Det är en fantastiskt bra idé att sitta med i en anhörig grupp. Det är så viktigt för båda sidorna att få lära sig av varandra för vi är ju de levande exemplen på hur det är. Man kan läsa tusen böcker eller artiklar men det är det personliga mötet som är äkta och som man kan ta till sig.
Ja, det kommer att bli jobbigt och svårt men det kommer att hjälpa dig så mycket i din fortsatta nykterhet. Och för de anhöriga är du guld värd som är stark nog att dela med dig av dina erfarenheter.
Stort lycka till?

Peter1970

Systembolaget börjar med hemkörning av alkohol.
Kanske en bra idee för dem som kan hantera alkohol. Men definitivt inte för mina aktiva olycksbröder och sysytar.
Så här skriver Lena Hallgren
***– I grund och botten handlar Systembolaget både om att bedriva en restriktiv alkoholpolitik men samtidigt bibehålla ett stort förtroende hos svenska folket. Då gäller det att möta de förväntningar som finns, säger hon. ***
Möta förväntningarna?
Helt perfekt för när jag var aktiv så skakade jag så jävligt och mådde riktigt dåligt, så jag var tvungen att dricka allt jag hittade med alkohol, för att sluta skaka och kunna betala i kassan utan att fummla runt som en idiot med pengar eller kort.
Så helt perfekt för mina aktiva drykesbröder och systrar, nu kan dom beställa hem en långsam död på flaska direkt till dörren i stället.
Visst kan förstå att det är bekvämt att beställa hem av olika skäl som större fester, bröllop och äldre människor osv...
Men för aktiva alkolister är det suveränt av många skäl att beställa hem spriten.
Även om det är den enskilldes beslut att dricka eller ej, så behöver man inte underlätta för alkolisten attl lättare få tag i alkohol.
Så tack staten och socialminster Lena Hallgren för ert eminenta sätt att hjälpa aktiva alklister att få tag i spriten ännu lättare.
???

Jag förstår hur du tänker, men vet inte om jag tror på det där speciellt mycket. Visst det blir lättare, men vill man supa så super man. I vårt land så förväntas staten ta hand om alla och förbjuda allt som är farligt. Det är givetvis omöjligt. Du kan få läkemedel hemkört och det finns många pillermissbrukare. Du kan få mat hemkört och det finns många med matmissbruk. Nej det är inte exakt samma, men ska de som inte har problem alltid behöva anpassa sig eter oss med problem? Somliga kommer kanske använda tjänsten, andra kommer inte vilja betala för att få det hemkört, hellre mer sprit för pengarna. På det stora hela tror jag inte att det gör från eller till. De måste antagligen hur som helst ta en titt på den som beställt så de har åldern inne mm. Kan ju inte bara dumpa en back i trapphuset.

IW också fd missbrukare

Peter1970

Sant finns som sagt två sidor av det hela, och jag förstår dina tankegångar.
Vänligen Peter

gick i början på många öppna Al-Anonmöten och öppna AA-möten där många anhöriga var med . Likaså var jag på så många Al-Anon/Alateenmöten på Landsmöten, Gullbranna och Gotlandskonventet jag hann med. För mig var det mycket lärorikt.

Peter1970

Jo det går bra, fast har legat sjuk ett par dagar suck... och du vet hur män är när dom är sjuka
ha ha....
Men är på bena igen :-)
Men är så väldigt nyfiken på hur det går för dig med allt nu Azalea...
Mv. Peter

