Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Hej Vinäger <3 Nej, utan motivation att förändra så är det ingen mening att kriga med sig själv. Man kan inte lura sig själv att bli nykter om man inte ser det där målet framför sig som förklarar och driver kampen och det målet kan ingen annan måla upp än vi själva. Man önskar man kunde säga till sig själv att bli nykter bara för att man "borde vara det" men det har aldrig och kommer aldrig att hjälpa.
Jag vet att en dag kommer det där målet till dig igen och då blir du stark igen för vi vet ju också att, ännu så länge flyter det på ett tag till men en dag rinner det över. Det gör det alltid, när man får nog. Ibland får man ge sig en klapp på axeln och tänka, att jag gör nog ändå så gott jag kan i denna stund, med de medel jag har just nu. Styrkekram

Det är klart att utgångsläget måste vara så att det blir en fin helg, oavsett på vilket plan vi kämpar. Visst vet vi att en del faller, men att utgå från det är att börja i fel ände.

Är ju i nuläget inte den bästa förebilden och den främsta att ge råd, men...

Jag är nykter i dag, planerar att vara det i morgon. Har fixat strategier för att slippa tänka på alternativet.

Just nu, gott så.

En dag i taget. Kom ihåg, alltid en dag i taget, var du än befinner dig.

Slå inte för hårt på dig själv om du misslyckas. Det kommer andra dagar att göra rätt på. Använd det dock inte som en ursäkt, då kommer du aldrig framåt.

Glöm inte att du är bra som du är - med eller utan alkohol. Du är inte din sjukdom, men i motsats till vissa andra tillstånd har du möjlighet att påverka förloppet. Sök hjälp om du inte fixar det själv. Kom i håg att det är just det, en sjukdom.

Som sagt, kanske inte den rätta att uttala mig just för tillfället, men det skiter jag i.

Ha det bäst, alla fina. Tack för att ni finns och för feedback. Ni har så rätt, både Strulan och pianisten. (förresten, jag spelar också piano). ?

Kram från en i dag positiv och glad Vinäger

Skit i vem som är rätt person att uttala sig eller inte. Kloka tankar, som serveras med kärlek, behöver komma i omlopp. Du är bra, nykter eller onykter. Skillnaden är att nykter MÅR du bra också. Och det önskar jag dig <3 Kram och ha en härlig vilsam midsommarhelg!

Era tankar hjälper mig att inte tycka att jag är alltför värdelös. Försöker vara positiv, men ibland känns det krystat.

Kanske behövs vi alla här. Förebilder självklart, men också vi som faller, men ändå aldrig, aldrig ger upp drömmen om en vit framtid.

De sistnämnda tillhör jag.

Kram på er alla

Att man är en förebild genom att göra ”ett ärligt försök” och inte ge upp i första taget. Det är allt jag hoppas på från mina barn, vänner, medarbetare och mig själv.
Hjältekultur är inte så produktivt. Vi gör vad vi kan och på det stora hela hoppas vi att allt blir lite bättre.
Glöm inte bort att njuta av det du åstadkommit hittils!
Glömde att säga att man antagligen har bäst råd att ge om man misslyckats några gånger. Så keep it up.

med förebilder som tydligt visar hur svårt det är... trots mycket utbildning och kunskap är det här jag har fått den ovärderliga insikten om hur svårt det är att göra slut med sin drog. Oavsett sen vilken. Här har jag fått den djupa respekten för de som verkligen försöker och vill. Som i den fina bön Femina delade igår. Du är värdefull Vinäger! För att du är människa och för att du är du! Söndagskram / mt

Du kommer, önskan och din styrka kommer att ta dig dit tror att vi alla går igenom en process innan vi slutligen hamnar rätt. Det är små eller stora händelser som gör att det plötsligt faller på plats.
Många kramar och styrka till dig ?❤️?❤️// Strulan

I morse fanns den där, en del av den forna motivationen. Inte mycket, men ändå. Den har ju varit spårlöst borta länge nu.

Åh, vad jag har saknat den.

Håll tummarna för att den kommer att hålla sig kvar och öka i styrka. Det behöver jag nu.

Tack IW, mt och Strulan för värdefulla kommentarer.

I dag blir en vacker, viktig och vit dag! ☀️

Kram till den som behöver

Spam - Vinäger över nästan hela första sidan. Ett tecken på att jag mår bättre, åtminstone för tillfället. Bra så. Det gäller ju att smida medan järnet är varmt. Samtidigt passa sig för att det blir överhettat. En balansgång det där, för många av oss här på forumet.

