

Tack så jätte mycket strulan, det betyder mkt med era ord och stöd ??

Allterbra

Klarade dagen galant, inget sug överhuvudtaget!
Men har funderat på det Tackochhej skrev till mig, att jag inte klarar att va nykter en längre period. Det stämmer och är helt sant.
Det jag inte fattar, är att jag älskar att va nykter, träna och va närvarande.
Älskar att inte va bakis och ja jag gillar allt som ingår i ett nykter liv.
Like förbannad dricker jag efter nån vecka, när jag precis börjat må riktigt bra.
Varför? Jag kan inte förstå det, hur jag än vänder och vrider på det.. så hittar jag ingen logisk smart förklaring på det. Suck

Ska försöka mig på lite tips och förslag på vad det kan tänkas bero på utifrån egna erfarenheter. Så sorry om det blir mkt om mig här: Jag har försökt lära mig allt jag kan om denna oförklarliga sjukdom/tillstånd eller vad man nu kallar det. Jag läste mycket om PAA (postakut abstinens) som jag tror var mycket anledning till att jag själv likt du trillade dit nästan på pricken dag 21 hela tiden. Men hur jag än läste på om PAA kom perioderna oftare och tätare. Sen upplevde jag en typ av ”tipping point” när stenen liksom fick fart nerför, och hej vad fort det gick sen. Rullade så fort att vården fick hjälpa mig stoppa skedet.
Finns också en otäck kurva som jag tror kallas jeleniks eller ngt. Vilket innebär att trots längre uppehåll så fortsätter tillståndet från exakt där man slutade. En progressiv sjukdom alltså vilket jag själv upplevt.
Din tidigare fråga om sponsor så var jag på ett möte och fick fler telefonnummer av hjälpsamma personer som erbjöd sig att bli min sponsor. Det 12-stegsprogrammet jag jobbar mig igenom nu gett mig insikt i är att jag vill fly/förstärka känslor etc. Det blev tydligt för mig vilken typ av känsla som jag vill undvika (och ledde mig till att vilja dricka). Blir allt lättare varje gång jag tar mig igenom denna känsla utan flyktsodan.
Men att man faller tillbaka efter några veckor verkar vara inbyggt i sjukdomen. Hjärnan lurar en totalt ”äh, mår ju så bra nu. Så farligt var det väl inte för 2-3 veckor sen”.

Rörigt försök till svar kanske men hoppas något kan hjälpa dig fatta vad det är som får just dig att dricka igen?

Angående mod och sponsor, testa inställningen ”jag frågar, testar stegen. Kan ju alltid hoppa av och spriten finns ju alltid kvar annars”.

Heja dig

Allterbra

Tack för långt och klokt svar!
Håller helt med om att det verkar ingå och va inbyggd, att man börjar dricka igen efter nån vecka. När jag gör det, tänker jag alltid.. en kväll, i morgon slutar jag direkt. Men så blir det ju aldrig. Det är nog en känsla, jag mår kanon när jag är nykter. Men lite tråkigt kan det va och man mår ju bra när man är onykter. På ett helt annat sätt förstås, hade jag haft en enkel lösning för att bota mig själv hade jag nog fått nobelpriset till hösten.
Å ja, börjar man dricka så känns det precis som att man inte ens varit nykter en period. Allt är som vanligt, med andra ord. Jag ska va mer aktiv här framöver, det ger motivation och det ger mig dåligt samvete om jag funderar på att ta en stänkare. Alltid något!
Jag har iaf klarat av att va nykter när jag har barnen, det är det viktigaste för mig och dom. Nu måste jag bara lyckas när jag är home alone oxå!!!

Allterbra

Har inte så mkt att berätta idag, förutom att jag är nykter och har inget sug.
Vill oxå säga en sak till, fy fan vad det är skönt att va nykter och fräsch?
Ska försöka komma ihåg det i fortsättningen!!

Allterbra

Tack för tipset, det är planen. Läsa om alla fördelar jag upplever med att va nykter, påminna mig själv om att jag kan inte dricka bara en kväll sen sluta. Tyvärr!

Allterbra

Då har man varit nykter i två hela veckor ???
I kväll ska jag prova att springa 2,5km utan att stanna, tror och hoppas jag ska lyckas med det. Innan vintern kommer så hoppas jag att jag klarar 7-10km. Helst 10km, det vore grymt. Innan jag började få problem med alkoholen, kunde jag springa så långt. Sprang till och med några lopp på 10km.
Det är mitt nya mål, kom på det i natt mens jag låg och grubblade. Kom på att jag måste ha en utmaning och ett mål. Ett till mål, utöver att hålla mig nykter. Det hjälper mig att fokusera på annat och när jag sätter ett mål så fokuserar jag till hundra procent på det. Blir lite manisk, vill lyckas fort och effektivt. Whish me good luck ?

Allterbra

Å herregud, läste precis vad jag skrev när jag va på sjukhuset. Sida 1 i tråden, va ju helt neddrogad av alla mediciner. Gud vet vad jag fick i mig där, skrev ju helt rörigt och bokstaverade som en kråka ?
Jaja tur man inte skäms. Det skrämmer mig faktiskt, vill inte hamna så långt ner i avgrunden igen!!! Ska läsa det nästa gång jag blir törstig

Allterbra

Det gick inte att springa 2,5km utan att stanna/gå ?
Men klarade kanske 1,5km. Har stålkondis när det gäller att promenera långt, men att springa va något annat. Men har sprungit mkt i mina dar, så flåset kommer fort. Nytt mål, springa 2,5km om två veckor.

Jogging är nog universalmedicin mot det mesta här i livet. Jag beundrar dig som orkar ge dig ut! Kämpa på & lycka till.

Allterbra

Tack Miss Hyde!
Orkar och orkar, det är mer för att få tiden att gå och när jag är ute så tänker jag inte på alkohol. Utan jag är bara ett med naturen utan att tänka så mkt, det är skönt.
Å jag vill hitta positiva sidor med att va nykter: träning , kondition, hälsa och viktnedgång är nästan det mest positiva ?
I övrigt är jag inte så pigg som det kan låta som, är i princip trött hela tiden.

Gillar dina inlägg, ofta skrivna med glimten i ögat. Allt känns lite lättare om man vågar/orkar se det allvarliga på det sättet. Sedan har vi förstås perioder när det inte funkar, men då kanske vi får lite kraft av att läsa tillbaka på de mer positiva.

Du är på rätt väg. Ha det fortsatt gott.

Kram