Japp det är verkligen tufft när en man blir sjuk och klen, haha. Fast riktigt roligt att du är tillbaka igen, blev riktigt orolig för dig?
Jodå, det har tagit en ände nu med spriten. Efter 5 veckor konstant drickande tog det stopp igår vid 14:00. Han var ju tvungen att gå till jobbet idag. Sjukskrivningar som han lyckats fixa tog ju slut.
Så igår var han riktigt otrevlig och jag var den sämsta möjliga organism på jorden. Fruktansvärt arg!
Jag kunde ju inte hålla tyst heller utan så allt möjligt jag tyckte om hur min situation har varit under denna tiden.
Plus att jag frågade hur han tänker göra nu med för att komma bort från beroende och leva ett nyktert liv.
-Ja fan skulle jag göra det för?
-AA kommer inte att hända,aldrig i livet!
-Är inga problem!
-Ska kunna dricka vin och öl dom alla andra!
Typ dom svaren, morrrr
Sen idag då ska allt vara som vanligt precis som om inget har hänt. Och han förstår inte därför jag är sur och ägg. Jag kan ju inte låta bli att vara det.
Böir så förbannad på mig själv att nu går jag och städade upp huset och laga mat och grejar som vanligt. Åhhh, önskar jag vore tuffare och lämnade detta bakom mig. Känns ju hopplöst när ingen ånger finns hos honom.
Sov sött

Peter1970

Jo jag var nog i koma minst 3 gånger och död vid oräknerliga tillfällen, måste vara värre än att föda barn minst ha ha.
Jaha då måste han gå på vita knogarna ett tag som vi kallar det. Samt att man blir definitivt en odräglig person då.
Jag vet att du kommer få styrkan att ta dig ifrån detta på något sätt.
Men en sak ska du veta Azalea: Ingen person ska behöva utstå den ilska från en annan individ som du gör nu. Du har ett människovärde och ingen har rätt att behandla dig på detta sätt, inte ens kungen själv. Du har rätt till respekt och bli behandlad på ett värdigt sätt. Detta är en form av misshandel Azalea.
Jupp klart han kämpar med näbbar och klor nu, och skuldbelägger dig med utåtagerande och ilska. Absolut det bästa sättet för en alkolist. För då kan man tycka synd om sig själv lite till, och då berättigar man sitt vidare drickande.
Gode gud om jag fått en snortrasa varje gång jag tyckte synd om mig själv när jag var aktiv, så skulle jag antaligen haft en lastbil full av starkars mig snortrasor.
Näe han komner inte söka hjälp fören han antingen når sin botten, blir dödligt sjuk- eller möjligtvis om du lämnar honom.
Till dom hårda orden igen Azalea: Han är sjuk och du kan inte hjälpa någon som inte vill ha hjälp eller hjälpa sig själv. Han skiter fullständigt i omvärlden för han lever enbart med kemiska känslor nu. Det du omger honom med nu är en trygg fasad att fortsätta supa på, och tro mig han skiter fullständigt i hur andra mår bara han får dricka.
Toppen suveränt att du städade upp och lagade mat, för det ser han som en bekräftelse på att du stannar kvar, och han har rätt och kan fortsätta dricka... För du finns ju kvar där och servar han i ditt medberoende vilket är toppen för honom.
Älskade vän öppna dörren på glänt och kika ut en stund. Där utanför finns en hel värld av välmående som väntar på dig. En värld som du förtjänar och som behandlar dig med värdighet och respekt.
Du kan inte göra mera för honom, det du ska göra är att respektera och älska dig själv.
Så försök att öppna den där tunga dörren på vid gavel och bara gå Azalea och hela dig själv.
Kram Peter

I fredags var det så argt över allt möjligt och han tyckte att jag skulle dra hemifrån i helgen. På kvällen/natten blev det mera drama så jag var tvungen att pysa iväg.
Sen på lördagen så han att jag fick komma hem på söndag igen. Jag blev så irriterad och så att det är väl inte du som ska bestämma när jag kan vara hemma o mitt hus.
Så nu jäkla, på måndag fixar jag pappren och drar igång processen. Och flyttar hemifrån helt Så länge.
Måste som du sa Peter för att klara mig själv och min framtid.
Håll tummarna att jag fixar det?

Spinoza

Ta en dag i taget och kom ihåg varför du gör det du gör.
Jag är själv i slutet av processen och det enda som återstår är att föra över lagfarten på huset på X:et och pengar till mig, så jag är snart i mål i det här steget.
Det har bitvis varit, och är tufft, men känslan nu när jag mer och mer kan fokusera på mig själv är befriande.

Jag håller tummarna och du kommer att fixa det!

Jaa du kommer klara det Azalea. Håller alla tummar för dig. Jag kämpar också vidare. Så skönt att slippa se en full man.

