Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Så härligt att du sprudlar av energi och grattis till dina nyktra dagar. AA kan jag av några olika anledningar inte besöka men försöker fortfarande hitta andra vägar att gå.

Tack för tipset om den alkoholfria drycken! Mot Lidl, älskar massor av deras produkter och nu kanske jag hittat en till.

Femina

Har redan hunnit skjutsa dottern till jobbet, idag med. Det känns bara roligt att ha en anledning att vakna tidigt och göra dottern en tjänst.

Idag är det grått och regn men regnet är ju en välsignelse för naturen så inget ont om det. Det grå vädret ger en tillfälle att reflektera över saker, läsa i Stora Boken och meditera. En lugn men viktig dag för eftertanke. Ikväll är det möte igen. Härligt!
?

Jag är helt enkelt en alldeles för stor "kändis" i upptagningsområdet där jag bor. Låter kanske fånigt men tyvärr så vågar jag inte blotta mig än. Kommer nog till den brytpunkten snart också.

Femina

Kom nyss hem från ett fantastiskt givande möte. Glad i hågen kramar jag om min son och vad säger han då? "Jag är stolt över dig, mamma". Behöver jag säga mer? ?

Femina

Jag sover både bättre och längre än på länge. Gud, så skönt! Känns som om jag behöver mycket vila/sömn på sistone. Jag tar även en tupplur på em ifall jag behöver det. Vet inte om det har med min hjärnsjukdom att göra eller om det är kopplat till A på något sätt men skönt är det. Ikväll är det möte! ?

Femina

Nyss hemkommen efter att ha hämtat dottern på jobbet igen. Kvällens möte var verkligen jättebra. Inte för att jag någonsin varit på ett dåligt möte men ibland känns det bara extra bra i hjärtat efteråt. Det är många andra deltagare som uttrycker samma sak så jag är verkligen inte ensam om att tycka så. Jag riktigt längtar till nästa veckas möte när jag äntligen får ta min första månadsmedalj! ?

Ellan

Härligt att läsa hur du hittat en väg som hjälper dig i nykterheten. Jag har själv gått samma väg och minns så väl hur euforisk eller lugn jag kunde känna mig efter ett möte. I början av min nykterhet gick jag ofta på möten och en vän sa till mig att om du upplever att möten helt plötsligt är dåliga och du kanske irriterar dig på övriga som är där, åk då hem och se dig noga i spegeln. Det finns alltid något jag kan ta med mig från ett möte. Något som landar i mig precis där det behövs. En fristad, en delaktighet och en gemensam nämnare.
Stort grattis till dina dagar. Fortsätt på din resa i nykterheten, det blir bara bättre.
Kram
Ellan

Femina

Skjutsat dottern igen nu på morgonen. Ibland börjar hon kl 07,ibland 08 och med tanke på att hennes resväg tar 90 minuter så hjälper jag gärna till.

Har just nu ett dilemma. Min sponsor. Vet inte om jag gillar hennes attityd. Kanske är vi för lika? Det skaver inombords och det är precis sånt som triggar oss att dricka-dränka jobbiga känslor. Vet inte hur jag ska göra. Prata med henne måste jag men misstänker att det inte kommer falla väl ut.

Spontant tänket jag ärlighet och att detta är din resa och där kommer du först. Måste välja det som gör att du mår bra och som blir bäst för dig.
?❤️?// kram Strulan

Femina

Pratade med min sponsor. Hon frågar mig dagligen om jag ältat något och jag svarade ärligt att mitt ältande sen igår gällde henne. Det tog hon bra. Jag sa att jag inte ville gå in på detaljer nu. Hon tog udden av allt genom att erkänna att det var helt normalt. Hon har också ältat sin sponsor osv. När jag säger ältat menar man inom AA saker, människor eller situationer som vi återkommande hakar upp oss på, som vi blir frustrerade på, ledsna, arga osv. Allt som vi i våra tankar ältar runt, igen och igen, utan att komma till ro. Lösningen på detta är bön. Bön om Tolerans, Tålamod och medlidande med det som stör oss och bön om att bli befriade från våra upprörda känslor. Bön om att "ske Guds vilja". Det låter lite flummigt och jag är inte helt övertygad själv ännu men jag får väl ge det en chans. Ha det bra, alla! ?

Om än din sponsor går dig på nerverna så får man lov att inse att hon måste vara ordentligt grundad i sig själv, sin övertygelse och sitt uppdrag... Trygg. Jag kan inte tänka mig många människor som skulle tagit emot din ärlighet så lågaffektivt. De flesta skulle insistera på att få detaljerna, fastna i känslan att vara missförstådd och gå i försvarsställning. I min bok gör hennes bemötande henne till en keeper :)

Femina

Åh, vilken härlig dag! Har varit på stranden med båda barnen och premiärbadat för i år i Sverige.