Överlag verkar vi vara allt-eller-inget-personer. Inte undra på att vi tar/tagit till vår bromsmedicin ibland. Nu gäller det att än en gång hitta alternativ. Eller, rättare sagt, hitta strategier för att inte hamna i det läge då vår kropp skriker efter tillfällig bedrägligt skön lindring.

Det är så skönt att orka kommentera en del, för min del hos gamla bekanta, måste begränsa mig där. Läser dock det mesta och blir alltid inspirerad av någon. Det behöver inte vara samma från dag till dag, det är det som är det finurliga med forumet. Mår jag dåligt, får jag hjälp av någon som just den dagen mår bra. Någon annan kanske blir hjälpt av något av mina positiva inlägg när just denne håller på att ge upp. Jag brukar säga att vi växeldrar.

Ja, nu blir det mest ostrukturerat svammel, men...

Jag vill i alla fall få fram att min motivation faktiskt har börjat växa till sig. (Tack mina kvinnliga häxvänner/-kollegor/-tanter... Nä, det sistnämnda alternstivet stämmer ju inte alls.)

I alla fall, den lilla motivation som nu finns vårdar jag ömt. Omhuldar den med hela mitt hjärta. Skyddar den mot faror som ligger och lurar i tankarna. Vet ännu inte hur mycket växtkraft den får den här gången, men...

... som vanligt använder jag en av mina favoritfraser:

Ta alltid ut glädje/lycka i förskott. Det värsta som kan hända är att du varit glad/lycklig i onödan.

Är inte helt säker, men baserat på ovan nämnda ord, vågar jag mig på att ännu en gång använda de hos mig snudd på uttjatade orden:

Jag tror tammef-n I'm back!

Ha det bäst alla fina och tappra kämpar. Vi är bra, allesammans. Sådeså.

Kram från en glad och jäkligt postivspeedad Vinäger

Det glädjer mig verkligen att höra!! All motivation är bra motivation. Min är just nu att jag är så in i helvete trött på att vara trött.
Vad säger du, ska vi ta och leva och känna verkliga känslor just nu istället för att skjuta upp just den biten?
Kram till dig!!!

Smitta mig gärna med din positiva speed. När ”nära” ringer och gråter en i örat pga alkoholproblem som drabbat någon vi båda älskar, konsekvenser av problemet och när en själv skälver inför alkoholdjävulen...ja då behöver en bli smittad av dig ♥️ Just nu ♥️

Härligt att ha dig tillbaka! Och det du kallar ostrukturerat svammel är som vanligt så kloka observationer och reflektioner så man hajar till. Allt-eller-inget-personer... Begränsningstvång... Balansgång... Överhettning... Bromsmedicin... Huvudet på spiken, min kära. Det är ju precis just så det är! Kram, från en överhettad duracellkanin.

Härlig läsning ?☀️? jag blir så glad och det smittar av sig. Ska bära med mig den känslan idag ?

Kramar
???

Jag föll men börjar komma tillbaka! ??
Har åtminstone haft många fler nyktra dagar än onyktra detta året och utifrån det får jag blicka framåt!

Ta hand om dig ?
Kram PimPim ☀️

Ja, den utnyttjar jag redan i dag.

Ångestpåslag typ 500 procent, hjärtklappning de luxe, tårarna fullkomligt sprutar helt okontrollerat. Vet inte när jag mådde så här akut dåligt senast.

Jag som kände mig som en drottning för bara ett par dagar sedan och skröt om det. Åh, om jag kunde hålla min stora trut...

Ringde M så han är förberedd på att ta hand om en trasig fru i kväll. Han sa att han skulle rädda henne genom en promenad, ett sällskapsspel, en påse godis, ett hederligt kn-ll, ja, vad som helst som krävs. Älskade M, vad vore jag utan honom...

Köpte en tetra i dag. Märk väl, endast en. Satt med den i handen nyss. Hade till och med fingrarna runt skruvkorken. ..

Loggade in här och hittade flera kommentarer. Tror ju inte på ödet, men det måste vara en konstig slump att fina PimPim skrivit på forumet just i dag för första gången på flera månader. Läste igenom det ni formulerat så klokt och ställde tetran på köksbordet. Låter M ta hand om den.

Just i dag mår jag skit.
Just i dag finns ni för mig.
Just i dag är jag nykter.

Tack som f-n.

Kram