Bej-ron

Jag vill inte dricka mer. Jag vill vara vanlig, Snälla någon, prata mig genom detta.

Välkommen in i värmen :) Du vill inte dricka mer. Det är ju den bästa tänkbara starten. Tänker du dig att försöka minska din konsumtion, eller en ”vit period” eller att sluta med alkohol för gott?

Pinsamheter? Ångest? Minnesluckor?
Jag har testat det. Suger. Så jag (mfl) förstår precis hur du känner, och du är säkerligen en av många som mår sådär idag. Så du är mer ”vanlig” än du tror.
Men din ångest kommer att släppa och du kommer att kunna gå vidare. Så du kan trösta dig med det. Men det är ju ett kanontillfälle att ställa dig de frågor som Glasögon-Smurfen frågar ovan.

Bej-ron

Sluta för gott. Det finns så lite stopp... Nu har jag hur som levt igenom en dag, helt utan alkohol. Och livet verkar gå vidare. Men jag skulle behöva en vän, jag har inga. Det är inte alkoholens fel, jag vet bara inte hur man gör.

Har du några intressen? Kanske gå med i någon förening eller liknande med goda chanser till att träffa folk? Gå på AA möte kan också hjälpa både med alkoholen och vänner.
Man kan ju alltid föreslå en fika efter aktiviteten eller liknande. Men det är svårt att råda kring hur man skaffar vänner. Men att vara öppen och ”bjuda lite på sig själv” kanske hjälper. Vänskap måste utvecklas försiktigt, så att inte ha för bråttom fram kanske också hjälper.
Men testa ett AA möte och stanna kvar eller kom tidigare och drick lite kaffe med andra?

insikt19

Det är lätt o ta till alkohol när man inte har vänner att umgås med, men det blir så fel.

Bej-ron

Fint inlägg, jag uppskattar det.Jag är populär på jobbet, öppen och bjuder på mig själv. Men vänner, där skiter det sig fullständigt. Jag gör nåt fel men vet inte vad. Har inte någon autismdiagnos. Är bara skum. AA har jag inte provat, men jag är så rädd de drar mig åt fel håll. Återfall och missbruk.