Jo, min sponsor steg i mina ögon när hon hanterade min ärlighet på ett moget sätt. Hade hon inte gjort det så hade jag nog övervägt byta ut henne. Jag har inte ältat något idag men framöver kommer jag ändå stå på mig mer. Jag gör detta för min egen skull och jag har inte bråttom. Jag tänker inte prestera något för hennes skull. Det får vara lite ge och ta. Om hon vill styra och ställa för mycket så får väl hon backa lite eller avsäga sig sponsorskapet. Och likadant får jag överväga hur följsam och tacksam jag ska vara. Det lär vi märka framöver.
Dags för kvällste! ???

Femina

Mår skit. Vill bara gråta. Och dricka. Då undrar ni förstås varför?
Jag vaknade idag på strålande humör. Eftersom dagen ska bjuda på kanonväder och nästa vecka ska bli mulen, regnig och sval så beslutade jag mig för att idag hoppa över söndagsmötet i stan. Jag sms min sponsor det beslutet eftersom hon kommer vara där och förväntar sig att jag också kommer dit. Till svar fick jag att jag prioriterar en dag på stranden istället för min nykterhet... Så ser inte jag på saken. Jag är stolt över min totalomvändning i livet senaste månaden och jag vägrar klanka ner på mig själv och må dåligt för att jag idag valde stranden framför mötet. Sådana pekpinnar får mig verkligen ur balans och hela min dag känns totalförstörd istället för att jag glädjs åt hur fantastiskt jag har lyckats arbeta mig igenom en månads nykterhet. Jag har SÅ himla mycket skit och elände och ypperliga anledningar att bara dricka tills jag slocknar. Jag behöver inte den förmanande, pekpinneattityden från henne också, ovanpå allt annat. Sen, när mitt humör redan rasat i botten, så har jag ju min man som ständigt ger mig anledningar att ta till flaskan. Jag har gett upp om den här dagen. Guds straff genast, eller..? Jag skulle behöva prata med någon men det är ju sådant man har en sponsor till... Och hon har aldrig tid utan universalmedlet mot precis allt är bön... Helvete, vad jag mår dåligt nu. Ser ingen mening med nånting. Jo, barnen förstås. Fan, fan, fan... Jag som varit så "duktig" & "motiverad" och glad. Känns hopplöst och tröstlöst.?

Ja, just så kan det kännas. Inget roligt alls. Jag tycker att det blev lite fel med din sponsor. Alla måste få gå sin väg, för det är det enda som funkar. Även om vägen är krokig. Även om man vill vara en dag på stranden och få strunta i att fokusera på arbetet mot nykterheten. Nära och kära är dels ett stöd, men även de som berör en mest när det kommer till jobbigheter. Jag känner igen det där med att allt går som en dans, man är motiverad och känner sig duktig. Sen vips, så rasar man och hamnar under ytan.

Just pekpinnar kan vara förödande just då. Men tänk att det är DIN väg, inte din sponsors väg. Inte din mans väg. Jag tycker du ska stå på dig. Du har gjort en otroligt stark vändning i ditt liv. Du har stöttat andra på forumet och du har inte släppt greppet. Det är det som räknas.

Men gud straffar inte, kanske din sponsor vad vet jag.
Men vi ät i början av nykterhet och måste hitta våran egen kraft och väg.
Att välja sponsor måste ju vara lika svårt som att välja partner.
Jag vet ju inte hur det funkar men det känns som ni inte talar samma språk.
I min värld är gud en kraft jag även kan nå på stranden, nu säger ju inte jag gud utan energi men det spelar ingen roll så länge jag inte flyr. Kram Strulan

Du har verkligen gjort dig förtjänt av en dag på stranden för det mår du bara bra av.
Din sponsor tänker fel när hon säger så till dig tycker jag. För inte tror hon väl att du dricker på stranden!?
Stå på dig, du har varit grymt stark och duktig denna månaden!!?????

Kramar
???

Det är absolut inte något straff du upplever. Det är en känslomässig kris till följd av att du inte blir validerad i de mellanmänskliga vuxenrelationer som är av största vikt i ditt liv just nu. Din sponsor pratar som hon har förstånd till. Du jobbar på din nykterhet när du tar hand om dig själv, oavsett om det är på stranden eller på ett möte. Poängen är att du känner efter vad DU vill och behöver och agerar därefter istället för utifrån satta förväntningar. Kram på dig vännen.