Zindi

Hur hanterar man alla elaka saker dom säger till en på fyllan. Och menar dom det dom säger. Det är något som jag har funderat på.

Spinoza

När jag har frågat min f d man efteråt om han menade det han sa på fyllan, så säger han att han inte gör det.
Men det hjälper ju inte mig att han tar tillbaka det han sagt, det sätter sig ju i mig ändå.
Så jag valde att inte ta det längre och nu är vi skilda.

Åh så skönt Spinoza att du snart är i mål. Så underbart att du få äga dig själv och din tid, jag beundrar dig verkligen?
Skrållan, vi får hålla varandra i handen ett tag framöver.
Jag är bara på dag 1 med mitt beslut och har flyttat hemifrån så länge. Jobbigt med alla känslor men jag förstår med mitt huvud att jag måste för att få ett bättre liv. Vi kämpar på tillsammans Skrållan?

Zindi, låt det bara flyga förbi öronen på dig!!
Vad jag tror så mår de så dåligt själva så de vill på något sätt hitta på saker om oss för att själva inte vara den värsta.
Bry dig inte om det, försök att inte lyssna och ta åt dig för det är bara dåligt munväder och min man tror jag inte ens kommer ihåg det efteråt.
Men som du säger Spinoza så kan man inte ta det hur länge som helst.
Det är aldrig okej att säga alla dessa elakheter till någon och absolut inte till en som man borde älska.
Stäng dina öron Zindi?

Peter1970

Nu var jag inte verbalt elak, men slöt mig på andra sätt, och det är lika illa hur som helst.
Jag lägger inte upp något försvar här, utan försöker vara så saklig som det går.
När hjärnan levt på kemiska känslor väldigt länge, så blir man ganska kall och beräknande.
Jag hyste vad jag minns inga känslor för någon, inte ens mina egna barn eller föräldrar. Men fick jag sprit då älskade jag dom allihopa, trodde jag.
Det sorliga faktum är att jag älskade inte ens mig själv...
Att vara kall elak och beräknande mot andra och verkligen mena det, är hur enkelt som helst när man inte ens respekterar sig själv längre.
Jag brukar lämna ut mig själv lite ibland för att folk ska förstå djupet i ett missbruk, och gör det även nu...
När min sambo ville vara intim med mig, så tänkte jag under akten många gånger, va kan det ta slut någon gång, för nu har jag gjort mig förtjänt av tex en wiskey.
Det är sjukt, riktigt jäkla sjukt men så tänkte jag...
Så steget till att vara elak verbalt och mena det då är så väldigt enkelt.
Det är därför jag påpekar det varenda gång, DET går inte att leva med en aktiv alkolist, om man nu inte vill plåga sig själv rejält.
Mv. Peter.

Peter1970

Jag kommer inte behöva hålla tummarna ens, för jag vet att du kommer en dag lyckas göra det rätta.
Jag vet att du snart kommer att gå...
Jag att du kommer att hela dig och älska dig själv.
Och vet du vad Azalea... Du förtjänar att få må bra för det är din rättighet som person och individ att få göra det.
❤❤❤

Peter1970

Det spelar ingen roll om han menar det eller ej.
Den dagen vi valde att gå över gränsen Spinosa , oavsett vilken orsak vi än hade till att bli brukare, alkolister... Så harr vi ingen rätt att använda våran alkolism som en ursäkt.
Vi är som alla andra skyldiga till det vi förmedlar till våran omgivning, på gott och ont.
Alkolism är ingen legitim orsak till att bete sig som ett arsle.
Men vi är specialister på att använda detta som en ursäkt.
Använt detta faktum oräknerliga gånger för att själv konna undan med dumheter jag gjorde, men faktum kvarstår, jag är ansvarig för det jag sagt och gjort alkolist eller inte.
Mv. Peter

Spinoza

Du har rätt, det hjälper inte att han dagen efter säger att han inte menar det. Han får ju stå för det han gör och säger oavsett om han är nykter eller ej. Jag tröttnade i alla fall på att grubbla över om det stämde eller inte och lämnade honom.