En fråga

16 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Zindi
En fråga
Zindi
Brukar ni bli elaka mot era

Brukar ni bli elaka mot era anhöriga när ni är inne i era perioder, min blir jätte elak mot mig och ringer och smsar, och hittar på en massa saker som jag har gjort, som jag ska erkänna att jag har gjort, fast jag inte har gjort det. Om jag frågar hur det är, så är jag nyfiken och djävligt psykiskt sjuk. Jag är alltid trevlig tillbaka eftersom jag inte vill sjunka ner till hans nivå. För den nivån är under sandlåde nivån. Jag springer runt och skvallrar och är osunt svartsjuk, listan kan göras lång. I onsdags fick jag sms om att han går öppen behandling och har varit på jobbet hela veckan hittills, så jag inte behöver oroa mig, sanningen är att han har varit hemma ifrån jobbet. Det vet jag för dom har ringt och frågat mig angående honom. Om han inte går till jobbet på måndag så har han varit borta i 3 veckor.

IronWill
Ett svar

Jag blev inte elakfull speciellt ofta men det hände. Verbalt menar jag då, något annat har aldrig hänt. Och jag var inte periodare på det sättet. Men i mitt fall så var det ju de gånger jag drack för att jag mådde urkasst, som det riskerade att gå ut över min fru. Allkoholen bara släppte ut skiten (på fel sätt, för kraftigt, för länge, och åt fell håll), men den var inte ansvarig.
”Din” mår säkert inte alls bra och du får skulden, av de enkla skäl att du finns nära till hands. Och troligen är du riskfri att ta ut det på?
Kram på dig

Edit: Om det är möjligt så ignorera det. Läs inte sms, gå inte in i diskussion. Försök bara avlägsna dig och behandla det på samma sätt som om det skulle varit en främling. Det går inte att använda logik och reson mot ”råa känslor”. Allt du säger kommer att leda till nytt elände. Markera att det inte är okej och avlägsna dig.

Mirabelle G-S
Nej

Jag blir inte elak när jag dricker. Jag var sambo med en kille som höll på sådär som din när jag var ung. Han blev helt paranoid och gav fritt spelrum åt sina svartsjukefantasier när han drack. Det blev aldrig fysiskt. Ja förutom den gången jag blev så förbannad att jag hällde hans drink över honom, knuffade omkull honom och gick hem. Då var jag oplanerat gravid, och planen var att vi skulle bli en familj. Han valde att fortsätta dricka, trots att han var helt medveten om hur han blev. Jag valde att göra abort och lämna. Det sista jag hörde var att han höll på precis likadant mot sin nya tjej. Han skyllde visst sitt drickande på mig. Han var tvungen att döva sorgen efter att jag hade dödat hans barn. Håhåjaja. Och att han började vara lika elak mot sin egen mamma, berättade hans syster. Systern var rätt säker på att han även blev fysiskt våldsam mot sina nya sambo efter att de hade fått några barn. Han försökte kontakta mig via Facebook för ett par år sedan. Vad jag kunde se av hans bilder festar han på likadant fortfarande. 20 år senare är han lika destruktiv. Så skönt att veta att jag duckade den katastrofen. Du kan också ducka och låta katastrofen passera ditt liv.

Zindi
Jag har sms i mobilen som jag

Jag har sms i mobilen som jag inte har öppnat. Jag vet innehållet redan. Jag blir kallad för tattare. Jag är psykisk sjuk, jag har så extrema psykoser att han blir rädd osv. Tror det blev 11 sms igår.
Han spårade ur på grund av att jag sa till honom per telefon, att han inte får glömma att äta...
Då slängde han på luren, och sedan började smsen hagla in....
Han ringde sent igår kväll... Men jag svarade inte.

Zindi
Jag ska ta ett snack när han

Jag ska ta ett snack när han har nyktrat till om han då hör av sig. Jag kommer inte att ta första steget.

Zindi
Jag ska ta ett snack när han

Jag ska ta ett snack när han har nyktrat till om han då hör av sig. Jag kommer inte att ta första steget.

Zindi
Druckit sedan 10 maj

Jag kollade i kalendern han har hållt på sedan 10 maj. Lovade att ta antabus vecka 29. Men det tror jag hur mycket jag vill på.

Zindi
Idag blev han extra elak

Idag blev han extra elak mot mig utan anledning. Jag har blockerat hans sms, men han kan ringa.
Sista smset kom väl vid 16.00 tiden. Sedan blev det tyst.
Han menar att han inte kan lita på mig. Sanningen är att jag är en av dom få personer som han kan lita på.
Det gör ont.
Det är svårt att inte ta åt sig.
Han ska anmäla mig till länsstyrelsen angående mina djur. Om jag gör en soc anmälan. Jag har inte tänkt göra någon heller. Under 2år har jag gjort 9 st utan att någonting händer.
Känner mig bara ensam just nu

Zindi
Är det vanligt att inte svara

Är det vanligt att inte svara i telefon. Folk söker honom får inte tag i honom och kontaktar mig, som blir orolig...

Zindi
Känner mig ledsen

Pratade med min särbo igår att han just nu behöver vara ensam och koncentrera sig på sin närvaro på jobbet.

Idag sprang jag på hans polare, som är missbrukare och han gapade på mig att jag skulle lämna min särbo i fred, och låta honom leva sitt liv.
Jag började gråta. Om min särbo vill göra slut med mig så borde han säga det till mig personligen och inte skicka kompisen.

Rosette
Hej Zindi!

Du känner dig ledsen då du inte vet om din särbo vill göra slut eller ej. Det låter tufft, inte veta om någon vill göra slut, att någon säger elaka saker då och då och kan hota om att anmäla en till länsstyrelsen som du beskrev om dina djur och att du oroat dig över hans alkoholvanor en längre tid.

Utifrån det du beskriver låter det som att du skulle kunna ta kontakt med Kvinnofridslinjen 020 50 50 50. När det kommer till alkoholen hur är det med den för honom nu?

Jättebra att du skriver mycket i samma tråd då blir det enklare att följa och stötta dig.

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Lynx68
Jag har telefonfobi. Svarar

Jag har telefonfobi. Svarar inte när det ringer. Lättare att nås på sms.

Zindi
Vet hur det kan vara

Vet hur det kan vara

Zindi
Misstänker att han har börjat

Misstänker att han har börjat med narkotika

Rosette
Hej igen Zindi!

Hej igen Zindi, om du misstänker att han har börjat med Narkotika skulle du, om du vill kunna titta lite på https://droghjalpen.se/, det går att skriva dit och fråga eller ringa när de har öppet två dagar i veckan.

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen